תחפושת של גמד

• הוסף לסימניות
ישהו יודע איפה אפשר להשיג בירושלים.
ו - הגיע למקס סטוק תחפושות?

• הוסף לסימניות
גמד בקלות

ראיתי בהכל בדולר בפתח תקוה כובעי גמד מאוד חמודים. אולי יהיה גם בירושלים..
הגננות חיפשו את הבן שלי שנה שעברה היה את הכובע (אדום עם פונפון לבן), גזרו מאלבד אדום וסט, חגורה לבנה גם מאלבד וחילקו לילדים מעדן 'גמדים' :p. היה חמוד מאוד, אבל לפי מה שהבנתי את מחפשת משהו יותר מושקע..:)

• הוסף לסימניות
ראיתי במקסטוק תחפושות של חיות עד גיל 3 בערך. המחירים היו יקרים - כמעט פי 2 ממה שעלה שנה שעברה לקראת פורים - 50 במקום 30

• הוסף לסימניות
סליחה שאני מתפרצת ככה לאשכול, אבל אני מרגישה חייבת להביע את דעתי על הגמדים.
כאחת שמוצא משפחתה הוא בחו"ל, ידענו תמיד שה"גמד" שייך לחגאות הנוצריים...
ואילו כאן בארץ, שב"ה איננו חיים בין גויים, ולא יודעים מה מביע בעצם הגמד- משתמשים בו כדמות מתוקה, ולא יודעים שמדובר בדמות נוצרית לגמרי....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;1189187:
סליחה שאני מתפרצת ככה לאשכול, אבל אני מרגישה חייבת להביע את דעתי על הגמדים.
כאחת שמוצא משפחתה הוא בחו"ל, ידענו תמיד שה"גמד" שייך לחגאות הנוצריים...
ואילו כאן בארץ, שב"ה איננו חיים בין גויים, ולא יודעים מה מביע בעצם הגמד- משתמשים בו כדמות מתוקה, ולא יודעים שמדובר בדמות נוצרית לגמרי....

את צודקת 100%
אנחנו עשינו שנה שעברה גמדים ובלי להיות חוצניקים לא רצינו את האדום לבן
הדמות הזאת היא לא גמד, היא דמות נוצרית שנראית כמו גמד...
תפרנו לבד מבדים בצבעים אחרים, לא הזכיר את זה בכלל...

• הוסף לסימניות
דרך אגב (בלי הקפדה ח"ו)
אתם יודעים ש"גמד" זה "עבודה זרה"
פה בארץ לא מועדים לזה לצערי....

• הוסף לסימניות
יש לי, תפוס לשנה זו...

קבצים מצורפים

• P3130185.JPG
    2 MB · צפיות: 163
  • הוסף לסימניות
קנינו במקס סטוק ב60 תחפושת של ארנבת מתוקה מאוד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1189553:
יש לי, תפוס לשנה זו...

תריצי בגוגל תמונות "חג המולד" ותקבלי המון תמונות כאלו:(:(
לא התכוונתי אישי אבל באמת ילידי הארץ לא מודעים למשמעות הבעייתית של התחפושת הזו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרפר;1189581:

ומאיפה את יודעת???
:p
אמא שלך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרפר;1189581:
תריצי בגוגל תמונות "חג המולד" ותקבלי המון תמונות כאלו:(:(

דווקא אני ילידת הארץ וידעתי את המשמעות של הדבר הזה, אבל בואי לא נהיה מרובעים. גמד זה גמד. ואם הנוצרים לקחו את הדגם הזה דווקא- יערב להם. יש גם הרבה עצי אשוח ברחובות י-ם, מעניין אם שמתם לב...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1189585:
דווקא אני ילידת הארץ וידעתי את המשמעות של הדבר הזה, אבל בואי לא נהיה מרובעים. גמד זה גמד. ואם הנוצרים לקחו את הדגם הזה דווקא- יערב להם. יש גם הרבה עצי אשוח ברחובות י-ם, מעניין אם שמתם לב...

את לא צודקת!!!!!!
גמד זה לא התחפושת הזו!
גמד זה סתם אדם נמוך. התחפושת הזו היא בדיוק הדמות הנוצרית (כמו שלא תחפשי לכומר...)
אבל כמו שאמרתי זה צורם רק למי שהתגורר בין גויים.
ולגבי מה שהזכרת את עצי האשוח- הם לכשעצמם, מילא- אבל האם תשימי עליהם את הנורות הצבעוניים ??????????
כך גם אין בעיה בגמד- אבל לא בבגדים האלה שהם נוצריים לגמרי!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י NBR;1189572:
קנינו במקס סטוק ב60 תחפושת של ארנבת מתוקה מאוד!

תוך שבועיים המחיר ירד,
וככל שפורים מתקרב המחיר ירד וירד.:rolleyes:
אבל עכשיו יש לך בטוח את כל מגוון התחפושות בכל המידות..:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;1189595:
את לא צודקת!!!!!!
גמד זה לא התחפושת הזו!
גמד זה סתם אדם נמוך. התחפושת הזו היא בדיוק הדמות הנוצרית. וזה גובל ממש בע"ז.
(כמו שלא תחפשי לכומר...) אבל כמו שאמרתי זה צורם רק למי שהתגורר בין גויים.
ולגבי מה שהזכרת את עצי האשוח- הם לכשעצמם, מילא- אבל האם תשימי עליהם את הנורות הצבעוניים ??????????

חולקת עלייך, אך מבלי לחלוק את דעותי עימך.

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;1189595:
את לא צודקת!!!!!!
גמד זה לא התחפושת הזו!
גמד זה סתם אדם נמוך. התחפושת הזו היא בדיוק הדמות הנוצרית. וזה גובל ממש בע"ז.
(כמו שלא תחפשי לכומר...) אבל כמו שאמרתי זה צורם רק למי שהתגורר בין גויים.

איך מתחפשים ל"סתם אדם נמוך" כשמדובר בתינוק?...

"גובל בעבודה זרה"? אשמח לשמוע מקור לכך. זה אפילו לא פאה ששערותיה יוחדו לכך.

עצי אשוח עם נורות ממלאות את רחובותיה של ארצנו לצערי, צאנה וראינה.

ושוב: גמד הוא פשוט גמד. לידיעתך את התחפושת שאבתי מספורי השלגיה המיתולוגיים, זה שהנוצרים לקחו גמד כזה וקראו לו "סנטה קלאוס", נו?? והקוזקים החסידיים על הרכבים, הם לא 'קוזקים'?! לידיעתך אלו בגדים ממש מימות חמלנצקי ימ"ש... אבל זה עדיין לא אוסר את התחפושת, נקודה.

• הוסף לסימניות
הדמות במשמעותה הנוכחית קיימת מסוף המאה ה-19. סנטה קלאוס התגלגל לאמריקה דרך דמותו האגדית של סינטרקלאס (Sinterklaas) שהובאה על ידי המתיישבים הראשונים מהולנד לניו אמסטרדם, היא ניו יורק של היום. בהמשך הופצה ברחבי ארצות הברית של אמריקה, ובהמשך בעולם כולו. משמעות השם סינטרקלאס בהולנדית היא ניקולאס הקדוש (סיינט ניקולאס), שהיה בישוף באסיה הקטנה, הוכרז כקדוש על ידי הכנסייה הנוצרית וכפטרונם של הילדים וב-1087 הועברו שרידיו לבארי.
בארצות שונות מכונה סנטה קלאוס בשמות שונים, כגון "אבא חג המולד" (קוויבק ואירלנד), "סבא כפור" (רוסיה ושאר מדינות ברית המועצות. סבא כפור מגיע בדרך כלל עם נכדתו "סנגורוצ'קה") ועוד.

מי שלא רואה בעיה שבנה יתחפש לכזו דמות. שיערב לה ויבושם לה.
בעיני זה ממש לא יהודי.

• הוסף לסימניות
את צודקת. יתכן שזה אכן לא גובל בע"ז.
זה פשוט צורם למי שמכיר את החגאות האלה מהנוצרים.
אם היית רואה ומכירה את החגאות האלה מקרוב- אני מניחה שגם לך זה היה צורם.
אם ניקח את האשוחים כמשל. אז את מבינה שיש איזשהו פגם בהתלהבות מהיופי של העצים המוארים?
אפשר להכניס לכאן גם את התמיהה מאלה שמצטלמים לי כל מיני מבנים עתיקים באירופה- בשווייץ או במקומות נופש אחרים, ולא יודעים שמדובר במנזר...
שוב- אני דנה לכף זכות שמדובר בחוסר ידיעה....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת