תווים לקלאסיקות

• הוסף לסימניות
יש למישהו רשימה של יצירות קלאסיות 'נקיות'?
יש אתרים להורדת תווים אבל אני לא רוצה להוריד בלי בקרה, כי אין לי מושג מה מקור היצירה, מי הלחין ואיפה...

• הוסף לסימניות
מה הבעיה? את מוצאת תווים של יצירה, מחפשת בגוגל ומיד מוצאת מי כתב (הגיוני שזה כתוב במפורש בראש התווים) מתי, למה וכו'. דוגמא - כתבתי בגוגל: הסימפוניה הפאתטית - וקיבלתי את זה:
הסימפוניה השישית (הפאתטית) של צ'ייקובסקי

הסימפוניה השישית של צ'ייקובסקי בסי מינור, אופוס 74, המכונה "הפאתטית", היא הסימפוניה האחרונה של פיוטר איליץ' צ'ייקובסקי ויצירתו השלמה האחרונה. ביצוע הבכורה שלה התקיים תשעה ימים לפני מותו ב-1893. צ'ייקובסקי אמר על הסימפוניה, "ללא הגזמה, את כל נשמתי נתתי ביצירה הזו."[1]

שם היצירה[עריכת קוד מקור | עריכה]
השם הרוסי של הסימפוניה, Патетическая ("פאתטיצ'סקאיה"), משמעו "מלאה פאתוס" או "עתירת רגשות", ולא "מעוררת רחמים", כפי שמשתמשים במילה לעיתים קרובות כיום. צ'ייקובסקי שקל לקרוא לה Программная ("פרוגרמאיה" או "סימפוניה תוכניתית"), אבל הבין, ששם כזה יעורר סקרנות באשר לתוכן, שאותו לא רצה לגלות. לדברי אחיו, מודסט, הוא זה שהציע את השם "פאתטית", שהופיע במהדורות המוקדמות של הסימפוניה; יש חילוקי דעות בשאלה, אם צ'ייקובסקי היה מרוצה מן השם, אבל אם כך ואם אחרת, המו"ל שלו בחר להשאירו. בצרפתית, אנגלית, גרמנית ועוד משתמשים ב-Pathétique, הגרסה הצרפתית.[1]

• הוסף לסימניות
יש אתרים להורדת תווים אבל אני לא רוצה להוריד בלי בקרה, כי אין לי מושג מה מקור היצירה, מי הלחין ואיפה...
יש אשכול של מוזיקה קלאסית שם יש מבינים לתחום והם מורידים כשצריך תווים לכל היצירות הקלאסיות ויש שם דיונים על זה
https://www.prog.co.il/threads/מוזיקה-קלאסית.366767/

• הוסף לסימניות
לא מאד עוזר לי לדעת מי חיבר כי אני לא יודעת מי הוא היה...

• הוסף לסימניות
מה הכוונה 'נקיה' מאיזו בחינה? ביצירות שאין בהם שירת נשים או שירה בכלל, כמו רוב היצירות הקלאסיות, מה התנאים ליצירה 'נקייה'?

• הוסף לסימניות
יצירות לא כנסיתיות ולא ממלחינים אנטישמיים, ואולי יש עוד קריטריונים שאני לא מודעת להם...
והאשכול של היצירות לא עוזר לי, כי אני רוצה תווים או שמות של יצירות לחפש את התווים שלהם.

• הוסף לסימניות
יצירות לא כנסיתיות ולא ממלחינים אנטישמיים, ואולי יש עוד קריטריונים שאני לא מודעת להם...
והאשכול של היצירות לא עוזר לי, כי אני רוצה תווים או שמות של יצירות לחפש את התווים שלהם.
אני חושב שיצירות של מוצרט, בטהובן והלאה מזמנם אינן כנסיתיות. בוודאי יצירות מהתקופה הרומנטית, כמו קטעים של שופן, צייקובסקי, מנדלסון.
לגבי אנטישמיות, קשה מאוד לדעת בטווח של 200-300 שנה אחורה מי היה. יש אומרים ששופן למשל היה אנטישמי ויש חולקים, תכלס אי אפשר לדעת...
אני יודע בברור על וגנר, שהיה אנטישמי וגם המלחין האהוב על היטלר. בארץ אגב, לא מבצעים בקונצרטים עד היום מיצירותיו של וגנר...

• הוסף לסימניות
מה הכוונה 'נקיה' מאיזו בחינה? ביצירות שאין בהם שירת נשים או שירה בכלל, כמו רוב היצירות הקלאסיות, מה התנאים ליצירה 'נקייה'?
מוירעדיג
עד עכשיו לא קלטתי מה זה נקרא נקי
ובאיזה הקשר....
עכשיו נפל לי האסימון

• הוסף לסימניות
מוירעדיג
עד עכשיו לא קלטתי מה זה נקרא נקי
ובאיזה הקשר....
עכשיו נפל לי האסימון
זה הדבר היחידי שיכלתי לעלות על הדעת...
באופן אישי, אני לא מאמין גדול ב"השפעות" של המוזיקה בכל מיני רבדים, מבחינתי הדיון הוא הלכתי (שירת נשים, מוזיקה של ע"ז וכד'). מכבד את מי שזה כן מפריע לו הרוח וההשפעה...

• הוסף לסימניות
זה הדבר היחידי שיכלתי לעלות על הדעת...
באופן אישי, אני לא מאמין גדול ב"השפעות" של המוזיקה בכל מיני רבדים, מבחינתי הדיון הוא הלכתי (שירת נשים, מוזיקה של ע"ז וכד'). מכבד את מי שזה כן מפריע לו הרוח וההשפעה...
בלי להיכנס לדיון...
אני רק נדהמתי איך אני פספסתי את ההקשר של נקי

• הוסף לסימניות
לא מאד עוזר לי לדעת מי חיבר כי אני לא יודעת מי הוא היה...
כשמחפשים לפי שם יצירה בגוגל אפשר לדעת אם היא כנסייתית - זה חלק מהאינפורמציה האמורה להיות כתובה שם. אם המלחין אנטישמי - מן הסתם זה אמור להיות מצוין בערך העוסק בו. אגב, כתבתי בחיפוש בגוגל 'ריכרד וגנר' (רציתי לראות אם ציינו את היותו אנטישמי ואת הויכוח הציבורי על אודות השמעת יצירותיו בארץ - ואגב, בשנים האחרונות כן השמיעו אותן בארץ) וזה מה שקיבלתי (מכלול ולא ויקיפדיה, נטפרי):

ריכרד וגנר

בערך זה קיים תוכן בעייתי, בעייתיות זו מסווגת במכלול כ-תרבות/תרבות ובידור. הדף הועבר לטיפולם של עורכי אספקלריה.
בשלב השני של מערך הסינון ייבדק האם המידע שבערך ראוי למכלול או לא, אם המידע לא ראוי הערך ימחק לצמיתות, אם המידע ראוי הערך יעבור תיקון והתאמה מעמיקים ויוחזר למרחב הערכים במכלול.

אנחנו כאן בשבילך! אם הערך נחוץ לך, תוכל להגיש בקשה לעורכי אספקלריה שיזדרזו בטיפול הערך

אם אכן נחוץ לך מידע (כדי לדעת אם מוסיקה מסוימת כנסייתית וכו') תוכלי לבקש מהם לזרז את הטיפול בערך.

• הוסף לסימניות
אני חושב שיצירות של מוצרט, בטהובן והלאה מזמנם אינן כנסיתיות.
זו מנין לך? גם מוצרט וגם בטהובן כתבו יצירות כנסיתיות/נוצריות. הנה דוגמא מפורסמת אחת (ההדגשה שלי) - הציטוט מויקיפדיה:
רקוויאם (מוצרט)

הרקוויאם של וולפגאנג אמאדאוס מוצרט (K.626), הוא יצירה שנכתבה על ידי המלחין בווינה בשנת 1791 בהיותו על ערש דווי, והאחרונה שכתב לפני מותו. על אף שלא הספיק להשלימה, נחשב הרקוויאם למגנום אופוס של מוצרט וליצירת מופת. מילותיה של היצירה הן של הרקוויאם הקלאסי - מיסה קתולית המבוצעת לזכרו של אדם שמת.

ככלל - כל יצירה הנקראת רקוויאם או מיסה היא כנסייתית (יש עוד סוגים, פרחו כרגע מזכרוני). כמו"כ 'מוסיקה ליתורגית' היא מוסיקה דתית.

• הוסף לסימניות
זו מנין לך? גם מוצרט וגם בטהובן כתבו יצירות כנסיתיות/נוצריות. הנה דוגמא מפורסמת אחת (ההדגשה שלי) - הציטוט מויקיפדיה:
רקוויאם (מוצרט)

הרקוויאם של וולפגאנג אמאדאוס מוצרט (K.626), הוא יצירה שנכתבה על ידי המלחין בווינה בשנת 1791 בהיותו על ערש דווי, והאחרונה שכתב לפני מותו. על אף שלא הספיק להשלימה, נחשב הרקוויאם למגנום אופוס של מוצרט וליצירת מופת. מילותיה של היצירה הן של הרקוויאם הקלאסי - מיסה קתולית המבוצעת לזכרו של אדם שמת.

ככלל - כל יצירה הנקראת רקוויאם או מיסה היא כנסייתית (יש עוד סוגים, פרחו כרגע מזכרוני). כמו"כ 'מוסיקה ליתורגית' היא מוסיקה דתית.
צודק אבל,
לא מדברים פה על מוזיקה עם שירה
כי בזה יש בעיה של שירת נשים עפ"ר
ביצירות התיזמורתיות, סימפוניות קונצ'רטות וסונאטות וכו' עפ"ר זה לא קשור לשום דת

• הוסף לסימניות
רקוויאם (מוצרט)

אכן הדגשתי רק ש"אני חושב"... לפי המעט ממש שקראתי על ההיסטוריה של המוסיקה, בתקופת מוצרט ובעיקר בטהובן, המוסיקה יצאה מהכנסיות ומבתי המלוכה, והגיעה יותר לקונצרטים. כנראה שאני טועה, ויש יצירות שנכתבו גם בזמנם כיצירות "דתיות".
לגבי מלחינים מהתקופה הרומנטית, אני מניח שהמוסיקה כמעט לא הולחנה לשימוש בכנסיות וכד' אבל יכול להיות שגם בזה אני טועה.

• הוסף לסימניות
אכן הדגשתי רק ש"אני חושב"... לפי המעט ממש שקראתי על ההיסטוריה של המוסיקה, בתקופת מוצרט ובעיקר בטהובן, המוסיקה יצאה מהכנסיות ומבתי המלוכה, והגיעה יותר לקונצרטים. כנראה שאני טועה, ויש יצירות שנכתבו גם בזמנם כיצירות "דתיות".
לגבי מלחינים מהתקופה הרומנטית, אני מניח שהמוסיקה כמעט לא הולחנה לשימוש בכנסיות וכד' אבל יכול להיות שגם בזה אני טועה.
אכן, גם ברליוז (מהתקופה הרומנטית - המאה ה19) כתב רקוויאם, והוא לא היחיד.
אגב, ניסיתי לפתוח בויקיפדיה את הערך 'מוסיקה ליתורגית' - נטפרי מעביר מיידית ל'מכלול' ובמכלול כתבו שערך זה אינו מתאים לנו. מישהו יודע איך יוצרים קשר עם האחראים שם? מן הסתם, מרבית הדברים הכתובים בערך זה בויקיפדיה אינם מתאימים לנו, אבל עצם הידיעה שזו מוסיקה כנסייתית, חשובה ביותר למתעסקים במוסיקה שיש להם שאלות כמו של פותחת האשכול, וחבל להעלים מידע זה.

• הוסף לסימניות
צודק אבל,
לא מדברים פה על מוזיקה עם שירה
כי בזה יש בעיה של שירת נשים עפ"ר
ביצירות התיזמורתיות, סימפוניות קונצ'רטות וסונאטות וכו' עפ"ר זה לא קשור לשום דת
אגב בסימפוניה 9 של בטהובן בחלק הרביעי מדקה 5-6 והלאה יש שם שירה מכל הגבהים (מבס ועד סופרן), איך אפשר לדעת שזה לא נשים?

• הוסף לסימניות
אגב בסימפוניה 9 של בטהובן בחלק הרביעי מדקה 5-6 והלאה יש שם שירה מכל הגבהים (מבס ועד סופרן), איך אפשר לדעת שזה לא נשים?
זה אכן נשים, כנראה בכל ההקלטות. (סופרן מבוצע על ידי נשים ברוב הפעמים)

• הוסף לסימניות
זה אכן נשים, כנראה בכל ההקלטות. (סופרן מבוצע על ידי נשים ברוב הפעמים)
כל הפעמים
יש גברים שיכולים לשיר בפלצט כמו סופרן אבל זה לא אותו דבר
לאף אחד לא יתבזה ויקח אותם במקום מקהלת נשים

• הוסף לסימניות
הקשבת?
כי זה נשמע קצת קול גברי מתאמץ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....