מצב
הנושא נעול.
בנוסף רחוב חפץ חיים יסתיימו העבודות בתוך כחודש
מאחר שבמשרד התחבורה הודיעו שם העבודות לא יסתיימו יקחו בחזרה את כספי רשות השינוי של התחבורה שניתן לעיר.
נקוה שזה אכן נכון.
וחבל שלא אמרו זאת לפני שנה+ ואז הסבל היה מצטמצם.

העורך הראשי של בקהילה התחייב לי שבעוד 30 יום יערכו מעקב עם כל
הגורמים האם המכרז מתקדם,
ושוב אני חוזר על הקריאה שלי לשלוח תגובות חיוביות לבקהילה אני חושב שמגיע להם

נוסעי התח"צ הם בדרך כלל לקוחות שבויים. זה לא לקוחות שמסתפקים בין תנובה לטרה, או בין בנקים ובין קופות חולים.
הנוסעים יסעו במה שיש, כי אין ולא יכולה להיות תחרות אמיתית על הלקוחות שממתינים בתחנה. ולכן, כשהחברות הפרטיות הן אלה שינהלו את מה ששווה להן, כנראה הנוסעים הם אלה שיפסידו.
אם הלקוחות של תנובה לא יהיו מרוצים, היא תנסה להשתפר. למה שחברת אוטובוסים תנסה להשתפר? ואיך אם היא גם תחליט מה יותר שווה לה, זה יעזור לה להשתפר?

ובוודאי שלהגיד שלא להתלונן ולתבוע, זה ודאי משרת צד אחד - את החברות.
גם אם זה לא באמת משנה להם, זה המינימום המתבקש.
ובנוסף, אם זה לא משנה להם שמגישים נגדם תביעות, איזה היגיון יש בזה שהם או לפחות חלקם מנסים להציע פשרות?
איזה היגיון יש שחברה שלא מזיז לה לשלם 6000 ש"ח תציע פשרה של 2000 ש"ח?
לא כל נוסעים התח"צ הם לקוחות שבויים, ובודאי שאם השירות יהיה טוב יותר אז אנשים ייסעו יותר.
רואים את זה בבירור אחרי שמתחלף מפעיל והלו"ז מורחב, מגיעים פתאום עוד נוסעים.

באופקים למשל, בשנה הראשונה שאחרי המעבר מאגד לגלים הביקושים כמעט והכפילו את עצמם (המעבר היה בסוף הקרונה, וההשואה היא ביחס לתקופה שלפני הקורונה).

את השיטה שאני מציע לא אני המצאתי, אלא היא קיימת בלונדון.
כאשר המתכנן הוא גם המפעיל אזי הוא ינסה להתחשב במגוון שיקולים, שיקולי כח אדם, עלות הנסיעה בפועל ועוד.

כאשר המתכנן אינו זה משלם למבצעי הנסיעות תשלום פחות או יותר אחיד, ומה ועומד לרשותו X ק"מ שהוא יכול לבצע בחודש, אזי הוא ישתדל שהX ק"מ האלו ישרתו כמה שיותר נוסעים.

אני אמנם מציג את הדברים בצורה פשטנית, אבל בודאי שצריך לרדת הרבה יותר לפרטים, כי אם המתכנן יקבל תשלום לפי מספר הנסיעות של הנוסעים, אולי הוא ידאג שכולם יסעו במעברים כדי לנצל את זה שיש חלק נכבד מהנוסעים שבין כה וכה יסעו. אבל באופן כללי הכיון שאני חותר אליו טוב בהרבה מהמצב כעת.

החברות מציעות לפעמים פיצויים כדי להקטין את ההוצאה שלהם, כלומר ההפעלה יכולה להיות שווה גם אם הם יקנסו ב6000 ש"ח על כל משפט (כולל זמן העבודה שהם משקיעים בזה), אבל כמובן שעדיף להם לסיים את הסיפור ב2000 ש"ח.

העורך הראשי של בקהילה התחייב לי שבעוד 30 יום יערכו מעקב עם כל
הגורמים האם המכרז מתקדם,
ושוב אני חוזר על הקריאה שלי לשלוח תגובות חיוביות לבקהילה אני חושב שמגיע להם
כשנראה את הכתבה, נוכל לשלוח תגובות חיוביות
בנתיים אנחנו לא יודעים מה כתוב שם וממילא מתקשים לפרגן

פשוט לעמוד חזק על הנהגים שיעצרו בתחנות ויעלו נוסעים ככל האפשר -בבינעירוני
זה יחסוך המון תסכול, זמן, עצבים, ואוטובוסים.
משרד התחבורה/ העיריה/ החברה לא באמת מנסים לטפל בזה
ואין שום ענישה לנהגים שמצפצפים על הנוסעים ועושים כל עוולה אפשרית!

היום בקו 320 מי-ם
יש ענישה, כנראה שלא מספיקה
כמובן שאם לא נתלונן, אין לחברה ולמשרד התחבורה דרך לדעת איך התנהג הנהג.
לא עוזר להתלונן

רק היום:
קו 320 (מספר רכב 31693903) מגיע לצומת שילת , עולים כמה אנשים ונכנסים לאוטובוס ויש עוד 3 אנשים שמנסים לעלות והוא סוגר את הדלת אחרי שעולים גבר ואישה ומשאיר אישה למטה וצועק :אין מקום יש אנשים בעמידה",
הנוסע שעלה ראשון אומר לו "הנה, מאחוריך הספספל פנוי, והוא עונה: מה פנוי? עומדים!" ואז הוא מחליף גירסה: יש עוד אוטובוסים מאחורה" אז הנוסע אומר לו , אבל היא רוצה דווקא אותך כי אתה מגיע לאזור אחר בעיר.. אז הוא צועק: מה היא ירדה מהאוטובוס השני בשביל לעלות עלי שתישאר עליו" (הספסל מאחורי הנהג היה פנוי, הספסל האחורי היה פנוי למעט מקום אחד, והיה עוד מקומות בודדים בקדמת האוטובוס פנויים, מי שעמד היו הנוסעים שעלו ועוד לא התיישבו )
ואז גם בתחנה הבאה הוא לא עלה לעוד קבוצת בנות שסימנו בכל הכח לעצור.
בתחנה בחשמונאים גם היה קבוצת בנות, אבל הנס שלהם היה שמישהו מתוך הנוסעים רצה לרדת אז הוא היה מוכרח לעצור .

סיפור כזה של דילוגי תחנות כאילו האוטובוס עמוס, קורה כמעט מידי יום, או אפילו כמה פעמים ביום בשעות העומס.
ואין מי שמטפל בזה.

חבל שארגוני הנשים לא מתערבים במה שקורה בתח"צ במודיעין עילית
כואב הלב לראות נשים שעובדות בגבעת זאב, בהר שמואל ומנסות להגיע בזמן הבייתה לילדים
או כאלה שעובדות באזור תעשיה שילת ומנסות להגיע הבייתה
ובשעות הצהריים
הנהגים מדלגים על תחנות הללו "חופשי חופשי", כי "האוטובוס עמוס, ויש מאחורה עוד אוטובוסים"
והם נשארות שם
ובצניעותן אינם עוצרות טרמפים.

הנהגים אף הגדילו ראש לאחרונה ואינם מעלים נוסעים בעמידה למרות שברישיון האוטובוס יש היתר לעליה בעמידה.
כי "זה סכנה בעצירה פתאומית", וכך מדלגים על תחנות וטסים מהר לקפה במסוף...

היום בקו 320 מי-ם

לא עוזר להתלונן

רק היום:
קו 320 (מספר רכב 31693903) מגיע לצומת שילת , עולים כמה אנשים ונכנסים לאוטובוס ויש עוד 3 אנשים שמנסים לעלות והוא סוגר את הדלת אחרי שעולים גבר ואישה ומשאיר אישה למטה וצועק :אין מקום יש אנשים בעמידה",
הנוסע שעלה ראשון אומר לו "הנה, מאחוריך הספספל פנוי, והוא עונה: מה פנוי? עומדים!" ואז הוא מחליף גירסה: יש עוד אוטובוסים מאחורה" אז הנוסע אומר לו , אבל היא רוצה דווקא אותך כי אתה מגיע לאזור אחר בעיר.. אז הוא צועק: מה היא ירדה מהאוטובוס השני בשביל לעלות עלי שתישאר עליו" (הספסל מאחורי הנהג היה פנוי, הספסל האחורי היה פנוי למעט מקום אחד, והיה עוד מקומות בודדים בקדמת האוטובוס פנויים, מי שעמד היו הנוסעים שעלו ועוד לא התיישבו )
בתחנה בחשמונאים גם היה קבוצת בנות, אבל הנס שלהם היה שמישהו מתוך הנוסעים רצה לרדת אז הוא היה מוכרח לעצור .

סיפור כזה של דילוגי תחנות כאילו האוטובוס עמוס, קורה כמעט מידי יום, או אפילו כמה פעמים ביום בשעות העומס.
ואין מי שמטפל בזה.
המצב גרוע מאוד!! אין חולק.
אבל אין לחברה ולמשרד התחבורה דרך לדעת על הנהג הזה אם לא תספר להם על המקרה.
אני קיבלתי פעם מייל מחברה מסויימת שנשלח אלי בטעות והיה ממוען לנהג באותה חברה. במייל נכתב שנתקבלה עליו תלונה שהוא לא עצר לנוסע, ובמידה ולא יתן הסבר מניח את הדעת יורידו לו מהבונוס.
זה מייל שנשלח אלי בטעות ומראה שיש התייחסות. ומדובר בחברה שאלופה בהתחמקויות ולדעתי האישית גם בשקרים. כנראה שהם כן מטפלים, אבל לנו הנוסעים הם לא רוצים להודות אלא לתרץ תירוצים...

לא יודע אם תלונות יעזרו ואם יהיה שינוי מיידי. אבל מה שבטוח הוא שאם לא נתלונן ודאי שלא יקרה שום דבר. ולמרבה הצער נסעו איתך עשרות אנשים וכנראה שכמות התלונות תהיה אפס!
אי אפשר לא לעשות כלום ולטעון שלא קורה כלום.
אתה יכול בקלות רבה לעשות העתק-הדבק למקרה שהבאת למשרד התחבורה ולחברה הרלוונטית, וזה יהיה לפחות המשהו הקטן שבידינו לעשות.

חבל שארגוני הנשים לא מתערבים במה שקורה בתח"צ במודיעין עילית
כואב הלב לראות נשים שעובדות בגבעת זאב, בהר שמואל ומנסות להגיע בזמן הבייתה לילדים
או כאלה שעובדות באזור תעשיה שילת ומנסות להגיע הבייתה
ובשעות הצהריים
הנהגים מדלגים על תחנות הללו "חופשי חופשי", כי "האוטובוס עמוס, ויש מאחורה עוד אוטובוסים"
והם נשארות שם
ובצניעותן אינם עוצרות טרמפים.

הנהגים אף הגדילו ראש לאחרונה ואינם מעלים נוסעים בעמידה למרות שברישיון האוטובוס יש היתר לעליה בעמידה.
כי "זה סכנה בעצירה פתאומית", וכך מדלגים על תחנות וטסים מהר לקפה במסוף...
אני לא חושב שארגוני הנשים רלוונטיים לענין הזה, ואני גם לא יכנס לנושא של ארגוני נשים בכלל.
אבל גם כאן אני ישאל - איך ארגוני הנשים אמורים לדעת מזה? איך הם אמורים להתערב? מה הציפיה שלנו אם לא נפנה?
המינימום המתבקש הוא שאנחנו נתלונן ונפנה למי שרק אפשר ויכול לעזור בעניין.

אני לא חושב שארגוני הנשים רלוונטיים לענין הזה, ואני גם לא יכנס לנושא של ארגוני נשים בכלל.
אבל גם כאן אני ישאל - איך ארגוני הנשים אמורים לדעת מזה? איך הם אמורים להתערב? מה הציפיה שלנו אם לא נפנה?
המינימום המתבקש הוא שאנחנו נתלונן ונפנה למי שרק אפשר ויכול לעזור בעניין.
הבעיה היא שאין מישהו שבאמת מנסה לקבל תלונות
אני רוצה לראות שיש שיפור בשטח
אין לי ענין שחברת תחבורה תיקנס במיליונים ושהכסף יילך למדינה.

את זה לא רואים
גם מקלב לא מצליח לעזור בנושא הזה לעיר הזו.

מישהו לחש לי שנהג שיש עליו יותר מידי תלונות פשוט עף ויושב בבית
היום במודיעין עילית יש הרבה חרדים.
אולי הרב @אופקים 1 יכול להחכימינו בעניין.

היום בקו 320 מי-ם

לא עוזר להתלונן

רק היום:

ואין מי שמטפל בזה.
במקרה כזה אכן אין טעם להתלונן,
ליתר דיוק אין לך טעם להתלונן, אלא רק לאלו שהנהג ברח להם.
וזאת מהסיבה שלפי כללי המשרד החברה לא תקנס על סמך עדות של נוסע.

מבחינת זוית הראיה שלי יש כאן בעיה תכנונית, אין סיבה אמיתית שאוטובוס שהגיע מירושלים, והנהג (וחלק מהנוסעים) כבר יושבים כמעט שעה על הכסא, צריך להתעכב כדי להעלות ולהוריד נוסעים בשילת והמסתעף במקום שיהיה שירות אזורי סביר במקטע הזה.

יותר הגיוני להפעיל את קו 15 בתדירות של 5-6 נסיעות בשעה תוך שמאריכים את מסלול הנסיעה שלו במודיעין עילית לטבעת הפנימית, במקום שנוסעים יאלצו להסמך על קווים שמגיעים מרחבי הארץ או לחילופין לעלות על קו 15 ולבצע החלפה נוספת בכיכר השבטים.

כמובן שיש גם בעיה עם שיטת התשלום לנהגים, שכוללת שכר מינימום מתואם, במקום שכר מינימום רגיל (שגם קיומו לא ממש מובן מאליו) ובונוסים על פי תיקופי נוסעים.

במידה והיו מתמחרים נכון את המכרזים, במקום שכר מינימום מותאם, שכר הנהגים (ממש כמו בתקופת אגד) היה מורכב גם ממניות דבר שמבטיח שלנהגים יהיה איכפת בעצמם מהחברה ולההצלחה שלה.

איכות גרועה....

קבצים מצורפים

• בקהילה (2).jpg
    בקהילה (2).jpg
    KB 214.4 · צפיות: 16
  • בקהילה.jpg
    בקהילה.jpg
    KB 159.1 · צפיות: 16

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה