תינוקת בת 10 חודשים לא זוחלת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;612458:
אצלי גם הגדולה זחלה על גחון מגיל חמישה חודשים וחצי ולא זחלה על ארבע עד גיל שנה. קשרתי שמיכות (עד היום צוחקים עלי על המעשה הזה... :)) ולא ממש עזר.
מה שכן יכול לסייע - לתת לה לעלות מדרגות כשאת כמובן מאחוריה. זה מחייב אותה להשתמש בברכיים.

הרבה נחת.

מה הכוונה שהמדרגות יגרמו לה להשתמש בברכיים? גם על הגחון משתמשים גם בברכיים ולא רק בידים.

• הוסף לסימניות
היא חייבת לקפל את הברך, והשרישים מתחזקים כך, אצלינו זה עבד תוך כמה ימים, כמה תרגילי מדרגות עם במבה למעלה לפיתוי לעלות, והילדה למדה לזחול, בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mbymichal;612658:
היא חייבת לקפל את הברך, והשרישים מתחזקים כך, אצלינו זה עבד תוך כמה ימים, כמה תרגילי מדרגות עם במבה למעלה לפיתוי לעלות, והילדה למדה לזחול, בהצלחה!

טוב.. אני אשאל יותר ממוקד.
גם לי יש ילד בן 10חודשים שזוחל על הגחון. לא היה נראה לי מלחיץ כי הוא מנסה להיות על 4 בנתיים זה הולך לו לקצת זמן.

השאלה שלי אם ילד כן מפעיל את הברכים זה לא מעורר דאגה? או שאני סתם אדישה.

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה מה הלחץ... בטיפת חלב אמרו לי שרק בגיל 9 חודשים מתחילים לזכול על 4, אז פספוס של חודש..

• הוסף לסימניות
1.הגיל שצוין הוא לא חריג ובעייתי.
2.לא בטוח שגרימת זחילה בכוח תועיל. (אתם זוכרים משיעור פסיכולוגיה את ניסוי התאומות של פיאזה?)
3. הוכחה נוספת להסרת דאגה (במידה שבדקתם את העניין הפיזי של חולשת שרירים) אחותי שתחי' אם בריאה ומאושרת לחמישה זחלה ה"י רק על הגחון (אני זוכרת) היא הייתה תלמידה למופת אתם מוזמנים לחזות בתעודות החלקות שלה...
4. סבתא של בעלי זכרונה לברכה תמיד טענה בתוקף:"לא לוקחים תינוק לים לפני גיל שנה!"

נ.ב.אני חוששת שמרוב תגובות סותרות תבלבלי לגמרי, אם כי מצד שני נאמר:"ותשועה ברוב יועץ";)

• הוסף לסימניות
חשוב להבדיל בין זחילה על הגחון לזחילה ללא הצלבה.
קטע קריטי, ממש קריטי, בזחילה הוא השילוב של יד ורגל לסרוגין (הפעלת ימין עם שמאל ושמאל עם ימין). ילדים שעושים את זה בזחילה על גחון - זה בסדר. ילדים שמתקדמים ללא שילוב של שני צדדים הם בבעיה של הצלבת מח ימין ומח שמאל, וזו בעיה רצינית מאד גם להמשך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mbymichal;612658:

לא חשבתי על זה ניסיתי היום והיא לא מצאה סיבה לנסות לעלות. בשביל במבה היא בטוח תתאמץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;612742:
1.הגיל שצוין הוא לא חריג ובעייתי.
2.לא בטוח שגרימת זחילה בכוח תועיל. (אתם זוכרים משיעור פסיכולוגיה את ניסוי התאומות של פיאזה?)
3. הוכחה נוספת להסרת דאגה (במידה שבדקתם את העניין הפיזי של חולשת שרירים) אחותי שתחי' אם בריאה ומאושרת לחמישה זחלה ה"י רק על הגחון (אני זוכרת) היא הייתה תלמידה למופת אתם מוזמנים לחזות בתעודות החלקות שלה...
4. סבתא של בעלי זכרונה לברכה תמיד טענה בתוקף:"לא לוקחים תינוק לים לפני גיל שנה!"

נ.ב.אני חוששת שמרוב תגובות סותרות תבלבלי לגמרי, אם כי מצד שני נאמר:"ותשועה ברוב יועץ";)
דווקא למדתי הרבה מהתשובות של כולם. תודה!
[חברה שלי זחלה כל יום 10 דק' לפני ארוחת ערב עם הילדים כדי להשלים את זה שלא זחלו.]

• הוסף לסימניות
אפשר להשלים את הזחילה - בשביל ההצלבה - גם ע"י תרגילים של כיפוף רגל ימין ומרפק שמאל נוגע בברך הימנית, ואח"כ כיפוף רגל שמאל ומרפק ימין נוגע בברך השמאלית.
התועלת הנוספת של הזחילה היא - חיזוק חגורת הכתפיים.
גם בשביל זה יש תרגילים נוספים - למשל, לשחק "מריצה" הילד נשען על ידיו, את מחזיקה ברגליו והוא 'הולך' על הידיים. או בגינה, להתנדנד על מוט כאשר האגודל מצד אחד של המוט ושאר האצבעות תופסות מהצד השני (כלומר, המוט 'מושחל' בין האצבעות)

אצל הקטן שלי חששתי שיזחל מעט מידי על שש, כי רק בגיל 11 חדשים התחיל לזחול כך, וכבר נעמד על כל דבר וגם מטפס במדרגות. המציאות שונה - הוא זוחל כבר כמעט חמישה חדשים, ועל אף שמסוגל ללכת, טרם עשה זאת. (מלבד 5 פסיעות שגררו כמובן קריאות צהלה ושמחה של אחיו הגדולים)
אם אין לילד קושי אמיתי - כגון חולשה בשרירי חגורת הכתפיים - אין סיבה להלחץ מהעובדה שהוא עודנו גוחן. תני לו את הזמן שלו. ואם יחליט שלא לזחול על שש? - כבר אמרנו, יש תחליפים.

• הוסף לסימניות
על רופא ילדים שמעתם פעם?
תתיעצו איתו. אם הוא יראה שיש בעיה הוא ידע לאן להפנות אתכם,
יש כל כך הרבה סיבות מדוע ילדים לא זוחלים לפעמים זה מדאיג ולפעמים לא. צריך לבדוק את זה. אינו דומה מקרה אחד למקרה אחר. זה יכול לנבוע מ: היפוטוניה / היפרטוניה / רגישות יתר סנסורית / תת-רגישות סנסורית / איחור התפתחותי / איחור התפתחותי חמור/ בעיות נוירולוגיות / דיספרקסיה ועוד גורמים רבים שאין כאן המקום לפרטם.
דבר ראשון הולכים לרופא. וממנו ממשיכים הלאה לאבחון במכון להתפתחות הילד.

הרבה נחת!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אילנית;613249:
על רופא ילדים שמעתם פעם?
יש כל כך הרבה סיבות מדוע ילדים לא זוחלים לפעמים זה מדאיג ולפעמים לא. צריך לבדוק את זה. אינו דומה מקרה אחד למקרה אחר. זה יכול לנבוע מ: היפוטוניה / היפרטוניה / רגישות יתר סנסורית / תת-רגישות סנסורית / איחור התפתחותי / איחור התפתחותי חמור/ בעיות נוירולוגיות / דיספרקסיה ועוד גורמים רבים שאין כאן המקום לפרטם.

הרבה נחת!!

הילדה כולה בת 10חודשים וזוחלת בגחינה...
איזה סיפורים... ולחץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;613300:
הילדה כולה בת 10חודשים וזוחלת בגחינה...
איזה סיפורים... ולחץ.

ילד בן 10 חודשים שזוחל על גחונו צריך להיבדק ע"י רופא ילדים.

סליחה אם נלחצת מיג יקרה!
אינני חושבת שזה נכון ומקצועי להגיד למישהו "אל תדאג אם הילד לא זוחל, גם הבן שלי היה ככה..." רגע מה, את ראית את הילד? את יודעת מה מצבו ההתפתחותי? איך אפשר לתת עצות בשאננות שכזו?!

בכלופן כנראה קראת רק את החלק המלחיץ של ההודעה שלי ולא שמת לב כי יתכן מצב שזה לא מלחיץ.

שמחה בשבילך שילדייך מפותחים כהלכה וממליצה בכל פה לפותחת האשכול לפנות לרופא הילדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אילנית;613249:
על רופא ילדים שמעתם פעם?

הרבה נחת!!
תודה!
כתבתי בתחילה שהרופא אמר שאין בעיה וכנ"ל בטיפת חלב ב"ה.

היא מטפסת ונעמדת ויש לה כח. היא מעדיפה להיות על הידיים מאשר להתאמץ. נראה שנח לה על הגחון כך שהיא לא מנסה משהו אחר.
ניסיתי את העצות כאן אז תודה לכולם. ואם לא ילך ננסה את של תרצה.

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן שנה וחודש ועדיין זוחל רק על הגחון
אני הולכת לפזותרפיה אבל הבעיה שהוא ממש לא מסכים לשתף איתה פעולה!
אנחנו רק נכנסים לחדר הטיפולים והוא נדבק אלי וצורח ובוכה ואין אפשרות לעבוד איתו
ניסיתי פעם אחת להשאיר אותו לבד עם הפיזיותרפיסטית אבל הוא רק יותר צרח
יש מישהי שהתנסתה במשהו כזה?
יש לכם רעיון?
כבר עברו עלינו 3 טיפולים כאלו לחינם!!!
אני אובדת עצות
והקטן עדיין על הגחון...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;613433:
יש לכם רעיון?
אני אובדת עצות
והקטן עדיין על הגחון...

לעשות את התרגילים בבית. אני אפילו לא מנסה כי אני שומעת כבר עכשיו את הצרחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;613433:
יש לכם רעיון?
אני אובדת עצות
והקטן עדיין על הגחון...

כן אני התנסיתי,
כמו שכתבתי לעי"ל הבת שלי עד גיל שנה זחלה על הגחון
התחלתי פיזוטרפיה בקופת חולים
וכמובן רק נכנסו לחדר היא היתה מתחילה לצרוח
הפיזוטרפיסטית לא נבהלה מהצרחות שלה והייתה מאד קשוחה (רשעית כזו...)
והיתה תופסת אותה בכח ובמשך 3/4 שעה מטפלת בה תוך כדי צרחות אימה של הקטנה.
והייתה צועקת עלי, אם את תעזרי לה ותרחמי עליה היא לא תדע לעשות כלום, תני לה להתמודד!
כמובן תרגלתי איתה בבית תוך כדי השקעת כוחות פייזיים כי הייתה מתנגדת נורא.
בקיצור עד שהקטנה למדה לאט לאט לעלות על 6, לזחול, לעמוד, וללכת עם להחזיק.
כשהגיע להליכה כבר לא היה אפשר להכריח אותה ללכת אז הפסקנו את הטיפול
וזה היה רק עניין של זמן עד שתפסה אומץ והתחילה ללכת לבד.
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
תקראו את 'אתהלך', על תרגילי הפיזיוטרפיה שאמא שלו עשתה לו,
זה יכול לתת לכן כוח!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;613467:
תקראו את 'אתהלך', על תרגילי הפיזיוטרפיה שאמא שלו עשתה לו,
זה יכול לתת לכן כוח!
לקחת לי את המילים מהפה...

מה שחשוב, זה לדבר אל הילד בתקיפות וברוך כשאת עושה לו את התרגילים המכאיבים. זה באמת כואב לו בהתחלה - אבל זו הדרך לסייע לו.

אחד הילדים שלי סבל מחולשה של חגורת הכתפיים ושל שרירי הבטן.
הלכנו לפיזיוטרפיה, וגם קנינו כדור גדול לשם תרגילים.
הוא שנא את הכדור - ולא עזרה העובדה שהגדולים קפצו עליו בחדוה,
והיה בוכה ומוחה כשעשיתי לו תרגילים לחיזוק הבטן.
ישבתי איתו ודיברתי בנחת - לא אמרתי לו "מסכן" (היה עוד לא בן שנה, אבל מבין מצוין מה שאמא אומרת, או לכל הפחות את הטון שלה הוא יודע להבין) אלא - אני יודעת שכואב לך, אני יודעת שזה לא נעים, אבל אם נעשה את זה היום בעז"ה בהמשך לא יכאב לך!
הגיע שלב, שהגדולים היו מנחמים אותו "כואב לך? מה לעשות, חייבים לעשות לך תרגילים! אח"כ לא יכאב לך". ב"ה תוך זמן קצר הסתדר הכל - ומאז הוא נהנה מהכדור כמו כולם, ואין לו שום טראומה מהתקופה בה הוכרח לתרגל.
(השתדלתי לא להאריך את ביצוע התרגילים. כשהרגשתי שהבכי כבר מוגזם/ממושך עשיתי הפוגה. העדפתי לתרגל 10 פעמים ביום, 5 דקות בכל פעם מאשר פעם/פעמיים ביום 20 דקות מלוות בצרחות בלתי נגמרות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Aאילה;613463:
כן אני התנסיתי,
כמו שכתבתי לעי"ל הבת שלי עד גיל שנה זחלה על הגחון
התחלתי פיזוטרפיה בקופת חולים
וכמובן רק נכנסו לחדר היא היתה מתחילה לצרוח
הפיזוטרפיסטית לא נבהלה מהצרחות שלה והייתה מאד קשוחה (רשעית כזו...)
והיתה תופסת אותה בכח ובמשך 3/4 שעה מטפלת בה תוך כדי צרחות אימה של הקטנה.
והייתה צועקת עלי, אם את תעזרי לה ותרחמי עליה היא לא תדע לעשות כלום, תני לה להתמודד!
כמובן תרגלתי איתה בבית תוך כדי השקעת כוחות פייזיים כי הייתה מתנגדת נורא.
בקיצור עד שהקטנה למדה לאט לאט לעלות על 6, לזחול, לעמוד, וללכת עם להחזיק.
כשהגיע להליכה כבר לא היה אפשר להכריח אותה ללכת אז הפסקנו את הטיפול
וזה היה רק עניין של זמן עד שתפסה אומץ והתחילה ללכת לבד.
בהצלחה רבה!
נשמע קשה אבל שווה
אצלי הפיזוטרפיסטית מרימה ידיים!!!

• הוסף לסימניות
עכשיו אני חוזרת מטיפול
ממש לא במכוון במהלך הטיפול כשהבן שלי צרח והיא ניסתה בכח - אמרתי לה שאם היה כאן משהו מאוד שווה כמו במבה...אולי הוא היה מתאמץ יותר
והנה זה היה הפיתרון!!!! (כמובן שחלקי - עבד עד הבמבה הרביעית...) אבל הצלחנו משהו לעשות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת