- הוסף לסימניות
נראה לי שבן אדם אמור לנהל את עצמו לפי החיים הנורמלייםזה לא משנה כמה זמן נסיעה יש משם לעבודה.
תכלס' זה עיר שכדי להגיע לאירוע בבני ברק לא צריך לצאת בשעות הצהריים ולחזור יום למחרת.
ולא לפי אירועים
נראה לי שבן אדם אמור לנהל את עצמו לפי החיים הנורמלייםזה לא משנה כמה זמן נסיעה יש משם לעבודה.
תכלס' זה עיר שכדי להגיע לאירוע בבני ברק לא צריך לצאת בשעות הצהריים ולחזור יום למחרת.
דובר על לוד לא על חרישתלוי לחסיד שמגיע עם הון עצמי של 150-200K קשה לקרוא לזה פתרון ראוי כי עדין יצטרך לשלם משכנתא של 4 + לחודש אבל לזוג שמגיע עם הון עצמי של 400K+ ויש הרבה כאלו ורוצה עיר מוכנה עם איכות חיים ועוד ועוד כמו שכתבו בהחלט זה פתרון מעולה..
חחחחפותח האשכול דיבר על פתרון למצוקת הדיור
אני גר בחריש שנה ואני רואה את המהפכה השקטה של המון המון זוגות שרוכשים ומגיעים לגור בכל רחבי חריש.
כיום כולם מבינים שפתרון למצוקת הדיור לא נמצא במרכז אלא בפריפריה ולכן עיר מוצלחת, זו עיר שהכי קרובה לאזור שנקרא מרכז.
זה לא משנה כמה זמן נסיעה יש משם לעבודה.
יעבור עוד קצת זמן וההתפתחות המרשימה של העיר הזו תתבטא גם בתעסוקה יותר קרובה לבית.
נכוןנראה לי שבן אדם אמור לנהל את עצמו לפי החיים הנורמליים
ולא לפי אירועים
יעבור עוד קצת זמן וההתפתחות המרשימה של העיר הזו תתבטא גם בתעסוקה יותר קרובה לבית.
סליחהנראה שאתה מדבר ממש מחוסר ידיעה
אבל שוב אני יגיד כמעט ואני לא מכיר משפחות שהעבודה זה הבעיה שלהם בחריש נתחיל עם אלו שהעבודה שלהם זה גננות סייעות מטפלות ומשפחתונים יש המוון כאלו בחריש מורות יש בתי ספר ממ"ח של העיריה שמעסיקות מורות משלנו ואגב המשכורות שם הרבה יותר גבוה ביחס לממוצע במרכז יש בית יעקב בפרדס חנה של החינוך העצמאי שיש שם ג"כ כמה וכמה מורות מחריש גנים יש גם גני עיריה שכנ"ל מעסיקה המון גננות משלנו וגם משכורות בהתאם יש המון מטפלות וגנים פרטים כמו בכל מקום
אלו שעובדות בראית חשבון הנהלת חשבונות וכו מכיר כמה שעובדים מהבית ופעם פעמים בשבוע נוסעות עם הרכבת לתל אביב וכו (ככה זה עובד היום אגב בהמון עבודות גם הייטק שעובדים מהבית ורק פעם בשבוע צריך להגי פיזית למשרד ..)
יש גם כאלו שנכנסו לעיריה לעבוד
בקיצור איך שאני רואה את זה התירוץ של עבודה זה סוג של תירוץ לאלו שרק מחפשים להתבכיין ולא מחפשים באמת פתרון דיור..
אגב סקופ מענין בזמנו פתחו את קופת הצדקה בחריש בגלל שאישה אחת שהגיעה לגור פה בעיר לא מצאה בדיוק את העבודה שהיא אהבה ולא רצתה לעבוד בעבודה אחרת ועד שפתחו את הקופה כדי לתמוך במשפחה היא מצאה עבודה והתיתר הצורך בקופה
(זה סיפור מלפני כמה חודשים כיום אני מאמין שיש כבר עוד צרכים לקופה אבל זה רק סיפור לקבלת פרופורציות בענין..)
ואגב לפי התאוריה שצריך מקומות קרובים לעבודה וכו אז אפשר להוריד את כל הפריפריה מהמפה אפשר לחשוב שצפת הר יונה טבריה ערד וכו יותר טובים בנושא הזה ..
בקיצור צריך להחליט אם רוצים להתבכין או שרוצים לעשות
סליחה על האריכות אבל נמאס כבר לשמוע כל פעם את הגיבובי שטויות של פרנסה כל פעם שמדברים על פתרון ראוי באים אנשים שעם זוטות ודברים לא מבוססים מוציאים את הרוח מכל יוזמה מבורכת
לא מתכוין ח"ו לאף אחד באופן אישי רק הרעיון..
סליחהסליחה
אבל אין מה לעשות כ"כ
עד שלא יהיו מקומות עבודה ומתחמי ההי טק וכו וכו בצפון
יהיה קשה לשכנע משפחה סטנדרט שהאמא לא גננת או מורה לעבור לשם
מנין לך??חריש עוד יותר גרועה מכל האופציות כי לעולם היא לא תהפוך למיקום מרכזי
מתוך פילוח מגזרים בחריש לטובת הקצאות וכ"ו עולה3. 40 אחוז מתושבי העיר הם שומרי שבת.
אכן צודק.סליחה
ריבנו של עולם שמפרנס במרכז לא יכול לפרנס גם בצפון?!
אפשר לחשוב שכל מי שגר במרכז מסודר בעבודה ועובד קרוב לבית...
ביתר עילית מ-ת-ר-ו-ק-נת בבקרים ע"י עובדות שנוסעות לירושלים וזמן הנסיעה יכול לקחת שעה
כנ"ל מודיעין עילית ובית שמש!
חריש בשעות הכי קשות של הבקרים זה נסיעה של שעה ו20 לבני ברק והאזור במקום 45 דק' אז לא להיסחף על שעתיים וחציאכן צודק.
א. באמת זה יחסית לא להיט מבחינת קירבה למקומות עבודה
ולכן שאחותי מדברת על אחיסמך אני מסכימה איתה.
ב. אם זמן הנסיעה בבוקר מבייתר וב"ש לירושלים זה שעה
אז מחריש יקח לפחות שעתיים וחצי.
במיוחד במיוחד שאין תחצ נורמלי
ואין רכבת
בוא נהיה מציאותיים וריאלים
חריש אינה מרכז ולא תהיה מרכז.
אם בעתיד יצליחו להקים בצפון עיר כמו תא מבחינת תעסוקה אז חריש באמת תהיה מקום קצת יותר אידאלי
כיום ובשנים הקרובות לא נראה שמשהו הולך לזוז
מה שמ"ע הצליחה אעפ שאין מקומןת תעסוקה שהיא במרחק 40 דק מתא בבוקר
משא"כ חריש
בצפון יש המון מתחמי הייטק ונשים חרדיות שם מוצאות עבודה יותר מהר מהמרכזעד שלא יהיו מקומות עבודה ומתחמי ההי טק וכו וכו בצפון
יש את בן גוריון ליד בערך 1.25 לדירת 3 חדריםלוד ליד אחיסמך אם נצליח לארגן משהו
יהיה אפשר להתבסס על התשתיות של אחיסמך
אני ימנה לך מהזיכרון עכשיו 15 בסדר???????? א של הרב זגדון, ב של הרב אברגל גם כן אצל הרב זגדון יש חלק דרכו וחלק דרכם, ג הרב סורוצקין, ד הרב בראל בבימ"ד סמוך לספרדי המרכזי, ה הרב כוכבי בספרדי המרכזי, ו הרב טורשי בספרדי המרכזי, ז הרב שמעיה קליין בבצוותא, ח הרב אלקבץ, ט כולל של בוגרי חברון ר' הלל נמצא בשכונת המעו"ף, י כולל של הרב איתן בשכונת המעו"ף, י"א כולל של הרב יפרח [איגוד עמלי תורה של הרב זעפרני] בשכונת המעו"ף, י"ב כולל של הרב דוד חסון בשכונת המעו"ף, י"ג כולל של אור ישראל בשכונת המעו"ף, י"ד כולל שהרב בראנד בשכונת החורש, ט"ו כולל של הרב רצאבי בשכונת אבני חן, ט"ז כולל טהרות של הרב יהודה מסלטי בשכונת אבני חן, י"ז כולל שנפתח לאחרונה ממש בביהמ"ד חזון עובדיה [אגב משלם ממש יפה] בשכונת אבני חן, י"ח יש עוד כולל בת"ת חזון שמעון של הרב פרטוש, מקווה שזה מספק אותך הייתי רושם עוד אבל שלא תתעייף.......... חשוב לציין כל הכוללים הנ"ל הם יום שלם חוץ מזה יש הרבה כוללי ערב וכוללי שישי שבת וכדו'........ ויתכן אף כולל בין השמשות.........30 כוללים בחריש נראה לי צריך הטבת חלום.
ענין של קצת סבלנות את הרוב כבר עברנו, לגבי תחבורה באותו יום שנופלת הממשלה אנחנו מסודרים עם קו לבני ברק מודיען עילית וכדו', לגבי תעסוקה כבר כיום יש פי כמה ממה שהיה לפני חצי שנה ועוד היד נטויה.......... ברגע שיש ציבור יש גם כן המון עבודות, אגב לא ראיתי אנשים רעבים בחריש, ויותר מזה נדיר למצוא חרדי שהגיע לחריש וחזר אחורה מה שמאוד מצוי בהר יונה וכדומה.........מקומות העבודה הקרובים לחריש הם לפחות חצי שעה נסיעה
מבחינת חיי היום יום היא הכי גרועה היא הקצה של המרכז
רחוקה מהדברים החשובים שבמרכז מה שמחייב אותך לנסוע המון זמן בשביל החיי יום יום
המעלה היחידה בה היא שכשנוסעים למרכז זה שעה ולא שעה וחצי
לא מספיק מחייב ועדין אנשים לא ירצולדעתי צריך לעשות הרשמה של מאה משפחות בערך
ששמות בחשבון נאמנות בערך 10,000 שישמשו דמי רצינות
שבהם ישתמשו לשלם למתווך ברגע שיקנו דירה
תכלס' אני לא מתווכח עם זה שחריש פחות סובלת מהסטיגמה של הפריפריהענין של קצת סבלנות את הרוב כבר עברנו, לגבי תחבורה באותו יום שנופלת הממשלה אנחנו מסודרים עם קו לבני ברק מודיען עילית וכדו', לגבי תעסוקה כבר כיום יש פי כמה ממה שהיה לפני חצי שנה ועוד היד נטויה.......... ברגע שיש ציבור יש גם כן המון עבודות, אגב לא ראיתי אנשים רעבים בחריש, ויותר מזה נדיר למצוא חרדי שהגיע לחריש וחזר אחורה מה שמאוד מצוי בהר יונה וכדומה.........
מעלות בחיפה התכוונת שכולה עליות וירידות ברמה מסחחררת, וכמובן לנסוע שם בכבישים זו אומנות העיר הזאת נראית כולה טלאי ע"ג טלאי כל תקופה גילו עוד הר חדש ליד חיפה והרחיבו אותה..........תכלס' אני לא מתווכח עם זה שחריש פחות סובלת מהסטיגמה של הפריפריה
מי שמגיע לשם לדעתו הגיע לעיר במרכז ולכן הוא לא פורש בסופו של דבר
אם תעשה חשבון של מעלות וחסרונות איזור חיפה יקבל הרבה יותר מעלות
מאשר חריש [מספיק להסתכל במפה ולראות] אבל שיהיה בהצלחה גדולה למתגוררים שם
אכן עיר לא הכי יפה חדשה ונוצצתמעלות בחיפה התכוונת שכולה עליות וירידות ברמה מסחחררת, וכמובן לנסוע שם בכבישים זו אומנות העיר הזאת נראית כולה טלאי ע"ג טלאי כל תקופה גילו עוד הר חדש ליד חיפה והרחיבו אותה..........
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים