בשרי תחליף לצ'ולנט - מה אפשר לבשל?

• הוסף לסימניות
קודם כל מזל טוב ובידיים מלאות!!!
דבר שני אני לא במצב ולא אוכלים אצלי צ'ונט בשבת בבוקר...
אוכלים סלט ופשטידת פטריות מחוממת.
יוצא טעים אש כמו ארוחה במלוןןןןןןן
אח"כ אוכלים שניצלים וליד אני מכינה קציצות תפוחי אדמה מהפירה שנשאר משישי...
או שאני מכינה "מעורב"
הווה אומר חזה עוף חתוך לחתיכות קטנות ותפוחי אדמה חתוכים קטן עם רסק עגבניות!!
מתלקקים כולל השרוף...
צ'אבעס
ואם יש לך שאלות בשמחה:)

• הוסף לסימניות
וכל מי שלא אוכל חמין, צריך בדיקה שמא הוא מין, ואם מת יתעסקו בו עממין, ולהזמין, לבשל ולהטמין, והמשמין, הוא המאמין, וזוכה לקץ הימין. ויש מן החכמים האומרים על שמאל ימין, ואנו קורין עליהם אם החרש תחרישון ויהיה להם לחכמה.
(דברי הרז"ה, אחד מן רבותינו ה'ראשונים', לא כ"כ דייקתי)
ולכן גם אם אוכלים משהו חם אחר שלכא' יוצאים ידי המצוה ואין נחשבים למין ובפרט אם נמצאים במצב שלא מסוגלים לאכול/להריח/לראות, עדיין לכתוב ע"כ את מה שנכתב כאן זה זלזול ולגלוג במצווה מקודשת מדורי דורות שנהגו בהם כל השנים.

• הוסף לסימניות
2 ביצים

2.5 כפות קמח תופח

מלח ופלפל לפי הטעם

1 קופסת שימורים: פטריות חתוכות / תירס (לפי הטעם) {אני לא שמה תירס}

לגבינות:​

1 גביע גבינת קוטג' / גבינה לבנה

150 גרם גבינה צהובה מגורדת {אני לא שמה}

1 גביע קטן של שמנת חמוצה

(ניתן להוסיף גבינות מלוחות שאוהבים או מה שיש במקרר)

מערבבת. שמה בתנור. שמה על 180 לחצי שעה
מתלקקים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

קציצות מתפו"א לפי העין אני עושה אין לי כמויות...
פירה
קצת שמן,
קצת קמח,
בצל,
מלח
לערבב
מטגנת עד להשחמה...
בתאבון!!!

• הוסף לסימניות
וכל מי שלא אוכל חמין, צריך בדיקה שמא הוא מין, ואם מת יתעסקו בו עממין, ולהזמין, לבשל ולהטמין, והמשמין, הוא המאמין, וזוכה לקץ הימין. ויש מן החכמים האומרים על שמאל ימין, ואנו קורין עליהם אם החרש תחרישון ויהיה להם לחכמה.
ולכן גם אם אוכלים משהו חם אחר שלכא' יוצאים ידי המצוה ואין נחשבים למין ובפרט אם נמצאים במצב שלא מסוגלים לאכול/להריח/לראות, עדיין לכתוב ע"כ את מה שנכתב כאן זה זלזול ולגלוג במצווה מקודשת מדורי דורות שנהגו בהם כל השנים.
ועכשיו ברצינות.
יש בעיה מאד קשה עם חמין. הוא מבוסס על חלקי בשר מאד בעיתיים. היום יש הרבה מודעות על כמה נורא לאכול שומן בקר ובגלל שאכפת לי מהלב של האנשים שיקרים לי בעולם ובגלל שהגנים שלי לא משהו, חייבת להזהר.
ואז צריך למצוא חלופות עם חלקי בשר או אפילו עופות פחות שומניים והטעם נפגע בהתאם.
אני כנראה לא ממש "מין" כי חמין אמיתי מושחת אני מלקקת את הצלחת למרות הריח. אבל אלוקים ציווה עלינו "ונשמרתם" .
וגם חמין של פעם הוא כנראה לא חמין של היום. וגם אנחנו לא שמים אותו בתנור אמיתי של אופה כל השבת.

עכשיו יהיו מלא תגובות על זה שאני לא יודעת להכין חמין וחמין טוב מכינים גם עם חלקי בשר רזים. שיהיה...

• הוסף לסימניות
אוכל של עיראקים הוא תמיד טוב. אבל צריך להיוולד עירקי כדי להצליח להכין אותו טוב...
בכל זאת, יש לך מתכון?
כן בשמחה,
טבית :
לטגן 2 בצלים קצוצים עם שמן
לקלף 4 עגבניות ,לקצוץ כמו סלט
לטגן עם הבצל , להוסיף את עוף
להוסיף מלח, פלפל שחור , רסק עגבניות קטן
והכי חשוב תבלין "בהרט" - 2 כפות
לטגן בערך 20 דקות
ואז להוסיף 2 כוסות אורז + 4 וחצי כוסות מים רותחים
אחרי שזה קצת מתבשל - 15 דקות
להכניס לתנור 120 מעלות כל הלילה (או פלטה)

אני מכינה את זה בסיר רחב ונמוך

• הוסף לסימניות
אנחנו לפעמים מכינים עוף על אורז
בתבנית פירקס גדולה
נניח 2 כובות אורז
אפשר להוסיף ירקות - נניח טבעות בצל. בטטה / קישוא- מה שאוהבים
אני שמה את הירקות בפינה אחת כי הילדים לא אוהבים
מערבבת מלח עם האורז(אחרי שהוא ברור ושטוף)
משטחת אותו בתבנית. מעל מסדרת כרעיים או שוקיים מה שרוצים
מעל שמה :
פפריקה
שום כתוש
סילאן
מורחת עם הידגים שיהיה שווה על כל חלקי העוף
מוסיפה מים ביחס לכמות האורז
נניח 2 כוסות אורז - 4 כוסות מים
(רק צריך תבנית גדולה לכזו כמות אורז)
שמה נייר אפיה מעל
נייר כסף
צריך לסגור היטב היטב
לתנור כשעה וחצי

בגלל שזה יבש אפשר לשים על הפלאטה בשבת בבוקר (כך אנו נוהגים)
רק אני מורידה את הנייר אפיה ןהנייר כסף ואו שמה בבוקר חדש(מכינה לפני שבת חתוך) או מנגבת אותו כי יש בו הרבה אדים.

בהצלחה
לכבוד שבת קודש

• הוסף לסימניות
כן בשמחה,
טבית :
לטגן 2 בצלים קצוצים עם שמן
לקלף 4 עגבניות ,לקצוץ כמו סלט
לטגן עם הבצל , להוסיף את עוף
להוסיף מלח, פלפל שחור , רסק עגבניות קטן
והכי חשוב תבלין "בהרט" - 2 כפות
לטגן בערך 20 דקות
ואז להוסיף 2 כוסות אורז + 4 וחצי כוסות מים רותחים
אחרי שזה קצת מתבשל - 15 דקות
להכניס לתנור 120 מעלות כל הלילה (או פלטה)

אני מכינה את זה בסיר רחב ונמוך
יש לך נסיון עם זה על הפלטה? זה לא נשרף?
צריך פלטה חמה מאד או פחות ? אצלי זה בלעך ולא פלטה כך שאני יכולה לשחק עם החום.

• הוסף לסימניות
יש לך נסיון עם זה על הפלטה? זה לא נשרף?
צריך פלטה חמה מאד או פחות ? אצלי זה בלעך ולא פלטה כך שאני יכולה לשחק עם החום.
אני שמה את זה על הפלטה , לא יצא נשרף לי
אם את חוששת תאפי בתנור יום לפני ורק תחממי את זה בשבת על הבלאך

• הוסף לסימניות
חוזרת לעדכן -
בישלתי לפני שבת כ20 דקות
(בישלתי לפני כן את הבשר כחצי שעה שיגיע לשליש בישול)
ולפני שהנחתי על הבלעך הוספתי קצת מים רותחים
סגרתי עם נייר אפיה מתחת למכסה של הסיר
לא נשרף בכלל (חוץ מהשכבה הקריספית הנ"ל שיצאה גם קצת שרופה)
והיה מהמם וטעים.

• הוסף לסימניות
איפה ראיתם זלזול?
אשה סובלת ולא מסוגלת להריח את המאכל. אולי זה זלזול בסבל שלה?
ומי שסובל מבעיות מעיים ועיכול ולכן לא מכין? זה גם זלזול?
יש בעיה מאד קשה עם חמין. הוא מבוסס על חלקי בשר מאד בעיתיים. היום יש הרבה מודעות על כמה נורא לאכול שומן בקר ובגלל שאכפת לי מהלב של האנשים שיקרים לי בעולם ובגלל שהגנים שלי לא משהו, חייבת להזהר.
ואז צריך למצוא חלופות עם חלקי בשר או אפילו עופות פחות שומניים והטעם נפגע בהתאם.
אני כנראה לא ממש "מין" כי חמין אמיתי מושחת אני מלקקת את הצלחת למרות הריח. אבל אלוקים ציווה עלינו "ונשמרתם" .
וגם חמין של פעם הוא כנראה לא חמין של היום. וגם אנחנו לא שמים אותו בתנור אמיתי של אופה כל השבת.

עכשיו יהיו מלא תגובות על זה שאני לא יודעת להכין חמין וחמין טוב מכינים גם עם חלקי בשר רזים. שיהיה...
יש פה הרבה תפיסות מיושנות ושגויות.
ראשית, יש הסוברים ששומן רווי מהחי (כן, בקר) הוא דווקא בריא. המסוכן הוא השומן המוקשה. לא בקר.
מה שפחות בריא בו, זה תפוחי האדמה שמתבשלים זמן רב. אני שמה בטשולנט רק קטניות ובשר (ובצל מטוגן ושום להשחמה ראשונית). רוב הקטניות לא נהרסות בבישול ארוך
מכינה אותו ברגע האחרון, על אש נמוכה (משחימה בצל, מוסיפה שום כבר בחמישי. מניחה בקר מים, מעט חוואג' למרק, פפריקה, מלח. ביום שישי - כשעה לפני שבת - מוסיפה שעועית ומרתיחה. אחרי כחצי שעה מקטינה, מוסיפה גריסים, מעבירה ללהבה הקטנה על הכי קטן. מניחה בלעך, וזהו). הוא יוצא קליל, טעים וממש משובח

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה