כללי תמחור עיתון לסמינר

• פותח הנושא sara
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום לכולם,
עיצבתי עיתון לסמינר 76 עמודים בצבע, עם הרבה כתבות ושירים, כל אחד בעיצוב שונה לפי דרישת הלקח,(אם היו שתי דברים שהזכירו קצת...הייתי צריכה לשנות)לפי מה מתמחרים כזה דבר? עמודים? :confused::confused: אם כן כמה מקובל לקחת לעמוד?
תודה רבה לכל העוזרים

• הוסף לסימניות
למישהו יש מחירון כללי לכל סוגי העבודות????

• הוסף לסימניות
נושא המחירים כבר נטחן בעבר בפורום רבות מאוד.

בעיקרון לא נראה לי שיש למישהו מחירון קבוע לעבודות.
מה שכן אני רואה אצל החברים שיש מחיר מינימום אפי' לעבודה קטנה מאוד.
ותמיד - כמה שיותר - עדיף.

אם את כבר אוחזת אחרי ביצוע העבודה תנסי לשקלל את כל שעות העבודה X ... ש"ח לשעה - זהו מחיר המינימום שאת חייבת לקחת בלי להתפשר על אגורה. ואם את יכולה לקחת יותר מזה - השמים הם הגבול.

זכרי: את עובדת מקצועית. המקצועיות שלך שווה כסף. שעת עבודה שלך שווה כסף. התוכנות שלך עולים כסף. מחשב עולה כסף. שירותי משרד עולים כסף וכו' וכו'.

• הוסף לסימניות
כל האמור לעיל זה עדיין לפני שהתייחסתי לעובדה הבאה:
העבודה לא נעשתה בסגנון רץ ואחיד לכל אורך החוברת.
וכמו שאומרים לעבודות מיוחדות - יש מחיר מיוחד!!!

• הוסף לסימניות
פרינטר,
כל מה שכתבת על נושא התימחור צודק מאד. צריך לדעת להעריך את העבודה, ואת ההשקעה בה, ולדעת לגבות.

אבל.. מה עושים כשלא יודעים איך לבקש את המחיר?
קורה לי הרבה פעמים שאני חושבת שמגיע לי סכום מסוים על העבודה, ואני פשוט לא מסוגלת לבקש אותו מהלקוח, ולכן אני מבקשת הרבה פחות ממה שנראה לי. אני יודעת שזה לא בסדר, אבל..

יש לך עיצה מה עושים בכאלה מקרים? (במיוחד כשלא מסכמים מראש מחיר, ורק אחרי העבודה הלקוח אפילו כשהוא מרוצה מעקם את האף למשמע הסכום המבוקש)

• הוסף לסימניות
הי שרה,
מקובל לתמחר לפי עמודים , המחיר נקבע לפי מס' העמודים , לפי רמת הביצוע וסוג העימוד.
עם הנתונים שכתבת הייתי ממליצה לך לתמחר לפי 30$ לעמ' (דולר=4ש"ח)

• הוסף לסימניות
מחירים ברצפה...

הבעיה שלי שאני לוקחת מחירים ברצפה(לפי מה שאומרים לי)..

כי אין לי מושג מה המחירים היום בשוק, גם אני לא יודעת להעריך לפי העבודה כמה לקחת.

סתם לדוג' : על דיסק שמעתי שמישהי לקחה 100$ , ואמרו לה שזה זול, היא צריכה לקחת 1000$............?????

אני אפילו על 100$ לא חשבתי..........

הבנתם????

בבקשה, אם למישהו יש באמתחתו מחירים אשמח לקבלם.:eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רומינגטון;139391:

אני וחברי המעמדים של ספרי קודש מחשיבים את הדולר לכה"פ 4.3 ש"ח.

אין שום סיבה שהיא תקח פחות.

• הוסף לסימניות
כשמסכמים מחיר מראש, למרות הפחד הסמוי פן הוא יברח ממני, חוסכים הרבה כאבי ראש ופרפורי לב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;139345:
פרינטר,
כל מה שכתבת על נושא התימחור צודק מאד. צריך לדעת להעריך את העבודה, ואת ההשקעה בה, ולדעת לגבות.

אבל.. מה עושים כשלא יודעים איך לבקש את המחיר?
קורה לי הרבה פעמים שאני חושבת שמגיע לי סכום מסוים על העבודה, ואני פשוט לא מסוגלת לבקש אותו מהלקוח, ולכן אני מבקשת הרבה פחות ממה שנראה לי. אני יודעת שזה לא בסדר, אבל..

יש לך עיצה מה עושים בכאלה מקרים? (במיוחד כשלא מסכמים מראש מחיר, ורק אחרי העבודה הלקוח אפילו כשהוא מרוצה מעקם את האף למשמע הסכום המבוקש)

1. תתאזרי בביטחון עצמי, ותבקשי את מלוא הסכום שמגיע לך.
אם לא תעשי את זה בתחילת הדרך, לא תדעי לעשות זאת ג"כ בהמשך. ואני בטוח שאת רוצה לעבוד בשביל להרוויח ולא לעבוד בחינם.

2. הלקוח מעקם את האף, כי הוא רואה ומרגיש את החוסר ביטחון עצמי, ולכן הוא רוכב על הכל הזה, ומשדר אף עקום בענין כי הוא רוצה לנצל אותך במחיר. [האמור לעיל הינו התנהגות בתת מודע של האדם].
אם את תשדרי את החוסן והיציבות בביטחון עצמי להעריך את זמנך, עבודתך והשקעתך, הוא לא יעיז לצייץ והוא ישלם כמו שאומרים באידיש: ווי א טאטאלע.

3. טיפ קטן לבסוף: מחיר זול מבריח לקוחות טובים, ומזמין לקוחות לא רצויים. מחיר יקר שומר על הקליינטים.

[סיפור קטן לדוגמא: לקוח שלי התגאה באזני אתמול בצהרים שהוא עשה עבודה אצל אחד ממנהלי הפורום בסכום של כמה אלפי שקלים - - -
ולמה אני מספר לך את זה?
כי לא רק שהוא לא הרגיש פרייאר לשלם סכום כזה, אלא שהוא הבין גם הבין שעל עבודה טובה משלמים, והוא עשה את זה בלב שלם ובגאווה מסויימת].

• הוסף לסימניות
האמת, שיש לי הרבה שצועקים עלי על זה שאני לא יודעת לתמחר כמו שמגיע לי. ושמעתי כבר הרבה דרשות ונאומים בנושא.
אבל... היה לי לפני כשנה לקוח שעשיתי לו עבודה יפה ומושקעת מאד, עם הרבה טירטורים ותיקונים. והוא היה מאד מרוצה בסוף. לא סיכמנו מראש על מחיר, והתלבטתי המון כמה לקחת לו. הראיתי את העבודה לעוד 2 גרפיקאים שעובדים איתי והתיעצתי איתם, והם שכנעו אותי שאקח מחיר מסוים, ולא אהיה טפשה כמו תמיד שלא יודעת לקחת.. החלטתי לאזור אומץ, וכשהוא התקשר לשאול על התשלום, אמרתי מה שאמרתי (פחות ממה שאמרו לי לקחת... אבל בשבילי זה היה מספיק הרבה), והבנ"א היה פשוט בהלם "מה? כ"כ הרבה? נכון שעשית עבודה מדהימה, אבל למה כזה סכום? לא חלמתי.."
מאז, אני שוב מתלבטת ומתלבטת, ולא יודעת כמה לומר, ותמיד אומרת פחות ממה שצריך.

אני לא אומרת, יש גם לקוחות שיודעים לשלם יותר ממה שאני מבקשת, ובהחלט מעריכים את העבודה. אבל כשיש כאלה שלא מבינים במחירים - זה גורם לי שוב לתמחר בזול.

• הוסף לסימניות
מיכל - מנסיון עגום של "לא נעים" וכו' -
חייבים לסכם מחיר מראש. חייבים.
כולל מחיר התיקונים/שינויי טקסט/שינויי פורמט וגודל באמצע העבודה
(סתם לדוגמה - לקוח שבאמצע עבודה על חוברת בגודל A5 החליט להפוך אותה לגודל גלוי'ה)

אני שולחת קובץ וורד עם הצעת מחיר. הכל מתוייק.
ובכל הצעת מחיר יש בסוף הערה שכל שינויים במהלך העבודה יתומחרו בנפרד.

הכל מאת השם, פרנסה זה משמים, ואל תיבהלי. תקחי כמה שמגיע לך. לא צריך להגזים ולהשתגע, ואני לא מכירה אותך ואת רמת העבודות שלך, רק שזה יהיה בהתאם.
גם בשבילך - לדוגמה כשאת עושה עבודה ששווה 3000 ולוקחת רק 1000, למרות ש-1000 זה נשמע המון (!!!) אבל לעומת מה שעשית זה שליש מחיר. זה משפיע גם עלייך, וגורם לך להרגיש לא טוב עם עצמך, להרגיש מנוצלת, ומשאיר לך טעם רע בפה.

אני מדברת מנסיון, כי גם לי מאוד קשה הקטע הזה, ובזכות כמה אנשים טובים פה בפורום למדתי שזה פשוט א-ב במקצוע שלנו.

• הוסף לסימניות
מחירים דחוף.!!!!!!!!!!

למה אחרי כל הטחינה הזו, אף אחד לא מבין שבכל זאת אני צריכה מחירים????

הכי דחוף לי, כמה לוקחים על עיצוב בלנק ומעטפה???

ועל מגנט בגודל A5 בערך.?

:eek::eek::eek:

• הוסף לסימניות
סליחה שלא הסברתי, אני פשוט חדשה בשטח...

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה למה HAL17 לא מקבלת תשובה???

ההודעה שלי שקופה???

PROG, אפשר אולי את העזרה שלכם במחירים????

• הוסף לסימניות
למה את צועקת? :)

• הוסף לסימניות
כבר עשית את המגנט? אם כן תעלי אותו ויהיה אפשר לדעת בערך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רומינגטון;139734:
למה את צועקת? :)

לא צעקתי רק התעצבנתי...:D

פשוט אני מכינה למישהו בלנק ומעטפה, וכשיגיע הזמן לשלם, אין לי מושג כמה לבקש...

סליחה על הצעקות, לא התכוונתי להחריש לכם את האזניים...

והפעם תודה מראש על התשובות (שאני מקווה שיגיעו מהר).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara;139740:
כבר עשית את המגנט? אם כן תעלי אותו ויהיה אפשר לדעת בערך...

זה מגנט פשוט של לוח זמני הלימודים לחיידר.(בושה להעלות אותו...)

כמה נראה לך התשלום???

• הוסף לסימניות
אם בושה להעלות אותו אז 25 ש"ח זה די והותר.
אתה לא מבין שלא ניתן להגיד מחירים אפילו בערך אם לא רואים את רמת העבודות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה