התייעצות תלמידות כיתה א' והחופשה הכפויה. קשה להן---

• הוסף לסימניות
אתמול עם קיפולי הסדין הלבן מהסוכה הבת שלי בא' או מרת לזאתי שבג'
"מה מתחילים מחר? מרחב קולילילילילילי, אוף . אוף!!"
אז זאתי בג' עונה לה "כן כן למידה מרחוק...."
תכלס
שניהם לא מעוניינות להקשיב בכלל, ואני אומרת אם יש קורונה שלא יהיו לימודים
אני לא מבינה, גם במלחמת העולם השנייה הילדים למדו באמצעים אחרים?
אנחנו במצב מלחמה, תפנימו את זה ותשחררו, די כבר עם הלשחק אותה עניינים כרגיל כי זה לא זה.
תשאירו את כולם בכיתות עד יעבור קורונה ומבחינתי שהבת שלי תלמד לקרוא בגיל שמונה או תשע
באמת הגיעו הזמן לאפס קצת את הלחץ הלימודי ולחזור ללמד את הבנות חפיפת משולשים בא' סמינר ולא בז' עממי
אל תשאירו אותנו אימהות שעובדות במשרות מלאות גם ללמד הוראה מתקנת בלי הכשרה.
בול דבררת אותי.
גם לי עלה בראש השוואה למלחה"ע השניה, שילדים יצאו ממנה בלתי קוראים.
נרתעתי מלרשום את ההשואה הזו,
כי אחרי הכל, זו היתה מלחמה איומה ונוראה, וגבתה מעמנו 6 מליון קדושים ועוד נזקים איומים שנשארו לדורות.
אבל מבחינת נטו מערכת הלימודים- את צודקת.
וזה שיש היום את האמצעים הטכנולוגים ללמידה טלפונית, אין זה אומר שהיא אכן למידה טובה ויעילה.
אף אחד לא חקר, לא השווה, לא בדק, לא הוציאו תוכניות לימודיות מיוחדות לזה, הכל תוך כדי תנועה ועל גבם של ההורים הנאנקים.
כתבתי את זה גם באשכול אחר בנושא, תעשו משאל אנונימי בין ההורים לגבי הלמידה מרחוק, תהיו מופתעים.

• הוסף לסימניות
אני רוצה שהבת שלי תלמד לקרוא, כשיש כזה חופש ארוך.

הקריאה מעסיקה לי את הילדים
הגדולים שלי קוראים המוווון.

אז משרד החינוך, רק תלמדו לי אותה קריאה, ושאז יתחיל החופש.
את יכולה לשבת עם הבת שלך ולבצע את שיעורי המרחב הקולי? מעולה. תעשי זאת.
הבעיה שיש הורים שלא יכולים.
ואני לא מאמינה שבאמת ילדה תגיע לגיל 8 בלי לקרוא.
אני למדתי קריאה מעצמי בגיל 4.5
הבת שלי עוד לא בת 6, והיא מנסה לקרוא כל מילה שהיא רואה על מוצרים/עיתונים וכו' והרבה מצליחה.
אז זו לא תהיה קריאה כמו שלומדים בכיתה א', מילים עם כח, מילים בלי כח... ספסלים, ושפות.
אבל רוב מוחלט של הילדות ילמדו לקרוא בעצמן, ואלו שלא, מן הסתם היו מתקשות גם בכיתה.

• הוסף לסימניות
את יכולה לשבת עם הבת שלך ולבצע את שיעורי המרחב הקולי? מעולה. תעשי זאת.
הבעיה שיש הורים שלא יכולים.
ואני לא מאמינה שבאמת ילדה תגיע לגיל 8 בלי לקרוא.
אני למדתי קריאה מעצמי בגיל 4.5
הבת שלי עוד לא בת 6, והיא מנסה לקרוא כל מילה שהיא רואה על מוצרים/עיתונים וכו' והרבה מצליחה.
אז זו לא תהיה קריאה כמו שלומדים בכיתה א', מילים עם כח, מילים בלי כח... ספסלים, ושפות.
אבל רוב מוחלט של הילדות ילמדו לקרוא בעצמן, ואלו שלא, מן הסתם היו מתקשות גם בכיתה.
חחח
ממש לא
התכוונתי שילמדו בבית הספר חודשיים קריאה, ואז יחזרו הביתה :)
וגם אני עובדת, והבת שלי בכלל לא רוצה להקשיב למורה שהיא לא מכירה (היתה יום וחצי בביה"ס)

• הוסף לסימניות
חחח
ממש לא
התכוונתי שילמדו בבית הספר חודשיים קריאה, ואז יחזרו הביתה :)
זה לא לוקח חודשיים...
היתה לי אלפית שנה שעברה, כשיצאו לסגר בפורים, היא עדיין לא ידעה ממש לקרוא.
איפשהו במהלך הסגר, פתאום "נפל לה האסימון" של הקריאה, יש שלב כזה.
אלא אם כן ילמדו רק רק קריאה 5 שיעורים כל יום, ואז זה יכול לקחת גם פחות מחודשיים.
ומה עם מסיבת הסידור? רק אותי זה מטריד?
ויש לי גם בת בו', עם מסיבת בת מצווה.. :( :confused:

• הוסף לסימניות
יכולה לנחם אותך שהבת שלי עולה לא' לא למדה עדיין יום אחד באמת!
רק במרחב הקולי
היה מפגש 5 דקות כל אחת עם אמא שלה והמורה, וזהו!!!!
כי אנחנו עיר אדומה מ - 1/09/20
אין לה מוש/ג מי בכיתה שלה, איך נראית כיתה...כלום!!!
גם שלנו!!!

מקווים שיום יבוא,
ויתחילו את כיתה א',
ושלא יצטרכו לקפוץ ישר לכיתה ה' ;)

ושלא מהר יסגרו להם!!!

• הוסף לסימניות
זה לא לוקח חודשיים...
היתה לי אלפית שנה שעברה, כשיצאו לסגר בפורים, היא עדיין לא ידעה ממש לקרוא.
איפשהו במהלך הסגר, פתאום "נפל לה האסימון" של הקריאה, יש שלב כזה.
אלא אם כן ילמדו רק רק קריאה 5 שיעורים כל יום, ואז זה יכול לקחת גם פחות מחודשיים.
ומה עם מסיבת הסידור? רק אותי זה מטריד?
ויש לי גם בת בו', עם מסיבת בת מצווה.. :( :confused:
היה לי אחות הכי קטנה שסיימה השנה בית ספר ושתיבנו שכבר בתחילת שנה התחלנו לדבר מי מגיע ומי לא(כולם רצו אבל זה לא היתאפשר מבחינת המקום) ובסופו של דבר לא היה שום מסיבת גמר ולא כלום!!!:confused::confused::confused:

• הוסף לסימניות
היה לי אחות הכי קטנה שסיימה השנה בית ספר ושתיבנו שכבר בתחילת שנה התחלנו לדבר מי מגיע ומי לא(כולם רצו אבל זה לא היתאפשר מבחינת המקום) ובסופו של דבר לא היה שום מסיבת גמר ולא כלום!!!:confused::confused::confused:
יש לי גם בת שסיימה ח'... וגם בר מצוה עשיתי בקורונה.
מצאתי לי שנה למסיבות..

• הוסף לסימניות
יש לי גם בת שסיימה ח'... וגם בר מצוה עשיתי בקורונה.
מצאתי לי שנה למסיבות..
ברור שחגגנו לה אבל מבחינת המסיבת גמר לא יוכלו היות שהיה סגר(איסור בגבלת איש ל 20)

• הוסף לסימניות
תקנו אותי אם אני טועה.
עם כל הכבוד למורות להוראה מתקנת למינהן,
האשכול נפתח במרמור על הלמידה מרחוק,
ועל העומסים שלנו כאמהות ללא יכולת להכניס משרת מורה לתוכם.
אז מוזר לי שמעלים פה כל מיני טיפים ללימודי קריאה וכדו'
אנחנו לא בענין ללמד אותם!
למרות שהיינו מאד מאד רוצות.....

או יותר נכון-לא חוסר הידיעה הוא זה שמעכב אותנו.....

• הוסף לסימניות
לאימהות לילדים בגן חובה-כתה א'
מפנקת אתכן בטיפ מס' 2 לקראת קריאה-
אחרי שווידאנו שהילד שולט בצליל פותח, נעבור לצליל סוגר.
שואלים את הילד- איזה צליל אנו שומעים בסוף השם של האחים שלו, או בסוף המילה "חגורה? "(רה)
איזה צליל שומעים בסוף המילה שוטר? (ר)
מוודאים שהילד לבד מצליח לבודד את הצליל הסוגר.
אפשר לשחק בכמה כרטיסים של לוטו- לכתוב בצד את האותיות בהן מסתיימים צלילי התמונות של הלוטו, והילד צריך להתאים לבד בין התמונה לצליל האחרון שלה.
בהצלחה!
לכל שאלה והכוונה אני פה keflikero123 ג'ימייל נקודה קום

• הוסף לסימניות
הטיפים הם לא ממש לימוד קריאה מקצועי, וברור שלכתחילה אף אימא לא מעוניינת ללמד את הילדים קריאה, אך כרגע נכפה עלינו מצב מאולץ שהילדים בעצם לא לומדים שבועות ארוכים ונמצאים בפער גדול- ממילא אנחנו איתם בבית, למה לא להשקיע בהם, לקדם אותם, לפחות להכין אותם כמה שיותר לקראת קריאה ולצמצם פערים במקום להיות ממורמרים?

• הוסף לסימניות
בתור מורה שמקבלת המון תלמידות פרטיות עכשיו בבית..
ורובם בכיתה א'.
הילדות לא מוצאות את עצמם וזה הכי ברור בעולם!!!

הטיפים הם לא ממש לימוד קריאה מקצועי, וברור שלכתחילה אף אימא לא מעוניינת ללמד את הילדים קריאה, אך כרגע נכפה עלינו מצב מאולץ שהילדים בעצם לא לומדים שבועות ארוכים ונמצאים בפער גדול- ממילא אנחנו איתם בבית, למה לא להשקיע בהם, לקדם אותם, לפחות להכין אותם כמה שיותר לקראת קריאה ולצמצם פערים במקום להיות ממורמרים?

המרמור נכון ולא יעזור.
אני רואה על תלמידות בחוש -
איזה אמא מקדישה אפילו 5 דקות לעבור על אותיות / ניקודים וכד'...זה מקפיץ!
והטיפים שלך מדהימים!!!

אז אנא אפילו אתם שולחות אותם ללמידה באופן פרטי תנו לזה מקום בבית!!

• הוסף לסימניות
אצלי בן ( 5) ובת ( 6) למדו בגן את הבסיס של האותיות, אצל הבן למדו שנה שעברה קמץ ופתח ואז התחיל הסגר, שניהם ביקשו שנראה להם כל ניקוד איך אומרים , ופשוט ב"ה קלטו לבד וקוראים ממש ממש שוטף, ספרים שלמים...
הם הבכורים שלי אז לא חשבתי שזה כזה חריג, רק שומעת פתאום מחברות שהילדים שלהם ממש לא התקדמו לבד
זה כנראה תלוי אופי

• הוסף לסימניות
אצלי בן ( 5) ובת ( 6) למדו בגן את הבסיס של האותיות, אצל הבן למדו שנה שעברה קמץ ופתח ואז התחיל הסגר, שניהם ביקשו שנראה להם כל ניקוד איך אומרים , ופשוט ב"ה קלטו לבד וקוראים ממש ממש שוטף, ספרים שלמים...
הם הבכורים שלי אז לא חשבתי שזה כזה חריג, רק שומעת פתאום מחברות שהילדים שלהם ממש לא התקדמו לבד
זה כנראה תלוי אופי

ילדים מוכשרים:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה