תוספת מרשימ--------ה לסעודת פורים

• הוסף לסימניות
הבו רעיון לתוספת לסעודת פורים, עם דגש על מראה מעניין.
אפילו רק תמונות/ השראות - יתקבלו בברכה. (דבורי צלמת, אני מדברת אלייך...)
אה, ומשו שאפשרי לנייד.

תודה לכולן.

• הוסף לסימניות
אני מכינה משהו כזה-
קערות פילו על תבנית שקעים הפוכה, יוצא מאוד יפה, כמו מעוין כזה- בתוך הרווחים
מילוי של ירקות וחזה עוף מוקפץ
רוטב אדום חמוץ מתוק סיני.
נראה לי מאוד מרשים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;962191:
אני מכינה משהו כזה-
קערות פילו על תבנית שקעים הפוכה, יוצא מאוד יפה, כמו מעוין כזה- בתוך הרווחים
מילוי של ירקות וחזה עוף מוקפץ
רוטב אדום חמוץ מתוק סיני.
נראה לי מאוד מרשים.
נשמע לי מעולה. אפשר פירוט?
מעולם לא התעסקתי עם פילו עדיין. זה דבר יקר? אפשר הדרכה למתחילה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;962134:
הבו רעיון לתוספת לסעודת פורים, עם דגש על מראה מעניין.
אפילו רק תמונות/ השראות - יתקבלו בברכה. (דבורי צלמת, אני מדברת אלייך...)
אה, ומשו שאפשרי לנייד.

תודה לכולן.

טיפ קטן לניוד המנות.. את הרכבת המנה תעשי רק במקום הסעודה, לא להכין מראש ולהזיז את זה..קחי הכל בקופסאות נפרדות ובמקום תחברי
בהצלחה...

• הוסף לסימניות
לא מסובך בכלל רק קצת התעסקות- חבילה עולה כ-15 ש"ח ומה שטוב בזה שבשונה במצק עלים הבצק הזה הוא ללא שומן בכלל. מצד שני הוא קצת מתייבש וצריך זהירות-
1. פותחת את הניילון ויש לך שם את הבצק מגולגל משהו כמו עשרה עלים ארוכים מגולגלים. בגלל שזה מאוד דק משתמשים עם ארבעה חמישה אחד על השני וצריך למרוח על העלים שמן או מרגרינה כדי שלא יתייבשו וישרפו.
תכיני לך כוס שמן ומברשת ותפתחי קצת את הגליל- את היתר תשאירי עם שכבת הניילון למניעת התייבשות.
2. תפתחי קצה של עלה אחד- בערך 10 ס"מ, תמרחי בשמן ועליו עוד אחד ושוב שמן כך ארבעה חמישה עלים, תחתכי את הרצועה שנוצרה ותחלקי לארבעה ריבועים סמוכים,
3. כל אחד מהריבועים עם ארבעת שכבותיו קחי ותניחי בשקע אחד של התבנית (מהצד הישר יווצרו לך קערות מעוגלות מאחור יווצרו לך מרובעות)
4. להכניס לתנור מחומם לחום גבוה לעשר דקות בערך- צריך לעקוב שלא ישרף. אחר כך להוציא בזהירות ולשמור בקופסא אטומה, לא בקירור- כי זה נהיה לח.
אפשר לחמם לפני המילוי.
5. בהגשה- למלא ומיד להגיש שלא יספוג נוזלים.

מקווה שתסתדרי עם המגילה, אחרי הכל אנחנו בפורים..

• הוסף לסימניות
אויש זה מידי מסובך בשבילי לשעה זו. יש לקנות מוכן (וטעים) בחנויות אפיה במחיר שפוי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י EC;962201:
טיפ קטן לניוד המנות.. את הרכבת המנה תעשי רק במקום הסעודה, לא להכין מראש ולהזיז את זה..קחי הכל בקופסאות נפרדות ובמקום תחברי
בהצלחה...
כן לא חשבתי אחרת...

• הוסף לסימניות
תוספת קלה וחביבה שנראית יפה ותמיד רוצים עוד.
נראית יפה בגלל השכבות, והיא תמיד מתגלשת פנימה גם ביום שכבר אי אפשר להסתכל על אוכל...

לטגן כמות של בליצ'עס (כל תוספת ל-6-8 מנות עשויה מכ' 10 חביתיות)

בנפרד לאדות:
בצל, בטטה ודלעת עד להתרככות לתבל כפי טעמכם.
להרכיב חביתיה / מילוי / חביתיה/ מילוי

לחתוך לשישיות/ שמיניות ולתת לכל סועד משולש.

מתקבל יפה ומרשים, שכבות בהירות לעומת השכבות הכתומות.

• הוסף לסימניות
אולי תקני פחזניות מוכנות ותכיני מילוי טעים??

• הוסף לסימניות
או שתעשי קעריות או רשתות מבצק עלים- זה ודאי את מנוסה, ואז מלוי טוב של ירקות וחזות או כבדים ופטריות וזו תוספת מעולה גם כן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;962231:
או שתעשי קעריות או רשתות מבצק עלים- זה ודאי את מנוסה, ואז מלוי טוב של ירקות וחזות או כבדים ופטריות וזו תוספת מעולה גם כן.
בדיוק כעת חשבתי על זה.
הבעיה שלי שבצק עלים לא הכי רלוונטי בשבילי, כי אני צריכה להכין הכל עוד לפני שבת, כך שהטריות תאבד.
אולי יש למישו מתכון לקלתית טובה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;962227:
תוספת קלה וחביבה שנראית יפה ותמיד רוצים עוד.
נראית יפה בגלל השכבות, והיא תמיד מתגלשת פנימה גם ביום שכבר אי אפשר להסתכל על אוכל...

לטגן כמות של בליצ'עס (כל תוספת ל-6-8 מנות עשויה מכ' 10 חביתיות)

בנפרד לאדות:
בצל, בטטה ודלעת עד להתרככות לתבל כפי טעמכם.
להרכיב חביתיה / מילוי / חביתיה/ מילוי

לחתוך לשישיות/ שמיניות ולתת לכל סועד משולש.

מתקבל יפה ומרשים, שכבות בהירות לעומת השכבות הכתומות.
רעיון מעניין.
אבל בכמות שאני צריכה ייצא לי להכין הרבה מאד בלינצעס, כבר יכולה להביא בלינצעס קשורים בבצל ירוק - יותר מרשים, רק שמידי הרבה עבודה....

• הוסף לסימניות
מה הבעיה? מקפיאים ומחממים בתנור ויוצא מעולה!! לא פחות מקלתית אחרת לטעמי והכי אהוב על כולם כולל ילדים.

ראיתי שלקחו את הקעריות המתכתיות שבתוכן אופים קערות בצק והפכו על התבנית ומעל הבליטה מותחים רצועות בצק שתי וערב ויוצאת קערית בגודל מכובד ויפה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;962241:
מה הבעיה? מקפיאים ומחממים בתנור ויוצא מעולה!! לא פחות מקלתית אחרת לטעמי והכי אהוב על כולם כולל ילדים.
בצק עלים?? ונשאר פריך?
אני נורא אלרגית לעניני מיחזור...

• הוסף לסימניות
סליחה, רבנית אז מה... ככל שהבצק יותר שומני הוא יצא מעולה בחימום טוב!! אין שום סיבה שלו. תקפיאי מיד לאחר שמתקרר בכמה אריזות, תחממי לפני הגשה- תגידי לי אם מישהו הרגיש.

אבל רק בתנור כן? לא במיקרו כמובן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;962239:
רעיון מעניין.
אבל בכמות שאני צריכה ייצא לי להכין הרבה מאד בלינצעס, כבר יכולה להביא בלינצעס קשורים בבצל ירוק - יותר מרשים, רק שמידי הרבה עבודה....

כמה מנות את צריכה?
כל פורים אנחנו עושים כ40 מנות וזה לא מידי הרבה עבודה כי מחבת בינוני גדול - מוציא שמינית מכובדת.
בכל מקרה זה רבע עבודה מלקשור בצלים ירוקים:)

אבל כל אחד עושה מה שמתחבר לו יותר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;962265:
בכל מקרה זה רבע עבודה מלקשור בצלים ירוקים:)

אבל כל אחד עושה מה שמתחבר לו יותר...
טוב, אבל זה לפחות יותר מרשים...
אבל צודקת בענין העבודה. בדיוק באתי לשאול:
יש לכם רעיונות מענינים לאריזת בלינצעס, מלבד הרעיון של בצל ירוק?
פשוט לא לכבודי להגיש אותם מגולגלים משעממים....
אפילו רק תמונות השראה יתקבלו בהוקרה.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי כמה פעמים עלים של בלינצ'ס, לקחתי תבנית עם שקעים(מאפינס) ובכל שקע פרסתי עלה,
כשמה שנשאר בחוץ הוא על הדפנות.
לאחר אפיה קלה של כמה דקות מוציאים מהתנור,ממלאים, והופכים(יש מעין צורה של כובע)
קושרים על כל כובע בצל ירוק או עירית(הסרט של הכובע) ותוקעים עלה של שמיר(הנוצה)

• הוסף לסימניות
אין לי תמונה, לצערי, אבל אמא שלי מכינה בלינצ'עס יפים למראה: היא ממלאה אותם במלית בצבע קונטרסטי לעלה, מגלגלת כרולדות ואחר כך חותכת לפרוסות עגולות מכובדות. היא מניחה את השבלולים היפים בצורה של זר שושנים בצלחתו של כל סועד. אפשר לעטר גם בעלי פטרוזיליה.

• הוסף לסימניות
הי,
נראה לי שלא הובן, (או שכן?)

בהצעה שלי הבלינצע'ס לא מגולגלים!! אלא מונחים פתוחים אחד על השני כך שמתקבלת מעין פשטידה עגולה.

ניתן להכין רוטב מעניין עם כבדים או פטריות להניח במרכז ולפזר על זה ירק ירוק קצוץ דק ולהגיש שלם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה