תזונה במעונות

• הוסף לסימניות
אני עבדתי במעון ו - 3/4 מהסיפורים אמת.
לא מוכנה לשמוע על כך יותר בעז"ה.

אני הייתי צריכה בחצי שעה של שבע וחצי בבוקר, לפתוח את המעון, לרוץ למטבח, להוציא סיר כבד מלא במים וירקות מהמקרר הנמוך ולהרים אותו לכיור, לשפוך את המים ולמלאות חדש, לשים על הפלטה+ תבלינים, לרוץ לכיתה עם 2 קופסאות תפוחים, קערה לתפוחים המוכנים וקערה לאשפה, לקלף את כל התפוחים (בערך +30) ברבע שעה, הרבה פעמים חצי מהתפוחים היו בפנים רקובים (עד שקילפתי :( )
וגם עמדתי למות מגועל
תוך כדי כל זה הורים מגיעים ואני אמורה לתת להם את היחס המגיע להם, ולהשגיח על הילדים שבשטיח, ואני לבד!!
בשמונה כשסוף סוף מגיעה עוד עובדת אני לוקחת את כל הכבודה למטבח, וטוחנת.
וזה רק חצי שעה של בוקר!!!

וחוץ מהניקיון... שזה סיפור בפני עצמו,
מישהו חשב על הכאבי ראש? כשהילד שלי בוכה, אחרי חצי שעה אני כבר מותשת,
מה קורה כשיש שישה ילדים? תמיד יש תורן!

אבל חוץ ממה שכתבו פה וכל המילים שהזדהיתי איתם:
הילדים הם מקסימים!
והחיוך המשוב והצחוק שלהם, גורמים לפעמים להתגעגע....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;892765:
לדעתי 3 חבילות זה לא הרבה!
מה לא הולך לך בחודש 8 חבילות מגבונים שהילד בבית?

רק נקודה אחת שאולי אנחנו לא זוכרות המעונות בציבור החרדי מסובסדים! (נכון המעון מקבל את הכסף אבל אנחנו לא משלמים אותו) מה שאן כך בציבור הכללי ששם מעון עולה בן 2000-3000 אז אולי לא כדאי כ"כ לבכות .

המעונות של משרד התמ"ת מסובסדים,
בלי קשר למגזר!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י b.m;893059:
בתור עובדת לשעבר במעון, אני חושבת שאת לא מודעת לעבודה הסיזיפית המוטלת על העובדות, המועסקות בתנאי העולם השלישי.

היה מוטל עלינו, חוץ מההאכלה, החתלה, ניקיון הגן, הגיינת הילדים, ההשכבה וכו'-
נקיון ערב פסח יסודי (כן, כך הגדירה אותו המנהלת) פעמיים בשנה הכולל-

לשפשף קירות.
פאנלים.
לנקות חלונות ומסילות (חלונות ענקיים עד התקרה.)
להוריד ווילונות ,
לכבס, לתלות בחזרה.
לנקות את כל השטיחים (שלוש בחדר)
את הלולים של הילדים.
מכוניות הפישר פרייס הגדולות, האופניים.
כל המשחקים להשרות באקנומיקה.
דובונים ובובות לכבס.
ניקיון כנ"ל לחדר הספריה, לחדר הכושר ולחצר.

זו רק רשימה חלקית, כל זה היינו אמורות לעשות תוך כדי העבודה השוטפת בלי הוספת שעות, ללא שום עזרה!!! בזמן שאחת עובדת השניה שומרת לה על הילדים. (מעניין באיזה סטנדרט בטיחות זה עומד.)

מה עוד (יש הרבה, אין לי מספיק זמן לנסח...)
לקבוצת התינוקות האמורה לכלול 5 ילדים, הכניסו לכתחילה 7, אחרי החגים הוסיפו עוד תינוק בעל תסמונת!!! (לפי חוק אמור היה להיות סייעת צמודה, את זה חפשו בבקשה במעונות הממלכתי או הממ"ד.)
תוספת משכורת ע"כ שקל וחצי!!! לשעה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(תשלום 19.5 ש"ח לשעה, בשעתו לפני חמש שנים)

ילד ששכחו לקחת- היו פעמים שנשארתי עד חמש וחצי עם ילדון (ההורים מחוץ לעיר... הבייביסיטר לא זמינה...)
לשלם??? למה???

יש לציין שמדובר ברשת ארצית מכובדת, שאני ממש מתאפקת לא לציין את שמה ושם מנהלה.

ולמה כתבתי כל זאת? לא כדי שתבואו עימי לדין תורה...
אלא כדי שתחוסו על הנשים העדינות והשבריריות העובדות בפרך, אל תפנינה אליהן!
על כל תלונה לגשת למנהלת ולעמוד בכל תוקף שטענתכן על רמת הניקיון למשל, לא תתגלגל לפתחן של העובדות העלובות. או אז הנגישה היא ללא רחם!!!
בררו מהן ההוראות החוקיות, כמה עובדות צריכות להיות בחדר.
חסרה עובדת?- דרשו בכל תוקף להוסיף תקן! עמדו ע"כ.

הייתכן שכיסיהם של המנהלים החרדיים עמוקים משל עמיתיהם החילוניים???

אשכול הדברים ההזויים של אברומי נויבירט מחוויר מול המציאות הזו.

עד כאן בינתיים.

נכתב ע"י pr;893067:
זאת נקודה פשוט מרתיחה, החלק של הנקיון.
אף פעם לא הבנתי את זה שהמטפלות הן גם המנקות - איזה מן רעיון זה?
בזמן שלפי הוראות התמ"ת החשוב - אם ילד מסרב לישון יש להעסיק אותו במשהו שקט, מי אמור להעסיק אותו בדיוק כשזו מנקה וזו מיישרת את הגב מהנקיון הקודם?
למה לא מעסיקים עובדי נקיון? ההורים היו מוותרים בחפץ לב, בתמורה, על כמה עבודות נורא 'מושקעות' שהילד אפילו לא עשה.

נכתב ע"י רות מיכל;893072:
לא עבדתי במעון וגם מעולם לא שלחתי ילד, אבל מסיפורים שאני שומעת את צודקת ב100%.
עובדות במעון מועסקות עם שכר נמוך ותת תנאים. בנוסף על השמירה והטיפול בילדים, עליהן לעבוד כעוזרות נקיון, ועוד אחרי זה דורשים מהן להעניק יחס חם ולשים לב שהן מנגבות אף בטישיו ולא במגבון, בו זמנית שהיה עליהן לשטוף את הצלחות, לחתל, לאסוף את המשחקים ולעבור עם סמרטוט על השלחנות ולהבריק את הרצפה (שהרי ההורים צריכים לראות מעון מצוחצח). הדרישות מהן גבוהות ביותר, הציפיות בשמים, וכל תלונה של הורה גורמת להנהלת המעון להקשות את העול ולדאוג לביצוע דרישתו באמצעות העובדת.
לדעתי זו עבודה שדורשת והתגמול ממש לא בהתאם.
לכן, אם אתן אמהות לילדים במעון, אנא דאגו להחמיא ואף לא יזיק מכתב מחמיא על המטפלת להנהלת המעון.

נכתב ע"י רחלים;893155:

אני הייתי צריכה בחצי שעה של שבע וחצי בבוקר, לפתוח את המעון, לרוץ למטבח, להוציא סיר כבד מלא במים וירקות מהמקרר הנמוך ולהרים אותו לכיור, לשפוך את המים ולמלאות חדש, לשים על הפלטה+ תבלינים, לרוץ לכיתה עם 2 קופסאות תפוחים, קערה לתפוחים המוכנים וקערה לאשפה, לקלף את כל התפוחים (בערך +30) ברבע שעה, הרבה פעמים חצי מהתפוחים היו בפנים רקובים (עד שקילפתי :( )
וגם עמדתי למות מגועל
תוך כדי כל זה הורים מגיעים ואני אמורה לתת להם את היחס המגיע להם, ולהשגיח על הילדים שבשטיח, ואני לבד!!

הילדים הם מקסימים!

תת-התנאים המתוארים פה הם מזעזעים.
משגע אותי לראות איך הגננות והמטפלות של הילדים שלי עובדות בכאלו תנאים מזעזעים, בשעה שהרשת חוגגת על חשבונם.
ולממן את המוסדות (כמו שהזכירו פה) על גב המטפלות... אם זה לא נבל ברשות התורה, או מידת סדום, אז אני לא יודעת מה זה כן.

(אגב, לפעמים יש פה דיונים על השכירים שחוגגים על גב המעסיקים. הייתי ממליצה לכולם לקרוא את התאורים שלעיל. ולא דיברנו על גובה משכורת ותנאי העסקה מינימליים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י b.m;893059:
בתור עובדת לשעבר במעון, אני חושבת שאת לא מודעת לעבודה הסיזיפית המוטלת על העובדות, המועסקות בתנאי העולם השלישי.

היה מוטל עלינו, חוץ מההאכלה, החתלה, ניקיון הגן, הגיינת הילדים, ההשכבה וכו'-
נקיון ערב פסח יסודי (כן, כך הגדירה אותו המנהלת) פעמיים בשנה הכולל-

לשפשף קירות.
פאנלים.
לנקות חלונות ומסילות (חלונות ענקיים עד התקרה.)
להוריד ווילונות ,
לכבס, לתלות בחזרה.
לנקות את כל השטיחים (שלוש בחדר)
את הלולים של הילדים.
מכוניות הפישר פרייס הגדולות, האופניים.
כל המשחקים להשרות באקנומיקה.
דובונים ובובות לכבס.
ניקיון כנ"ל לחדר הספריה, לחדר הכושר ולחצר.

זו רק רשימה חלקית, כל זה היינו אמורות לעשות תוך כדי העבודה השוטפת בלי הוספת שעות, ללא שום עזרה!!! בזמן שאחת עובדת השניה שומרת לה על הילדים. (מעניין באיזה סטנדרט בטיחות זה עומד.)

מה עוד (יש הרבה, אין לי מספיק זמן לנסח...)
לקבוצת התינוקות האמורה לכלול 5 ילדים, הכניסו לכתחילה 7, אחרי החגים הוסיפו עוד תינוק בעל תסמונת!!! (לפי חוק אמור היה להיות סייעת צמודה, את זה חפשו בבקשה במעונות הממלכתי או הממ"ד.)
תוספת משכורת ע"כ שקל וחצי!!! לשעה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(תשלום 19.5 ש"ח לשעה, בשעתו לפני חמש שנים)

ילד ששכחו לקחת- היו פעמים שנשארתי עד חמש וחצי עם ילדון (ההורים מחוץ לעיר... הבייביסיטר לא זמינה...)
לשלם??? למה???

יש לציין שמדובר ברשת ארצית מכובדת, שאני ממש מתאפקת לא לציין את שמה ושם מנהלה.

ולמה כתבתי כל זאת? לא כדי שתבואו עימי לדין תורה...
אלא כדי שתחוסו על הנשים העדינות והשבריריות העובדות בפרך, אל תפנינה אליהן!
על כל תלונה לגשת למנהלת ולעמוד בכל תוקף שטענתכן על רמת הניקיון למשל, לא תתגלגל לפתחן של העובדות העלובות. או אז הנגישה היא ללא רחם!!!
בררו מהן ההוראות החוקיות, כמה עובדות צריכות להיות בחדר.
חסרה עובדת?- דרשו בכל תוקף להוסיף תקן! עמדו ע"כ.

הייתכן שכיסיהם של המנהלים החרדיים עמוקים משל עמיתיהם החילוניים???

אשכול הדברים ההזויים של אברומי נויבירט מחוויר מול המציאות הזו.

עד כאן בינתיים.

נכתב ע"י pr;893067:
זאת נקודה פשוט מרתיחה, החלק של הנקיון.
אף פעם לא הבנתי את זה שהמטפלות הן גם המנקות - איזה מן רעיון זה?
בזמן שלפי הוראות התמ"ת החשוב - אם ילד מסרב לישון יש להעסיק אותו במשהו שקט, מי אמור להעסיק אותו בדיוק כשזו מנקה וזו מיישרת את הגב מהנקיון הקודם?
למה לא מעסיקים עובדי נקיון? ההורים היו מוותרים בחפץ לב, בתמורה, על כמה עבודות נורא 'מושקעות' שהילד אפילו לא עשה.

נכתב ע"י רות מיכל;893072:
לא עבדתי במעון וגם מעולם לא שלחתי ילד, אבל מסיפורים שאני שומעת את צודקת ב100%.
עובדות במעון מועסקות עם שכר נמוך ותת תנאים. בנוסף על השמירה והטיפול בילדים, עליהן לעבוד כעוזרות נקיון, ועוד אחרי זה דורשים מהן להעניק יחס חם ולשים לב שהן מנגבות אף בטישיו ולא במגבון, בו זמנית שהיה עליהן לשטוף את הצלחות, לחתל, לאסוף את המשחקים ולעבור עם סמרטוט על השלחנות ולהבריק את הרצפה (שהרי ההורים צריכים לראות מעון מצוחצח). הדרישות מהן גבוהות ביותר, הציפיות בשמים, וכל תלונה של הורה גורמת להנהלת המעון להקשות את העול ולדאוג לביצוע דרישתו באמצעות העובדת.
לדעתי זו עבודה שדורשת והתגמול ממש לא בהתאם.
לכן, אם אתן אמהות לילדים במעון, אנא דאגו להחמיא ואף לא יזיק מכתב מחמיא על המטפלת להנהלת המעון.

נכתב ע"י רחלים;893155:

וגם עמדתי למות מגועל

הילדים הם מקסימים!

תת-התנאים המתוארים פה הם מזעזעים.
משגע אותי לראות איך הגננות והמטפלות של הילדים שלי עובדות בכאלו תנאים מזעזעים, בשעה שהרשת חוגגת על חשבונם.
ולממן את המוסדות (כמו שהזכירו פה) על גב המטפלות... אם זה לא נבל ברשות התורה, או מידת סדום, אז אני לא יודעת מה זה כן.

(אגב, לפעמים יש פה דיונים על השכירים שחוגגים על גב המעסיקים. הייתי ממליצה לכולם לקרוא את התאורים שלעיל. ולא דיברנו על גובה משכורת ותנאי העסקה מינימליים)

• הוסף לסימניות
זה באמת מזעזע! וכל הזמן רצים פה סיפורים על מעונות ולכן חשבתי מאה פעם אם לרשום את הבת שלי למעון. בסוף כן רשמתי כי הגעתי למסקנה שילד בגיל 2-3 צריך חברה.
אז במעון יש באמת חוגים והפעלות,
אבל זו שרשמה על המטבח, מזה אמור להיות?
אצלינו במעון יש 5 עובדות מטבח שמגיעות ב8, הרי ארוחת בוקר היא רק ב9
ולגבי הנקיון, הן כן מנקות, אבל לא משמעותי, מטאטאות והשולחנות נקיים
אבל שטיפה והכל יש משהי שמגיעה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מעיינות21;893188:
אבל זו שרשמה על המטבח, מזה אמור להיות?
זו שרשמה על המטבח כתבה רק על קצה המזלג...

• הוסף לסימניות
נראה לי שיש הבדל בין מעון פרטי למעון של רשת
במעון פרטי המטפלות גם מבשלות ובמעון של רשת יש אחת שתפקידה רק לבשל ולא לטפל בילדים
לגבי הנקיון - נראה לי שבכל המעונות המטפלות גם מנקות
אבל לפי התאורים שלמעלה יש מעונות שהיחס למטפלות מזעזע, אני לא מבינה איך הם ממשיכות לעבוד בכאלה תת תנאים ויחס משפיל. (שילכו להיות מנקות בבתים יעשו את אותה עבודה ובפי 2 כסף)
אבל אני חייבת להדגיש שזה לא בכל המעונות, אצלינו המטפלות מדהימות והמנהלת מקסימה, הילדים פשוט אוהבים את המעון - וכמובן גם ההורים.
לפני ששולחים למעון צריך לשמוע המלצות מהורים.
אני מאחלת לכל המטפלות שמצבם גרוע כפי התאורים לעיל שהמצב ישתנה במהרה!!!!

• הוסף לסימניות
אצלנו זה רשת,
ואכן מבשלת יש בנפרד (לא עלה על דעתי אחרת, רחלים איך שרדת?!) ויש גם עוזרות מטבח,
ובהחלט שיש סייעות בשעות מסוימות. אבל שטיפת הרצפה לא נראית לי חלק מהתפקיד הטבעי של מטפלת.
היחס הוא לא משפיל, באמת שאני לא מכירה עוד מעון כזה והעדפתי אותו על פני מסגרות קטנות וקרובות שיש לי אפשרות לשלוח לשם -
אני לוקחת את הילדים מוקדם - כמעט כמו גן רגיל - ובכל זאת מעדיפה במקום הזה!
אבל זה שהתמ"ת לא נותן תקציב למישהו שיארגן את הכיתה בסוף היום זה לא בסדר.
זה שהמעונות נגמרים רבע שעה מוקדם יותר (בשאיפה וברצון, אף פעם לא במציאות) זה בגלל הסיבה הזו,
יום העבודה ממש לא מתכוון להסתיים לפני שהכל שטוף רחוץ מטוטא מסודר ומאורגן!
כמה קשה, איזה צדיקות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;893276:
אצלנו זה רשת,
ואכן מבשלת יש בנפרד (לא עלה על דעתי אחרת, רחלים איך שרדת?!)
.

ברור שיש מבשלת בנפרד, אבל היא שייכת לארוחת הצהרים, בוקר המטפלות עושות.

שרדתי בציפורניים, עכשיו אני מלקקת את הפצעים ;).

• הוסף לסימניות
עכשיו סוף סוף תבינו את כל אלו שלמדו להעדיף לפחות לגיל הקטן יותר משפחתון??

• הוסף לסימניות
גם אני בתור מטפלת הייתי נראית נחמדה וחייכנית..והמנהלת בכלל..אבל..שלא תדעו מה היה שלא מול הפנים שלהם.
הראשונות שצריכות לצאת לרחובות עם שלטים טו להפגין מול משרד הממשלה זה המטפלות...
כל האישיות של הילד נבנית בשנים האלה..מטפלת יותר חשובה אפילו ממורה..היינו מלא מטפלות במעון ולא הייתה אפילו אחת שבאה בחשק לעבודה.כולם עבדו שם כי לא הייתה ברירה..
ובמקומות שכן מטפלות מחזיקות מעמד אני בטוחה שזה קשור לשכר..
לגבי הניקיון..אצלנו עברו בזמנו למבנה חדש אחרי בנייה ובמשך שבוע ישבנו להוריד עם שפכטל צבע מהרצפה ולנקות אחרי בנייה...לא רוצה להזכר בזה.........

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;893276:
אצלנו זה רשת,
ואכן מבשלת יש בנפרד (לא עלה על דעתי אחרת, רחלים איך שרדת?!) ויש גם עוזרות מטבח,
ובהחלט שיש סייעות בשעות מסוימות. אבל שטיפת הרצפה לא נראית לי חלק מהתפקיד הטבעי של מטפלת.
היחס הוא לא משפיל, באמת שאני לא מכירה עוד מעון כזה והעדפתי אותו על פני מסגרות קטנות וקרובות שיש לי אפשרות לשלוח לשם -
אני לוקחת את הילדים מוקדם - כמעט כמו גן רגיל - ובכל זאת מעדיפה במקום הזה!
אבל זה שהתמ"ת לא נותן תקציב למישהו שיארגן את הכיתה בסוף היום זה לא בסדר.
זה שהמעונות נגמרים רבע שעה מוקדם יותר (בשאיפה וברצון, אף פעם לא במציאות) זה בגלל הסיבה הזו,
יום העבודה ממש לא מתכוון להסתיים לפני שהכל שטוף רחוץ מטוטא מסודר ומאורגן!
כמה קשה, איזה צדיקות.
שירי, במעון בו עבדתי ההרשמה נסגרת באותו יום שהתחילה.
יש לו שם טוב, העובדות מחויכות (שתעזנה שלא!!! :eek:) היחס להורים מכבד ביותר, רוב רובם של הילדים שמחים לשהות בו.
אני, אם היית שואלת אותי, מעון זו ברירת המחדל הגרועה ביותר.
בתפילה שה' יתן לי תמיד בריאות כח ושמחה, אעשה הכל כדי שהילדים יאכלו צהריים בבית.
אפילו שזה על חשבון שעות עבודה ושינה של אחה"צ.
הטענה האבסורדית ש"הכי כדאי לקבל את הילדים כשאני רעננה", ומה אתן חושבות- שלעובדות יש בשעה 3 סבלנות לעשרה פעוטות יותר מאם לילדה?
לדעתי כדאי להשתדל ללכת לישון מוקדם יותר בערב, כדי לא להצטרך לשינת הצהריים, ובמקרה חירום להזמין שמרטפית.
לא אגלה לכם מתי בפעם האחרונה ניקיתי את הכיריים, שטפתי מתחת למיטות והברקתי חלונות.
אך הילדים גדלים בבית, וזה העיקר.

נ.ב.- כדי שלא יוצאו דברים מהקשרם- מובן לגמרי שלהרבה מאד משפחות אין ברירה, אמהות רבות עובדות 8 ואפילו 9 שעות ביום. יש הורים של"ע לא זכו לבריאות איתנה, אם גופנית ואם נפשית. דברי לא כוונו אליהם.

והלוואי ונזכה שעם ישראל לא יוכרח להית טרוף למחייתו, ויזכו כולם לבריאות איתנה, ולחיי ברכה נחת ושמחה, ושבו בנים לגבולם :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;893325:
עכשיו סוף סוף תבינו את כל אלו שלמדו להעדיף לפחות לגיל הקטן יותר משפחתון??
סליחה?
במשפחתון היא לא מנקה, מכינה אוכל, עושה כביסה של הבית שלה, מדברת בטלפון ועוד מלא דברים?

לי יש סיוט ממשפחתון ואני לא ישים את הילדים שלי בדום משפחתון!!
באתי לקחת את הבן שלי והוא זחל במטבח מתחת לסירים ענקיים זה נראה לך בטיחותי? המטפלת לא ידע שאני אמורה לבוא מוקדם אז היא לא הייתה מוכנה :) באותו יום שמתי אותו במעון.. (יכול להיות שבגיל 3 חודשים זה נכון אבל אני לא הוצאתי ילד לפני 9 חודשים)

• הוסף לסימניות
אז אני נפלתי למטפלת מדהימה, שממש היתה אמא לכל דבר, בית נקי ומצוחצח, וכמה שנים הילדים שלי היו שם, ומתי שבאתי בלי התרעה מעולם כל יום לקחתי בשעה אחרת, תמיד היא היתה סביב הילדים, על השטיח משחקת או מאיכלה ותמדי רגועה וחזרו מאושרים. כל בוקר כשלקחתי הרצפה נצצה ללא פירור.
זה הרבה יותר עם שליטה! 5 ילדים תחתיך, בד"כ אחד מהם הוא ילד שלה. ולא בית משוגעים כמו במעון עם 30 פעוטות בחדר גדול ככל שיהיה...
כמובן וכמובן שיש לחפש מטפלת משפחתון טובה ולברר בכל דרך שאכן היא עונה על ההגדרה וראויה לשמור על הילדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י b.m;893388:
שירי, במעון בו עבדתי ההרשמה נסגרת באותו יום שהתחילה.
יש לו שם טוב, העובדות מחויכות (שתעזנה שלא!!! :eek:) היחס להורים מכבד ביותר, רוב רובם של הילדים שמחים לשהות בו.
אני, אם היית שואלת אותי, מעון זו ברירת המחדל הגרועה ביותר.
בתפילה שה' יתן לי תמיד בריאות כח ושמחה, אעשה הכל כדי שהילדים יאכלו צהריים בבית.
אפילו שזה על חשבון שעות עבודה ושינה של אחה"צ.
הטענה האבסורדית ש"הכי כדאי לקבל את הילדים כשאני רעננה", ומה אתן חושבות- שלעובדות יש בשעה 3 סבלנות לעשרה פעוטות יותר מאם לילדה?
לדעתי כדאי להשתדל ללכת לישון מוקדם יותר בערב, כדי לא להצטרך לשינת הצהריים, ובמקרה חירום להזמין שמרטפית.
לא אגלה לכם מתי בפעם האחרונה ניקיתי את הכיריים, שטפתי מתחת למיטות והברקתי חלונות.
אך הילדים גדלים בבית, וזה העיקר.

נ.ב.- כדי שלא יוצאו דברים מהקשרם- מובן לגמרי שלהרבה מאד משפחות אין ברירה, אמהות רבות עובדות 8 ואפילו 9 שעות ביום. יש הורים של"ע לא זכו לבריאות איתנה, אם גופנית ואם נפשית. דברי לא כוונו אליהם.

והלוואי ונזכה שעם ישראל לא יוכרח להית טרוף למחייתו, ויזכו כולם לבריאות איתנה, ולחיי ברכה נחת ושמחה, ושבו בנים לגבולם :)

תלוי מאד איזה מעון כנראה.
יש לידי כ-4 מעונות שההרשמה בהם כמעט נסגרת עוד לפני שהתחילה (כל האחים והאחיות בשיירה), ואני לא שולחת אליהם גם לא בחינם, לבכות!
וכל האזור מרוצה עד מאד. (ממה?)
המטפלות אולי מחייכות אבל אין אור בעיניים, ובאתי בשעות לא צפויות ללא תיאום לכל מקום וראיתי מה שראיתי...
המעון הספציפי שאני מדברת עליו,
ויש כאן בפורום כמה אמהות שמכירות אותו, הוא פשוט מדהים.
המנהלת מוציאה את נפשה, וכנראה גם את כיסה, למען המטפלות והילדים, זה ענינים של רגש דק שוודאי תזהי מיד אם תקפצי לביקור. :)
שבעתי מרורות ממשפחתונים.
נהניתי מאד אצל מטפלת פרטית בשנת חיים ראשונה אבל המחיר.... המחיר המחיר המחיר.
ואכן כמו שציינתי, ב"ה יש לי אפשרות לחלק את שעותי ואני לוקחת את הילדים מוקדם, אבל במקום כזה לו הייתי צריכה - הייתי רגועה גם אחר כך,
זה שהמציאות הזו היא לא מלכתחילה זה נושא לדיון אחר ונפרד שכבר נעשה לא פעם ולא עשרת אלפים פעם אלא יותר :):):)

• הוסף לסימניות
לי היו ילדים במשפחתון ועכשיו יש לי במעון,
אני חושבת שלכל מקום יש חסרונות ויתרונות
מבחינתי המשפחתון מעולה אם כל הקבוצה באותו גיל פחות או יותר, אבל אם קורה ואין ברירה למטפלת המשפחתון והיא לוקחת כמה גילאים זה בעייתי, כי היא לא יכולה לתת לכל ילד את שלו, ובמעון אין את הבעיה הזו!
לי מאוד מפריע שבמעון אצלינו לא מקבלים בשר אלא רק דגים ואילו במשפחתון הילדים קיבלו בשר כל יום.

• הוסף לסימניות
יותר בריא דגים, כיום, אם זה מרגיע אותך. (:
לי הפריע במשפחתונים זה שאני לא יכולה לבחור איפה הילד יהיה,
אני כותבת את רצונותי (שמתעלמים מהם כל זמן שאין לי עשרה ילדים לפחות)
ומביאים לי מישהי שאין לי מושג מי היא עם המון המלצות,
ואז מגלים שנופלים בפח. ):

• הוסף לסימניות
אין לי מושג איפא את בארץ, כל מקום והלכלים שלהם, אבל פה בירושלים אני בחרתי במשפחתון, ו6 שנים רצופות שלחתי אליה, עד שנוצר לי פתאם חור והסתיימה שנה ועד שנולד הבא פספסתי תמקום, כיום מילא הבנות חוזרות לי ב1:30, והבית שוקק חיים ותודה לה' כולם סועדים ומבלים פה.

• הוסף לסימניות
למה? אני לא מבינה
אני בררתי על מטפלת טובה, והתקשרתי דבר ראשון אליה לוודא שיש מקום ושהיא מסכימה לקבל אותי.
אבל, עכשיו שלחתי 2 ילדים למעון, בגלל שאני בפירוש חושבת שבמעון הפיקוח הרבה יותר חזק, ובזמן שמטפלים בילדים אין טלפונים, אין בישולים, אין כביסות וכד' והגננת כולה רק לילדים!
ולגבי בריאות הדגים השאלה איזה, אם היו מביאים סלומון וכד' את צודקת אבל מביאים דגים פשוטים וזולים כמו בקלה וזה חבל, אבל אם כל זה מבחינתי עדיף מעון ממשפחתון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה