כללי תמחור עבודה מידיית - יקר (?!)

• הוסף לסימניות
יש לי לקוח (שהופנה אלי ע"י לקוח קבוע) שעשיתי לו עבודה עימוד ועיצוב
קונטרס לאירוע משפחתי 100 עמודים טקסט עם כותרות עם גרפיקה שערים והנצחות.
הלקוח היה צריך את העבודה תוך כמה שעות בגלל שהדפוס לחץ עליו סיכמנו פחות או יותר מחיר. 5 ש"ח לעמוד לא כולל גרפיקה.
אך אחרי שסיימתי את העבודה ואמרתי לו את המחיר באזור 800 ש"ח הלקוח אמר שזה יקר ובדפוס אמרו לו שהיו יכולים לעשות לו את העבודה הזאת יותר זול מה אתם אומרים, אני מרגיש שלקחתי לו אפילו זול (לא הוספתי לו תעריף על זה שהעבודה מיידית) בגלל שהוא הגיע אלי ע"י הלקוח הקבוע (אני גם אמרתי לו את זה). איך גורמים ללקוח להרגיש שלא עשקתי אותו?
השאלה היא יותר ללמוד להבא, יש לציין שעשיתי כמה פעמים פרויקטים כאלה ואף פעם לא באו אלי בטענות.

• הוסף לסימניות
ב״ה

תאמר בנועם שאם הוא פנה אליך זה המחירים שלך יש להציע. אם רוצה משהו יותר זול, למה לא פנה מלכתחילה לביהד״פ? תנסה אולי לרדת איתו טיפה (רק אם הוא לקוח פונטנציאלי..) ותסביר לו את כל העניין ברכות. בדר״כ כשבאים בהתקפה זה לא עובד.. שיהיה לכם בהצלחה!

• הוסף לסימניות
זה נושא רגיש.
חוסר הערכה של אנשים שבאים ורוצים גרפיקה, ואחרי זה אומרים שזה יקר, זה תופעה נוראה ומאוד לא נעימה.
זה המחירים שלי ואת זה הוא סבר וקיבל. מה טענה הזאת שזה יקר, הרי הוא ידע את זה לפני כן. זה כנראה מ"האנשים שמתקשים לשלם", שברגע שהם צריכים להוציא כסף מהכיס מתעורר בהם איזה יצור קטן שמקשה עליהם להפרד מהכסף.
אם המחיר סוכם מראש, ועוד לא לקחת על עבדוה מהיום להיום שזה אומר להזיז תוכנית [כי לכל אחד יש תוכנית מה לעשות היום פחות או יותר, ואת זה הוא יכול להבין, כל אחד יכול להבין], מבחינת המעצב זה בסדר גמור. זה שיש כאלה שאומרים אחרי כן שזה יקר זה לא נעים אבל זה לא נובע מהתנהלות לא טובה.

כנראה שהיצור הקטן קם לתחיה...

• הוסף לסימניות
800 ש"ח ל100 עמודים מה זה שוק פה?! שיגיד תודה שהוא קיבל כזה מחיר ועוד תחת לחץ..
אני הייתי לוקח לו לפחות כפול..

• הוסף לסימניות
סליחה, אבל אף פעם לא שמעתי מחיר זול כזה.
אני עיצבתי גרפיקה - פלייר פרסומות לאיזה ישיבה של חמישים דפים- בשביל מישהו באמריקה, וקיבלתי על זה $1,500

• הוסף לסימניות
ב״ה

כל אחד לפי דרגתו ורמתו. לענ״ד זה מחיר בנורמה. ואין צורך לומר בפרהסיה.. הפרנסה מאת השי״ת. בשו״ט לכולם!

• הוסף לסימניות
כל השוק האמריקאי של גרפיקה וגם עימוד מאוד יקר. פי 3 ואפילו 4. פשוט שם מעריכים את זה יותר.
יש אמריקאים ששולחים עבודות לפה בגלל המחיר.

• הוסף לסימניות
זה מחיר מעולה בהחלט
אני לא מבין מה הדיבור אם סיכמתם מראש?

• הוסף לסימניות
כל מילה מיותרת, הצדק איתך לחלוטין.

• הוסף לסימניות
מחיר זול מדי, גם בשביל השוק בארץ

• הוסף לסימניות
המחיר הוא מצוין. ואפילו זול.
וזה שהלקוח אומר שזה יקר.. יש הרבה לקוחות כאלו, בכל תחום,
לא צריך להתרגש מהאמירות הללו, ולא להתווכח איתן,
רק לענות בכבוד, שזה המחיר.

• הוסף לסימניות
מחיר טוב, ואפילו זול.

• הוסף לסימניות
תודה רבה על כל המשוב אני יודע בוודאות שלקחתי לו מחיר זול. אבל עדיין לא ענו לי על השאלה (שאולי בכלל אין עליה תשובה)
איך לגרום ללקוח שירגיש שלא עשקתי אותו?
יש לציין שהלקוח עצמו אמר שהעבודה יפה ומאוד אהב אותה.

• הוסף לסימניות
ב״ה

תן לו זיכוי של 50₪ לעבודה הבאה:D
ככה הוא גם יחזור אלייך שוב וגם תרוויח מכל העסק הזה..:p

• הוסף לסימניות
נראה כי השאלה מציקה לך.
זה לא אמור להציק לך, זה בעיה שלו! ורק שלו.
אתה התנהלת בחכמה, ובדרך ישרה וראויה. אין מתפקידך לרצות אחרים על כל כזה דבר.
היום הוא אומר שזה יקר, מחר הוא יגיד שזה יקר.
לך הוא אומר שזה יקר, וגם גבינה במכולת הוא יגיד שזה יקר.
האנשים האלה מתווכחים עם כל אחד, לא רק איתך.

לפי דעתי, אתה צריך לעמוד איתן עם גב זקוף ולהסביר, שזה המחיר, הנדון אם זה יקר או לא כבר עבר ברגע שהזמנת העבודה נעשתה, וכרגע היסורי מצפון של הלקוח הם בעיה שלו.

אני לא זוכר ממי שמעתי שהיה איזה עבודה שעשתה, ואחרי זה ברגע התשלום הלקוח אמר שהוא לא יכול לשלם את כל הסכום כי להוציא סכום כזה עושה לו בעיות בשלום בית.
ונו... זה בעיה שלך?

קל לדבר. וליעץ תעשה ככה וככה וכו'.
אבל ביחד, אנחנו חברים למקצוע ונחזק זה את זה לעמוד על שלנו ולא להיות סמרטוטים!!
לעבוד עוד שעה על טעות שלי בעיצוב - אני מוכן, לסבול יסורי מצפון ו"רִיגְשִי" מלקוח קמצן זה לא.

• הוסף לסימניות
אין לי יסורי מצפון בכלל!!
אבל ב"ה אני עומד שש שנים במקצוע ולא היה לי לקוח כזה שנותן לי תחושה שעשקתי אותו, היו לי לקוחות קשים בקטע של תיקונים בלי סוף או כאלה שעשו לי בעיות עם התשלום אבל לפחות בסופו של דבר תמיד יצאתי עם סיפוק כי הלקוח יצא מרוצה.
אבל אם הלקוח לא מרוצה תסכים איתי שזה לא שווה, כי הכסף זה לא העיקר.
מראש כשאני מזהה לקוח כזה אני לא מתחיל בכלל את העבודה, ואני דוקא יודע לסנן לקוחות מהסגנוון הזה, רק הלקוח הזה כל הדרך נתן תחושה שהכל בסדר ושהוא מרוצה מהעבודה וכו', אבל בתכלס כשהגענו לתשלום הפרצוף השתנה. ובפרט שהוא בא אלי ע"י לקוח קבוע אז הוא נותן תחושה גם ללקוח הקבוע שאני לא בסדר ובאיזשהו מקום זה משפיע.

• הוסף לסימניות
אולי תזכיר לו שהעבודה נעשתה בלחץ מהרגע להרגע..
בבית דפוס לא היו עושים לו את זה בלחץ כזה..
לא כזה חכם שהדפוס אומר שהיו עושים לו את זה--כשזה דיבור באויר.

וכמו שאמרו אחרים--לומר לו שאתה מצטער שהוא מרגיש שזה יקר, לך לא שווה לקחת פחות מהסכום הזה. ושבפעם הבאה ידבר קודם עם הדפוס לפני שהוא בא אליך.
אני לא הייתי מנסה להשאיר לקוח כזה ולבוא לקראתו.

אתה צריך שיבואו אליך לקוחות שרוצים אותך במחירים שלך. ואם לא מתאים להם--תסביר בצורה הכי עדינה שבאמת שווה להם לנסות אחרים.

• הוסף לסימניות
אני בהחלט מבין את ההרגשה, ולקוח לא מרוצה זה לא דבר נעים בגללי ולא בגללו, זה נכון. אבל כל זה בגלל התנהלות בעבודה, אבל אתה בסדר גמור.
אי אפשר לרצות את כולם כל הזמן, אם היית עושה לו בחינם אז הוא היה מרוצה, ואתה?
זה בעצם מאזן כזה, וזה בכל דבר בחיים.
נפלת על.... קמצן... וכל מה שלא תעשה לא יספק אותו. אם תעשה לו הנחה אז הוא יבקש עוד ויתמקח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טקסט;2120990:
. ובפרט שהוא בא אלי ע"י לקוח קבוע אז הוא נותן תחושה גם ללקוח הקבוע שאני לא בסדר ובאיזשהו מקום זה משפיע.
אולי תוכל לגשת אליו דרך הלקוח הקבוע שלך שהוא יסביר לו שזה מחיר הוגן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ydesigner;2121230:
אולי תוכל לגשת אליו דרך הלקוח הקבוע שלך שהוא יסביר לו שזה מחיר הוגן.

זאת הבעיה שהוא אמר ללקוח הקבוע שבדפוס אמרו לו :cool: שהיו עושים לו את העבודה הזאת בחצי מחיר.
אם בדפוס אמרו, אז בטח הם יודעים מה שהם אומרים.... וזה השפיע גם על הלקוח הקבוע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה