כללי תוך כמה זמן מסיום העבודה אתם מזכירים ללקוח על התשלום?

• הוסף לסימניות
אני מודיעה כבר באמצע העבודה, כדאי שתתארגנו עם תשלום , כי אני לא מוציאה דיסק ללא תשלום, ב-99% מהמקרים, הלקוחות מעריכים את זה ומבינים מאד, וכמובן, משלמים לפני קבלת הדיסק. אך 1% של הלקוחות שזה דחוף מאד וכו'... אז, כשאני מסבירה שאני לא עושה את זה, וכו'... זה גורם להם להרגשה לא נעימה, ותוך יום או יומיים התשלום אצלי.
אין לי כוח לנדנודים ורדיפות ולהרגיש קבצנית.

• הוסף לסימניות
במקרה כזה מפרסמים ב"פרוג" את שם הלקוח או את החברה ומזהירים את כולם מפני ה"מליני שכר".

• הוסף לסימניות
הנסיון עושה את זה

לכל מי שיש נסיון ארוך קצר, מתוק ומר...
מלקוחות שטרטרו כל דקה על שינויים ותיקונים
ולאחר הורדת העבודה להדפסה לא מרימים טלפונים
ואז הגרפיקאי נהיה שנורר ומתחנן על נפשו ועל שכרו
מבין לבד ויודע כבר שאין פה קשיחות ואין אי נעימות ועדיף בתחילת הפרויקט
לומר: לצערי ומנסיוני לאחר שנפלתי עם כמה אנשים אין הורדת עבודות להדפסה
לפני גמר התשלום והלקוחות מבינים זאת יפה מאוד ומארגנים הכל עם סיום העבודה
וכדאי לזכור שעדיף פעם אחת אי נעימות לומר זאת מאשר להתקשר ולנדנד כל יום....

• הוסף לסימניות
מצטרפת לשאלה של ג'ינגית כי יש לי לקוחות שאני עושה להם לפי שעות או לחילופין הרבה פרויקטים אני נוהגת לגבות צ'ק מקדמה ע"פ רוב אבל את ההמשך אני מרגישה נורא לרדוף אחרי זה. אין מצב שאני מעכבת משהו להוריד כי אין ענין שישלמו לי כל פעם על השעה וחצי שהתווספה או לחילופין על החשבונית והמעטפה שכבר מוכנים לדפוס ושאר העבודה עוד לא...

אני אומרת את זה כי היה לי סיוט לא מזמן עם לקוח מסוים שעשיתי לו לפי שעות ויצא סכום נמוך מאד של כמה מאות חשבתי לחכות שיצטבר אבל היתה הפסק וביקשתי את הכסף. הנשמה פרחה לי לפני כן... והרגשתי נורא ממש שנוררית במקום שהוא ירגיש איך הרוויח גרפיקאית מעולה במחיר יחסית זול לשעה וישמר אותי לפעמים אחרות הייתי צריכה להקשיב לסיפורים שהוא נסע לחול ואמר לעוזר להפקיד ומשום מה העוזר לא עונה לטלפונים וכשעונה כן אני גם בחול- בקפריסין אני חוזר ומפקיד לך וסיוט שלם שנמשך המון זמן וכשסוף סוף קיבלתי אסמכתא שהופקד רק 160 מתוך כל הסכום!! אחרי עוד כמה זמן של סיוט כפשוטו הופקד שאר הסכום... מבחינתי היה עדיף לא להתחיל איתו (במחילה מכבודו אם קורא כאן-אשמח לתגובה)

הייתי שמחה להכוונה איך אתם גובים מלקוחות לפי שעות? (לפני/ אחרי /במהלך? שוטף +..)
ואיזה איום ניתן להעמיד למי שכבר עבודתו נשלחה??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yechi;769613:
במקרה כזה מפרסמים ב"פרוג" את שם הלקוח או את החברה ומזהירים את כולם מפני ה"מליני שכר".

בטוח שמותר? ואיך אפשר לדעת אם זה חד פעמי או שיטתי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף הול;768903:
2. אין בזה חשש ריבית?? אני רק שואל.

זה לא ריבית וזה לא אבק ריבית

ריבית זה על הלוואות בלבד.

אם יש מה לדון זה על הונאה.

• הוסף לסימניות
לא הצלחתי להבין איך גרפיקאי מרשה לעצמו להרגיש לא נעים על דרישה רלוונטית לתשלום.
במקום שהלקוח שקיבל עבודה ולא שילם ירגיש כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yechi;769613:
ממש איסור לשה"ר!
הרי גם מי שהעניין לא נוגע אליו יקרא את שמו בפורום, והרי מותר רק להזהיר את מי שבא לעשות איתו שותפות.

• הוסף לסימניות
אני תמיד אומרת ללקוח שאני צריכה את הכסף כדי להדפיס את העבודה שלו.
אבל במקרה שלך שכבר הדפסת, הוא צריך להרגיש לא נעים, לא את. פשוט תתקשרי ותבקשי!

• הוסף לסימניות
שיתעצבן הלקוח. מקסימום שבוע אם לא הסכמתי אחרת.

• הוסף לסימניות
זה מה שעשיתי אוהב, ואכן הכסף הגיע. לא חשבתי לרגע שלא ישלמו, פשוט היה ללקוח לחץ והוא שכח. לכן שאלתי מתי ואיך להזכיר בצורה עדינה, שלא לגרום למלחמת עולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;768864:
לא מוסרים עבודה לפני שמקבלים תשלום או לפחות צ'יק ביטחון.
גרפיקאים צריכים לדעת, שקטע הגבייה הוא החוליה החלשה בכל העסק הזה.

לא רק גרפיקאים, ותאורתית זה נשמע מקסים.
תכל'ס לא תמיד זה שיך להתעקש על זה (בפרט אם לא רוצים לעצבן את הלקוח ורוצים ממנו עוד עבודות)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה