- הוסף לסימניות
הפוך.אז בעצם אני צודק. ואם אני לא רוצה להיות חשוף למטח אני צריך קרן מגודרת
הפוך.אז בעצם אני צודק. ואם אני לא רוצה להיות חשוף למטח אני צריך קרן מגודרת
אני חושב שארצות הברית זה המקום הבטוח (הכלכלה החזקה ביותר) אבל היא מאד יקרה.
יש מיליוני משקיעים שכנראה מבינים קצת יותר ממך וממני ויש להם את השוק האמריקאי בתיקוכיום שארה"ב מאד יקרה חשבתי להוסיף מנועי צמיחה נוספים אם פוטנציאל גבוה.
5% זה לא הגזמה וגם לא "לא הגזמה"ובקשר לביטקוין, ב15 שנה האחרונות הוא עולה ב120% ממוצע לשנה (בתנודתיות גבוהה) אז אני יכול להאמין שאפשר להקדיש לו אחוז קטן בתיק. אולי באמת הגזמתי אם 5% מהתיק.
הבעיה היא שלא רק הוא חושב שהשוק האמרקאי יקר, גם וורן באפט ועוד כמה חברה גדולים (המחבר של אבא עשיר ועוד כמה) הסולידית גלל זה (ועוד כמה סיבות) העבירה 60 אחוז מהתיק למניות דיבדנד (לא שהיא 'מאן דאמר' רציני מדי, אבל סתם בשביל הדוגמא).יש מיליוני משקיעים שכנראה מבינים קצת יותר ממך וממני ויש להם את השוק האמריקאי בתיק
אני מתכוון לומר יש את תאוריית השוק היעיל שזה אומר, המחיר של המניה בכל רגע נתון, זה השווי האמיתי שלה בשכלול כל התחזיות הסיכונים הפחדים הסיכויים וכו'
אז לא לקנות כי לך השוק נראה יקר, זה קצת יומרני, וסותר את תאוריית ההשקעה הפאסיבית,
(אם אתה כ"כ סומך על עצמך וחושב את עצמך חכם יותר מכולם כנראה תעשה בדרך טעיות די גדולות ).
אאל"ט הוא כבר מזהיר 15 שנה מקריסה.(המחבר של אבא עשיר ועוד כמה)
מלבד שהטיעונים העיקריים שלה לגבי דיב ולא מדדים - לא משהוהסולידית גלל זה (ועוד כמה סיבות) העבירה 60 אחוז מהתיק למניות דיבדנד
לא נעים להגיד, מאד אהבתי את הספר שלו , הוא בהחלט בגדר חכמה בגוים תאמין.אאל"ט הוא כבר מזהיר 15 שנה מקריסה.
למה זה רלוונטי ?הסולידית גלל זה (ועוד כמה סיבות) העבירה 60 אחוז מהתיק למניות דיבדנד
אם זה פשוט מדויק!(לא שהיא 'מאן דאמר' רציני מדי
אני חושב שיש כאן חוסר דיוק מה הכונה 'שוק יקר'.אאל"ט הוא כבר מזהיר 15 שנה מקריסה.
מלבד שהטיעונים העיקריים שלה לגבי דיב ולא מדדים - לא משהו
הרי שזה לא מסתדר, לאיפה היא העבירה? רק למניות דיב אמריקאיות!
הבעיה שלה הוא לא השוק האמריקאי.
לא נעים להגיד, מאד אהבתי את הספר שלו , הוא בהחלט בגדר חכמה בגוים תאמין.
אבל משהו עבר עליו בשנים האחרונות והוא רק מפמפם את הזהב ואת הביטקוין לדעתי בצעקנות מוגזמת וקצת ילדותית.
אני לא אומר שהוא תיאורטית לא צודק ויום יבוא ויהיה פה משבר חוב ולכן הוא מחזיק רק זהב וביטקוין .
אבל זה יכול לקרות מחר כמו שזה יכול לקרות רק בעוד 100 שנה ככה שמי שזו התוכנית עבודה שלו לא בשבילו שוק ההון. אי אפשר להתנהל על פחדים ופמפומים.
@IGO כתב שלדעתו השוק יקר, והתנפלו עליו שזה יומרני שהוא מחוה דעה על מצב השוק, בסה"כ כתבתי שזו לא דעתו האישית בלבד, אלא גם של כמה אנשים מומחים שמבינים בהשקעות יותר מאיתנו..למה זה רלוונטי ?
לא אמרתי שצריכים.ולגבי דיבדנדים.
רובנו לא צריכים תיק דיב. אנחנו צריכים צמיחה בס"ד.
ומי שטוען כך כבר 15 שנה, כנראה שמושגי היוקר שלו שונים ממושגי היוקר שלי.אני חושב שיש כאן חוסר דיוק מה הכונה 'שוק יקר'.
האנשים שחוששים מכך שהשוק יקר אינם טוענים שהחברות בארה"ב יפסיקו להיות רווחיות, וגם לא בהכרח שהם טוענים שארה"ב תפסיק להיות הקטר של הכלכלה העולמית. הם בסה"כ טוענים שמחירי החברות התנפחו מעבר לשווי האמיתי שלהם בעקבות התלהבות יתר, וטרנדים של אנשים שלא מבינם בהשקעות ופשוט קונים כי זה מה שכולם עושים. ולכן יתכן מאד שבשנים הקרובות נראה 'בועה' שמתפוצצת וחוזרת לשווי האמיתי שלה.
אין שום טעם לקנות יחידה אחת של מניית דיב ב 100 דולר, אם בעוד שנה תוכל לקנות באותם 100 דולר 2 יחידות של מניה.כאשר הסולידית רוכשת מניית דיבדנד הם בעצם מגדרת את עצמה מפיצוץ הבועה, כיון שההכנסה החודשית (רבעונית\ שנתית) מהדבנדים אינה תלויה בשווי המניה. ולכן גם אם השוק יחתך ב50 אחוז ההכנסה השוטפת שלה לרוב לא תיפגע.
לכן אין קשר בין מה שהיא חוששת שהשוק האמרקאי מתומחר יקר, לבין מה שהיא קונה מניית דיבדנד של חברה אמרקאית.
אז יש אדם אחד שכנראה אבד עליו הקלח בניבוי בועות, אבל מה זה קשור לשאר כל המומחים שמתריעים על זה בשנה האחרונה?ומי שטוען כך כבר 15 שנה, כנראה שמושגי היוקר שלו שונים ממושגי היוקר שלי.
ברור שיש, כי היא לא נביא, והיא מנהלת סיכונים באופן מחושב.אין שום טעם לקנות יחידה אחת של מניית דיב ב 100 דולר, אם בעוד שנה תוכל לקנות באותם 100 דולר 2 יחידות של מניה.
וזה המקביל של המשקיע לטווח הארוך שגם אם קנה בבועה, בטווח הארוך לא מדובר בהפסד אלא בפחות רווח.
אפשר לומר, שעיקר הסיבה שהיא משקיעה בדיבידנדים היא פסיכולוגית, ולא כלכלית. כמובן שפסיכולוגיה וכלכלה תלויים זו בזו.אז יש אדם אחד שכנראה אבד עליו הקלח בניבוי בועות, אבל מה זה קשור לשאר כל המומחים שמתריעים על זה בשנה האחרונה?
ברור שיש, כי היא לא נביא, והיא מנהלת סיכונים באופן מחושב.
מלבד זאת הטענה שהשוק יקר, זוהי טענה כלפי השוק כולו, זה לא אומר שאין חברות מסוימות שהמכפיל רווח שלהם הגיוני, ומי שקונה מניות דיבדנד בדר"כ קונה מניות ספצפיות (ופה חלק מהסיכון לעומת השקעה פסיבית..).
כמו כן רוב החברות בעלי מכפילי רווח גבוהים הם חברות טכנלוגיה (שהציבור תולה בהם ציפיות גבוהות) וחברות אלו פחות מחלקות דיבדנדים כי הם חוזרות ומשקיעות את רוב הרווחים שלהם בהמשך פיתוח החברה. חברות צריכה כדוגמת קקוה קולה מחלקות יותר דיבדנדים ואינם מתומחרות יקר כי אין כ"כ ציפיה שהחברה תמציא משקה פלא מיוחד לרובוטים מבוסס על AI.. סתם לקחתי את קוקה קולה כדוגמה, לא בדקתי מה מכפילי הרווח שלה
ושוב ברור שכ"א צריך לשקול זאת בהתאם לצרכים האישיים שלו.
וזו הסיבה למה קוקה קולה מניה לעשירים בלבד שמחפשים שמירת הון ותזרים ולא צמיחה.חברות צריכה כדוגמת קקוה קולה מחלקות יותר דיבדנדים ואינם מתומחרות יקר כי אין כ"כ ציפיה שהחברה תמציא משקה פלא מיוחד לרובוטים מבוסס על AI..
בהחלט נכון. ביום שיהיה לי תיק של 10 מליון שקל כל התיק על מניה קוקה קולה ודומיה.ושוב ברור שכ"א צריך לשקול זאת בהתאם לצרכים האישיים שלו.
אולי זה קשור לכך שמישהו (במקרה זה @יהודית וו ) בחר לצטט אותו כהוכחה לכך שהשוק יקר?אז יש אדם אחד שכנראה אבד עליו הקלח בניבוי בועות, אבל מה זה קשור לשאר כל המומחים שמתריעים על זה בשנה האחרונה?
לא בגלל זה,הסולידית גלל זה (ועוד כמה סיבות) העבירה 60 אחוז מהתיק למניות דיבדנד
למה אתה לא מנסה לתזמן אם השוק יקר (לפי דעת אנליסטים עם כדור בדולח)?האם זה אומר שאני מוכר את המניות האמרקאיות שלי? לא. אני ממשיך לקנות קרנות סל אמרקאיות כמו ילד טוב ולו בגלל העובדה שאני משקיע פסיבי שלא מנסה לתזמן את השוק.
ולמה שאותו יועץ ידע יותר טוב מכולם האם זה הזמן הנכון להכניס או שמא עכשיו זה הזמן הלא נכון?לא סותר שאם יש למישהו סכום ממש גדול (כמו שראיתי מישהוא ששוקל למכור דירה ולהשקיע בשוק ההון) שכדאי לו להתייעץ האם זהו הזמן הנכון להכניס סכום כ"כ גדול.
פשוט חבל שאתה לא קורא מה שאני כותב, אני איש פשוט שאין לי מושג האם השוק יקר או לא, התנפלו על א' שכתב שלדעתו השוק יקר וכתבו לו שזה קצת יומרני שהוא יחווה דעה על מצב השוק, אז הבאתי עוד כמה אנשים שכך דעתם (דרך אגב יש עוד כמה חברות גדולות שנתנו תחזית כזואולי זה קשור לכך שמישהו (במקרה זה @יהודית וו ) בחר לצטט אותו כהוכחה לכך שהשוק יקר?
ציננתי כבר שגם בגלל סיבות נוספות (שחלקם ציננת), אבל בהחלט גם בגלל הסיבה הזולא בגלל זה,
אלא בגלל שהיא בשלב שיותר חשוב לה לשמור על התיק (ולהנות מדיבידנד) (בגלל 1. כמות הכסף שלה 2. בגלל הגיל שלה וגם פסיכולוגית זה יותר קל) מאשר המדד הרגיל עם יותר סיכויי צמיחה
ולא בגלל שהיא חושבת שהשוק יקר,
במחילה, אבל כנראה שגם אתה לא קראת מה כתבתי, כנ"ל בתגובה הראשונה.למה אתה לא מנסה לתזמן אם השוק יקר (לפי דעת אנליסטים עם כדור בדולח)?
לא מצליח להבין.פשוט חבל שאתה לא קורא מה שאני כותב, אני איש פשוט שאין לי מושג האם השוק יקר או לא, התנפלו על א' שכתב שלדעתו השוק יקר וכתבו לו שזה קצת יומרני שהוא יחווה דעה על מצב השוק, אז הבאתי עוד כמה אנשים שכך דעתם (דרך אגב יש עוד כמה חברות גדולות שנתנו תחזית כזו
לא הבאתי זאת כהוכחה כפי שכתבתי בהמשך הדברים, ולי אישית אין דעה מה מצב השוק מאחר ואני לא רואה את עצמי כאיש מקצוע ומאן דאמר בנושא
זה ממש לא בגלל הסיבה הזו, כמו שכתבתי שורה אח"כ;ציננתי כבר שגם בגלל סיבות נוספות (שחלקם ציננת), אבל בהחלט גם בגלל הסיבה הזו
בפרט שהיא כותבת הרבה שלטווח ארוך אין כ"כ משמעות אם השוק יקר או זולהיא דוגלת בשיטת השקעה פאסיבית שמאמינה שלפרט אין שום יתרון וידע ושכל, שלשאר השוק אין,
ולכן משקיעים תמיד בלי לשמוע "רעל פיננסי" (כהגדרתה) כי זה רק יכול להזיק
הוא דיבר על 400Kאבל האם זה אומר שלא כדאי לשקול את דבריהם ברצינות לפני שמכניסים 2 מליון ש"ח לשוק.
אני אספר לךאני לא צריך לספר לך מה שקרה לאדם שהכניס סכום כזה בשנת 2000...
מיצוע זה שיקול נטו פסיכולוגיאולי חלק מהכסף להכניס בהתחלה וחלק במיצוע ערך קבוע. כמובן שיש גם שיקולים פסיכולגיים, אבל בהחלט גם מקצועיים.
אני לא מבין אתה חושש מסיכון (שלדעתך זהו סיכון נמוך) שהשקל יתחזק יותר מדיהסיבה שאני חושף כחצי מהתיק לדולר זה בשביל להימנע מסיכון שהשקל יתחזק מידי.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים