את מגיבה וחושבת כמו מבוגרת.נכון, לא מזלזלת בקושי.
כל אחד והפקעלע...
אבל כשאני רואה כותרת של "מה עושות מסיימות ח'"
עולות לי במחשבה אלו שלה התקבלו,
לא המסיבות סיום.
זה כמו לפתוח אשכול, "מה יהיה עם בתי הכנסת?"
והשאלה בפנים תהיה,
מה יהיה עם הילדים שלא יכולים לתפוס סוכריות באופרוף. מסכנים.
די נדיר.תתפלאו שיש גם ההפך. אחיינית שלי סיפרה לי שהיא ממש שמחה שהתבטלה המסיבת סיום של ח'.
המסיבות האלו הפכו להיות לא נעימות לבנות, תחרות של תפקידים ופרוטקציות..
מסכימה איתךאת מגיבה וחושבת כמו מבוגרת.
אבל הבנות בח' לא. הן מגיבות וחושבות תואם גיל ח'.
אולי אני עם קצת נגיעות, אבל בתור אחת שבתחום, אני רואה את ההייחסות של הבנות למסיבת סיום כמעט כמו כלה לחתונתה.
ואני לא מגזימה. נכון, לא כל הבנות מתייחסות באותה רמה, אבל רובן.
עוד משהו, כל שנה אני רואה עליית מדריגה בתשוקה והחלומות של הבנות.
ובעניין, הבנות שלא התקבלו, זה עוד סאגה נוראית. שעכשיו באמת עוד יותר קשה להן, כשאין את ההיסח הדעת שיש בשנים רגילות כמו- יומנים, מסיבות, התרגשויות ועוד...
(מצד שני, אני חושבת על נקודה אחת שאולי מקל עליהן, אין להן את ההתמודדות מול חברות שהתקבלו,אין את השיח בכיתה ואת הלחץ החברתי, נראה לי ככה, לא?)
למעשה, יש כאן 2 קשיים נפרדים. אחד לא נוגע בשני, כל קושי, קושי.
ואני חושבת שהדוגמא שהבאת לא כל כך נכונה, כי הכותרת כאן לא הייתה "מה עושות אמהות של מסיימות ח'"
כל הבית יעקב חזרו כיתות ח'רק אני שמעתי על בית ספר שהחזיר את כיתות ח ללימודים ? (בית יעקב ,חינוך העצמאי)
אולי בגלל המסיבות
לא יודעת רשמית
באמת?כל הבית יעקב חזרו כיתות ח'
לא קשור למסיבה
וחשבתן על המפיקות?
כמוני למשל....
השקעתי עשרות אלפי שקלים לתכנית שנה שעברה, ההכנסות היו אמורות להיות השנה
כבר סגרתי עם מספר יפה של בתי ספר (מדברת על הרבה כסף----)
ו----
זה קשה לי.
אני צריכה לעבוד חזק חזק על האמונה!
כיתות ח' התחילו לימודים רשמיתרק אני שמעתי על בית ספר שהחזיר את כיתות ח ללימודים ? (בית יעקב ,חינוך העצמאי)
אולי בגלל המסיבות
לא יודעת רשמית
ממש לא!כיתות ח' התחילו לימודים רשמית
בפועל, המחנכות בכלל לא מגיעות ויש ממלאות מקום שמשמשות כבייביסיטריות על בנות בודדות שמגיעות מכל כיתה
ככה בכל אופן מבית הספר שאני מכירה
אצלנו ביסודי חזרו כתות א'-ג' בלבד!כיתות ח' התחילו לימודים רשמית
ורק לי איכפת על המפיקה המקסימה שרשמה פה את כאבה, ואת הניסיון הקשה מאוד שלה באמונה
ואין שום השתתפות??
חינוך עצמאי?אצלנו ביסודי חזרו כתות א'-ג' בלבד!
ורק לי איכפת על המפיקה המקסימה שרשמה פה את כאבה, ואת הניסיון הקשה מאוד שלה באמונה
ואין שום השתתפות??
כאב לי מאוד לשמוע, מאחלת לך הרבה הרבה הצלחה ושפע ממקומות ובדרכים אחרות
והתמודדות קלה
מהיכרות עם הרבה עכשיו במצבך זה לא קל בכלל, שתזכי להיות תמיד שמחה
תודה לכןלפעמים אין מילים של נחמה
אז שולחים 'תודה' ומכוונים להביע הזדהות ואהדה.
ובכל זאת, את צודקת - מפיקה יקרה, כשקראתי את דבריך חשתי צביטה חדה של השתתפות בכאבך. זה ניסיון לא קל בכלל!
מתפללת שהקב"ה יפצה אותך בכפל כפליים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים