- הוסף לסימניות
על פי החלטת הנהלת רשת מעונות 'אמונה' יוגש לילדים בשנת הלימודים תשע''ה מזון מהיתר מכירה בלבד.
מה עושים?
מה עושים?
נכתב ע"י טקסטיב;1273749:מחפשים לילד מעון אחר דחוף!!!
תתפללו שד' יעזור לכם למצוא לו סידור הולם!
ד' ירחם... היתר מכירה?!
זה כמו להכניס את הילד למעון שמאכילים שם נבלות וטרפות...
אני מאמינה שזה סיפור עכשיו למצוא מעון, נוח וקרוב... אבל בשביל הנשמה של הילד,
טמטום הלב...
אח"כ בוכים על הילד ואז קשה הרבה יותר...
נכתב ע"י חנון;1273767:בתור חרדית אני בחיים לא אכניס את הילד שלי למעון דתי לאומי בגלל הבדלי ההשקפה שהעמיקו בממשלה זו, חוץ מהבעיה של היתר מכירה.
נכתב ע"י תדמית;1273913:אני לא מבינה את חוסר הרגישות.
למה? למה לעשות את זה?
הם לא מבינים שיש לנו צרכים מיוחדים? האם לא דואגים לאדם שיש לו אלרגיה למזון מסויים- לספק לו תחליפים?
וכל הצמחוניים למיניהם? שמספקים להם מנת מיוחדות???
גם עכשיו הסיפור עם הדרגות של התמ"ת... אני לא מבינה מה השנאה הזאת?
מה חטאתי שבעלי לומד תורה???
למה? למה לעשות את זה?
הם לא מבינים שיש לנו צרכים מיוחדים? האם לא דואגים לאדם שיש לו אלרגיה למזון מסויים- לספק לו תחליפים?
נכתב ע"י start;1273943:בכל מקרה כל הכשר המזון שם רק רבנות מהדרין ולא בדץ כולל הבשרי כך שמה נזעקתם רק על היתר מכירה?
למה? למה לעשות את זה?
נכתב ע"י sh12;1274090:זה לא מעון שפונה לציבור החרדי!
זה מעון המגדיר עצמו מעון דתי - דתי-לאומי.
המטפלות ברובם - דתיות (ולא חרדיות)
הילדים- חילונים, דתייים, וחרדים
ההכשר- רבנות מהדרין (או משהו כזה... לא בד"ץ)
ועכשיו לשנת שמיטה: היתר מכירה
מי ששולח לשם יודע שזה לא "בית יעקב" ויודע שזה לא מעון חרדי.
והנהלת המעון לא צריכה להביע רגישות לכל בקשה של הורה...
(אם כי, לחץ ציבורי תמיד יכול להשפיע)
נכתב ע"י חן שיין;1274096:לא נשמע שאת מדברת מתוך ניסיון...
ובכל סניף ומעון זה שונה!!!!
במעון שבאזורינו אין חילוני 1!
כאלו שעונים על ההגדרה דתיים לאומיים גם כמעט שלא בנמצא!
והגננות 100% חרדיות!
אז כדאי לבדוק לפני ש...
את מערבבת הלכה עם השקפהנכתב ע"י טקסטיב;1273749:מחפשים לילד מעון אחר דחוף!!!
תתפללו שד' יעזור לכם למצוא לו סידור הולם!
ד' ירחם... היתר מכירה?!
זה כמו להכניס את הילד למעון שמאכילים שם נבלות וטרפות...
אני מאמינה שזה סיפור עכשיו למצוא מעון, נוח וקרוב... אבל בשביל הנשמה של הילד,
טמטום הלב...
אח"כ בוכים על הילד ואז קשה הרבה יותר...
נכתב ע"י קקטוס;1274111:את מערבבת הלכה עם השקפה
זה פשוט שטויות לומר את זה
ההיתר הזה זאת לא המצאה של כמה אברכים בני 26
זה מבוסס על פסיקות של הרב קוק, ר' שמואל סלנט, והמהרי"ל דיסקין.
נכון שהדעות גם אז היו חלוקות על כך, אבל איך את מעיזה לומר שמדובר ב"נבלות וטרפות"
לא עומד להתווכח על העמדה של מי צודקתנכתב ע"י נפ;1274136:זה פשוט שטויות מה שאתה אומר
היתר מכירה זה ממש לא קטע של השקפה אלא הלכה נטו
תצטט לי את ר' שמואל סלנט והמהריל דיסקין שהיו בעד היתר מכירה? בזמנם הנושא בכלל לא היה אקטואלי
והרב קוק לא התקבל בתור הפוסק של הציבור החרדי וגם אנילא בטוחה שהוא תמך בזה
היתר מכירה זה בעיקר פסק מהרבנות הראשית
ואתה יכול קצת לחפש ולראות איך פוסקים כמו החזו"א שבזמנו התחיל הנושא ובזמנינו הרב אלישיב התנגדו לכך בכל תוקף. זה לא מחלוקת כמו שאתה מנסה להציג, זה פשוט לא זה!
[][/]
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים