אולי מכונים שבראש מעיינם רווח כספי ותו לא, ואין הכוונה עליך כלל.מכון הוצאה לאור גדול (בין פרטי ובין מסורתי) ימצא במחיר יותר זול ולכן לא ישלם יותר, פוק ותשכח.
אני רק שאלה:בדר"כ מכוני ההוצאה לאור המסורתיים בדר"כ צריכים פחות מעמד ייחודי ויותר מעמד ממושמע, ואת זה יש גם במחירים נמוכים, אין שום סיבה ב'שוק פתוח' שהם ישלמו יקר יותר.
אותו מעמד סיפר לי שיצא לו באותו פרויקט...
המחיר זול בסביבות ה 33% עד 50%.
מסתבר שיש גם איזה ערבי ששוטף רצפות ב-3 שקל לשעה [החומרים - עליו].אחד מידידי עימד ש"ס מבואר (כמדומני היה זה שפה ברורה ואולי מתיבתא) של עוז והדר והם שלמו לו שקל לעמוד על רב טקסט (לא שקל לטקסט, שקל לעמוד ברב טקסט!!!), אך עדיין זה היה לו משתלם כיוון שזה היה קרוב ל 60,000 עמודים.
אני מעמד ליותר ממכון אחד, מהמפורסמים ביותר, והם משלמים [כמובן בקבלנות] מחיר רגיל, כמו ללקוח פרטי [לא יודע אם 'בשמחה' אבל זה המחיר]. הרי המכון מרוויח לא פחות ממחבר פרטי [שבדר"כ מפסיד ואכ"מ], מדוע שלא ישלמו כמו מחבר פרטי?!איני יודע מאיפה כתב @צביזון שהמכונים משלמים מחיר רגיל בשמחה.
אם בתור אחד שמחזיק מכון ורוצה לדוג מעמדים במחיר זול, לכן כתבת מה שכתבת, אז ההודעה שלך מובנת.המחיר זול בסביבות ה 33% עד 50%.
וכמו שהזכיר ידידי הרב @סוף פסוק זה משתלם בגלל כמות העבודה.
איני יודע מאיפה כתב @צביזון שהמכונים משלמים מחיר רגיל בשמחה.
בנוגע למכוני הוצאה לאור פרטיים, אני אישית מחזיק מכון הוצאה לאור וכמובן שכשאנחנו מוציאים החוצה פרויקטים, אנחנו מקבלים מחיר מוזל יותר ובקרת איכות גבוהה יותר.
בנוגע למכוני הוצאה לאור מסורתיים, אני מכיר את הצוותות ברוב המכונים הגדולים והמבוססים (עוז והדר, אור הרשב"י, הרמב"ם המבואר ועוד) בדר"כ הם מסרבים לשלם בקבלנות ומעדיפים לשלם לפי שעה.
גם כשהם משלמים בקבלנות הם דורשים ומקבלים הנחה של 50% לפחות ולפעמים יותר.
אחד מידידי עימד ש"ס מבואר (כמדומני היה זה שפה ברורה ואולי מתיבתא) של עוז והדר והם שלמו לו שקל לעמוד על רב טקסט (לא שקל לטקסט, שקל לעמוד ברב טקסט!!!), אך עדיין זה היה לו משתלם כיוון שזה היה קרוב ל 60,000 עמודים.
אולי @צביזון מדבר על פרויקט מיני חד פעמי עם דד ליין לחוץ.
אני מעמד ליותר ממכון אחד, מהמפורסמים ביותר, והם משלמים [כמובן בקבלנות] מחיר רגיל, כמו ללקוח פרטי [לא יודע אם 'בשמחה' אבל זה המחיר]. הרי המכון מרוויח לא פחות ממחבר פרטי [שבדר"כ מפסיד ואכ"מ], מדוע שלא ישלמו כמו מחבר פרטי?!
אוכל רק לספר לך נקודה נוספת,מסתבר שיש גם איזה ערבי ששוטף רצפות ב-3 שקל לשעה [החומרים - עליו].
זה אמנם מחיר זול אבל מצד שני יש לו 60.000 בתים לשטוף.
אני יודע שזה לא אותו דבר בדיוק
אני יודע ששניהם פראיירים בדיוק!!!
[רק להמחשה: בגמ' ממוצעת יש כמה וכמה טקסטים, ואפילו אם נלך למחיר קיצון של 3 ש"ח לטקסט, הוא לוקח כעשירית מהמחיר! ואף פחות מכך].
איני יודע למי אתה מעמד, ולמה הם משלמים לך מחיר רגיל.אני מעמד ליותר ממכון אחד, מהמפורסמים ביותר, והם משלמים [כמובן בקבלנות] מחיר רגיל, כמו ללקוח פרטי [לא יודע אם 'בשמחה' אבל זה המחיר]. הרי המכון מרוויח לא פחות ממחבר פרטי [שבדר"כ מפסיד ואכ"מ], מדוע שלא ישלמו כמו מחבר פרטי?!
אני יכול להבין שאם המכון נותן עבודה קבועה, תשלום בזמן ועוד מעלות - זו סיבה להנחה מסוימת, אבל מכאן ועד 50 אחוז ויותר???? צ"ע!
אוכל להרגיע אותך:אם בתור אחד שמחזיק מכון ורוצה לדוג מעמדים במחיר זול, לכן כתבת מה שכתבת, אז ההודעה שלך מובנת.
חבל מאוד שיש כאן בפורום מגמה עולה כביכול 'להעלות את קרן המעמדים' שסותרת ערכי יסוד כמו שוק פתוח.חבל שאתה מטיל דופי, וגם מורך בלבבות המעמדים ובכיסם.
אני חוזר שוב, מניסיון, בדיוק עם המכונים המכובדים ששמם הוזכר למעלה!
לכן מעמדים יקרים, אל תתנו להוריד לכם את האף. מעמד שיש לו מה להציע, עבודה טובה ואיכותית, יקבל את המחיר שלו גם ממכון.
הייחודיות של מכון הוצאה לאור:הלקוח משלם למכון יותר כי הוא מקבל שם חבילה, של ניקוד עריכה וכו', וזה שווה לו לעבוד דרכם ולשלם יותר.
וגם יש משהו פסיכולוגי אצלו שלמכון יוקרתי הוא משלם יותר, ולכן המכון מרוויח גם אחרי שהוא נותן למעמד את המחיר הרגיל.
מלבד זאת, לפעמים לקוח לא יודע מי מעמד טוב, והוא הולך למכון שעליו הוא סומך שיקח לו את המעמדים הטובים.
כללו של דבר, יש לזה גם היגיון, אבל ההיגיון שבדבר זה לא מה שמשחק כאן, כאשר גם הניסיון מוכיח את זה.
אוכל רק לספר לך נקודה נוספת,
אותו מעמד סיפר לי שיצא לו באותו פרויקט 320 ש"ח לשעה.
קצת יותר מכפול מאה מאשר הסכום השעתי אותו הזכרת.
בדרך כלל למכון יש סגנון מסוים, סוג עיצוב שהוא אוהב וכו', וכשמתרגלים אליו העבודה מהירה פי כמה.
(עיקר העבודה של הכנת דוגמא וכדו' נחסכת, ובשביל להריץ את העמודים יש ספריקטים מצוינים).
איני יודע למי אתה מעמד, ולמה הם משלמים לך מחיר רגיל.
אני יודע דבר פשוט בעולם העסקים,
הכלל שקובע את המחיר הוא ההיצע והביקוש.
ואם לקוח פרטי בשביל מעמד מקצוען יצטרך לשלם מחירון פרוג ואם הוא לא ישלם הוא לא ימצא.
מכון הוצאה לאור גדול (בין פרטי ובין מסורתי) ימצא במחיר יותר זול ולכן לא ישלם יותר, פוק ותשכח.
בכל אופן המעלות במכון גדול למעמד:
- עבודה קבועה
- במסורתי חסכון בזמן של 60% (הכנת דוגמא, תיקון הדוגמא שוב ושוב עד שקולעים לטעם הלקוח. במכון גדול בדר"כ כשקולטים את הסגנון, נותר רק להריץ עמודים).
- תשלומים מסודרים
- פחות התעסקות עם הלקוח.
- יוקרה בתיק עבודות.
אוכל להרגיע אותך:
הוצאנו כבר מעל 100 ספרים כך שיש לנו בכל תחומי ההוצאה לאור עובדים קבועים (חלקם בקבלנות ורובם בתלוש), לא הוצאנו עבודות החוצה (מלבד הקבועים) מראש השנה (מלבד בערב פסח). ואני לא מחפש מעמדים לא במחיר מוזל ולא במחיר יקר, ב"ה יש לי.
חבל מאוד שיש כאן בפורום מגמה עולה כביכול 'להעלות את קרן המעמדים' שסותרת ערכי יסוד כמו שוק פתוח.
מה שלמעשה יכול להביא מעמדים לפת לחם.
מעמד יקר,
בשביל לתמחר יקר צריך ייחודיות, ולא בוגר פרוג עם תיק עבודות מרשים זה לא ייחודיות, את זה יש גם בזול.
אם אין לך ייחודיות נדירה, איש לא ישלם על עבודתך יותר ממה שישלם על עבודת המתחרה 'ששובר את השוק'.
בדר"כ מכוני ההוצאה לאור המסורתיים בדר"כ צריכים פחות מעמד ייחודי ויותר מעמד ממושמע, ואת זה יש גם במחירים נמוכים, אין שום סיבה ב'שוק פתוח' שהם ישלמו יקר יותר.
הייחודיות של מכון הוצאה לאור:
הם נקודות חשובות.
- לווי ייעוץ והכוונה מקצועית בתחום ההו"ל.
- חבילה כוללת ואיש מקצוע אחד לאורך כל התהליך.
- אחריות מלאה לאורך כל תהליך ההוצאה לאור.
- יוקרה ושם טוב לחיבור.
אך בסופו של דבר תעשה בדיקה פשוטה עם 5-6 מכוני הוצאה לאור מובילים.
רובם ככולם יתנו לך הצעת מחיר לעימוד בסביבות מחירון פרוג ומטה.
אולי מכונים שבראש מעיינם רווח כספי ותו לא, ואין הכוונה עליך כלל.מכון הוצאה לאור גדול (בין פרטי ובין מסורתי) ימצא במחיר יותר זול ולכן לא ישלם יותר, פוק ותשכח.
אני רק שאלה:בדר"כ מכוני ההוצאה לאור המסורתיים בדר"כ צריכים פחות מעמד ייחודי ויותר מעמד ממושמע, ואת זה יש גם במחירים נמוכים, אין שום סיבה ב'שוק פתוח' שהם ישלמו יקר יותר.
שמח בשבילו.אותו מעמד סיפר לי שיצא לו באותו פרויקט 320 ש"ח לשעה.
אך יש לשים לב שההוצאה של המעמד היא לא רק שעות עבודה.
המעמד למד קורס שעולה קרוב ל 15 אל"ש, השקיע שנה 3-4 שעות ביום בלימודים, השקיע 20 ומשהו אל"ש בתוכנות, ספריקטים, פונטים וכדו'.
בנוסף, על כל עבודה צריך לחשב לא רק את זמן העבודה נטו של המעמד. אלא גם את עלות הפרסומת והזמן שמושקע בה, עלות שכירות משרד, זמן שמושקע בקשרי לקוחות, זמן פנוי (יכול להיות כמה ימים ללא עבודה, נכון?), מיסים, ועוד.
![]()
תמחור עימוד - איך וכמה.
מה אתם אומרים על עימוד זה (לספר ישיבתי)? האם נקרא מקצועי או "אסיא במגן - מגן שוויא"? שווה משהו? כמה, ולמה? (אין מה לדאוג מלשון הרע, הכל בהסכמת המעמד) יפה מאוד - קלאסי לגמרי באשר לקובץ א' [הימני] לא כ"כ יפה לעשות חיקוי של אורחות שבת + גניבת העימוד בזמן שהספר עוסק באותן העניינים ממש כבר קדם לזה...tora-forum.co.il
אחח איפה היה החישוב הזה עד עכשיושמח בשבילו.
ועכשיו בואו חשבון:
60.000 ש"ח לחלק ל-320 לשעה = כ-190 שעות עבודה.
מה שאומר שבשעת עבודה הוא עימד [רב-טקסט. לא לשכוח] 320 עמודים.
כ-5.5 עמודים בדקה...
כ-10 שניות לעמוד רב-טקסט!
תרשה לי לפקפק...
אולי לא נעים לו לספר כמה זמן באמת הוא עבד על כך?! פראייר כבר אמרנו?!
איני רואה טעם להתווכח על נתונים.אתה חוזר וכותב את אותם עובדות לא נכונות בשביל להצדיק ולשכפל את מה שכתבת כבר בהודעותיך
הקודמות בניסוח שונה.
המציאות מוכיחה אחרת, ואין חכם כבעל הניסיון. יש כאן 2 אנשים שכותבים מניסיון עם מכונים מכובדים, שמשלמים להם על בסיס קבוע מחירים רגילים.
אולי מכונים מתחילים שעדיין לא מכירים אותם בשוק או שעבודותיהם לא ברמה גבוהה, הם נוהגים לתת למעמדים שלהם מחירים נמוכים, ולהעסיק עובדים במחיר עבדים, בשביל להיכנס לשוק, אולי אצלם זה כמו שאתה כותב. (ואני לא מתכוון ח"ו לומר שהמכון שלך כזה, כי אני לא מכיר אותו, אני רק רוצה לומר, שמניסיון חזק וארוך, המציאות שאתה כותב מופרכת מיסודה).
למה לדעתך מי שאכפת לו על מחיר מוכרח שהוא מתפשר על איכות?אולי מכונים שבראש מעיינם רווח כספי ותו לא, ואין הכוונה עליך כלל.
כל מי שמכיר את השוק יודע מי מעוניין לההדיר ולהגדיל תורה ואיזה מכון מעוניין להגדיל ולהאדיר את חשבון הבנק, גם במחיר של איכות ירודה.
למה התשובה מיותרת?אני רק שאלה:
האם גם לכריכה/הדפסה/משלוחן/אחסון וכו' אתה משלם חמישים אחוז ופחות ממחיר השוק, שהרי שווה להם לעבוד איתך באופן קבוע?!
או רק מאברכים הנאבקים על פרנסתם ניתן לסחוט את תמצית זמנם ועבודתם תמורת מחירים נמוכים במיוחד?!
התשובה מיותרת.
החישוב שלך נכון,שמח בשבילו.
ועכשיו בואו חשבון:
60.000 ש"ח לחלק ל-320 לשעה = כ-190 שעות עבודה.
מה שאומר שבשעת עבודה הוא עימד [רב-טקסט. לא לשכוח] 320 עמודים.
כ-5.5 עמודים בדקה...
כ-10 שניות לעמוד רב-טקסט!
תרשה לי לפקפק...
אולי לא נעים לו לספר כמה זמן באמת הוא עבד על כך?! פראייר כבר אמרנו?!
אשאל אותך שאלה אישיתזאת, ועוד:
ממש מעניין שבמקום אחר כתב מישהו את הדברים הבאים:
העימוד נעשה על הביאור או גם על הגמרא?אחד מידידי עימד ש"ס מבואר (כמדומני היה זה שפה ברורה ואולי מתיבתא) של עוז והדר והם שלמו לו שקל לעמוד על רב טקסט (לא שקל לטקסט, שקל לעמוד ברב טקסט!!!), אך עדיין זה היה לו משתלם כיוון שזה היה קרוב ל 60,000 עמודים.
למה לדעתך מי שאכפת לו על מחיר מוכרח שהוא מתפשר על איכות?
אם הנושא היה הנחה של 20-25% מהמחיר של לקוח פרטי גדול, לא היה מתנהל כאן הדיון.אילו מכון הוצאה לאור יתפוס בית דפוס/ כריכייה/ חברת לוגיסטיקה, שנתן ללקוח פרטי הצעת מחיר במחירון הו"ל,
לא אותו מכון הוצאה לאור, ולא שום מכון הוצאה לאור בארץ לא יעבוד אתו לעולם, הוא שרף את עצמו לגמרי!!!
שכר המעמדים ה"גבוה" - הוא הצדק בהתגלמותו.האם אתה באופן אישי חושב שהטענות שהעליתי בפורום לתורה למה מחירון פרוג מוצדק בקרב לקוחות פרטיים, נכון גם לגבי מכוני הוצאה לאור (אין זמן פנוי ללא עבודה, אין הוצאות שיווק ופרסום, לעיתים הפונטים והספריקטים על חשבון המכון)?
או שהשאלה היא לפי הסטיגמה שנוצרה 'בעד שכר גבוה למעמדים/ נגד', ואם כתבתי הודעה בעד העלאת שכר המעמדים, אז אני חייב אוטומטית להיות תמיד בעד שכר גבוה למעמדים, גם ללא קשר לטיעונים שהעליתי?
אכן זה ההנחה שמקבלים אצלי לקוחות קבועיםמכוני הו"ל גדולים מאוד, המספקים עבודה קבועה, יכולים לבקש הנחה של 20-25 אחוזים מהמחירון הבסיסי. יותר מכך, זאת (במחילה על הביטוי) חזירות בכיעורה.
rhon.co.il
drive.google.com
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //