- הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;573283:באמת לא התכוונתי לעורר דיון בנושא ואני מתנצל בפני פותח האשכול ובפני נוחעם על הסטיה מהנושא המקורי. (אם כי, מצד שני, הדיון הער באשכול עוזר למשוך את תשומת הלב של המועמדות למשרה, אז זה יכול להיות דווקא טוב.)
כל אחד כאן יודע שמדובר במשרה מצויינת אצל מעסיק מדהים. אין ספק שמדובר בהצעת עבודה קוסמת במקום עבודה עם המון פוטנציאל ואתגר.
עכשיו לגבי פער השכר בין גברים לנשים;
אז נכון שגם לגברים יש בית, אבל כמה נקודות:
א. בהרבה מקרים גבר נתפס בעיני מעסיק כעובד שאפשר להפיק ממנו יותר בהשוואה לאישה. אני לא מכיר הרבה נשים שהיו מוכנות/מסוגלות לעבוד 55 שעות בשבוע, אבל אני מכיר גברים שעובדים ככה. תפקידים שמעורבת בהם עבודה בתנאים קשים, פחות מתאימים לנשים והן תהיינה פחות יעילות, זה שיקול של המעסיק. ציינו כבר שנשים, מטבען, נוטות ללדת יותר מגברים (ולהיעדר יותר). כל זה הופך את האישה לעובדת פחות רווחית בעיני מעסיקים מסויימים.
"בזיעת אפך תאכל לחם" -זו הקללה של האיש.
ב. נשים נשואות ואמהות לילדים משלמות על כך מחיר בשוק העבודה. שיעור השתתפותן של אמהות בכח העבודה יורד ככל שעולה מספר הילדים ועולה ככל שעולה גיל הילד הצעיר.
גברים אינם נפגעים מהיותם אבות.
הכנסתן הממוצעת של נשים נשואות בשנת 2007 לא עלתה עם הגיל. בניגוד לכך, הכנסתם הממוצעת של גברים נשואים עלתה עם הגיל יותר מאשר זו של הרווקים וברוב הגילאים גם של הגרושים. כלומר, לנישואין היתה השפעה שלילית על כושר ההשתכרות של נשים, והשפעה חיובית על כושר ההשתכרות של גברים.
"בצער תלדי בנים" -זו הקללה של האישה.
ג. נתון נוסף שאולי קשור לקודמים: רק 10% מבעלי תפקידי ניהול בתעשייה הן נשים, בעוד שהן מהוות כ-30% מכלל העובדים בתעשייה. אגב, גם אותן נשים, הן מנהלות בדרגים הנמוכים ובדרגי הביניים בלבד. האם זה בגלל שמעסיקים מסתייגים משיבוץ נשים בתפקידים ניהוליים, או שמא בגלל סיבות הקשורות בנשים עצמן, אני לא מתיימר לקבוע, אבל אלו הנתונים.
לדעתי יש לאפליה על רקע מגדרי, שורשים תרבותיים, -שובייניסטיים אם תרצו, אבל חלק מהגורמים למצב הן דווקא נסיבות טבעיות ואובייקטיביות שעומדות בלב העניין.
מסכימה איתך!
מלבד ה55 שעות,
גבר עובד 55 שעות תנקה מזה סיגריות הפסקת קפה בכלל ממה שראיתי בחים גברים פחות יעילים בעבודה.(בכ"א איפה שאני עבדתי)
ואני יכולה להגיד לך שעבדתי מספיק שבועות במתכונת של 55 שעות. (למרות שהיה לי ילד)
אבל אם זה קורה צריך להיות מה שכתבתי לפני שהבעל עוזר או משהו אחר.
כי אני לא מאמינה ששני בני הזוג יכולים לעבוד כ"כ קשה.
אם הגבר עובד למה שהאשה תעבוד??? במיוחד שלה הרבה יותר טבעי ונוח בבית.
ואם הוא לא עובד היא יכולה לעבוד והוא יעשה מה שצריך בבית.
הנושאים החמים