השקעות תוכנית אגרסיבית לחיסכון והשקעה – מחפש חוות דעת על ההנחות ועל המצב בשוק

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני חושב שארצות הברית זה המקום הבטוח (הכלכלה החזקה ביותר) אבל היא מאד יקרה.
וכיום שארה"ב מאד יקרה חשבתי להוסיף מנועי צמיחה נוספים אם פוטנציאל גבוה.
יש מיליוני משקיעים שכנראה מבינים קצת יותר ממך וממני ויש להם את השוק האמריקאי בתיק
אני מתכוון לומר יש את תאוריית השוק היעיל שזה אומר, המחיר של המניה בכל רגע נתון, זה השווי האמיתי שלה בשכלול כל התחזיות הסיכונים הפחדים הסיכויים וכו'

אז לא לקנות כי לך השוק נראה יקר, זה קצת יומרני, וסותר את תאוריית ההשקעה הפאסיבית,
(אם אתה כ"כ סומך על עצמך וחושב את עצמך חכם יותר מכולם כנראה תעשה בדרך טעיות די גדולות ).

ונקודה אחרונה
נגיד שהשקעת במדד "היקר" והוא למחרת ירד 10% ויתן מאז הירידה 10% שנתי לטווח ארוך
לעומת מדד אחר לא יקר שהשקעת בו והוא לי ירד כלל ויתן 9.5% שנתי לטווח ארוך
אחר י 25 שנה איפה יהיה לך יותר?

• הוסף לסימניות
ובקשר לביטקוין, ב15 שנה האחרונות הוא עולה ב120% ממוצע לשנה (בתנודתיות גבוהה) אז אני יכול להאמין שאפשר להקדיש לו אחוז קטן בתיק. אולי באמת הגזמתי אם 5% מהתיק.
5% זה לא הגזמה וגם לא "לא הגזמה"
זה פשוט לא השקעה, א"א לבנות על זה שיתן רווחים לטווח ארוך
יכול להיות שיתן רווחים של אלפי אחוזים, ותחתן את כל בנותיך רק אם חלק מהרווחים שיהיה לך ממנו
אבל זה לא במהות שלו "לעלות"
השקעה במניות זה לא הימור
ואפילו זה לא "לבנות" על החברות הכללות במדד אתה "בונה" על האנושות
המנהלים והעובדים שנותנים את כל כולם להצלחת העסק (כי הם רוצים להתקדם בעסק ולקבל עוד כסף וכבוד)
ושאר האנושות שימשיכו לעבוד ולצרוך ככל יכולתם מהחברות שבבעלותך

אז כסף שאתה שם במדדים אתה יכול "לבנות עליו" (בהערכה שמרנית וכו')
וכסף שאתה שם בביטקויון אתה שוכח ממנו, והיה אם הרווחת מה טוב, אם לא תשתדל שזה יהיה "לא נורא".

• הוסף לסימניות
יש מיליוני משקיעים שכנראה מבינים קצת יותר ממך וממני ויש להם את השוק האמריקאי בתיק
אני מתכוון לומר יש את תאוריית השוק היעיל שזה אומר, המחיר של המניה בכל רגע נתון, זה השווי האמיתי שלה בשכלול כל התחזיות הסיכונים הפחדים הסיכויים וכו'

אז לא לקנות כי לך השוק נראה יקר, זה קצת יומרני, וסותר את תאוריית ההשקעה הפאסיבית,
(אם אתה כ"כ סומך על עצמך וחושב את עצמך חכם יותר מכולם כנראה תעשה בדרך טעיות די גדולות ).
הבעיה היא שלא רק הוא חושב שהשוק האמרקאי יקר, גם וורן באפט ועוד כמה חברה גדולים (המחבר של אבא עשיר ועוד כמה) הסולידית גלל זה (ועוד כמה סיבות) העבירה 60 אחוז מהתיק למניות דיבדנד (לא שהיא 'מאן דאמר' רציני מדי, אבל סתם בשביל הדוגמא).
כמובן שישנם אנלסטים אחרים שטוענים שהשוק ימשיך לעלות.

• הוסף לסימניות
(המחבר של אבא עשיר ועוד כמה)
אאל"ט הוא כבר מזהיר 15 שנה מקריסה.
הסולידית גלל זה (ועוד כמה סיבות) העבירה 60 אחוז מהתיק למניות דיבדנד
מלבד שהטיעונים העיקריים שלה לגבי דיב ולא מדדים - לא משהו
הרי שזה לא מסתדר, לאיפה היא העבירה? רק למניות דיב אמריקאיות!
הבעיה שלה הוא לא השוק האמריקאי.

• הוסף לסימניות
לא נעים להגיד, מאד אהבתי את הספר שלו , הוא בהחלט בגדר חכמה בגוים תאמין.
אבל משהו עבר עליו בשנים האחרונות והוא רק מפמפם את הזהב ואת הביטקוין לדעתי בצעקנות מוגזמת וקצת ילדותית.
אני לא אומר שהוא תיאורטית לא צודק ויום יבוא ויהיה פה משבר חוב ולכן הוא מחזיק רק זהב וביטקוין .
אבל זה יכול לקרות מחר כמו שזה יכול לקרות רק בעוד 100 שנה ככה שמי שזו התוכנית עבודה שלו לא בשבילו שוק ההון. אי אפשר להתנהל על פחדים ופמפומים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות

מלבד שהטיעונים העיקריים שלה לגבי דיב ולא מדדים - לא משהו
הרי שזה לא מסתדר, לאיפה היא העבירה? רק למניות דיב אמריקאיות!
הבעיה שלה הוא לא השוק האמריקאי.
אני חושב שיש כאן חוסר דיוק מה הכונה 'שוק יקר'.
האנשים שחוששים מכך שהשוק יקר אינם טוענים שהחברות בארה"ב יפסיקו להיות רווחיות, וגם לא בהכרח שהם טוענים שארה"ב תפסיק להיות הקטר של הכלכלה העולמית. הם בסה"כ טוענים שמחירי החברות התנפחו מעבר לשווי האמיתי שלהם בעקבות התלהבות יתר, וטרנדים של אנשים שלא מבינם בהשקעות ופשוט קונים כי זה מה שכולם עושים. ולכן יתכן מאד שבשנים הקרובות נראה 'בועה' שמתפוצצת וחוזרת לשווי האמיתי שלה.
כאשר הסולידית רוכשת מניית דיבדנד הם בעצם מגדרת את עצמה מפיצוץ הבועה, כיון שההכנסה החודשית (רבעונית\ שנתית) מהדבנדים אינה תלויה בשווי המניה. ולכן גם אם השוק יחתך ב50 אחוז ההכנסה השוטפת שלה לרוב לא תיפגע.
לכן אין קשר בין מה שהיא חוששת שהשוק האמרקאי מתומחר יקר, לבין מה שהיא קונה מניית דיבדנד של חברה אמרקאית.
לא נעים להגיד, מאד אהבתי את הספר שלו , הוא בהחלט בגדר חכמה בגוים תאמין.
אבל משהו עבר עליו בשנים האחרונות והוא רק מפמפם את הזהב ואת הביטקוין לדעתי בצעקנות מוגזמת וקצת ילדותית.
אני לא אומר שהוא תיאורטית לא צודק ויום יבוא ויהיה פה משבר חוב ולכן הוא מחזיק רק זהב וביטקוין .
אבל זה יכול לקרות מחר כמו שזה יכול לקרות רק בעוד 100 שנה ככה שמי שזו התוכנית עבודה שלו לא בשבילו שוק ההון. אי אפשר להתנהל על פחדים ופמפומים.
למה זה רלוונטי ?
@IGO כתב שלדעתו השוק יקר, והתנפלו עליו שזה יומרני שהוא מחוה דעה על מצב השוק, בסה"כ כתבתי שזו לא דעתו האישית בלבד, אלא גם של כמה אנשים מומחים שמבינים בהשקעות יותר מאיתנו..
האם זה אומר שאני מוכר את המניות האמרקאיות שלי? לא. אני ממשיך לקנות קרנות סל אמרקאיות כמו ילד טוב ולו בגלל העובדה שאני משקיע פסיבי שלא מנסה לתזמן את השוק.
לא סותר שאם יש למישהו סכום ממש גדול (כמו שראיתי מישהוא ששוקל למכור דירה ולהשקיע בשוק ההון) שכדאי לו להתייעץ האם זהו הזמן הנכון להכניס סכום כ"כ גדול.
ולגבי דיבדנדים.
רובנו לא צריכים תיק דיב. אנחנו צריכים צמיחה בס"ד.
לא אמרתי שצריכים.
וחוץ מזה שבהחלט אדם שכבר מתחיל לחיות מתיק ההשקעות שלו (בין אם לצורך פרישה מהעבודה ובין אם הוא בחר לקחת משכנתא לחתונות הילדים ולשלם את ההחזר החודשי מתוך תיק ההשקעות שכדאי לו להתייעץ האם נכון להסתמך על 'חוק 4%' או לשלב גם מניות דיבדנד.

• הוסף לסימניות
אני חושב שיש כאן חוסר דיוק מה הכונה 'שוק יקר'.
האנשים שחוששים מכך שהשוק יקר אינם טוענים שהחברות בארה"ב יפסיקו להיות רווחיות, וגם לא בהכרח שהם טוענים שארה"ב תפסיק להיות הקטר של הכלכלה העולמית. הם בסה"כ טוענים שמחירי החברות התנפחו מעבר לשווי האמיתי שלהם בעקבות התלהבות יתר, וטרנדים של אנשים שלא מבינם בהשקעות ופשוט קונים כי זה מה שכולם עושים. ולכן יתכן מאד שבשנים הקרובות נראה 'בועה' שמתפוצצת וחוזרת לשווי האמיתי שלה.
ומי שטוען כך כבר 15 שנה, כנראה שמושגי היוקר שלו שונים ממושגי היוקר שלי.
כאשר הסולידית רוכשת מניית דיבדנד הם בעצם מגדרת את עצמה מפיצוץ הבועה, כיון שההכנסה החודשית (רבעונית\ שנתית) מהדבנדים אינה תלויה בשווי המניה. ולכן גם אם השוק יחתך ב50 אחוז ההכנסה השוטפת שלה לרוב לא תיפגע.
לכן אין קשר בין מה שהיא חוששת שהשוק האמרקאי מתומחר יקר, לבין מה שהיא קונה מניית דיבדנד של חברה אמרקאית.
אין שום טעם לקנות יחידה אחת של מניית דיב ב 100 דולר, אם בעוד שנה תוכל לקנות באותם 100 דולר 2 יחידות של מניה.
וזה המקביל של המשקיע לטווח הארוך שגם אם קנה בבועה, בטווח הארוך לא מדובר בהפסד אלא בפחות רווח.

• הוסף לסימניות
ומי שטוען כך כבר 15 שנה, כנראה שמושגי היוקר שלו שונים ממושגי היוקר שלי.
אז יש אדם אחד שכנראה אבד עליו הקלח בניבוי בועות, אבל מה זה קשור לשאר כל המומחים שמתריעים על זה בשנה האחרונה?
אין שום טעם לקנות יחידה אחת של מניית דיב ב 100 דולר, אם בעוד שנה תוכל לקנות באותם 100 דולר 2 יחידות של מניה.
וזה המקביל של המשקיע לטווח הארוך שגם אם קנה בבועה, בטווח הארוך לא מדובר בהפסד אלא בפחות רווח.
ברור שיש, כי היא לא נביא, והיא מנהלת סיכונים באופן מחושב.
מלבד זאת הטענה שהשוק יקר, זוהי טענה כלפי השוק כולו, זה לא אומר שאין חברות מסוימות שהמכפיל רווח שלהם הגיוני, ומי שקונה מניות דיבדנד בדר"כ קונה מניות ספצפיות (ופה חלק מהסיכון לעומת השקעה פסיבית..).
כמו כן רוב החברות בעלי מכפילי רווח גבוהים הם חברות טכנלוגיה (שהציבור תולה בהם ציפיות גבוהות) וחברות אלו פחות מחלקות דיבדנדים כי הם חוזרות ומשקיעות את רוב הרווחים שלהם בהמשך פיתוח החברה. חברות צריכה כדוגמת קקוה קולה מחלקות יותר דיבדנדים ואינם מתומחרות יקר כי אין כ"כ ציפיה שהחברה תמציא משקה פלא מיוחד לרובוטים מבוסס על AI.. סתם לקחתי את קוקה קולה כדוגמה, לא בדקתי מה מכפילי הרווח שלה
ושוב ברור שכ"א צריך לשקול זאת בהתאם לצרכים האישיים שלו.

• הוסף לסימניות
אז יש אדם אחד שכנראה אבד עליו הקלח בניבוי בועות, אבל מה זה קשור לשאר כל המומחים שמתריעים על זה בשנה האחרונה?

ברור שיש, כי היא לא נביא, והיא מנהלת סיכונים באופן מחושב.
מלבד זאת הטענה שהשוק יקר, זוהי טענה כלפי השוק כולו, זה לא אומר שאין חברות מסוימות שהמכפיל רווח שלהם הגיוני, ומי שקונה מניות דיבדנד בדר"כ קונה מניות ספצפיות (ופה חלק מהסיכון לעומת השקעה פסיבית..).
כמו כן רוב החברות בעלי מכפילי רווח גבוהים הם חברות טכנלוגיה (שהציבור תולה בהם ציפיות גבוהות) וחברות אלו פחות מחלקות דיבדנדים כי הם חוזרות ומשקיעות את רוב הרווחים שלהם בהמשך פיתוח החברה. חברות צריכה כדוגמת קקוה קולה מחלקות יותר דיבדנדים ואינם מתומחרות יקר כי אין כ"כ ציפיה שהחברה תמציא משקה פלא מיוחד לרובוטים מבוסס על AI.. סתם לקחתי את קוקה קולה כדוגמה, לא בדקתי מה מכפילי הרווח שלה
אפשר לומר, שעיקר הסיבה שהיא משקיעה בדיבידנדים היא פסיכולוגית, ולא כלכלית. כמובן שפסיכולוגיה וכלכלה תלויים זו בזו.

• הוסף לסימניות
חברות צריכה כדוגמת קקוה קולה מחלקות יותר דיבדנדים ואינם מתומחרות יקר כי אין כ"כ ציפיה שהחברה תמציא משקה פלא מיוחד לרובוטים מבוסס על AI..
וזו הסיבה למה קוקה קולה מניה לעשירים בלבד שמחפשים שמירת הון ותזרים ולא צמיחה.
ובצמיחה מה לעשות חלק מהמחיר זה שאתה לא יודע אם אנחנו בשלב הבועתי או לא. זה רק בדיעבד.
אז מי שזה מפחיד אותו ולא מסוגל לשחק את המשחק לטווח ארוך שוק ההון לא בשבילו.
כי תיק קטן עם מניית קוקה קולה ודומיה לא יגיע לשום מקום
בהחלט נכון. ביום שיהיה לי תיק של 10 מליון שקל כל התיק על מניה קוקה קולה ודומיה.

לא המלצה לכלום.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הסולידית גלל זה (ועוד כמה סיבות) העבירה 60 אחוז מהתיק למניות דיבדנד
לא בגלל זה,
אלא בגלל שהיא בשלב שיותר חשוב לה לשמור על התיק (ולהנות מדיבידנד) (בגלל 1. כמות הכסף שלה 2. בגלל הגיל שלה וגם פסיכולוגית זה יותר קל) מאשר המדד הרגיל עם יותר סיכויי צמיחה
ולא בגלל שהיא חושבת שהשוק יקר,
היא דוגלת בשיטת השקעה פאסיבית שמאמינה שלפרט אין שום יתרון וידע ושכל, שלשאר השוק אין,
ולכן משקיעים תמיד בלי לשמוע "רעל פיננסי" (כהגדרתה) כי זה רק יכול להזיק
האם זה אומר שאני מוכר את המניות האמרקאיות שלי? לא. אני ממשיך לקנות קרנות סל אמרקאיות כמו ילד טוב ולו בגלל העובדה שאני משקיע פסיבי שלא מנסה לתזמן את השוק.
למה אתה לא מנסה לתזמן אם השוק יקר (לפי דעת אנליסטים עם כדור בדולח)?
כי אתה מבין שכמו שיכול להיות שהם צודקים, יכול להיות שהם טועים.
כי אתה מבין שתמיד יהיו כאלה שיגידו שזה לא הזמן המתאים (כי אם כולם יגידו שזה הזמן המתאים לקנות כנראה שהוא יקפוץ באותו יום בהרבה אחוזים ואז כבר יהיו חלק שיגידו שכבר אחרי העליה זה לא הזמן המתאים)
לא סותר שאם יש למישהו סכום ממש גדול (כמו שראיתי מישהוא ששוקל למכור דירה ולהשקיע בשוק ההון) שכדאי לו להתייעץ האם זהו הזמן הנכון להכניס סכום כ"כ גדול.
ולמה שאותו יועץ ידע יותר טוב מכולם האם זה הזמן הנכון להכניס או שמא עכשיו זה הזמן הלא נכון?

הנקודה שכלכלית נטו, הזמן הכי טוב להשקיע זה תמיד באותו יום נתון,
לא משנה מה המצב של השוק בירידה/בעליה/ בדשדוש.

יש שיקולים פסיכולוגים כמו, סיבולת סיכון/אי ההבנה של ההשקעה
יש שיקולים אישיים כמו, הגיל של המשקיע/נזילות/גמישות/מטרת ההשקעה ועוד

והשואל לא שאל על שיקולים אישיים או פסיכולוגים (וגם אם ישאל לא זה הפורום המתאים אלא צריך שיחה בארבע עיניים עם מי שהוכשר לכך) אלא על כדאיות כלכלית

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אולי זה קשור לכך שמישהו (במקרה זה @יהודית וו ) בחר לצטט אותו כהוכחה לכך שהשוק יקר?
פשוט חבל שאתה לא קורא מה שאני כותב, אני איש פשוט שאין לי מושג האם השוק יקר או לא, התנפלו על א' שכתב שלדעתו השוק יקר וכתבו לו שזה קצת יומרני שהוא יחווה דעה על מצב השוק, אז הבאתי עוד כמה אנשים שכך דעתם (דרך אגב יש עוד כמה חברות גדולות שנתנו תחזית כזו
לא הבאתי זאת כהוכחה כפי שכתבתי בהמשך הדברים, ולי אישית אין דעה מה מצב השוק מאחר ואני לא רואה את עצמי כאיש מקצוע ומאן דאמר בנושא
לא בגלל זה,
אלא בגלל שהיא בשלב שיותר חשוב לה לשמור על התיק (ולהנות מדיבידנד) (בגלל 1. כמות הכסף שלה 2. בגלל הגיל שלה וגם פסיכולוגית זה יותר קל) מאשר המדד הרגיל עם יותר סיכויי צמיחה
ולא בגלל שהיא חושבת שהשוק יקר,
ציננתי כבר שגם בגלל סיבות נוספות (שחלקם ציננת), אבל בהחלט גם בגלל הסיבה הזו
למה אתה לא מנסה לתזמן אם השוק יקר (לפי דעת אנליסטים עם כדור בדולח)?
במחילה, אבל כנראה שגם אתה לא קראת מה כתבתי, כנ"ל בתגובה הראשונה.
אני משקיע פסיבי שאיננו יודע מה יהיה מצב השוק, לאנלסטים אין כדור בדולח לצערי והם טועים פעמים רבות (כבר לפני שנים למדתי על את העובדה הזו, האנליסטים צפו ירידה של 20 אחוז ולכן נמנעתי מלהכניס כסף, בסוף השוק עלה קרוב ל30 אחוז).
אבל האם זה אומר שלא כדאי לשקול את דבריהם ברצינות לפני שמכניסים 2 מליון ש"ח לשוק. אני לא צריך לספר לך מה שקרה לאדם שהכניס סכום כזה בשנת 2000... בהחלט יש גם שיקולים מקצועיים אולי להשקיע את חלקו בנדל"ן בבקשה לא להיכנס לדיון מה מצב הנלד"ן היום, יש לזה מספיק אשכולות, אולי חלק מהכסף להכניס בהתחלה וחלק במיצוע ערך קבוע. כמובן שיש גם שיקולים פסיכולגיים, אבל בהחלט גם מקצועיים.

• הוסף לסימניות
פשוט חבל שאתה לא קורא מה שאני כותב, אני איש פשוט שאין לי מושג האם השוק יקר או לא, התנפלו על א' שכתב שלדעתו השוק יקר וכתבו לו שזה קצת יומרני שהוא יחווה דעה על מצב השוק, אז הבאתי עוד כמה אנשים שכך דעתם (דרך אגב יש עוד כמה חברות גדולות שנתנו תחזית כזו
לא הבאתי זאת כהוכחה כפי שכתבתי בהמשך הדברים, ולי אישית אין דעה מה מצב השוק מאחר ואני לא רואה את עצמי כאיש מקצוע ומאן דאמר בנושא
לא מצליח להבין.
הבאתם 'איש מקצוע' שטען כך, אז הכי לגיטימי בעולם להשיב ולטעון שדעתו לא רלוונטית כי כבר 15 שנה אומר כך.
יש אחרים? בכיף, בא נדון בהם.

• הוסף לסימניות
ציננתי כבר שגם בגלל סיבות נוספות (שחלקם ציננת), אבל בהחלט גם בגלל הסיבה הזו
זה ממש לא בגלל הסיבה הזו, כמו שכתבתי שורה אח"כ;
היא דוגלת בשיטת השקעה פאסיבית שמאמינה שלפרט אין שום יתרון וידע ושכל, שלשאר השוק אין,
ולכן משקיעים תמיד בלי לשמוע "רעל פיננסי" (כהגדרתה) כי זה רק יכול להזיק
בפרט שהיא כותבת הרבה שלטווח ארוך אין כ"כ משמעות אם השוק יקר או זול
בפרט שהיא מאמינה בתאוריית השוק היעיל
אבל האם זה אומר שלא כדאי לשקול את דבריהם ברצינות לפני שמכניסים 2 מליון ש"ח לשוק.
הוא דיבר על 400K
אני לא צריך לספר לך מה שקרה לאדם שהכניס סכום כזה בשנת 2000...
אני אספר לך
הוא הכניס 1000 ומוציא היום אחרי 25 שנה מעל 6000 (כולל דיבידנדים)(7.5% שנתי )
ואנחנו מדברים על טווח ארוך
אז נכון שזה פחות מהתשואה הממוצעת בכל ההיסטוריה
אבל הי זה מה שטוב במדד הזה,
שגם הדוגמא הכי קיצונית שבחרת,
בן אדם הרוויח מעל 500%
אולי חלק מהכסף להכניס בהתחלה וחלק במיצוע ערך קבוע. כמובן שיש גם שיקולים פסיכולגיים, אבל בהחלט גם מקצועיים.
מיצוע זה שיקול נטו פסיכולוגי
ובאשכול הזה זה לא הנושא
שיקול כלכלי נטו זה להכניס את הכל ישר
בלי שנשים את כל המומחים שאומרים יקר בצד הזה של המאזניים וכל המומחים שאומרים שזה זמן טוב בצד השני של המאזניים

• הוסף לסימניות
הסיבה שאני חושף כחצי מהתיק לדולר זה בשביל להימנע מסיכון שהשקל יתחזק מידי.
אני לא מבין אתה חושש מסיכון (שלדעתך זהו סיכון נמוך) שהשקל יתחזק יותר מדי
ולכן אתה חושף חצי מהתיק לדולר?
זה אמור לגרום לך לחשוף את התיק לשקל ולא לדולר?

אולי התכוונת לסיכון שהדולר יתחזק יותר מדי?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה