- הוסף לסימניות
יקירותי, ממש לא נכון. כשהולכים לטיפול עם תופעה שהיא לא בהכרח בעיה- מטביעים תוית בעייתית ובמידת מה אפילו יוצרים אותה. ייעוץ הוא קודם לטיפול. ויועצת בכלל לא נותנת עיצות מהבטן, לא בשביל זה היא לומדת שלוש ארבע שנים אינטנסיביות. יועצת לומדת לאבחן האם קיימת בעיה או לא. היא מקבלת הדרכה רחבת היקף למכלול הבעיות שנתקלים בהם במערכת החינוכית בד"כ. לבעיות קלאסיות קלות היועצת עצמה תוכל לתת טיפול בדמות שיחות, הדרכה לסביבה- הורים ומורים וכן הלאה. ברגע שהיועצת מגלה בעיה מהותית ודורשת טיפול מקצועי היא תפנה הלאה. לא נראה לכם טיפשי להריץ כל מתוסבכת לפסיכולוג?
ואגב, הדברים נכתבים מתוך היכרות עם מספר יועצות פנים מוסדיות שעושות עבודה מדהימה, מהיכרות שלי עם מקרים שטופלו בהצלחה מדהימה. יש לי כתבה בנושא שמבוססת על נתוני אמת. יועצת היא דמות אהובה בד"כ, אינה מפחידה, אינה יוצרת תוית בעייתית ויכולים להמשיך אח"כ כרגיל בלי להבחין שהיתה בעיה. כיום לכל מורה יש כתובת במוך המוסד להתייעצות וזו התקדמות מעולה ועזרה יעילה וקריטית.
ואגב, הדברים נכתבים מתוך היכרות עם מספר יועצות פנים מוסדיות שעושות עבודה מדהימה, מהיכרות שלי עם מקרים שטופלו בהצלחה מדהימה. יש לי כתבה בנושא שמבוססת על נתוני אמת. יועצת היא דמות אהובה בד"כ, אינה מפחידה, אינה יוצרת תוית בעייתית ויכולים להמשיך אח"כ כרגיל בלי להבחין שהיתה בעיה. כיום לכל מורה יש כתובת במוך המוסד להתייעצות וזו התקדמות מעולה ועזרה יעילה וקריטית.
הנושאים החמים