תינוק לא מפסיק לאכול.

• הוסף לסימניות
מה עושים עם תינוק בן 4 חודשים שבשבוע האחרון כל שעה אוכל גם בלילה והוא כל הזמן נודניק ורוצה על הידיים?

• הוסף לסימניות
מה הוא אוכל, וכמה? כי יתכן שהוא נשאר רעב אחרי הארוחה.

• הוסף לסימניות
אם מדובר על הנקה כנראה שמדובר ב"קפיצת גדילה".
אמור לעבור בקרוב...

• הוסף לסימניות
קוראים לזה משבר הנקה..
הא דורש יותר ולאמא עדיין אין מספיק
ככל שיאכל יותר יווצר יותר..
קורה בערך אחת ל3 חודשים עד גיל שנה..

• הוסף לסימניות
אבל זה כבר שבוע זה אמור לקחת כל כך הרבה זמן?

• הוסף לסימניות
עדיין בטווח הנורמה
תנסי להירגע ולתת לו את האוכל והרוגע שהוא מבקש
זה יעבור ואז תשקמי את הנזקים הסביבתיים...

• הוסף לסימניות
חזרת לעבודה אולי?
לפעמים זו תגובה.
(גם החלב יורד בהתאם לא פעם...)

• הוסף לסימניות
אני עובדת מהבית כבר חודש אחרי לידה לא זאת הבעיה ,

• הוסף לסימניות
שבוע זה ממש נורמלי.
אם את מתעקשת להמשיך להניק אל תוותרי ותתני לו כל פעם שהוא מבקש, תאכלי טוב, תנוחי שיהיה לך הרבה חלב.
אם הוא נראה לך ממש מורעב תוכלי להוסיף לא פורמולה. אבל אז זה יבא על חשבון ההנקה - קחי בחשבון

• הוסף לסימניות
אני יודעת שהמדיניות היום היא לא לתת שתיה לתינוקות שיונקים, אבל אם התינוק שלך יונק, אני מנסיון ממליצה לתת שתיה בין הארוחות.
לפעמים הם סתם צמאים, ועוד ארוחה גורמת להם לכאבי בטן.
לתינוקות שלי נתתי תה צמחים בין הארוחות, וזה ממש 'סידר' להם את הזמנים.

• הוסף לסימניות
תופעה מוכרת
תנסי לתת לו לפני הלילה מטרנה או מטרנה לילה טוב (במיוחד לגיל הזה)
ותיראי פלאות!
מפעם ביום לתת תוספת/מטרנה לא קורה כלום, והתינוק ממשיך לינוק כרגיל.
או כמו שכתבו מעלי שתיה בין הארוחות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaeli;672766:
אני יודעת שהמדיניות היום היא לא לתת שתיה לתינוקות שיונקים, אבל אם התינוק שלך יונק, אני מנסיון ממליצה לתת שתיה בין הארוחות.
לפעמים הם סתם צמאים, ועוד ארוחה גורמת להם לכאבי בטן.
לתינוקות שלי נתתי תה צמחים בין הארוחות, וזה ממש 'סידר' להם את הזמנים.
איזה תה את נותנת שאלתי בסופר פארם ואמרו לי שלא נותנים לתינוק תה לפני גיל שנה.

• הוסף לסימניות
אז תתני מים! התינוקות גם צמאים הם לא רוצים כל הזמן רק לאכול........
אני מלאתי בקבוקים של מים רתוחים. (לא תמיד הם אוהבים אז את יכולה להוסיף לזה מיץ תפוחים טבעי)

• הוסף לסימניות
אני באותה בעיה עם תינוק בן חודש. כל הזמן אוכל. כל פעם 10 דקות ולא מוכן יותר עוד טיפה אבל אחרי שעה צרחות של רעב כאילו נגמר העולם! ולא, לא טיטול, לא גזים, רעב!
מה עושים??
לתת לשתות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטייל אחר;672964:
איזה תה את נותנת שאלתי בסופר פארם ואמרו לי שלא נותנים לתינוק תה לפני גיל שנה.

איך אנחנו גדלנו? האמהות שלנו נתנו לנו תה רגיל עם כפית סוכר (!) ולא קרה לנו כלום;)
היום יש אבקות וגרגרי תה מיוחדים לתינוקות, אינני זוכרת את שם היצרנים, אבל ניתן למצוא תה שומר, תה קמומיל ועוד תמציות שגם מרוות וגם מרגיעות את הקיבה.
אני אישית הייתי ממתיקה עם קצת סוכר ענבים, אבל זה כבר נתון לשיקולך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;672974:
אני באותה בעיה עם תינוק בן חודש. כל הזמן אוכל. כל פעם 10 דקות ולא מוכן יותר עוד טיפה אבל אחרי שעה צרחות של רעב כאילו נגמר העולם! ולא, לא טיטול, לא גזים, רעב!
מה עושים??
לתת לשתות?
אחד מילדי היה כזה. רופא הסביר לי שהקיבה שלו קטנה, אבל הוא צריך יותר. לכן כדאי שתתני לו עשר דקות ותמתיני כחצי שעה - לאחריה שוב תני לו כמה שהוא מסוגל (כמובן עדיף עוד עשר דקות.).
(נכון שזה משגע, אבל לא ישאר כך לאורך זמן, הפעולה הזו תגרום לקיבה שלו להתאים את גודלה לצרכיו, ואז תוך כמה זמן הוא יהיה מסוגל לאכול כמות גדולה יותר ברצף ולא תצטרכי לבצע הפסקות)
גידול קל והרבה נחת!

• הוסף לסימניות
תה שומר של חברת ניפ אפשר לתת עוד לפני גיל שנה, אבל כדאי לשים פחות מהמומלץ כי זה מאוד מתוק.
תה קמומיל פחות מומלץ לתינוקות קטנים, אלא אם כן את רואה שהוא עולה יפה במשקל והוא לא קטן מידי.
אני אישית נתתי תה קמומיל לתינוק בן שלושה שבועות שלא הפסיק לצרוח, ובפעם הראשונה אחרי הלידה שהצלחתי לישון לילה 'שלם' [כלומר: רק אוכל כל 3 שעות ובין לבין הוא ישן].

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;672974:
מה עושים??
לתת לשתות?

קודם כל מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה נחת.
בגיל הזה הארוחה אמורה להימשך כ 40 דקות בערך, הם עדיין אוכלים מאוד לאט. איך הוא יכול לשבוע כ"כ מהר?
אצל הילד הראשון מישהי שמבינה בהנקה המליצה לי להניק 5 דקות, לעשות הפסקה קלה להוצאת אויר, למרות המחאות שאולי יגיעו, ואח"כ 5 דקות נוספות. ושוב הפסקה.
ההנקה תהיה יותר יעילה, הילד מתרגל לאכול בצורה מסודרת.
לי אישית זה מאוד עזר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נני5;673103:
קודם כל מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה נחת.
בגיל הזה הארוחה אמורה להימשך כ 40 דקות בערך, הם עדיין אוכלים מאוד לאט. איך הוא יכול לשבוע כ"כ מהר?
אצל הילד הראשון מישהי שמבינה בהנקה המליצה לי להניק 5 דקות, לעשות הפסקה קלה להוצאת אויר, למרות המחאות שאולי יגיעו, ואח"כ 5 דקות נוספות. ושוב הפסקה.
ההנקה תהיה יותר יעילה, הילד מתרגל לאכול בצורה מסודרת.
לי אישית זה מאוד עזר.
הוא אוכל יעיל מאד ומהר (חוץ מזה שהוא בולע אויר בלגימות הגדולות שלו שכל השכונה שומעת...)
אני כמובן עושה הפסקה אבל לא ראיתי שעוזר
אולי אני ינסה את העצה של אחרי חצי שעה..
אבל זה באמת קשה במיוחד בלילות... (ואני לא מסוגלת להניק בשכיבה אז בכלל...)

וזה היה אצל כל הילדים כנראה באמת קיבה קטנה

• הוסף לסימניות
אם האמא לא נחה מספיק, אין לה חלב טוב.
אצלי מספיק שאני הולכת לישון מאוחר 2 לילות ברציפות, וכבר הקטנה רוצה לאכול כל שעה, וגם כך לא שבעה.
יש 3 דברים שאני מקפידה מאוד בהנקה, ואם אני מדלגת על אחד מהם, תוך שבוע אין לי כמעט חלב:
1. לאכול כמו שצריך, ארוחות בריאות ומאוזנות.
2. לישון בשעות סבירות, ולא לחגוג עד אמצע הלילה...
3. תוספת פרנטל כל יום. [אני משתמשת בחב' מקסי הלס, שווה כל שקל]
יש כאלו שאומרים גם להקפיד על שתיה, אבל אני לא זוכרת לשתות אפילו 1 ליטר ליום, כך שלא ממש ראיתי הבדל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה