תהליך ייבוש ילדתי היקרה

• הוסף לסימניות
שלום
אני כרגע בתהליך ייבוש ילדתי היקרה - בת שנתים וחודשיים -
עושה יפה בשרותים רק, שדקה קודם לכן מתחילה על הרצפה ולא מבקשת קודם.
הבו עצות ליעול הבעיה, כל עצה תתקבל בברכה.
טנק יו.

• הוסף לסימניות
לרגע נבהלתי
זה היה נשמע שבאים להכניס את ה"ילדתי" לייבוש.

אז כך לדעתי הגמילה פעמים נעשית בשלבים, כדאי ורצוי להמתין עוד קצת. מה שבטוח לא להלחיץ אותה.

• הוסף לסימניות
אני גם עכשיו בגמילה של הנסיכה הקטנה, וזה פשוט לוקח זמן.
כמה רצפות רטובות, הבהרות חשובות לקטנה, מחיאות כפיים של כל הכבוד והזמן יעשה את שלו.
אגב, מניסיון, לפעמים ילד נראה כבשל, אבל יכול להיות שעוד חודשיים של גדילה יתנו לו בשלות מלאה יותר והוא כבר יבקש מעצמו.
מילת הקסם היא זמן.

• הוסף לסימניות
אני גם ניסיתי בגיל כזה ובסוף הגעתי למסכנה ששווה לחכות כי הילדה קלטה שזה קורה לה רק אחרי שיצא לה קצת היא התחילה לבכות בהסטריה שהיא צריכה שרותים לכן חיכיתי עד גיל שנתיים וחצי ואז זה רץ חלק בלי שום פיספוס! גם לא בלילה
לדעתי שווה לחכות קצת עם טיטולים מאשר להלחיץ ילד סתם
מחכים עוד שלשה חדשים וזה מסתדר מעצמו

• הוסף לסימניות
את בטוחה שהיא מוכנה?
תעשי לה בדיקה פשוטה, תני לה שני כוסות חד פעמי, אחת מלאה בחציה, השניה ריקה, ותבקשי ממנה לשפוך מכוס אחת לשניה, אם היא העבירה את המים מבלי שישפך לה מים, (בואי נאמר שכמה טיפות זה עוד סביר) - היא מוכנה, ואז לא להילחץ, ולא להלחיץ....
אם נשפך לה... חכי עוד קצת וד"ר זמן יעשה את שלו....

הרעיון הנ"ל הינו מרופא ילדים ממוחה, ותמיד היינו בודקים על פיו (עשרה ילדים)- והוכח כנכון.

• הוסף לסימניות
ייבשתי את ילדתי חודש לפני שמלאו לה 3 ואני מודה על כך.
לא הייתי סולחת לעצמי עם היתי עושה זאת קודם.
כמה שהיא חכמה נבונה ומדברת זה עדיין לא אומר שהיא בשלה לזה, זה תהליך לא פשוט עבור הילד. מבחינתה היא מוותרת על איבר חיוני בגוף (כשהיא עושה..) לא המצאתי את זה, זה מוכח אימי שתחי' גידלה 7 ילדים ואלו הוכחות שלה + חוכמת חיים, כך שאני שמחה שלא עשיתי את זה קודם.

• הוסף לסימניות
אני גם גמלתי עכשיו (אבל בן, אומרים שזה יותר קשה).
הוא כמעט בן שלוש. ניסינו לפני חצי שנה ולא היה עם מי לדבר.
עכשיו הזמן נושף בעורפנו, כי לגן עירוני בשנה הבאה הוא צריך להגיע יבש.
לא יאומן מה שהבשלות עושה! חיכינו, וזה פשוט הגיע, התחיל, וכרגע הוא גמול כמעט ללא תקלות.
והכי מצחיק: גם לילה! הלילה יותר קל מהיום. קם יבש כמו שהלך לישון.

בקיצור, או שמחכים שהילד יהיה בשל, או שמתאזרים בטונות סבלנות.
כי אפשר לגמול ילד לפני הזמן, אבל זה הולך הרבה יותר לאט, הגם שזה קורה בסוף בעז"ה.

אגב, נסי לחכות שילדים אחרים בגן יתחילו עם זה. קנאת סופרים עושה הרבה...
הם מקבלים מושגים, רוצים גם, וזה ממש הרבה יותר קל.
הבן שלי הכי מוכשר בגן :p אבל נגמל אחרון. אז מה? העיקר גמרנו עם זה.

מתנות קניתם? אנחנו "חפרנו" לו חודשים עם איזה משחק שהוא ממש רצה, הבטחנו שמיד כשהוא ייגמל הוא יקבל. ומיד אחרי הפעם הראשונה שהלך לו, הוא קיבל, ומאז העניין הופנם ורץ...

שיהיה בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני גם גמלתי בגיל שנתיים וחודשיים וזו הייתה גמילה מעולה וזריזה וכמובן: גם ביום וגם בלילה (אני לא גומלת רק ביום, זאת סתם עבודה כפולה וחוסר וודאות אצל הילד). אל תתייאשי, במיוחד לא אחרי שכבר התחלת ואת מתארת שבסה"כ הגמילה טובה.
לגבי המקרה שתיארתי הייתי אומרת שכדאי להשאר שלווים לחלוטין לקחת אותה לשירותים ולומר בקול סמכותי ונעים: מתפנים רק בשירותים. זה אמור לעבוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יאיר;822137:
לרגע נבהלתי
זה היה נשמע שבאים להכניס את ה"ילדתי" לייבוש.

אז כך לדעתי הגמילה פעמים נעשית בשלבים, כדאי ורצוי להמתין עוד קצת. מה שבטוח לא להלחיץ אותה.
התודה היא על ה"ייבשתי". מה רע בלגמול?

• הוסף לסימניות
ובאותו ענין-
ילד בן 4, גמול לחלוטין ביום.
אבל בלילה- נאדה.
קם סחוט.
זה עניין של בשלות או שיש מה להתערב בתהליך?
להעיר וכדו'?

• הוסף לסימניות
תנסו להעיר אותו מידי לילה ולקחת אותו לשרותים. עד שהוא יתרגל.
וכמובן שישתה מספיק זמן לפני השינה כדי ללכת לשרותים לפני שהוא נרדם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chani2006;823143:
ובאותו ענין-
ילד בן 4, גמול לחלוטין ביום.
אבל בלילה- נאדה.
קם סחוט.
זה עניין של בשלות או שיש מה להתערב בתהליך?
להעיר וכדו'?

זה לא ענין של בשלות
גם לא כדאי להעיר אותו בלילה, זה ישגע אותו יותר.

הוא פשוט מפחד לקום בלילה, מחשש אולי יש איזשהו שד מתהלך במזדרון.
זה מנסיון.. (גם מעוגן בפסיכולוגיה - "שדון בארון")

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;823127:
אני גם גמלתי בגיל שנתיים וחודשיים וזו הייתה גמילה מעולה וזריזה וכמובן: גם ביום וגם בלילה (אני לא גומלת רק ביום, זאת סתם עבודה כפולה וחוסר וודאות אצל הילד).QUOTE]
תלוי אצל איזה ילד. יש ילדים שכדאי מאד להפריד לילה מיום. מנסיון.
זה סוג ילדים שתמיד צמאים יותר, ותחלופת הנוזלים אצלם בגוף גבוהה.
מצב כזה רק ייאש ילד למתחיל. כי בלילה הוא ממילא תמיד יאכזב, וכך הסיטגמא שלו בעני עצמו גורמת לו להתנהג גם ביום בהתאם.
בגמילה חשוב ביותר להסתכל דווקא על ההצלחות ולא על האכזבות, והתקופה צריכה להיות נעימה עם ממתקים ומחיאות כפיים..

• הוסף לסימניות
היה כאן אשכול על ילד אני חושבת בן 8 לא גמול מישהי יודעת איך אני מוצאת אותו?

• הוסף לסימניות
בלילה- לא צריך להעיר, פשוט לקחת ולשים אותו שם, הוא לא חייב ממש להתעורר. כדאי להוריד אותו כשעה אחרי השינה, לפני שהדברים ייצאו מכלל שליטה.
אני ייבשתי יום ולילה ביחד וזה היה מדהים ב"ה. כמעט אפס תקלות. וכמובן- לא ממליצה בגיל צעיר מידי. לדעתי מינימום שנתיים וחצי.

• הוסף לסימניות
אני גמלתי ילד בן שנתים וחצי. ניסתי תחילה בישבנון בשירותים ולא הלך בשום אופן. ברגע שעברתי לסיר לא פישל בכלל! נרתעתי מזה בתחלה אבל לא כזה גרוע כמו שנדמה. מיד אחרי התיבש לגמרי ביום עברתי ללילה. וב"ה היה בסדר. (כמובן שקודם צריך להפסיק את השוקו/ מים וכדו' שאיתם נרדמים)

• הוסף לסימניות
זה לא לגמרי עניין של גיל אלא יותר בשלות של הילד. אני לא מזמן גמלתי את בני בן שנתיים וקצת והלך ממש חלק ב"ה. הוא רצה את זה ושיתף פעולה ממש יפה למרות שהיה הראשון בגן.
בהצלחה בכל מקרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאיר14;823161:
זה לא ענין של בשלות
גם לא כדאי להעיר אותו בלילה, זה ישגע אותו יותר.

הוא פשוט מפחד לקום בלילה, מחשש אולי יש איזשהו שד מתהלך במזדרון.
זה מנסיון.. (גם מעוגן בפסיכולוגיה - "שדון בארון")

הבהרה...
תגובתי הנ"ל, היתה לאותו ילד בן ארבע [או לגילאים גדולים יותר].
אך גילאי השנתיים וחצי/שלוש [או פחות], זה אכן ענין של בשלות (בדרך כלל).

• הוסף לסימניות
אני-כדי לגמול בלילה הייתי מעירה את בתי לשירותים בדיוק בחצות.
אחרי כמה ימים(או שבועות-אני לא זוכרת...) היא התעוררה מעצמה קבוע בשעת חצות!
(מדובר היה בילדה שנגמלה בדיוק בגיל 2 אבל רק בגיל 3 גמלתי אותה לילה.)
כיום אני מייבשת בן-עוד חודשיים בן 3-שניסיתי לגמול לפני חודשיים ולא היה עם מי לדבר. כעת הולך לא רע...
כל ילד הוא לגופו ואם את כל הקודמים גמלתי מהר זה לא אומר שבחמישי-שישי-שביעי זה יהיה כך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנגו;823149:
תנסו להעיר אותו מידי לילה ולקחת אותו לשרותים. עד שהוא יתרגל.
וכמובן שישתה מספיק זמן לפני השינה כדי ללכת לשרותים לפני שהוא נרדם.

אל תעירי באמצע הלילה! זה יגרום לגוף שלו להתרגל שבאמצע הלילה מתפנים, והגוף יפנים את המסר ויעשה את זה גם כשאת כבר לא תעירי אותו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה