התייעצות תודעת שירות: כל דאלים גבר

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מענין לענין באותו ענין
כשאני עורך קניות ביום חמישי כשהזמן לחוץ
ולפניי עומד בתור ילד/ה
שחוץ מלאסוף מוצרים מהמדפים לפי הוראות האמא בטלפון
ולהקריא למוכר מספר אשראי עם 10 טעויות לא יודע כלום
רק כדי לחסוך לאמא שלו/ה זמן לקניות

האם אז צודק לעקוף אותו/ה ?
או שאני אמור לחכות עכשיו 10 דקות ? (כי אמא שלו/ה חוסכת זמן על חשבוני)
שאלה יפה,
...לאשכול חדש.

• הוסף לסימניות
אחר כך, בעל המשימה הארוכה כבר משתווה לבעלי המשימות הקצרות. משימה של שעה היא עדיין קצרה יותר מאשר 13 משימות קצרות של 5 דקות.
לא יפה בכלל שלקוח צריך לחכות שעה!!
באמת הייתם רוצים שינהגו איתכם כך בבנק או בכל מקום אחר?
(חוץ מזה שיש תורים קבועים מראש בבנק...ויש בד"כ נציג שעוזר לאנשים הרוצים לברר יתרה וכד' בדיוק בשביל זה...)

• הוסף לסימניות
זה היה יכול להיות נכון אם הוא היה קופאי בסופרמרקט שלא נדרש לשאת ולתת עם אנשים – אלו קישורים שלא קיימים אצלי.
לעורר אותך שיכול להיות שהמוכר ביישן יותר ממך אבל אולי חייב את המשכורת למשכנתא או מחפש עיסוק כלשהו בעולם או מעוניין לחסוך או להתקדם בקריירה האישית וכל מה שמעניין אותו להצליח בעבודה זו ושלא ירגיש דפוק מול אשתו נגיד
אולי פתאום התגרש וחייב לשלם שכירות או מזונות
אפשר להיכנס כשהחנות ריקה אם אתה עובר שם פעמיים ביום

• הוסף לסימניות
נניח שהוא ידחה אותו, הלקוח או ימתין או יברח, אם ימתין הוא יעמוד כל הזמן וינחר ויתעצבן ויעצבן את כל מה שבסביבה שלו, יגרום אי נעימות לכל הלקוחות ויבריח לקוחות שוהים.
ולכן הלקוחות צריכים לחכות ולפחד מהנחירות שלו ?

• הוסף לסימניות
לעורר אותך שיכול להיות שהמוכר ביישן יותר ממך אבל אולי חייב את המשכורת למשכנתא או מחפש עיסוק כלשהו בעולם או מעוניין לחסוך או להתקדם בקריירה האישית וכל מה שמעניין אותו להצליח בעבודה זו ושלא ירגיש דפוק מול אשתו נגיד
מאוד יפה לדון לכף זכות,
אבל עוד יותר יפה לתת שירות ולהזיז הצידה את ההתמודדויות...
גם ללקוח יש התמודדויות..אפשר גם לדון אותו לכף זכות .

• הוסף לסימניות
כבר כתבתי שהמצווה והחובה ללמד זכות על כל אחד מישראל מחייבת גם אותי. ואני מתאר לעצמי שאף אחד מהמעורבים בסיפור לא התכוון לפגוע בי.

לא הייתה פה הצעה לחייב רשימת כישורים ספציפית לנותני שירות. רק סיפרתי את הצד הקטן והכואב שלי בסיטואציה, והוספתי לטעון שהתעלמות מאנשים שקטים לטובת אגרסיביים אולי חוסך כאב ראש בטווח הקצר, אך שגוי מבחינה כלכלית.
או ללכת לחנות אחרת, שזה בדיוק מה שעשיתי.

• הוסף לסימניות
לא חושב שהתפקיד של המוכר לדאוג לתורות יש לו מספיק על הראש (ואם יש טעות להעיר למוכר, מי אמר שהוא יודע מי בתור?)
רק בחנויות לממכר אוכל זה חובה שהמוכר בעצמו יבדוק כי זה חשש פיקוח נפש...

• הוסף לסימניות
לא חושב שהתפקיד של המוכר לדאוג לתורות יש לו מספיק על הראש (ואם יש טעות להעיר למוכר, מי אמר שהוא יודע מי בתור?)
רק בחנויות לממכר אוכל זה חובה שהמוכר בעצמו יבדוק כי זה חשש פיקוח נפש...
בחנויות קטנות אפשר...זה לא קרה בסופר.

• הוסף לסימניות
כבר כתבתי שהמצווה והחובה ללמד זכות על כל אחד מישראל מחייבת גם אותי. ואני מתאר לעצמי שאף אחד מהמעורבים בסיפור לא התכוון לפגוע בי.

לא הייתה פה הצעה לחייב רשימת כישורים ספציפית לנותני שירות. רק סיפרתי את הצד הקטן והכואב שלי בסיטואציה, והוספתי לטעון שהתעלמות מאנשים שקטים לטובת אגרסיביים אולי חוסך כאב ראש בטווח הקצר, אך שגוי מבחינה כלכלית.

או ללכת לחנות אחרת, שזה בדיוק מה שעשיתי.
השאלה למה ביישן יותר ממך צריך לעזוב את העבודה ולהגיד נניח לאשתו שזה לא מתאים לו

הוא נותן אינפורמציה מצויינת על הפלאפונים. וזה מצוין

הוא לא חייב להיות בתפקיד השוטר או סדרן עם בעל העסק לא דורש זאת

א
לא בטוח שמבחינה עסקית אתה צודק

נגיד אם יתן לי אינפורמציה מה שאני צריכה ואקנה פלאפון שמתאים לצרכים שלי וכהוא איתי יהיה עד הסוף יתכן שאקנה אצלו
מאשר מוכר שחסר סבלנות ולא יהיה איתי רבע שעה

חוץ מזה מי אמר לך מה הערכים של בעל החנות

אולי לפני כן להיות בן אדם כלפי המוכר
.אולי לתת שירות נחמד לכל אדם ותמיד לענות למי ששואל ולא להעמיד לקוח במקום
אולי לא רוצה להפסיד את הלקוח שבה והתעניין ההוא עם העניבה
אולי הם דוגלים בקשרים עם לקוחות
בעל מקרה אתה לא חייב לכנס לשם
אולי בעל העסק מעדיף לא למקסם רווחים ולתת לעובד לעשות כמה זמן שיקל
אני דווקא אוהבת מוכרים שיודעים את כל הפירוט ולוקח להם קבע שעה לחבר כמה קווים זה לא הרבה ...

וגם מי אמר שהמוכר אם נניח מקבל בסביבות שכר מינימום עושה חישובים שאתה תלך לחנות אחרת אם הוא מתכנן אולי לעזוב עוד שנה אולי עוד כמה ימים אולי עוד שבועיים

וגם לא ברור אם הדריכו אותו לעשות את החישובים העסקיים

אולי הוא חושב לעזוב כל יום בגללך

נערך לאחרונה ב:
  • תודה
Reactions: sem
  • הוסף לסימניות
אני ממש לא מצליח להבין איפה כתבתי שהוא צריך לעזוב את העבודה. או להיות שוטר.
ואין לי בעיה עם שום אידאולוגיה או שיטה עסקית.
הטענה היחידה שלי הייתה – שאנשים כמוני הם לקוחות טובים.
אפשר להסכים ואפשר לא להסכים ושכל בעל עסק יעשה כהבנתו וכרצונו.

כי מה? צעקתי עליו? אמרתי לו משהו?
סתם אני אומרת שאולי מתכנן לעזוב תוך כמה ימים ולא מעניין אותו שלא תקנה יותר בחנות

אבל גם אולי מעניין אותו אבל היה עומס והוא בן אדם אחד

לא באתי להגיד שאולי הוא ביישן יותר ממך
ויש לו מספיק מה לעשות להסביר על הפלאפונים יש לא מספיק ידע

שאולי אין לו בכלל עניים במשכורת שלו להוות בנוסף סדרן

• הוסף לסימניות
אם השאלה היא מוסרית, ברור שהצדק עם פותח האשכול, אבל אם השאלה קפיטליסטית טהורה, המוכר צודק, כי אם הוא יפסיד את כל האגרסביים וירויח את השקטים, הוא לא ירויח יותר כסף.
אגב, יתכן שזה היה אני, כלומר זה שדחף, ואם המוכר היה אומר לי לחכות בתור, הוא היה מפסיד חוץ מאותי, גם את כל החברים שלי בבית הכנסת, וכן את כל הגולשים כאן בפורום ובעוד כמה אתרים חברתיים שאני מפזר שם את דעותי על חנויות אלו ואחרות.
נדע כיצד להתייחס להמלצות-דיס שלך מכאן ואילך

• הוסף לסימניות
בלת"ק
הייתי בחנות פיצה מעורבת (מקום שיש בו חילונים וחרדים...) ואנשים עקפו אותנו בשיא ההנאה. אמרתי למוכר והוא אמר "תעמדי קדימה ותצעקי"
שטיי דא און שריי
כי אין ברירה. מי שצועק ודורש שומעים אותו. (לא שאגות, אבל טון גבוה ובצורה בטוחה, כי מגיע לי לקבל שירות.)
ולא, אני לא טיפוס של צעקות, ובטח לא של התחננויות. אבל בעולם שלנו חייבים!

• הוסף לסימניות
אם השאלה היא מוסרית, ברור שהצדק עם פותח האשכול, אבל אם השאלה קפיטליסטית טהורה, המוכר צודק, כי אם הוא יפסיד את כל האגרסביים וירויח את השקטים, הוא לא ירויח יותר כסף.
אגב, יתכן שזה היה אני, כלומר זה שדחף, ואם המוכר היה אומר לי לחכות בתור, הוא היה מפסיד חוץ מאותי, גם את כל החברים שלי בבית הכנסת, וכן את כל הגולשים כאן בפורום ובעוד כמה אתרים חברתיים שאני מפזר שם את דעותי על חנויות אלו ואחרות.
בלת"ק חלקי.
ואוהו, באמת יש אנשים שגאים ברשעותם, ולא מתביישים לכתוב לעיניי כל: אני גנב! אני גוזל זמן!
סדום.

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי.
הפסקתי באמצע קריאת האשכול כדי לא להקיא!
אנשים שמסבירים צד עסקי לעקיפה, אנשים שחושבים שמותר להם מוסרית לעקוף ילדים בתור ועוד,
נהיינו סדום! אין לי מילים אחרות!

לאסטרטיבים שבינינו אלו שעדיין פועם בהם לה יהודי רחמן, נסו להסתכל סביבכם.
התור שלכם הסתיים ועומדים לעקוף את זה שאחריכם, תגידו למוכר שההוא מחכה חצי שעה בגללכם וזה נכנס רק עכשיו,
בקופה ליד עוקפים ילד? מוכר! יש פה ילד שעומד הרבה זמן האיש הזה עוקף אותו.
חצי שנייה בשבילנו חסכנו חצי שעה לביישן.

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי.
הפסקתי באמצע קריאת האשכול כדי לא להקיא!
אנשים שמסבירים צד עסקי לעקיפה, אנשים שחושבים שמותר להם מוסרית לעקוף ילדים בתור ועוד,
נהיינו סדום! אין לי מילים אחרות!

התור שלכם הסתיים ועומדים לעקוף את זה שאחריכם, תגידו למוכר שההוא מחכה חצי שעה בגללכם וזה נכנס רק עכשיו,
ביג לייק ענק

• הוסף לסימניות
אני קבוע נוהג כך, אני מתפוצץ לראות שמתייחסים לילדים כאילו הם אויר.
מה שכן, קצת לא נעים לי, זה עושה לי תדמית של נודניק.

אבל גם ההורים צריכים לשים לב לא לשלוח ילדים בן 7 לחנות פיצוחים/מאפיה בערב שבת כשהכל מפוצץ,
הם נרמסים במקומות האלו ועוקפים אותם על ימין ועל שמאל, ועינהם כלות. אני נגמר מלראות את זה.

• הוסף לסימניות
כרגיל.
אין כמו לקרוא את כל התגובות.

יש כאן כמה נושאים,
וקצת ערבוב בתגובות.

לפותח האשכול - חמלה.
לעוקף בתור - אלה.
למוכר - לדרוש סליחה.

עד כאן ההתאמה לנשואי הסיפור.
אגב, כתיבה יפה מאוד!

חנות מסוג "טמבור" (אין לי מושג מה המילה הזאת אומרת)
אותי זה תפס :sneaky:
חנות מסוג "טמבור" היא שם גנרי בישראל לחנות לחומרי בניין, אספקה טכנית וכלי עבודה.
השם מגיע מחברת "טמבור" הישראלית, שהיא יצרנית הצבע הגדולה בארץ. עם השנים, המותג הפך לכל כך מזוהה עם התחום, עד שאנשים התחילו לקרוא לכל חנות שמוכרת צבעים, מברשות, ברגים או כלי עבודה בשם "טמבורייה", גם אם היא מוכרת מוצרים של חברות אחרות.

שיתוף אישי.
מי שמנסה לעקוף אותי בטעות -
בפעם הבאה כבר רשאי חוקית עם תעודת נכה.

זהו.

דבר אחד ברור לי
כל מי שקרא את ההודעה הראשונה באשכול
ולא התחבר להודעה
שילך לטיפול דחוף
(ואני אומר את זה בתור אחד ששונא תורים ולפעמים עוקף וזה מאוד עורר אותי)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה