- הוסף לסימניות
להשאיר תינוק לבכות 'להנאתו'?
תינוק הוא יצור חסר אונים, עוד לא יודע להתבטא ולדבר ולספר מה מציק לו
לא נראה לי שהוא נהנה לבכות......
לדעתי וממה שאני למדתי וקראתי, לתת לתינוק לבכות זה אומר להתעלם מהצרכים שלו,
זה גורם לו לאבד אמון- כי אם לא מתיחסים אלי כשאני קורא לעזרה, אין לי מה לקרא ולבקש עזרה.....
שימו לב שלפעמים אנו פועלים מתוך קושי להכיל את הרגשות של הבייבי למשל הורים שמביאים את הילד למעון או לגן חדש וכשלא שם לב - בורחים.... התינוק מבין שכשלא שם לב עלולים להתרחש כל מיני דברים לא נעימים כמו נטישה....
פעם שאלתי חברה למה את עושה את זה? למה את לא אומרת לו שלום יפה? לאחר כל מיני תשובות כמו- זה טוב לו ככה הוא לא בוכה וכו... הגענו למסקנה אמיצה שלאמא יותר קל ללכת בלי לשמוע את הבכי ואת הצרחות שמתחילים אחרי שהיא הולכת.....
ככה גם בהרדמה- אמא שלא מסוגלת לשאת את הבכי הולכת ומתנתקת אבל זה נכון? לא בטוחה!
עדיך להיות לידו, לשמוע אותו ולהרעיף עליו ביטחון שגם כשקשה לך אני פה לידך,
נכון צריך לישון ונכון יש דברים שצריך לעשות אבל אני תמיד תמיד איתך...
זה יוצר תחושת רוגע אצל התינוק ומכין אותו לחיים בריאים בידיעה שכשיש קושי- יש לי גב.....
וכמו שכבר כתבו- לדבר, להסביר ולהרגיע מילולית בכל גיל -מאוד מאוד יעיל!
נסו ותופתעו!!!
תינוק הוא יצור חסר אונים, עוד לא יודע להתבטא ולדבר ולספר מה מציק לו
לא נראה לי שהוא נהנה לבכות......
לדעתי וממה שאני למדתי וקראתי, לתת לתינוק לבכות זה אומר להתעלם מהצרכים שלו,
זה גורם לו לאבד אמון- כי אם לא מתיחסים אלי כשאני קורא לעזרה, אין לי מה לקרא ולבקש עזרה.....
שימו לב שלפעמים אנו פועלים מתוך קושי להכיל את הרגשות של הבייבי למשל הורים שמביאים את הילד למעון או לגן חדש וכשלא שם לב - בורחים.... התינוק מבין שכשלא שם לב עלולים להתרחש כל מיני דברים לא נעימים כמו נטישה....
פעם שאלתי חברה למה את עושה את זה? למה את לא אומרת לו שלום יפה? לאחר כל מיני תשובות כמו- זה טוב לו ככה הוא לא בוכה וכו... הגענו למסקנה אמיצה שלאמא יותר קל ללכת בלי לשמוע את הבכי ואת הצרחות שמתחילים אחרי שהיא הולכת.....
ככה גם בהרדמה- אמא שלא מסוגלת לשאת את הבכי הולכת ומתנתקת אבל זה נכון? לא בטוחה!
עדיך להיות לידו, לשמוע אותו ולהרעיף עליו ביטחון שגם כשקשה לך אני פה לידך,
נכון צריך לישון ונכון יש דברים שצריך לעשות אבל אני תמיד תמיד איתך...
זה יוצר תחושת רוגע אצל התינוק ומכין אותו לחיים בריאים בידיעה שכשיש קושי- יש לי גב.....
וכמו שכבר כתבו- לדבר, להסביר ולהרגיע מילולית בכל גיל -מאוד מאוד יעיל!
נסו ותופתעו!!!
הנושאים החמים