דרוש הסבר, ממתי התוכנית של התחנה המרכזית הנ"ל, למה לא שמענו אליה בכתבות יח"ץ וכדו'??

דרוש הסבר, ממתי התוכנית של התחנה המרכזית הנ"ל, למה לא שמענו אליה בכתבות יח"ץ וכדו'??
אוהו!
כתבות היח''צ הוכנו גם הוכנו אך רגע לפני כולם העניין נחשף ע''י @נבחר באתרי התכנון...
למעשה התכנית בשלב תכנוני די מוקדם, כנראה מחכים עם היח''צ לשלב מתקדם יותר

@יעקב הרמתי כתבת כאן שבוע שעבר בהודעה שנמחקה בגלל המתקפת סייבר שתנאי לאיכלוס ה2 זה מיחלוף של נהר הדן/נחל צאלים
תכלס זכרתי שאין הוראה כזאת, הלכתי לחפש שוב בהוראות התכנית ואכן אין שום תנאי כזה
יש תנאים אחרים של רמזור כל הצמתים בכביש 10 ונתצים

עריכה: ברמה ד5 יש תנאי 'הפרדה מפלסית בדרך מספר 5' יתכן שכוונתך לזה

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2024-11-17 210537.png
    צילום מסך 2024-11-17 210537.png
    KB 181.2 · צפיות: 14
נערך לאחרונה ב:
ברמה ד'5 יש תנאי הפרדה מפלסית בכביש 38 (כלומר מחלף גבעת שרת) אבל לא ראיתי שיש תנאי על הפרדה מפלסית בכביש 5.
צילום מסך 2024-11-17 221502.png

נערך לאחרונה ב:
כולם דיברו כאן על התחבורה שבתוכנית, אבל מה עם המגדלים של 18 ו23 קומות, יש לזה סיכוי בבית שמש ובתוך רמה א?

בדקתי במסמכי התוכנית, והמגדלים אינם למגורים, אלא מסחר ותעסוקה. ובכל התוכנית הזו אין כלל מגורים.

אכן...
זו היתה כתבה עם הרבה שטויות כנהוג...

@יעקב הרמתי כתבת כאן שבוע שעבר בהודעה שנמחקה בגלל המתקפת סייבר שתנאי לאיכלוס ה2 זה מיחלוף של נהר הדן/נחל צאלים
תכלס זכרתי שאין הוראה כזאת, הלכתי לחפש שוב בהוראות התכנית ואכן אין שום תנאי כזה
יש תנאים אחרים של רמזור כל הצמתים בכביש 10 ונתצים

באיזה תוכנית הסתכלת? בתוכנית של ה'2, , או בתוכנית של נהר הדן?

ברמה ד'5 יש תנאי הפרדה מפלסית בכביש 38 (כלומר מחלף גבעת שרת) אבל לא ראיתי שיש תנאי על הפרדה מפלסית בכביש 5.
צפה בקובץ המצורף 1823110
עיין בסוף סעיף ו בקובץ שצירפת,
לא היה לי זמן לבדוק אם הכוונה לכביש 5 או לדרך מס' 5 בתכנית הפנימית של רמה ד5

רחוב מנחם פרוש הוא... איך לומר בעדינות? לא קצת צר מידי בשביל לשאת בנטל של כזו תכנית?

ברור, אבל לא על חשבון חסימת כבישים לחלוטין!
זה בוודאי לא לכתחילה!
נת"צ רגיל בא כתוספת לכבישים אחרים
התכנית היא לנתיב רגיל + נתיב נתצ. ולא רק נתצ. (על חשבון החניות והמדרכות הרחבות)
מקור השירטוט המצורף מהשכונה החדשה הסמוכה - ירמות.image (11).png

אם התחנה המרכזית הזאת לא הייתה מקורה ולא בתוך קניון. התוכנית הזאת הייתה טובה.
לא יכלו לתכנן את זה גרוע יותר?
תחנה מרכזית במתכונת המוזרה הזו, חייב שינוי דחוף! בעצם לשים את שיקולי הנוחות בצד ובלבד שלא תמוקם במקום זה!

אם התחנה המרכזית הזאת לא הייתה מקורה ולא בתוך קניון. התוכנית הזאת הייתה טובה.
לא יכלו לתכנן את זה גרוע יותר?
תחנה מרכזית במתכונת המוזרה הזו, חייב שינוי דחוף! בעצם לשים את שיקולי הנוחות בצד ובלבד שלא תמוקם במקום זה!
התכנון באמת גרוע
אך התחנה אינה בתוך קניון
המסחר היחיד הוא חזית מסחרית ברחוב קישון

הייתי שמח אם התומכים הנלהבים של התחנה מרכזית כאן באשכול, והמתכננים שלה בעיריה,
יתנסו בנסיעה ביום שישי מחוץ לעיר ויחוו על בשרם מה זה להתטלטל עם ילדים קטנים באוטובוס פנימי דחוס וצפוף עד מחנק לתחנה המרכזית ומשם נסיעה נוספת מחוץ לעיר.
רק כך הם ירגישו את המצוקה שלנו האזרחים הפשוטים שנוסעים בתח"צ ולא זכו לרכב פרטי.
ומי מדבר על המחיר הכפול שנשלם כולנו בכל נסיעה גם על אוטובוס עירוני וגם אוטובוס בינעירוני.

במקום ששלוחינו בעירייה ישקיעו אנרגיות והון רב בפרויקטים גרנדיוזים ובכתבות יח"צ ממומנות בעיתונות, [ובשיווק התוכניות בפורמים שונים באינטרנט וד"ל], הנה פתרונות פשוטים וישימים:
הוספת קוים חדשים לכל הערים החרדיות [בני ברק, מודיעין עילית, וכו'] כך שיהיה אוטובוס ישיר מכל שכונה בנפרד , כך המסלולים בתוך בית שמש יהיו קצרים יותר, ויתאפשר גם להכניס אוטובסים לשכונות שעד כה היו מנותקות מהם כמו ג'2 ד'2 ד'4

איך נאמר זאת בקיצור? אפשר אחרת!

איך נאמר זאת בקיצור? אפשר אחרת!
כולי פליאה על מי שחושב שמאן דהו התכוון ברצינות לסלוגן "אפשר אחרת"...
כולם זוכרים שבבחירות היו לגרינברג תוכניות סדורות לכל דבר ועניין.
ומה היתה כל התוכנית של גרינברג לתחבורה הציבורית (פלוס 2 קליפים מושקעים בנושא)? - הרכבת הקלה:ROFLMAO:
כל מי שראה את הבין כבר אז שישועה בנושא לא תצמח מהאיש הזה, יח"צניו וסביבתו.
כי אם היה מישהו אחד מבני משפחתו או מחבריו שמשתמש ולו פעם בשבוע בתחבורה ציבורית - הוא כבר לא היה מדבר ככה...
רק מה - ניתוק מוחלט!
אז למה שהדברים ישתנו גם לאחר יותר מחצי שנה מבחירתו... תנו לי להמר שגם בעוד שנתיים ושלוש המצב לא ישתנה...
המצב ישתנה רק אם ""קבריניטי העיר"" שותי דמי הארנונה יועילו בטובם לעלות פעם בחודש על כלי רכב שארוך יותר משלושה מטרים...
ואני לא מיואש, אני מאמין שזה עוד יקרה רק אם יהיה לחץ מאסיבי (יחד הפגנות רעשניות בתחם נעימי - ועיתונות אמיצה לא כמו "חדש" שמלקקים עד אין סוף תמורת עמוד פרסומת דלוחה).
יכול להיות שאני פסימי מדי ואופטימי מדי גם יחד - אך כך אני רואה את המציאות.

נערך לאחרונה ב:
הנחמה היחידה בסיפור שהתחנה המרכזית תהיה מוכנה כנראה ביחד עם הרכבת הקלה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה