תיסבוך!!! מה עושים?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יקירותי, ממש לא נכון. כשהולכים לטיפול עם תופעה שהיא לא בהכרח בעיה- מטביעים תוית בעייתית ובמידת מה אפילו יוצרים אותה. ייעוץ הוא קודם לטיפול. ויועצת בכלל לא נותנת עיצות מהבטן, לא בשביל זה היא לומדת שלוש ארבע שנים אינטנסיביות. יועצת לומדת לאבחן האם קיימת בעיה או לא. היא מקבלת הדרכה רחבת היקף למכלול הבעיות שנתקלים בהם במערכת החינוכית בד"כ. לבעיות קלאסיות קלות היועצת עצמה תוכל לתת טיפול בדמות שיחות, הדרכה לסביבה- הורים ומורים וכן הלאה. ברגע שהיועצת מגלה בעיה מהותית ודורשת טיפול מקצועי היא תפנה הלאה. לא נראה לכם טיפשי להריץ כל מתוסבכת לפסיכולוג?

ואגב, הדברים נכתבים מתוך היכרות עם מספר יועצות פנים מוסדיות שעושות עבודה מדהימה, מהיכרות שלי עם מקרים שטופלו בהצלחה מדהימה. יש לי כתבה בנושא שמבוססת על נתוני אמת. יועצת היא דמות אהובה בד"כ, אינה מפחידה, אינה יוצרת תוית בעייתית ויכולים להמשיך אח"כ כרגיל בלי להבחין שהיתה בעיה. כיום לכל מורה יש כתובת במוך המוסד להתייעצות וזו התקדמות מעולה ועזרה יעילה וקריטית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;967778:
יקירותי, ממש לא נכון. כשהולכים לטיפול עם תופעה שהיא לא בהכרח בעיה- מטביעים תוית בעייתית ובמידת מה אפילו יוצרים אותה. ייעוץ הוא קודם לטיפול. ויועצת בכלל לא נותנת עיצות מהבטן, לא בשביל זה היא לומדת שלוש ארבע שנים אינטנסיביות. יועצת לומדת לאבחן האם קיימת בעיה או לא. היא מקבלת הדרכה רחבת היקף למכלול הבעיות שנתקלים בהם במערכת החינוכית בד"כ. לבעיות קלאסיות קלות היועצת עצמה תוכל לתת טיפול בדמות שיחות, הדרכה לסביבה- הורים ומורים וכן הלאה. ברגע שהיועצת מגלה בעיה מהותית ודורשת טיפול מקצועי היא תפנה הלאה. לא נראה לכם טיפשי להריץ כל מתוסבכת לפסיכולוג?

ואגב, הדברים נכתבים מתוך היכרות עם מספר יועצות פנים מוסדיות שעושות עבודה מדהימה, מהיכרות שלי עם מקרים שטופלו בהצלחה מדהימה. יש לי כתבה בנושא שמבוססת על נתוני אמת. יועצת היא דמות אהובה בד"כ, אינה מפחידה, אינה יוצרת תוית בעייתית ויכולים להמשיך אח"כ כרגיל בלי להבחין שהיתה בעיה. כיום לכל מורה יש כתובת במוך המוסד להתייעצות וזו התקדמות מעולה ועזרה יעילה וקריטית.
ולי יש דוגמאות שמוכיחות את ההפך . יועצת עם כל הכבוד היא לא פסיכולוגית שלמדה 5-7 שנים עד שסיים\ה תואר שני ואני מדברת מהכרות קרובה של פסי' (אמיתיים) במשפחה שלי. מכירה כמה אנשים שנפגעו נפשית מיועצות למיניהם . ההיגיון אומר כמו שרופא הולכים להכי מקצועי כך ברפואת הנפש עאכו"כ

• הוסף לסימניות
כשיש לך מכה או פצעון את רצה לפרופסור מנהל מחלקה?

מדובר כמובן על יועצים עם תעודות הסמכה שנמצאים במוסדות באופן רישמי, לא שכנה שלך שלמדה קורס באירידיולוגיה, כן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;967795:
ולי יש דוגמאות שמוכיחות את ההפך . יועצת עם כל הכבוד היא לא פסיכולוגית שלמדה 5-7 שנים עד שסיים\ה תואר שני ואני מדברת מהכרות קרובה של פסי' (אמיתיים) במשפחה שלי. מכירה כמה אנשים שנפגעו נפשית מיועצות למיניהם . ההיגיון אומר כמו שרופא הולכים להכי מקצועי כך ברפואת הנפש עאכו"כ

ברור שיועצת לא מגיעה לקרסוליים של פסיכולוגית, אבל לא כל מקרה אמור להיות מורץ לפרופסור, ולא כל תיסבוך דורש טיפול מעמיק. לפעמים (לרוב אפילו) די לצייד את הבת בכמה כלים חברתיים כדי לחלץ אותה מן המיצר והיא ממש לא נזקקת לרפואת הנפש. המקרה התסבוכי שלה הוא עדיין בטווח הנורמה והבריאות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;967803:
כשיש לך מכה או פצעון את רצה לפרופסור מנהל מחלקה?

מדובר כמובן על יועצים עם תעודות הסמכה שנמצאים במוסדות באופן רישמי, לא שכנה שלך שלמדה קורס באירידיולוגיה, כן?
עניתי ל"מי" שאמרה שבציבור שלנו הולכים ל"יועצת" ולא לטיפול. כאמור על "תסבוך" וכדו' לא צריך לא יועץ ולא מטפל . אפשר גם להסתדר עם מורה מהצוות. אבל אם הבעיה עמוקה כמו שנאמר פה , ומצריכה טיפול אז כדאי לדלג (במחילה )על היועצת ולעבור לבנאדם הנכון.

• הוסף לסימניות
ארבע- נכון מאוד. מרבית הבעיות נוצרות ע"י הורים לחוצים שעם כל תופעה שנראית להם לא צפויה או נורמלית רצים לדוקטור. היועצת נמצאת עבורכם כדי לתת לכם עיצה מנסיון עשיר בתוך מוסד חינוכי ומהיכרות עם התופעות המצויות בשכבת הגיל. רוצים לרוץ לפסיכולוג- בבקשה, אולי עדיף כבר ללכת לפסיכיאטר? הוא יותר מומחה, יכול גם לדחוף לה איזה כדור או שניים ליום והכל יסתדר על בטוח:(:rolleyes::eek:

• הוסף לסימניות
אין צורך לדלג, רותי, היא לא יותר טיפשה ממך במחילה, והיא תבין כמוך שצריך פסיכולוג ותשלח בעצמה עם עיצה טובה למי כדאי לפנות ומי הוכיח הצלחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;967827:
אין צורך לדלג, רותי, היא לא יותר טיפשה ממך במחילה, והיא תבין כמוך שצריך פסיכולוג ותשלח בעצמה עם עיצה טובה למי כדאי לפנות ומי הוכיח הצלחות.

תודה על הפרגון (אפשר ללמוד גם להתדיין בלי המשפט הנ"ל..)
ולענינינו לא חסר יועצות שיקחו "חסות" על הבעיה ויתחילו להמטיר שלל עצות לא נכונות ובלבד לשמור אצלן את ה"לקוחה" . יתכן שבית ספר זה משהו אחר (אני שמחה לשמוע) אבל לומר שכך כל היועצות זו תמימות.
ושוב אנחנו לא חייבות להסכים .זה גם בסדר שלא תסכימי עם דעתי.
(בזה סיימתי )

• הוסף לסימניות
השמשתי בביטוי שלך, רותי, אבל כמובן שאנחנו יכולות לא להסכים. זוהי דעתי האישית ופותחת האשכול תנהג כפי דעתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחל;966831:
תיסבוך זה סוג של תלות רגשית. זה דבר שאמורים להתייחס אליו ולטפל בו, לא לטאטא אותו.

לפעמים כשמציפים בעיה רק גורמים לה להתחזק, להפוך לממשית ולהתעצם. כולנו עברנו זאת- מי יותר ומי פחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;967286:
מה שעשו לפני פרוג.

אותי מתחיל לעצבן העסק פה. אתכם לא?

לא!
זאת שאלה חשובה ויש מקום לתת עליה את הדעת. הרגשות של בנותנו אינם אבק פורח. התמודדות לא נכונה עלולה להנציח כאב בלי סוף. אצלנו זה כלום- אצלן זה חי ונושם, מרגש ומסעיר.

אולי מי שחווה יודע לתת לזה צורה וצבע. מי שלא חווה- יתקשה להבין...

נ.ב. ושמא חווית והנושא מעיק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;967879:
לפעמים כשמציפים בעיה רק גורמים לה להתחזק, להפוך לממשית ולהתעצם. כולנו עברנו זאת- מי יותר ומי פחות.

זאת ועוד- המנעות מטיפול אוינה הזנחה או טיאטוא. המתנה תוך עירנות היא מומלצת מאוד במרבית המקרים. הרצון לטפל בשיטת זבנג וגמרנו הוא לעיתים מונע מרצון להתפטר מהבעיה מה יותר מהר ולאו דווקא מה יותר טוב..

• הוסף לסימניות
אגב, מה ששכחתי לציין הוא שיועצות במערכת החינוך ממונות על ידי פסיכולוגית חינוכית מחוזית.

• הוסף לסימניות
למעשה, אני חושבת שניתן להסיק שכשנוגעים בנושא הרגשי וקוראים לזה "יעוץ" זה כבר עובר די חלק במגזר (וגם זו התקדמות יפה מצידנו כחברה, אתם לא חושבים?), אבל אם קוראים לזה "טיפול" זה עדיין סטיגמטי.
אצל חלק מהאנשים, לפחות.

• הוסף לסימניות
מי, אני חושבת שגם את לא היית רוצה שביתך תעבור טיפול פסיכולוגי בלתי נצרך לפחות כפי שלא היית רוצה שתקבל כדורים נגד בחילות שאינם נחוצים (ראי אשכול מקביל)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;967915:
מי, אני חושבת שגם את לא היית רוצה שביתך תעבור טיפול פסיכולוגי בלתי נצרך לפחות כפי שלא היית רוצה שתקבל כדורים נגד בחילות שאינם נחוצים (ראי אשכול מקביל)

אי אפשר להשוות תרופות לטיפול פסיכולוגי. תרופות יכולות להזיק! טיפול-לא. רק להיטיב !!!(אם נעשה אצל גורם מוסמך ומקצועי) הנזק היחיד זה לכיס .
יש לי תלמידה שרב התיר לה ללכת לפסי' חילונית ובלבד שתהיה מקצועית. והיא ממש בנתה את עצמה ,בנתה בית ועוד (ולא היה לה בעיה כ"כ קשה. לא)

• הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי טיפול במקום שאינו נצרך יכול להזיק. ודאי שיש גם הרבה שזה הועיל להם. יש דוגמאות לכאן ולכאן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;967915:

:D:D:D

• הוסף לסימניות
ת'אמת?
טיפול פסיכולוגי לא נשמע לי מפחיד יותר מקלינאות תקשורת...

(ובאמת, גם לקלינאית אף אחד לא הולך אם הוא לא צריך. אבל לא בגלל שזה מפחיד, אלא בגלל שזה מיותר)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה