- הוסף לסימניות
ערבים זה גם הרבה מיתוג שעיר מתמגת כעיר ערבית קשה להשתחרר מזהאבל גם בחיפה ובירושלים ובעוד הרבה ערים יש ערבים
וחבל להוסיף פרויקטים נוספים
הבעיה שלי עם חריש שהיא לא כזאת זולה ולא כזאת במרכז
ערבים זה גם הרבה מיתוג שעיר מתמגת כעיר ערבית קשה להשתחרר מזהאבל גם בחיפה ובירושלים ובעוד הרבה ערים יש ערבים
לגבי זול לא ברור מה כוונתך איפה יש מקום שאתה מקבל דירה חדשה מקבל 4 חדרים פלוס מרפסת מכובדת של 12 מ"ר במחיר של מליון שלוש מאות או אפי' מליון ארבע מאות ביחס לדירה ישנה שעלותה כ300 אלף פחות מותיקה יש לך דירה במחיר של כמליון שקל מה שכן אתה מוסיף 300 אלף כדי לקבל דירה חדשה מה שיתכן ואפילו ההורים שלך לא נכנסו מימיהם לדירה חדשה אגב יש בזה הרבה חסכונות של תקלות בביוב ישן או שיפוצים וכדו' כך שבסך הכל זה ממש משתלם, ועוד דבר לגבי המרחק ככל הידוע לי מבני ברק למודיעין עילית הנסיעה כ40 דקות כך שאם מודיעין עילית ובית שמש או אפי' אשדוד הם סוג של מרכז אז גם חריש היא מרכז, מה שחסר זה שזה רק כמה שנים על הכביש וזו הסיבה היחידה שיש עדיין מציאות בכאלה מחירים לכן במקום להמתין שווה לעלות על העגלה, אגב אנשים שעלו על העגלה לפני כחצי שנה חסכו לעצמם כשלוש מאות אלף שקל, ועוד דבר גם בחריש יש דירות במליון שקל תבדוק בותיקה זה דירות 3 חדרים עם אישור כולל שניתן לכל הדירות שם להוסיף 2 חדרים אין צורך באישורים רק להציג תוכנית לערייה ומיד לבנות, כי כמו שהדגשתי מדובר באישור כולל שניתן לכל בעלי הדירות,ערבים זה גם הרבה מיתוג שעיר מתמגת כעיר ערבית קשה להשתחרר מזה
וחבל להוסיף פרויקטים נוספים
הבעיה שלי עם חריש שהיא לא כזאת זולה ולא כזאת במרכז
צודק מאה אחוז לא ידעתי שזה המחיריםדירה חדשה מקבל 4 חדרים פלוס מרפסת מכובדת של 12 מ"ר במחיר של מליון שלוש מאות או אפי' מליון ארבע מאות
30 כוללים בחריש נראה לי צריך הטבת חלום.אני לא מבין מה חסר בחריש יש כבר קהילות ענקיות של מאות רבות של בני תורה, מדובר בעיר חדשה מהניילונים כך שיש בה הרבה יותר איכות חיים מכל מקום אחר כמו רמלה וקרית מלאכי שסליחה שאני אומר אבל מדובר במקומות ממש לא נחמדים הן מצד הסגנון שגרים שם והן מצד שהכל ישן מאידך בחריש יש בכל חור גינות גדולות ומרווחות וכמובן המון משפחות של חרדים למהדרין ממש שכבר גרים בעיר, יש למעלה מ30 כוללים בעיר יש כ6 או7 חיידרים, בקיצור המקום הכי אטרקטיבי לחרדי שמחפש לשלם מחיר סביר ולחיות בצורה נורמלית, וע"ז אמרו גם אויל מחריש חכם יחשב.....
המרכז בציבור החרדי נמדד ביחס לריכוזיים החרדיים, לחריש יש הרבה מעלות, אבל 110 ק"מ מירושלים, גם מבני ברק היא רחוקה 62 ק"מ, לעומת מודיעין עילית שרחוקה מירושלים וובני ברק כ40 ק"מלגבי זול לא ברור מה כוונתך איפה יש מקום שאתה מקבל דירה חדשה מקבל 4 חדרים פלוס מרפסת מכובדת של 12 מ"ר במחיר של מליון שלוש מאות או אפי' מליון ארבע מאות ביחס לדירה ישנה שעלותה כ300 אלף פחות מותיקה יש לך דירה במחיר של כמליון שקל מה שכן אתה מוסיף 300 אלף כדי לקבל דירה חדשה מה שיתכן ואפילו ההורים שלך לא נכנסו מימיהם לדירה חדשה אגב יש בזה הרבה חסכונות של תקלות בביוב ישן או שיפוצים וכדו' כך שבסך הכל זה ממש משתלם, ועוד דבר לגבי המרחק ככל הידוע לי מבני ברק למודיעין עילית הנסיעה כ40 דקות כך שאם מודיעין עילית ובית שמש או אפי' אשדוד הם סוג של מרכז אז גם חריש היא מרכז, מה שחסר זה שזה רק כמה שנים על הכביש וזו הסיבה היחידה שיש עדיין מציאות בכאלה מחירים לכן במקום להמתין שווה לעלות על העגלה, אגב אנשים שעלו על העגלה לפני כחצי שנה חסכו לעצמם כשלוש מאות אלף שקל, ועוד דבר גם בחריש יש דירות במליון שקל תבדוק בותיקה זה דירות 3 חדרים עם אישור כולל שניתן לכל הדירות שם להוסיף 2 חדרים אין צורך באישורים רק להציג תוכנית לערייה ומיד לבנות, כי כמו שהדגשתי מדובר באישור כולל שניתן לכל בעלי הדירות,
למה ללכת לחריש כשבסה"כ עוד 25 ק"מ מגיעים לרכסים .אני לא מבין מה חסר בחריש יש כבר קהילות ענקיות של מאות רבות של בני תורה, מדובר בעיר חדשה מהניילונים כך שיש בה הרבה יותר איכות חיים מכל מקום אחר כמו רמלה וקרית מלאכי שסליחה שאני אומר אבל מדובר במקומות ממש לא נחמדים הן מצד הסגנון שגרים שם והן מצד שהכל ישן מאידך בחריש יש בכל חור גינות גדולות ומרווחות וכמובן המון משפחות של חרדים למהדרין ממש שכבר גרים בעיר, יש למעלה מ30 כוללים בעיר יש כ6 או7 חיידרים, בקיצור המקום הכי אטרקטיבי לחרדי שמחפש לשלם מחיר סביר ולחיות בצורה נורמלית, וע"ז אמרו גם אויל מחריש חכם יחשב.....
איפה אתם גרים?1. לדעתי צריך ללכת על אזור המרכז יותר , לא על פריפריה בוודאי שלא מקומות נידחים ממש , יהיה קשה מאוד להשיג כמות גדולה של אנשים , ורצון מצדם , בשעה שהרבה מסוגלים (עדיין) לקנות דירה בפריפריה
אבל ערים כמו בית שמש , אחסמך , אלעד וכ'.. זה משהו שיכול לסחוף וזו לגמרי יכולה להיות בשורה !
זה קורה כל הזמן יש פה נקודה אחרת קניה מוקדמת והגעה במאסה גדולהמה שאמרו כאן ואני חושבת שזה יכול להיות הפתרון-
לחזק את המקומות שכבר הוקמו שיכלו להיות עצמאיים עם תחבורה מסודרת ותשתיות קהילה
לוד היא לא חצי שעה מהמרכזלא קראתי הכל
אבל לפי מה שאני רואה כאן יש 2 דעות שונות לגמרי
האחת- קרוב למרכז במחיר קצת יותר נמוך
השניה- קורת גג במחיר שפוי
אז חבל שיתווכחו כאן שני הצדדים
אלו 2 קבוצות נפרדות
עם מטרות שונות ורצונות שונים
בגזרת הקרוב (30 דק' מהמרכז) יש את לוד, חדרה, קרית מלאכי וכו' במחיר 1,200,000 וצפונה
בגזרת הזול יש את עפולה, נצרת, חיפה, ערי הדרום (במרחק שעה וחצי) וכו' שם המחיר נע בין 600-850,000
מה שאמרו כאן ואני חושבת שזה יכול להיות הפתרון-
לחזק את המקומות שכבר הוקמו שיכלו להיות עצמאיים עם תחבורה מסודרת ותשתיות קהילה.
חבל להשקיע במקומות חדשים
לכו לעפולה, לחריש, לנצרת וכו'
עוד 500 משפחות בכל אחת מהערים האלו יקפיצו את המקום שיהיה נח וטוב לגור שם.
לא הייתי לוקח את זה כשיקול,ללא צפי לתחבורה נורמלית זה לא מרכז,
מה לעשות שמקומות העבודה הנחשקים ובתי החולים הגדולים ועוד הרבה דברים נמצאים בגוש דן,מקומות העבודה הקרובים לחריש הם לפחות חצי שעה נסיעה
מבחינת חיי היום יום היא הכי גרועה היא הקצה של המרכז
המרכז החרדי הוא בני ברק וירושליםלוד היא לא חצי שעה מהמרכז
היא המרכז
יושבת על כביש 6
12 דק מת"א (יש גם רכבתז)
10 דק לרשלאצ
12 דק לבת ים חולון
15 דק מבב
20 דק מ"ע
30 דק לי-ם
את צודקתהמרכז החרדי הוא בני ברק וירושלים
למרות שנכון ובמרכז יש עוד כמה ערים
אבל מה לעשות שמרבית מרכזי התורה והחסידות הם לא שם.
ונכון שלוד היא מרכזית יותר משאר הדוגמאות. אבל עדיין בתוך הקטגוריה הזאת
פותח האשכול דיבר על פתרון למצוקת הדיורמקומות העבודה הקרובים לחריש הם לפחות חצי שעה נסיעה
רחוקה מהדברים החשובים שבמרכז מה שמחייב אותך לנסוע המון זמן בשביל החיי יום יום
המעלה היחידה בה היא שכשנוסעים למרכז זה שעה ולא שעה וחצי
אבל זה לא פתרון למצוקת המחיריםאת צודקת
אבל הטענות שדיברו עליהם כאן זה מקומות עבודה ומרכזיות
והעיר הזאת עונה ממש לקטריונים....
היא רק מחכה למאסה של אוכלוסיה טובה....
וזה פשוט להיט
שומעת מאחותי באחיסמך על זה שהכל קרוב ונוח להם.
נראה שאתה מדבר ממש מחוסר ידיעהמקומות העבודה הקרובים לחריש הם לפחות חצי שעה נסיעה
רחוקה מהדברים החשובים שבמרכז מה שמחייב אותך לנסוע המון זמן בשביל החיי יום יום
המעלה היחידה בה היא שכשנוסעים למרכז זה שעה ולא שעה וחצי
תלוי לחסיד שמגיע עם הון עצמי של 150-200K קשה לקרוא לזה פתרון ראוי כי עדין יצטרך לשלם משכנתא של 4 + לחודש אבל לזוג שמגיע עם הון עצמי של 400K+ ויש הרבה כאלו ורוצה עיר מוכנה עם איכות חיים ועוד ועוד כמו שכתבו בהחלט זה פתרון מעולה..אבל זה לא פתרון למצוקת המחירים
דירה ב-1,300,000 זה ממש לא מציאה
זה אמנם קצת פחות אבל יקר נורא!!!
אני לא מכיר אבל הודאת בעל דין ...אלו שעובדות בראית חשבון הנהלת חשבונות וכו מכיר כמה שעובדים מהבית ופעם פעמים בשבוע נוסעות עם הרכבת לתל אביב
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים