נכתב ע"י hbecker;1757422:קערות בצק פילו ממולאות בעוף מוקפץ עם ירקות בנוסח תאילנדי- מעניין אותך? אצלי זו מנה ראשונה באחד מימי ר"ה באופן קבוע?
נודלס עם ירקות מוקפצים?
תפו"א אפוי עם צ'ילי מתוק?
קינואה עם ירקות ועשבי תיבול?
פשטידת ברוקולי?
כרובית בתנור?
כרובית במעטפת פירורי לחם [מטוגן בשמן עמוק....]?
קריספ קואקר ודובדבנים [מין פשטידה מתוקה [אפשר להשתמש גם כמנה אחרונה בליווי כדור גלידת וניל] אבל אצל האמריקאים זה תוספת...
מה שתבקשו, תקבלו....
נכתב ע"י hbecker;1757422:קערות בצק פילו ממולאות בעוף מוקפץ עם ירקות בנוסח תאילנדי- מעניין אותך? אצלי זו מנה ראשונה באחד מימי ר"ה באופן קבוע?
נודלס עם ירקות מוקפצים?
פשטידת ברוקולי?
כרובית בתנור?
קריספ קואקר ודובדבנים [מין פשטידה מתוקה [אפשר להשתמש גם כמנה אחרונה בליווי כדור גלידת וניל] אבל אצל האמריקאים זה תוספת...
מה שתבקשו, תקבלו....
נכתב ע"י dem;1757533:אפשר לבקש פירוט קלוריות לכל מתכון ?![]()
נכתב ע"י hbecker;1757634:אין מצב. כואב לי הראש רק מלחשוב על זה. אני נמנעת לחלוטין מתוספות פחמימה בחגים. נוטלת ידיים וכך מקבלת את הפחמימה וביום שאין הכרח לנט"י אוכלת פחמימה בארוחה אחרת לא בסעודת חג כי אז זה יוצא משליטה...רק כך אני מליחה לא לעלות בחג. עוגות- כמובן שאני לא אוכלת. מה אני כן אוכלת? הרבה את הלב....אבל שווה לי בסופו של דבר כי אני לא עולה בחגים ואפילו לפעמים קצת יורדת.
טוב, למתכונים:
קעריות פילו ממולאת בחזה עוף מוקפץ בירקות, בסגנון תיאלנדי:
חבילת עלי פילו.
ראשית מכינים את הקערות. אפשר להכין גם שבוע מראש ולשמור בארון בקופסא אטומה היטב.
מפשירים את עלי הפילו במקרר. עובדים מהר כי הם מתייבשים בקלות.
חותכים ריבועים בגודל 12 ס"מ X 12 ס"מ.
מניחים ריבוע אחד על משטח ומברישים במעט שמן. מניחים עליו קצת באלכסון ריבוע שני ושוב מברישים בשמן, מניחים שוב באלכסון עוד ריבוע. מתקבל צורה של פרח.
מניחים בזהירות בתוך תבנית שקעים, מסדרים שיעמוד יפה. באפיה קצת נאבד התצורה אבל זה לא משנה. עוד שיטה היא- להניח הפוך כל תבנית שקעים, כלומר על הבליטה של התבנית ולהוריד את הקצוות לצידי השקע. כך מתקבלת צורת קערה. אופים ב 180 מעלות כ 8-10 דקות עד להזהבה של הפילו. זהירות לא לשרוף.
מצננים ומפרידים מהתבניות.
שומרים בצד כאמור למעלה עד לשימוש.
עוף מוקפץ בירקות:
2 פרפרים של חזה עוף
2 בצלים קצוצים
1 גזר חתוך לגפרורים
2 פלפלים אדומים
1 קישוא [לא חובה]
5 תירס גמדי חתוך לטבעות
חופן נבטים סיניים
כוס אננס משומר חתוך לקוביות קטנות
לרוטב:
1/2 כוס מים
1/2 כוס רסק
2 כפות רוטב סויה
3 כפות סוכר חום
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1 כף קורנפלור
חותכים את פרפרי החזה עוף לקוביות בינוניות. מקפיצים במעט שמן עד שהם מוכנים. שמים בצד.
מזהיבים בצל ומוסיפים את יתר הירקות, למעט הנבטים, האננס והתירס הגמדי. מקפיצים רק עד שהירקות לא קשים [לא לרכך מדי] אנחנו רוצים אותם פריכים. מוסיפים תירס גמדי, נבטים ואננס. מוסיפים את העוף.
מכינים את הרוטב:
מוהלים את המים עם הקורנפלור ואח"כ מוסיפים את יתר התיבול. שופכים על הירקות והעוף. מקפיצים עוד דקה אחת וזהו.
שומרים במקרר [אפשר גם יומיים מראש].
מניחים כל כל צלחת קערה עלי פילו ויוצקים לתוכי מהירוקת והעוף עם הרוטב... מעדן!!!
מגישים מיד כדי שהפילו לא יתרכך מהמילוי.
תפו"א בצ'ילי:
6 תפו"א גדולים חתוכים לצ'יפסים גסים.
3 כפות שמן [אפשר זית]
חופן כוסברה קצוצה [אם אין אז אפשר פטרוזיליה]
1 כף מלח [או יותר לפי הטעם]
מעט פלפל שחור
3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
מערבבים את כל החומרים מלבד התפו"א ויוצקים על התפו"א. מערבבים היטב.
מעבירים לתבנית חד פעמית מרופדת בניר אפיה ומכסים בניר כסף. אופים ב 180 מעלות כ 3/4 שעה או עד שהתפו"א רך. בדקות הארונות אני אוהבת להעביר לתכנית גריל ולפתוח את הכיסוי.
קריספ קואקר ופירות:
100 גרם מרגרינה
1/4 כוס שמן
1 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר חום
1 כוס קמח
1 כוס קואקר
קופסא של מלית דובדבנים
3/4 כוס חמוציות
2 תפו"ע פרוסים דק
מכינים עיסה מהמרגרינה, שמן, סוכר חום, קמח, וקואקר. משטחים 2/3 מהכמות בתבנית חד פעמית קטנה [יותר קטנה מ A4] מרופדת בניר אפיה. מהדקים. מורחים את המלית ומפזרים תפו"ע וחמוציות. מפוררים את שארית העיסה מעל למלית.
אופים כ -40 דקות ב 180 מעלות.
נהדר גם כמנה אחרונה בליווי כדור גלידת וניל.
נכתב ע"י דוריטוס;1757714:תודהה רבה אין מילים
עכשיו בקריספ חייב מרגרינה?
נכתב ע"י hbecker;1757735:האמת שאני ניסיתי פעם עם שמן וזה פשוט קצת יותר מתפורר. אבל למעשה זה בכל מקרה לא נחתך הכי סימטרי כך שאת יכולה לנסות. אני הולכת להכין הפעם בתבניות אלומיניום מיני מרובעות חד פעמי ולהגיש עם התבנית כך שאני אמיר לשמן כי במילא מגישים עם התבנית. ראיתי שמישהי עשתה כך והיה מעולה.
נכתב ע"י דוריטוס;1757791:מהמם אני גם רוצה להכין את זה באישי. יש לך אולי תמונה של הפשטידה הזו?
וואו! איזה היצע!נכתב ע"י גולדס;1757972:רעיונות לתוספות:
קיש ירקות
פשטידת כרובית
פשטידת ברוקולי
פשטידת ירקות
קניש במילוי ירקות מוקפצים/ מנגולד
בלינצ'ס פטריות
פשטידת תפוחים ולדר
פשטידת פירות
אורז עם פטריות מוקפצות
מיני תפו"א בפסטו
כרובית ברוטב עגבניות
שעועית מוקפצת עם שומשום
עוד?
כרגיל ההיענות שלך תמיד מחממת את הלב!נכתב ע"י hbecker;1757422:קערות בצק פילו ממולאות בעוף מוקפץ עם ירקות בנוסח תאילנדי- מעניין אותך? אצלי זו מנה ראשונה באחד מימי ר"ה באופן קבוע?
נודלס עם ירקות מוקפצים?
פשטידת ברוקולי?
כרובית בתנור?
מה שתבקשו, תקבלו....
נכתב ע"י חדוי כנרת;1758131:כרגיל ההיענות שלך תמיד מחממת את הלב!
אפשר בבקשה את הנודל והירקות-אני משערת שזה מעבר לסטנדרט...
ואשמח מאד גם לתוספת הקינואה
תודה
חדוי
נכתב ע"י hbecker;1758232:הנודלס והירקות דוקא די סנדרטי אבל מאוד טעים עם טאצ' קצת חריף בזכות הפלפל החריף שמוסיפים. רוצה מתכון בכל זאת?
אני רוצה!
נכתב ע"י sarit m;1758281:[
*בטטה ופטריות מוקפצות במייפל וסויה
*אגרול סיני-
עלה פה פעם מתכון מעניין
זה מה שעלה לי בראש בינתים.
נכתב ע"י sarit m;1758281:[
ושל האגרול - ניסית אותו?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים