תושבי מודיעין עילית- התאחדו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוהר טל;838144:
פארקים בבין הזמנים, גם בירושלים המצב שם נורא.
תשאלי את מי שהיה...
ומי שהזכירה קודם את פארק הרצליה,
אני הייתי שם בפסח, המצב שם היה יותר מנורא.
בערך 1000 ילדים.
נו, אז מה את רוצה?
אה, זו אחת הבעיות. אם הפארק במודיעין עילית היה נראה כמו פארק הרצליה היה שווה להגיע למרות המצב הנורא...
ואז פארק הרצליה היה נראה קצת יותר שפוי...
אני לא מקטרת מתוך אהבת ה"קוטריות"
אלא מתוך התסכול העמוק בכל בין הזמנים מחדש: אין לי לאן לקחת את הגיסים והאחיינים הצעירים שלי שבאו להתארח,
אין לי לאן להינפש בצורה רגועה וחוויתית עם הילדים בעיר,
אין! פשוט אין!!!

• הוסף לסימניות
זוהר טל היקרה, מעבר להיותך קרובת משפחה של ראש העיר או משהו בדומה, אין לי הסבר אחר למגננה שלך.
גינות בין הבניינים הקומו, בשעתו ע"י חברת קרית ספר וציפחה עם בניית הרחובות עצמם.
מעבר לכך, אין כמעט עוד גינות ולא שופצו גינות קיימות, גם כשהגינות נמצאות בחלקן במצב נוראי.
את הפארק הגדול כבר בנו כאן בעיר, אבל רמת התחזוקה בו מבישה.

אני לא רוטנת ח"ו על כמות הילדים, כמו שכתבת על פארק הרצליה, אדרבה, הם עיקר התושבים כאן, אבל דוקא בגלל הגידול המבורך אני מצפה שקברניטי העיר יבינו את הצרכים הבסיסייים שהתושבים צריכים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;838152:
זוהר טל היקרה, מעבר להיותך קרובת משפחה של ראש העיר או משהו בדומה, אין לי הסבר אחר למגננה שלך.
גינות בין הבניינים הקומו, בשעתו ע"י חברת קרית ספר וציפחה עם בניית הרחובות עצמם.
מעבר לכך, אין כמעט עוד גינות ולא שופצו גינות קיימות, גם כשהגינות נמצאות בחלקן במצב נוראי.
את הפארק הגדול כבר בנו כאן בעיר, אבל רמת התחזוקה בו מבישה.

אני לא רוטנת ח"ו על כמות הילדים, כמו שכתבת על פארק הרצליה, אדרבה, הם עיקר התושבים כאן, אבל דוקא בגלל הגידול המבורך אני מצפה שקברניטי העיר יבינו את הצרכים הבסיסייים שהתושבים צריכים.

אין לי שום מניות בעיר,
אולי אני רק מתוסכלת מהמצב של הגינות באזור שלי,
ולא מבינה למה אנשים פה מתלוננים...;)
בעצם, אני מבינה, אתם צודקים כולכם.
אולי נפתח במחאה קולקטיבית, אוהל מחאה, על קיפוח החרדים בכל המדינה.
הבעיה שלא נראה שזה יעזר במצב הפוליטי היום.
טוב, אני פורשת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוהר טל;838144:
.
נו, אז מה את רוצה?

מה אנחנו רוצות? השאלה מי? כל אחת רוצה דברים אחרים....
פארקים גדולים, בכל רחוב לפחות עם 10 מתקנים אטרקטיביים שיצאו לאחרונה לאפנת השעשועי גינות.
שיהיה גם צל וגם סככה שעושה את תפקידה בשלמות. ומרבד מרופד שלם. ובירזיה איכותית מוגנת חול ובוץ שעובדת תמיד ולא יומיים לא יומיים כן. ושיהיה מרוצף שם. וגם קצת חול למען הבריאות ותחושת ויסות המגע לילדינו. שכל שבוע הפארקים יעברו ניקיון יסודי ומרענן וכל שנה תתבצע חלופת המתקנים שלונים וחדשים יותר. ומה עוד? תיכף ניזכר....:)

הרבה מהרשימה הזו נכונה וחלק קצת מוגזם אך כמו כל אנשי העולם גם אנו רוצים לקבל תמורה למה שאנחנו נותנים - תשלומי ארנונה.
בירושלים משלמים מיסים גבוהים וכולנו יודעים שזה הולך לאתרי הבילוי שאין לנו חלק בהם. במודיעין עילית אנחנו מצפים שיעשו בזה דברים לתועלתינו האישית.

ויש לנו ראש עיא חרדי- ובזה מתחיל עניין התלונות ובזה זה נגמר כי הוא לא נותן.
כשבירושלים היה ראש עיר חרדי הוא טיפח מאוד את הגינות בירושלים וחוברות העיתונלי פירסמו מידי חודש על גינה אטרקטיבית שונה וגדולה ברחבי השכונות המבורכות בילדי חמד מקסימים. גם כל השכונות עברו שיפוץ נרחב... היו גם אז תלונות מתושבי ירושלים- אך אנחנו לא שמענו כלום רק ראינו ו'יצאו' לנו העיניים. גם לנו ראש עיר חרדי והוא לא דואג לנו לגינות כמוהו.

אבל ראש העיר שלנו- שאני במקרה לא המזכיר או הסגנית שלו. עושה הרבה לטובתינו. אמנם אין גינות ענק ואני מצירה על כך. כי באמת אין לאן ללכת יותר מידי. אבל יש דברים שהוא עושה וזה טוב לכולם.

הייתי שבוע שעבר ברכסים רכסים היא עיירה אולי אבל נראית כמו עיר ובכולה אין שום בנק ושום רשת שיווק רק בכפר חסידים מרחק של 25 דקות נסיעה באוטובוס עירוני שמסובב לל את כל העיר שם תמצאו בנק אחד ורשת אחת-ברכל שהמחירים שם על הגובה בצורה לא נורמלית והרי יש להם 'מנופול' שם כולם יקנו בלאו הכי.

ולנו- עיירה שנקראת עיר מנימיום רחובות במקסימום נפשות וכמה בנקים? כמה רשתות מזון? כמה סניפי ברכל?-אחד לרחוב ואפילו 2. מטריקס וחברותיה כל אלו נותנים לנו הנשים מרחב תעסוקה ומבחר עשיר שנוכל לפרנס את משפחותינו בכבוד( ויהיה לנו מספיק כסף ליסוע למודיעין לפארק 'ענבה':))

נו אז אין גינות. מילא. העיקר שיש ממה לחיות...

• הוסף לסימניות
אתן לשם דוגמא סקירה מהמצב בעיר החרדית השניה- ביתר עילית:
אחותי גרה ברחוב ישמח ישראל.
מול הבית שלה פזורים כל שניים-לושה מטרים מתקנים אטרקטיביים המיועדים לילדים מגיל שנה בערך ועד עשר, לאורך הרחוב כולו.
בקצה הרחוב, בכיכר ישנו פארק "השבטים", הבנוי מתקני- מגלשות גבוהים ומרתקים (מה שיש אצלנו רק בפארק הגדול, בשום גינה אחרת אין מה לצפות למגלשות כאלה)
בהמשך ישנן נדנדות ערסלים (מסוג פארק הרצליה ודומיו)
ובמורד הפארק הגדול לכיוון רחוב דרכי אי ינם כל מיני מתקנים מעניינים ושונים אני עצמי לא יודעת מספיק לתאר אותם.,
וזה עוד הפארק הקטן...
כי בקצה השני נמצא הפארק הענק "בעת המינים"

לעומת זאת בA גרה חברה שלי קרוב לעשר שנים,מאחורי ביתה קיים כל השנים האלה פארק או גינה גדולה זוכה לדרוג כל שנתיים. בהתחלה הוא עוד היה עם חול, היום הכל מרוצף במטח גומי. הנדנדות תוקנו והוספו מובים לפעוטות. המגלות חודשו.

וכל זה בעיר חרדית, שגם שם הארנונה... וכמויות הילדים...
נו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;838158:
מה אנחנו רוצות? השאלה מי? כל אחת רוצה דברים אחרים....
פארקים גדולים, בכל רחוב לפחות עם 10 מתקנים אטרקטיביים שיצאו לאחרונה לאפנת השעשועי גינות.
שיהיה גם צל וגם סככה שעושה את תפקידה בשלמות. ומרבד מרופד שלם. ובירזיה איכותית מוגנת חול ובוץ שעובדת תמיד ולא יומיים לא יומיים כן. ושיהיה מרוצף שם. וגם קצת חול למען הבריאות ותחושת ויסות המגע לילדינו. שכל שבוע הפארקים יעברו ניקיון יסודי ומרענן וכל שנה תתבצע חלופת המתקנים שלונים וחדשים יותר. ומה עוד? תיכף ניזכר....:)

תראו לי באיזה עיר יש את כל אלו???????????

והראש עיר החרדי שהזכרת (לא אזכיר את שמו....)
עדיף לא לדבר עליו.... רק ידע להצטלפ ליד פחים צבועים ודשא שהרגע ניקו אותו.
חוץ מזה לא עשה שום דבר,
תראי לי איפה כל הגינות שהזכרת, אני רצה לשם...
וגם אם כן, זה כבר היה לפני כמה שנים טובוץ, והיום הכל חזר לקדמותו והזנחתו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוהר טל;838162:
תראו לי באיזה עיר יש את כל אלו???????????

והראש עיר החרדי שהזכרת (לא אזכיר את שמו....)
עדיף לא לדבר עליו.... רק ידע להצטלפ ליד פחים צבועים ודשא שהרגע ניקו אותו.
חוץ מזה לא עשה שום דבר,
תראי לי איפה כל הגינות שהזכרת, אני רצה לשם...
וגם אם כן, זה כבר היה לפני כמה שנים טובוץ, והיום הכל חזר לקדמותו והזנחתו.

:) רק רשמתי מה כל אם מסורה לילדיה היתה רוצה.
אין בנמצא מקום כזה גם לא בהצליה.:)

וראש העיר- תדברי עליו דיבורים טובים מה יש? הוא מוציא את עורו לטובתינו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;838167:
:) רק רשמתי מה כל אם מסורה לילדיה היתה רוצה.
אין בנמצא מקום כזה גם לא בהצליה.:)

וראש העיר- תדברי עליו דיבורים טובים מה יש? הוא מוציא את עורו לטובתינו.

התכוונתי לראש העיר הירושלמי שאת הזכרת

• הוסף לסימניות
תקווה, את האמת? גרמת לי לשעשוע רציני.
מי הביא למודיעין עילית את רשתות השיווק, החנויות והעסקים. ראש העיר? ח ח ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;838170:
תקווה, את האמת? גרמת לי לשעשוע רציני.
מי הביא למודיעין עילית את רשתות השיווק, החנויות והעסקים. ראש העיר? ח ח ...

מי באמת? גלי לי.
ולאם הם בעצמם, למה לא הגיעו לרכסים או צפת למשל? מה מצאו בנו?

• הוסף לסימניות
תשמעו, מצחיק קצת להשוות לשכונות מעורבות שם הפארקים באזורים החילוניים כמובן מושקעים יותר וגם בד"כ ריקים חוץ מימי בינהזמנים, שאז החרדים מסתערים על כל גינה אפשרית. ברור שישמר שם יותר.

אני לא סותרת את זה שראש עיר צריך לדאוג לדברים האלה שהם חיוניים מאוד, אבל מה שמרגיז אותי מאוד הוא שאנשים מלכלכים וחושבים שפועלי הניקיון צריכים לנקות אחריהם. רבותי- זהו חילול ד'. תאספו את הפסולת שלכם ותשימו בפח. נכון שיש רבים שאכן שומרים אבל יש יותר מידי שלא מספיק מקפידים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;838175:
מי באמת? גלי לי.
ולאם הם בעצמם, למה לא הגיעו לרכסים או צפת למשל? מה מצאו בנו?
כוח קניה גדול הרבה יותר.
את זוכרת את מינימקרט משי בתחילת דברי ימי קרית ספר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;838158:
ולנו- עיירה שנקראת עיר מנימיום רחובות במקסימום נפשות וכמה בנקים? כמה רשתות מזון? כמה סניפי ברכל?-אחד לרחוב ואפילו 2. מטריקס וחברותיה כל אלו נותנים לנו הנשים מרחב תעסוקה ומבחר עשיר שנוכל לפרנס את משפחותינו בכבוד( ויהיה לנו מספיק כסף ליסוע למודיעין לפארק 'ענבה':))

נו אז אין גינות. מילא. העיקר שיש ממה לחיות...

את באמת חושבת שזו המצאת המאה להביא את מטריקס וכל החברות אלינו? שמשתמשות בעובדות ככושיות שחורות (סליחה על הביטוי) ומעבידים אותן בתנאים מחפירים ובשכר מביש.
לזה קוראים ניצול!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גר_צדק;838190:
את באמת חושבת שזו המצאת המאה להביא את מטריקס וכל החברות אלינו? שמשתמשות בעובדות ככושיות שחורות (סליחה על הביטוי) ומעבידים אותן בתנאים מחפירים ובשכר מביש.
לזה קוראים ניצול!!

אני לא רוצה להישמע דוברת העיריה כי אני ממש לא!!!

אבל אם כל הנשים לא יסכימו לכאלו תנאי מעברה ויעשו משהו כמו לפנות לגפני או מישהו בעל ידע בנושא זה לא היה קורה. רק ש... אנו מרגישים קצת נחיתיים אתם יודעים חרדים ועוד נשים מי שם עלינו? ונראה בעינהם כחגבים.... אם נרים ראש כולם ביחד זה לא יהיה בטוח לי!
לאישה אחת ע ד אפשר לאמר יש לי מליון כמוך שיקפצו על העבודה. למליון וחצי קשה לתת תשובה עלובה כזו.

• הוסף לסימניות
אכן, ראש העיר שלכם דואג לתעסוקה של הנשים וזה חשוב מאוד. האמת היא שלכל ראש עיר שמתמנה יש ענינים שאותם הוא שם בראש סולם העדיפויות, אם כי חשוב לטפל בהכל, ולען הם מתחלפים כדי שכל הנושאים יבואו בסוף לטיפול :), בכל מקרה- ברור שהנושא הזה הוא בעיתי לטיפול, וברור שהאוכלוסיה בק"ס היא לא סטנדרטית והדבר לא פשוט. נראה לי שלהיות ראש עיר אצלכם זה לא תפקיד פשוט...

• הוסף לסימניות
תבדקו כמה משלמים בביתר ארנונה מנסיון הון תועפות
היום אני גרה בבני ברק הארנונה גרושים אבל גינות בהתאם............

• הוסף לסימניות
אכן, ראש העיר שלכם דואג לתעסוקה של הנשים וזה חשוב מאוד. האמת היא שלכל ראש עיר שמתמנה יש ענינים שאותם הוא שם בראש סולם העדיפויות, אם כי חשוב לטפל בהכל, ולען הם מתחלפים כדי שכל הנושאים יבואו בסוף לטיפול , בכל מקרה- ברור שהנושא הזה הוא בעיתי לטיפול, וברור שהאוכלוסיה בק"ס היא לא סטנדרטית והדבר לא פשוט. נראה לי שלהיות ראש עיר אצלכם זה לא תפקיד פשוט...

כתושב אני יכול להצהיר כי זה מאוד לא פשוט להיות כאן ראש העיר
וכל הכבוד לראש העיר שמתמרן כל כך יפה יחסית.
יש בעיר המון דברים יפים
אוכלוסייה מגוונת מאוד ואיכותית מאוד.
המון ישיבות [מיר, חדרה ק"ס, חברון ר' הלל, נחלת בנימין, דברי אמת, ויזניץ, ביהמ"ד של סורוצקין] עיר שכולה תורה כוללים לרוב ובתי מדרשיות [כל חסידות או קהילה שיש להם 3 אנשים יש להם בית כנסת] מוסדות לרוב, צרכניות לרוב [בביתר יש רק את רמי לוי (תשאלו אותם באיזה גאווה הם מדברים על הסופר הזה) פשוט הזוי] פעילויות בחגים לרוב [עירנו], ארגוני חסד לרוב, והמון מקומות עבודה.

נכון שיש בעייה של גינות אבל עדיין זה לא הכל

חבר'ה תיכנסו בבקשה לפרופורציה
יהודה

• הוסף לסימניות
אכן, ראש העיר שלכם דואג לתעסוקה של הנשים וזה חשוב מאוד. האמת היא שלכל ראש עיר שמתמנה יש ענינים שאותם הוא שם בראש סולם העדיפויות, אם כי חשוב לטפל בהכל, ולען הם מתחלפים כדי שכל הנושאים יבואו בסוף לטיפול , בכל מקרה- ברור שהנושא הזה הוא בעיתי לטיפול, וברור שהאוכלוסיה בק"ס היא לא סטנדרטית והדבר לא פשוט. נראה לי שלהיות ראש עיר אצלכם זה לא תפקיד פשוט...

כתושב אני יכול להצהיר כי זה מאוד לא פשוט להיות כאן ראש העיר
וכל הכבוד לראש העיר שמתמרן כל כך יפה יחסית.
יש בעיר המון דברים יפים
אוכלוסייה מגוונת מאוד ואיכותית מאוד.
המון ישיבות [מיר, חדרה ק"ס, חברון ר' הלל, נחלת בנימין, דברי אמת, ויזניץ, ביהמ"ד של סורוצקין] עיר שכולה תורה כוללים לרוב ובתי מדרשיות [כל חסידות או קהילה שיש להם 3 אנשים יש להם בית כנסת] מוסדות לרוב, צרכניות לרוב [בביתר יש רק את רמי לוי (תשאלו אותם באיזה גאווה הם מדברים על הסופר הזה) פשוט הזוי] פעילויות בחגים לרוב [עירנו], ארגוני חסד לרוב, והמון מקומות עבודה.

נכון שיש בעייה של גינות אבל עדיין זה לא הכל

חבר'ה תיכנסו בבקשה לפרופורציה
יהודה

• הוסף לסימניות
אם זו היתה הזנחה ל שנה שנתיים ואל תדאגו, נסדר- אולי היתה נו סבלנות,
אבל כשמדובר בהזנחה מתמשכת- אז לא, זה מאוד לא בסדר, ולא סביר, ומי שלא רואה עצמו מצליח לתמרן עם כל העניינים- יפנה את מקומו ולא ייתעקש להחזיק את הכסא עשר שנים.
וכן- מה הקשר שיש פה ישיבות וכוללים וכ'?
ולמה אם האוכלוסיה איכותית אסור לטפח את המקום?
עדיין לא הבנתי את הקשר.

• הוסף לסימניות
כתבו פה שאין גינות בירושלים.
זה לא נכון!!!! אולי יש איזורים שהתחרדו ונוספה שם כמות ילדים בלעה"ר,
גינה גדולה ומכובדת בעזרת תורה. בגודל מכובד ויפה.
הלאה, בעלז- יש גינה המרחיבה דעתו של אדם. הגינה שברחוב פתח תקוה מול אמפקית החסד נחמדה מאד!
גינה בגן הורים רוממה. וזה 4 גינות שנזכרתי בהן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה