תינוק שלא גומר לפלוט-מה עושים

• הוסף לסימניות
מנסיוני זנטק יותר יעל בהרגעת הצרבת שלהם זה מפחית קצת את הפליטות אבל הם לא חומציות ולא צורבות
היו לי כמה ילדים עם רפלוקס
אני אבחנת היום על פי נסיניוני בצורה ברורה מאד
הילד לא רגוע, רוצה כל הזמן לאכול ובעיקר מפרצף אחרי פליטה, ולפליטות יש ריח נאד לא נעים-חמוץ 
בגאסטרו (שניידר) אין להם הרבה מה להציע חוץ מבדיקות קלות או קצת יותר מורכבות במקרה של אי עלייה במשקל וטיפול בזנטק.
התקופה הזאת היא קשה, קשה מאד, אבל תחזיקי אותו כמה שיותר כי מספיק הוא סובל (תחשבו כמה אנחנו מחפשות להקל על עצמנו מהצרבות בחודשים האחרונים ודמיינו מה עובר עליו)

וזה עובר באמת בגיל 8.9 חודשים
אף אחד מילדי לא נשאר עם זה מעבר לגיל הזה
מה שכן, יש לי ילד שהיה סופר ריפלוקס וצרח בצורה קטסטרופלית עד כדי שיגעון טוטאלי ועד היום נשאר צרוד

אז הרבה כח ולהקל עליו עם זנטק

• הוסף לסימניות
מנסיוני זנטק יותר יעל בהרגעת הצרבת שלהם זה מפחית קצת את הפליטות אבל הם לא חומציות ולא צורבות
היו לי כמה ילדים עם רפלוקס
אני אבחנת היום על פי נסיניוני בצורה ברורה מאד
הילד לא רגוע, רוצה כל הזמן לאכול ובעיקר מפרצף אחרי פליטה, ולפליטות יש ריח נאד לא נעים-חמוץ 
בגאסטרו (שניידר) אין להם הרבה מה להציע חוץ מבדיקות קלות או קצת יותר מורכבות במקרה של אי עלייה במשקל וטיפול בזנטק.
התקופה הזאת היא קשה, קשה מאד, אבל תחזיקי אותו כמה שיותר כי מספיק הוא סובל (תחשבו כמה אנחנו מחפשות להקל על עצמנו מהצרבות בחודשים האחרונים ודמיינו מה עובר עליו)

מה שכן, יש לי ילד שהיה סופר ריפלוקס וצרח בצורה קטסטרופלית עד כדי שיגעון טוטאלי ועד היום נשאר צרוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י apple;456262:
הרופא שלנו אכן הזכיר את הפורמולה הזו, אך כפי שציינתי הוא מיד אמר שכיוון שמדובר בתינוק יונק, הוא לא מציע לעבור לפורמולה. חבל להפסיד את ההנקה. כנראה שבתנוק שאוכל דברים נוספים ההמלצות יהיו בהתאם.

. האם יש דרך לוודא אם זה אכן ריפלוקס או לא?[/QUOTE]

לנו רופא גסטרו אמר שאפשר לאבחן ריפלוקס בוודאות רק ע"י בדיקת אולטראסאונד + שתיית חומר משקף.
לחברה שלי יש תנוקת קטנה שלא גמרה להקיא, היא לקחה אותה לרופא ידוע (ד"ר דופרק) והוא אמר שיכול להיות שההקאות נובעות מדלקת אזניים, ובאמת, עם אנטיביוטיקה זה עבר.

• הוסף לסימניות
הנסיון שלי הראה שילדים שמקיאים או פולטים בכמויות אחרי אוכל הם דווקא אלרגיים.

• הוסף לסימניות
לפעמים מזהים ריפלוקס לפי מצב הגרון- הוא ע''פ רוב אדום מהצריבות כהריפלוקס נמשך תקופה לעיתים גם נוסף לזה צרידות וקשיי נשימה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pessi&chani;456480:
הנסיון שלי הראה שילדים שמקיאים או פולטים בכמויות אחרי אוכל הם דווקא אלרגיים.

מה השיטה המומלצת ביותר לאבחון אלרגיות? למי כדאי לפנות ע"מ לבדוק אם הוא אלרגי למשהו?

ושוב, תודה לכל המייעצים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MV25;456364:

היום רופא הילדים שלנו אמר לי שהחל מגיל 8 חדשים ועד שנה זה עובר בעז"ה, כמו"כ הוא ממליץ לשלב את הזנטק עם האלגיקל קיד ואז לדעתו יהיה שילוב מנצח שיביא בס"ד לשיפור ניכר. (את הזנטק נותנים בכמות שהרופא רושם פעמיים ביום לפני ארוחה, ואת האלגיקל קיד נותנים לאחר כל ארוחה)
מקוה שהועלתי לך.

• הוסף לסימניות
מנסיון שלי, 4 ילדים עם רפלוקס, זנטק ואלג'יקל עשו את העבודה והרגיעו מאוד את הילדים.
ולמי שבטוחה שזה עובר עד גיל 8-9 חודשים, צר לי לאכזב, לילד אחד זה נמשך עד גיל 5!!! אבל ליתר זה עבר לפני גיל שנה. להגביה את התינוק זה עוזר מאוד. ועוד משהו-לא יודעת אם זה קשור ישירות לרפלוקס-לא לשכוח/להתעצל להוציא אויר אחרי הארוחה, כי אם לא מוציאים יש הרבה יותר סיכוי לפליטות רבות- עד לארוחה הבאה.
טיפ- לדאוג לטפל היטב בבגדים כי הפליטות מלאות חומציות שהורסת את הבגד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yossmor2;456333:
לא הבנתי מה שווה ההנקה אם התינוק פולט כל כך הרבה,
לא עדיף שיאכל פורמולה שגם תישאר אצלו בבטן?
יש תינוקות שניזונים רק מפורמולות מיומם הראשון והם בסדר ב"ה וגדלים יפה.

זה לגמרי לא נושא הדיון
אבל בשביל הרקורד -
יש הבדל עצום בין פורמולה לחלב אם,
וכן בין פעולת היניקה של התינוק לעומת פעולת השתיה מבקבוק
(מבחינת השפעה על המוח, ההתפתחות של הילד, ועוד דברים)
נכון שיש תינוקות כמו שכתבת וכו'
אבל זה בדיעבד.
הקב"ה לא סתם ברא את מזונו של התינוק בצורה מסויימת דווקא.
לאמא שב"ה מניקה, לא כדאי להפסיק, רק במקרים שממש אין ברירה.
ואפילו במצבים שבהם הילד מאוד אלרגי, ויש מקרים כאלה - שבהם כמעט כל מה שאמא אוכלת גורם לילד לתגובה אלרגית, עדיין - טוב יותר עבורו להמשיך לינוק ושהאמא תקפיד על תזונה שטובה גם עבורו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טובה;456871:
ועוד משהו-לא יודעת אם זה קשור ישירות לרפלוקס-לא לשכוח/להתעצל להוציא אויר אחרי הארוחה, כי אם לא מוציאים יש הרבה יותר סיכוי לפליטות רבות- עד לארוחה הבאה.
טיפ- לדאוג לטפל היטב בבגדים כי הפליטות מלאות חומציות שהורסת את הבגד.
באמת אצלי אני חייבת לעצור באמצע ההנקה כדי לתת לו להוציא אוויר - אם לא הוא מתחיל לנוע בחוסר מנוחה, ולפעמים פולט תוך כדי האכילה...
תודה בקשר לטיפ - יש לך עיצה לגבי בגדי האמא? :confused:(מילא, לקטן קניתי מלאי של סינרים חמודים, כל יום סינר-שניים בשימוש. אבל אני לא מהלכת עם סינרים ואין לי מלאי חלוקים. :()

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה