יש אשכול של מוזיקה קלאסית שם יש מבינים לתחום והם מורידים כשצריך תווים לכל היצירות הקלאסיות ויש שם דיונים על זהיש למישהו רשימה של יצירות קלאסיות 'נקיות'?
יש אתרים להורדת תווים אבל אני לא רוצה להוריד בלי בקרה, כי אין לי מושג מה מקור היצירה, מי הלחין ואיפה...
מה הכוונה 'נקיה' מאיזו בחינה? ביצירות שאין בהם שירת נשים או שירה בכלל, כמו רוב היצירות הקלאסיות, מה התנאים ליצירה 'נקייה'?יש למישהו רשימה של יצירות קלאסיות 'נקיות'?
יש אתרים להורדת תווים אבל אני לא רוצה להוריד בלי בקרה, כי אין לי מושג מה מקור היצירה, מי הלחין ואיפה...
את היצירות הקלאסיות לא הלחינו גדולי הדורלא מאד עוזר לי לדעת מי חיבר כי אני לא יודעת מי הוא היה...
אני חושב שיצירות של מוצרט, בטהובן והלאה מזמנם אינן כנסיתיות. בוודאי יצירות מהתקופה הרומנטית, כמו קטעים של שופן, צייקובסקי, מנדלסון.יצירות לא כנסיתיות ולא ממלחינים אנטישמיים, ואולי יש עוד קריטריונים שאני לא מודעת להם...
והאשכול של היצירות לא עוזר לי, כי אני רוצה תווים או שמות של יצירות לחפש את התווים שלהם.
יש למישהו רשימה של יצירות קלאסיות 'נקיות'?
מוירעדיגמה הכוונה 'נקיה' מאיזו בחינה? ביצירות שאין בהם שירת נשים או שירה בכלל, כמו רוב היצירות הקלאסיות, מה התנאים ליצירה 'נקייה'?
זה הדבר היחידי שיכלתי לעלות על הדעת...מוירעדיג
עד עכשיו לא קלטתי מה זה נקרא נקי
ובאיזה הקשר....
עכשיו נפל לי האסימון
בלי להיכנס לדיון...זה הדבר היחידי שיכלתי לעלות על הדעת...
באופן אישי, אני לא מאמין גדול ב"השפעות" של המוזיקה בכל מיני רבדים, מבחינתי הדיון הוא הלכתי (שירת נשים, מוזיקה של ע"ז וכד'). מכבד את מי שזה כן מפריע לו הרוח וההשפעה...
כשמחפשים לפי שם יצירה בגוגל אפשר לדעת אם היא כנסייתית - זה חלק מהאינפורמציה האמורה להיות כתובה שם. אם המלחין אנטישמי - מן הסתם זה אמור להיות מצוין בערך העוסק בו. אגב, כתבתי בחיפוש בגוגל 'ריכרד וגנר' (רציתי לראות אם ציינו את היותו אנטישמי ואת הויכוח הציבורי על אודות השמעת יצירותיו בארץ - ואגב, בשנים האחרונות כן השמיעו אותן בארץ) וזה מה שקיבלתי (מכלול ולא ויקיפדיה, נטפרי):לא מאד עוזר לי לדעת מי חיבר כי אני לא יודעת מי הוא היה...
בערך זה קיים תוכן בעייתי, בעייתיות זו מסווגת במכלול כ-תרבות/תרבות ובידור. הדף הועבר לטיפולם של עורכי אספקלריה.זו מנין לך? גם מוצרט וגם בטהובן כתבו יצירות כנסיתיות/נוצריות. הנה דוגמא מפורסמת אחת (ההדגשה שלי) - הציטוט מויקיפדיה:אני חושב שיצירות של מוצרט, בטהובן והלאה מזמנם אינן כנסיתיות.
צודק אבל,זו מנין לך? גם מוצרט וגם בטהובן כתבו יצירות כנסיתיות/נוצריות. הנה דוגמא מפורסמת אחת (ההדגשה שלי) - הציטוט מויקיפדיה:
רקוויאם (מוצרט)
הרקוויאם של וולפגאנג אמאדאוס מוצרט (K.626), הוא יצירה שנכתבה על ידי המלחין בווינה בשנת 1791 בהיותו על ערש דווי, והאחרונה שכתב לפני מותו. על אף שלא הספיק להשלימה, נחשב הרקוויאם למגנום אופוס של מוצרט וליצירת מופת. מילותיה של היצירה הן של הרקוויאם הקלאסי - מיסה קתולית המבוצעת לזכרו של אדם שמת.
ככלל - כל יצירה הנקראת רקוויאם או מיסה היא כנסייתית (יש עוד סוגים, פרחו כרגע מזכרוני). כמו"כ 'מוסיקה ליתורגית' היא מוסיקה דתית.
אכן הדגשתי רק ש"אני חושב"... לפי המעט ממש שקראתי על ההיסטוריה של המוסיקה, בתקופת מוצרט ובעיקר בטהובן, המוסיקה יצאה מהכנסיות ומבתי המלוכה, והגיעה יותר לקונצרטים. כנראה שאני טועה, ויש יצירות שנכתבו גם בזמנם כיצירות "דתיות".זו מנין לך? גם מוצרט וגם בטהובן כתבו יצירות כנסיתיות/נוצריות. הנה דוגמא מפורסמת אחת (ההדגשה שלי) - הציטוט מויקיפדיה:
רקוויאם (מוצרט)
הרקוויאם של וולפגאנג אמאדאוס מוצרט (K.626), הוא יצירה שנכתבה על ידי המלחין בווינה בשנת 1791 בהיותו על ערש דווי, והאחרונה שכתב לפני מותו. על אף שלא הספיק להשלימה, נחשב הרקוויאם למגנום אופוס של מוצרט וליצירת מופת. מילותיה של היצירה הן של הרקוויאם הקלאסי - מיסה קתולית המבוצעת לזכרו של אדם שמת.
ככלל - כל יצירה הנקראת רקוויאם או מיסה היא כנסייתית (יש עוד סוגים, פרחו כרגע מזכרוני). כמו"כ 'מוסיקה ליתורגית' היא מוסיקה דתית.
אכן, גם ברליוז (מהתקופה הרומנטית - המאה ה19) כתב רקוויאם, והוא לא היחיד.אכן הדגשתי רק ש"אני חושב"... לפי המעט ממש שקראתי על ההיסטוריה של המוסיקה, בתקופת מוצרט ובעיקר בטהובן, המוסיקה יצאה מהכנסיות ומבתי המלוכה, והגיעה יותר לקונצרטים. כנראה שאני טועה, ויש יצירות שנכתבו גם בזמנם כיצירות "דתיות".
לגבי מלחינים מהתקופה הרומנטית, אני מניח שהמוסיקה כמעט לא הולחנה לשימוש בכנסיות וכד' אבל יכול להיות שגם בזה אני טועה.
אגב בסימפוניה 9 של בטהובן בחלק הרביעי מדקה 5-6 והלאה יש שם שירה מכל הגבהים (מבס ועד סופרן), איך אפשר לדעת שזה לא נשים?צודק אבל,
לא מדברים פה על מוזיקה עם שירה
כי בזה יש בעיה של שירת נשים עפ"ר
ביצירות התיזמורתיות, סימפוניות קונצ'רטות וסונאטות וכו' עפ"ר זה לא קשור לשום דת
זה אכן נשים, כנראה בכל ההקלטות. (סופרן מבוצע על ידי נשים ברוב הפעמים)אגב בסימפוניה 9 של בטהובן בחלק הרביעי מדקה 5-6 והלאה יש שם שירה מכל הגבהים (מבס ועד סופרן), איך אפשר לדעת שזה לא נשים?
כל הפעמיםזה אכן נשים, כנראה בכל ההקלטות. (סופרן מבוצע על ידי נשים ברוב הפעמים)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים