דיון תיקון שגיאות איות

• הוסף לסימניות
אם אין מילה כזו המתאימה להקשר המשפט, אין לנו אלא להסיק כי השתרבבה לכאן מילה לא קשורה ואם כן מניין לך לאיזו מילה התכוון המשורר וכיצד ניקדה בעיני רוחו?:p
האותיות 'בכדי' קיימות בניקוד אחד בלבד בשפה העברית ובהקשר מסוים.
טעות מוכרת ונפוצה גורמת להם להופיע בסדר הזה, בניקוד שונה ובהקשר אחר באופן קונסיסטנטי.
באופן מפתיע המילה השגויה בשימושה הנפוץ מתאימה בהקשר הזה.
מזה ניתן להסיק למה התכוון המשורר.

• הוסף לסימניות
אז אנא, חוו דעתכם בכדי שאדע אני וידעו גם חברינו כיצד להגיב בעת פגשנו טעות כזו או אחרת.
שמחה לכל ביקורת, ולומדת מהערות שניתנות גם לאחרים.
(ואל תבזבזו עלי כפפות, לא נבהלת גם מביקורת פחות מרופדת.)

• הוסף לסימניות
האותיות 'בכדי' קיימות בניקוד אחד בלבד
לא.
יש את בִּכְדֵי , שבעקבות הערתה של @מ. י. פרצמן בדקתי וראיתי שבאמת משתמשים בצורה זו רק כדי לתאר כמות, כמו- מילא את הקנקן בִּכְדֵי מחציתו, וכד'. ולא כדי לתאר מטרה-
בִּכְדֵי להשיג את מטרתו. בניקוד שונה, המילה קיימת בצורה הזו- בִּכְדִי שמשמעותה "לשווא, לחינם, סתם. לא בִּכְדִי רחל אינה מדברת עם לאה.

• הוסף לסימניות
שגיאות כתיב, אולי בפרטי.
בכל אופן רובנו עברנו כבר כיתה ה' וקצת מביך לקבל הערה כזו.
ישנן שגיאות כתיב רבות שנובעות מטעויות הקלדה, ולדעתי מביש יותר להשאיר פוסט משובץ בשגיאות כאלו מלהעיר. אמנם אני אישית פעמים רבות לא מעירה כשהטעויות נראות לי כשגיאות הקלדה, אבל האמת שאני פשוט מתעצלת, וגם מתרצת לעצמי שכבר אי אפשר לערוך. בכל אופן לא נראה לי שזו בושה.

מה שכן מפריע לי זה שאנשים כותבים במפורש- "כתבתי ופרסמתי, אפילו לא עברתי על זה", או "אל תעירו על ניסוחים, לא קראתי את זה פעמיים" בלי לפגוע באף אחד, למה את/ה רוצה שמישהו ישקיע קריאה בקטע שאת/ה לא השקעת בו קריאה שניה??? ולמה נראה לך לגיטימי שבהצצה אקראית לפורום כתיבה מקצועית ייתקלו בקטעים שלא עברו ניסוח קל?

• הוסף לסימניות
כמסקנה סופית:
העירו לכותבים שאכפת,
אל תעירו לכותבים שלא אכפת.
לא מסכימה עם המסקנה הזו.
כשם ש:
סופר רשאי להוציא ספר זוועתי, מחריד, נורא ואיום, מעלה בחילה, מעורר פלצות, מתחת לכל ביקורת ועוד שלל מחמאות כיד הדמיון הטובה עליכם.
כך רשאי גם כל מעצב אופנה לעצב ביגוד שיזכה לשלל מחמאות כנ"ל וכך גם מתכנת וכל איש מקצוע. כולם רשאים לעשות זאת. אין חוק שאוסר את זה. וכמה מפליא, גם הם לא חתומים על שום פרוטוקול. אלא שעוד לפני השיווק,
כשייתכנס כנס של מתכנתים, איגוד של מעצבי אופנה, מרכז לשרברבים, או, לחילופין, פורום כתיבה מקצועית, ישמחו כל המשתתפים שמייצרים חומרים שאינם ראויים לשלל המחמאות המפוקפקות, אם ייקבעו כללי סף לקטעים, ואמנם כך נעשה וישנם תנאי קבלה.

מכאן ואילך, לטעמי אין מקום לדרישה-בקשה-הסכמים שבשתיקה- שלא להעיר לכותבים על פגמים בכתיבה. יש צורה להעיר, יש זמן ויש מקום. אבל לדעתי אין מקום לבחירה אם ברצוני שיעירו לי או לא.

• הוסף לסימניות
בעבר נהגתי לתקן כאן רבות על שגיאות כתיב.
לאט לאט התיקונים התמעטו - או שהשגיאות התמעטו, או שהן פחות צרמו לי בעיניים, או שפשוט גיליתי שיש כותבים שנוטים לחזור על אותן שגיאות בעקשנות, ומדובר בבזבוז זמן.
אכן מתסכל לראות שהשקעת זמן בלהסביר את הביקורת שלך, לצטט ולהדגיש או להדגים, ובפוסט או בפרק הבא, יש לך שלל ציטוטים חדשים לבחור, עם אותה השגיאה ממש.
לדעתי ישנו הבדל גדול בצורת ההערות שהיית מעיר בעבר לאלו של היום.

מצד שני, גם מאכזב מאד לראות שיש תגובה לפוסט שלך ולגלות שמדובר בתיקוני איות, הקלדה, או ויכוח עם התוכן עצמו.

• הוסף לסימניות
אז אני רק אכתוב שאני שמחה בתיקונים (אם כי מתביישת, בתור עורכת לשון במקצועי...), ומעדיפה גם שתינתן לי האפשרות לתקן אחרים "בקטנה" - כמובן בתוספת מחמאות על הקטע עצמו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה