מסכימה לגמרי. תיאורים מוסיפים אמינות והתעניינות אבל בתנאי שהם באים בגבול הטעם הטוב.אני חושבת שלא רק אקספוזיציה של דמויות חשובה, אלא גם תיאורים. ואני יודעת שזו תהיה דעה לא פופלראית אבל גם קטעים שמכניסים לאווירה, לעולם שבנית, למרות שלכאורה הם לא מקדמים דבר.
יש כאן אחד בפורום שכאשר אני קוראת את הקטעים שלו, אני מרגישה שהוא כתב אותם מבתוך, מבפנים, ממש כאילו הוא נמצא בתוך הסיטואציה ולא... איך לומר? מצילום רחפן.וכדי להצליח לעשות זאת בצורה הטובה ביותר אני מנסה לדמיין כאילו אני נמצאת בסיטאוציה ואז לחשוב מה אני רואה, מה אני מריחה, מה אני מרגישה. לנסות ולתאר את כל חמשת החושים ואפילו את החוש השישי אם צריך. כמה שיותר פרטים קטנים שיוצרים את הסיפור הגדול.
מסכן. עד היום כואב לי עליו.מה עם אליהו-אביי?
לא ממש זוכרת אם זה קרה בחורף.אני חשבתי מתח נפשי שמזג האוויר גורם לו כי הוא מזכיר לו את מה שהיה...?
הגיוני דווקא...
זוכרת שמצוין בפירוש הכאבים שהסבה לו הרגל בכל שינוי מזג אוויר. ברזליםלא ממש זוכרת אם זה קרה בחורף.
תחרויות עול המצוות התקיימו בחוצות בערך שבועיים לפני, לא?
זה כן. אבל היא כתבה:זוכרת שמצוין בפירוש הכאבים שהסבה לו הרגל בכל שינוי מזג אוויר. ברזלים
הבנתי את זה, אבל התקשיתי להבין את ההקשר. יש לו כאבים בגלל מזג האוויר המשתנה. איך זה קשור למתח נפשי?זה כן. אבל היא כתבה:
"אני חשבתי מתח נפשי שמזג האוויר גורם לו כי הוא מזכיר לו את מה שהיה...?
הגיוני דווקא"...
זו דווקא דוגמא מעולה!מה עם אליהו-אביי?
הוא בחר לעזור לאנשי המחנך והוא שילם מחיר כבד מאד, משפחתי ואישי: אחותו בעלה וילדיה הפכו לבובות על חוט בידיו של נבל, הוא עצמו נרדף כל חייו מאז אותה בחירה, נאלץ לגור לבדו ביער (האדם הכי חברותי בסדרה אחרי שלוואן!) ולבסוף גם מת ללא אישה וילדים.
מעולה. תצרפי אותה לשאלות הקודמות לצורך המגזיןהבנתי את זה, אבל התקשיתי להבין את ההקשר. יש לו כאבים בגלל מזג האוויר המשתנה. איך זה קשור למתח נפשי?
שאלה לקינן.
אבל זה היה מהלך נכון. אם הוא לא היה מת, היו מתלוננים שהחיים בסדרה הזו תותים.
נראה לי פיספסתי משהו בהקשר : ) בדיוק לזה התכוונתי. אביי דמות מעולה שהמחיר שלה כתוב מצוין ומקדם את העלילה ואת קשת הדמות.זו דווקא דוגמא מעולה!
אביי שילם מחיר על הסיכון שלקח, אבל המחיר הזה גם תרם לעלילה האישית שלו וגם תרם להתקדמות העלילה כולה.
חחח אהבתי. והאמת שאני מסכימה איתך.סליחה, אבל למה כולם בטוחים בהנחת יסוד שספר שהוא לא רגש צריך להיות מתח ברמה של קוצר נשימה וכאב עצום???
אני אוהבת מתח אופטימי. כן. ושהוא הפיך.
רק אומר, יכול להיות גם מצב בו שניהם יפסידו...1. דמות Y תנצח.
2. דמות Z תנצח.
3. הדמויות יתפייסו (איכשהו)
נכון. הערה חשובה.רק אומר, יכול להיות גם מצב בו שניהם יפסידו...
אז אולי נכון יותר לציין את זה כ'נגררת'?אל חזור משמעותו- שהדברים לא חוזרים להיות כפי שהיו לפני כן.
יכול להיות שהיא תתעמת עם אבא שלה. תדבר על הסוד וזה יסתיים בפיצוץ. זה מחיר.
אבל מחיר אל חזור משמעותו, שגם אם אחר כך הם יחזרו לקשר- הוא לעולם לא יחזור להיות כפי שהוא היה.
יכול להיות שהוא יהיה גרוע יותר. יכול להיות שהוא יהיה טוב יותר, כי גילוי הסוד גרם להם לעבוד על נקודות החולשה שלהם ולהתמודד עם מערכת היחסים שלהם בצורה כנה לראשונה בחייהם.
לא משנה מה יקרה אחר כך, לטוב או למוטב. מה שהיה- לעולם לא יחזור.
זה המשמעות של מחיר אל חזור. לא אובדן טוטאלי דווקא, אלא תיאור של כיוון חד צדדי: העלילה התקדמה, משהו אבד ונעלם באופן בלתי הפיך בדרך, והעלילה עכשיו מתעצבת מחדש.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //