- הוסף לסימניות
ככלשנגבר יותר ונתריע יותר טוב ,
בשורות טובות
בשורות טובות
מזכיר לי שפעם ראיתי ילד בן שמונה בערך לוקח בבוקר את אחיו בן השנתיים...אם כבר דובר על תאונות ועל בני ברק, סיפר לי חובש שגר בבני ברק שהוא נקרא לפני כמה חודשים לטפל בתאונת דרכים. כשהוא הגיע למקום הוא ראה ילד כבן 7 ואחיו בן 3 שהתפרצו לכביש ונפגעו מרכב באורח קל. כשהחובשים הגיעו הם שאלו את הילד לשם שלו והוא לא שיתף כל כך פעולה ולא ידע להגיד איפה הוא גר או מה המספר טלפון בבית שלו. הילדים פונו לבית החולים כאנונימיים ורק אחרי שעה בערך הצליחו ליצור קשר עם ההורים שאפילו לא חשבו לדאוג לילדים שלהם שהולכים ככה כל יום ללימודים ובדרך כלל מגיעים באורח נס בשלום. הסיפור הזה גם נגמר בנס, אבל הוא היה יכול להיגמר אחרת. מקווה שלפחות ההורים האלה למדו לקח.
מסקנה, ילדים קטנים לא יכולים להיות אחראיים על ילדים יותר קטנים מהם, והגיע הזמן שאנשים יפנימו את זה.
נ.ב הסיפור נכון 100 אחוז!
איזה כיף לראות את התגובות הללו ממי שכנראה לא עבר תיאוריהעוד רעה חולה שנהגים חרדים רואים שהולך רגל יורד למעבר חציה ולמרות זאת ממשיכים בנסיעה, כדי לאלץ אותו לחכות לרכב הבא.
חוץ מזה שזה נגד החוק שמחייב לעצור עוד לפני שהולך הרגל הוריד אפילו רגל אחת לכביש, זה משחק מעצבן ומסוכן.
אני לא חולקת עליך מה אומר החוק כן ולאנתחיל בזה שאם לנהג נראה שהוא לא יספיק לעצור עד למעבר חציה וכ"ש אם הוא בשטח המעבר חציה הוא לא חייב לעצור
בנוסף מזכיר כלל חשוב להולכי רגל (גם לנהגים) זכות קדימה מקבלים לא לוקחים...
נכון מאוד!שאברכים (בעיקר צעירים ) מרגישים על גג העולם כשהם יושבים ליד ההגה, ומבחינתם הולך רגל שמנסה לחצות במעבר חציה הוא מטרד שצריך לסלק
לפי החוק רמזור ירוק להולכי רגל נועד כדי לאותת על הזמן שבו אפשר להתחיל לחצות, ולא על הזמן שבו יש לסיים את החצייה. בדרך כלל הרמזור להולכי רגל הופך לאדום מספר שניות לפני הרמזור הירוק של כלי הרכב.נכון מאוד!
אבל מה קשר לאברכים??????
מרגיש לי קצת ״שנאת וכו׳
ניתן לכתוב בהחלט ״נהגים צעירים״!
- אגב מקרה שאותי מקומם, בהרבה מקומות הרמזור להולכי רגל קצר, ולא תמיד הולכי הרגל מגיעים לקצה השני כשעדיין ירוק, והרמזור כבר מתחלף לאדום באמצע המעבר.
יצא לי כמה פעמים לראות נהגים מעירים ע״ז להולכי הרגל, תוך כדי סימון על הרמזור עם תנועה של, ״הי הלו יש לך אדום״!!
ואני אומר {בלב..}, חוצפן! יושב באוטו ומחלק הוראות???!!...
{ומדובר על נהגים שרגע קודם גנבו את הצומת וחסמו אותה וחיכו שהולכי הרגל יפנו להם כבר ויוכלו להמשיך הלאה...}
אמת ויציב,בדרך כלל הרמזור להולכי רגל הופך לאדום מספר שניות לפני הרמזור הירוק של כלי הרכב.
שוב פעם אני אזכיר את חוקי התנועהאמת ויציב,
כוונתי לנהגים שנכנסים לצומת מליאה!
ובעודם מחכים שתתפנה הכניסה לכביש היעד, התחלף הרמזור שלהם לאדום, ולהולכי הרגל שמולם יש ירוק,
עכשיו הנהג מוצא את עצמו תקוע לבד במרכז הצומת וחוסם נהגים אחרים...
ואז המסכן מתחיל לדחוף את הולכי הרגל ולהאיץ בהם לסיים את חצייתם יען כבר נהיה להם אדום..
ולאותם נהגים ושכמותם, כוונתי, ואחזור שוב, די לצביעות ולבריונות הכביש המופנית במקרה זה כלפי הולכי הרגל..
לפי החוק אסור לו להיכנס לצומת אם לא פנוי אחרי הצומת. אם זכור לי טוב.לפי החוק אם נהג נמצא באמצע צומת
לפי מה שידוע לי זכות קדימה במעבר חציה אינה שונה כאשר מדובר במעבר חציה מרומזר ולהולכי הרגל יש רמזור ירוקשוב פעם אני אזכיר את חוקי התנועה
לפי החוק אם נהג נמצא באמצע צומת הוא חייב לפנות אותה (וכן גם על חשבון הולכי רגל) יתר על כן אפשר לקנוס מי שמפריע לנהג רכב לפנות את הצומת
לא מובן לי...שוב פעם אני אזכיר את חוקי התנועה
לפי החוק אם נהג נמצא באמצע צומת הוא חייב לפנות אותה (וכן גם על חשבון הולכי רגל) יתר על כן אפשר לקנוס מי שמפריע לנהג רכב לפנות את הצומת
הלו אח שלי נסחפת לגמרי 2 צדדים מרוצפים? בבני ברק?? יש חלקים מרוצפים!כבר מזמן טענתי שבני ברק חייבת להפוך למדרחוב
אנשים הולכים בנחת, מה הקשר להכניס כאן רכבים?!
מה, גם בערים אחרות נהגים מרשים לעצמם לעלות על מדרכות?!
מה אנחנו אשמים שהעירייה החליטה לחלק את המדרכות ל-2 צדדים מרוצפים ואמצע מזופת?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים