תח"צ תחבורה ציבורית - ירושלים

• הוסף לסימניות
עם נת"צ לא יהיו פקקים, והלו"ז יהיה מדוייק.
הלוז יהיה מדוייק לתחנה הראשונה אבל אח"כ כל נהג נוסע בקצב שלו וזה מתכון להצמדות אוטובוסים
ברכבת זה לא קורה.
אתה מדבר על הרק"ל או על רכבת ישראל? כי בשניהם יש זמנים שאפילו בעמידה כמעט אין מקום, הכל מפוצץ עד הדלת ועד בכלל באנשים עומדים.
על שניהם
בשניהם אני לא צריך מקום ישיבה כי הנסיעה נעימה ונוחה ואני לא מפחד לעוף מאיזה ברקס, בשונה מאוטובוס...
אגב באוטובוס הרבה יותר פעמים הכל מפוצץ על הדלת ועד בכלל עם אנשים עומדים
(טוב, אם הנסיעה ארוכה אני מחפש מקום לשבת, בדיוק כמו שאני מחפש מקום לשבת בשחרית אפי' שמנחה מעריב פחות קריטי לי. אבל לא כמו באוטובוס שאני מחפש מקום לשבת בשביל לא לעוף)

• הוסף לסימניות
ברכבת זה לא קורה.
מה ההבדל?
בשניהם אני לא צריך מקום ישיבה כי הנסיעה נעימה ונוחה
לא יודע על מה אתה מדבר. נסעתי ברק"ל צריך להחזיק באיזה עמוד ברזל מסכן שבולט מהרצפה, כמובן הרכבת מסתובבת והיד מתעקמת תוך כדי ההחזקה בעמוד. לחילופין אפשר לעזוב את העמוד ולעוף לכל כיוון יחד עם כולם לפי נסיעת הרק"ל. ברכבת ישראל בכלל לא היה איפה להחזיק, אבל לא היה צורך, פשוט כולם היו גוש אנושי אחד (כן זה המצב ברכבת ישראל בשעות מסוימות).

• הוסף לסימניות
יש מערכת בקרה שמאותת לנהגים מתי להגביר מהירות ומתי להאט, יש גם מערכת שליטה על הרמזורים שנותנת זכות קדימה מהירה כשצריך להאיץ ומשאירה רמזור אדום כשצריך להאט
באוטובוסים כל זה לא רלוונטי
לא יודע על מה אתה מדבר
אני יודע על מה אני מדבר, אין מה להשוות אפילו

• הוסף לסימניות
יש מערכת בקרה שמאותת לנהגים מתי להגביר מהירות ומתי להאט, יש גם מערכת שליטה על הרמזורים שנותנת זכות קדימה מהירה כשצריך להאיץ ומשאירה רמזור אדום כשצריך להאט
באוטובוסים כל זה לא רלוונטי
אז מקסימום האוטובוס יתעכב בדקה..

• הוסף לסימניות
המשפט הזה משקף את הוויכוח פה..

התחב״צ חייב להיות מדויק ללא שום עיכובים וסטיות!

המעלה ברכבת/רק״ל זה לאו דווקא מהירות הנסיעה, אלא היציבות בשעת היציאה וההגעה, ללא תלות בכמעט כלום!

• הוסף לסימניות
התחב״צ חייב להיות מדויק ללא שום עיכובים וסטיות!

המעלה ברכבת/רק״ל זה לאו דווקא מהירות הנסיעה, אלא היציבות בשעת היציאה וההגעה, ללא תלות בכמעט כלום!
אין שום צורך לשלם עשרות מיליארדים ולהפוך את העיר לזמן ממושך בשביל זה.
רק תשים לב לפי ההצעה שלי התדירות היא כפולה מהרק"ל. בתדירות כזו אף אחד לא יוצא מהבית לפי הגעת האוטובוס. פשוט מגיעים ונוסעים.

• הוסף לסימניות
הפקחים באגד באמת לקחו את המקום הראשון בהתנהגות הברוטלית שלהם,
באקסטרה, אני מרגישה שהנסיעה עצמה לא בטיחותית בכלל, בלימות פתאומיות, מהירות משתנה,
הרגשה שיש צורך לשמור על דריכות כל הנסיעה.

• הוסף לסימניות
אחרי כמה אוטובוסים שכל אחד מהם ממהר בדקה יהיה חלל ריק של כמה דק' ואחריהם יהיה אוטובוס מפוצץ כמו שצריך.
חוץ מזה שזמן העצירה של רכבת בתחנה הוא הרבה יותר קצר (יותר דלתות, דלתות גדולות יותר, רציף ארוך, מיקום עצירה קבוע וכו') ולכן היא יוצאת מהתחנה יותר מהר מה שלא מעכב את הרכבות הבאות.
בשונה מאוטובוסים... (לא צריך להאריך הרבה, רק תקפצו לכותל בחוה"מ ותבינו בדיוק על מה אני מדבר. זה כנראה הזמן שבו הצי הכי צפוף של אוטובוסים מעביר הכי הרבה נוסעים בזמן הכי קצר בישראל. הציון: כישלון חרוץ).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה