- הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;573482:צודקת בנקודה: עובד פחות - מספיק יותר.....
על סמך?
נכתב ע"י אוהב0ישראל;573482:צודקת בנקודה: עובד פחות - מספיק יותר.....
נכתב ע"י ROT;573483:לא היה לי זמן לקרוא הכל כדי לענות,
יכול להיות שענו כבר,
גבר שמגיע ללמד בת"ת ולמד 7 שנים בישיבה, זה כמו שלמד קורסים כמה שנים, כי ללמוד וללמד גמרא הוא יודע, הוא גדל בין הבריות ובפנימיה וממילא הוא למד עוד דברים בחיים, וזה מוכר במשרד החינוך לכן הוא מקבל תגמול גדול, כי זה כמו תעודת בכיר מסוימת,
למלמד אין ימי חופשה באמצע השבוע, אין לו חופש של חודשיים, אין לו חופש חנוכה, וכד'
והכי חשוב לומר שאין בנמצא אחד שמתחיל ב5000 ש"ח, חוץ עם הוא עובד גם אחה"צ שאז זה שעות נוספות,
מסכים עם כל מילה.נכתב ע"י Shia;572973:נשים חרדיות הן כוח עבודה מקצועי, זול וזמין.
גברים חרדים אינם זולים ולא זמינים באותה מידה.
שטיות.אישה היא לרוב מאוד מקצועית(בהדגשה על לרוב)נכתב ע"י R.Design;572975:הדגשה על הזול...
כל מילה פנינהנכתב ע"י alizae;573048:אפשר לנצל רק את מי שמרשה לנצל את עצמו.
סוף סוף מישהו מדבר לענייןנכתב ע"י פופקו;573066:אני בכלל לא מבין את המשפט "תמיד חלמתם לעבוד במשרד פרסום"...
אני מאוד מקווה שהחלומות שלי היו וימשיכו להיות על דברים יותר כיפיים, יש כאן מישהו שחולם על זה?
גבר יותר יעיל לרוב בעבודה בגלל הטבע שלו.נכתב ע"י Shia;573283:באמת לא התכוונתי לעורר דיון בנושא ואני מתנצל בפני פותח האשכול ובפני נוחעם על הסטיה מהנושא המקורי. (אם כי, מצד שני, הדיון הער באשכול עוזר למשוך את תשומת הלב של המועמדות למשרה, אז זה יכול להיות דווקא טוב.)
כל אחד כאן יודע שמדובר במשרה מצויינת אצל מעסיק מדהים. אין ספק שמדובר בהצעת עבודה קוסמת במקום עבודה עם המון פוטנציאל ואתגר.
עכשיו לגבי פער השכר בין גברים לנשים;
אז נכון שגם לגברים יש בית, אבל כמה נקודות:
א. בהרבה מקרים גבר נתפס בעיני מעסיק כעובד שאפשר להפיק ממנו יותר בהשוואה לאישה. אני לא מכיר הרבה נשים שהיו מוכנות/מסוגלות לעבוד 55 שעות בשבוע, אבל אני מכיר גברים שעובדים ככה. תפקידים שמעורבת בהם עבודה בתנאים קשים, פחות מתאימים לנשים והן תהיינה פחות יעילות, זה שיקול של המעסיק. ציינו כבר שנשים, מטבען, נוטות ללדת יותר מגברים (ולהיעדר יותר). כל זה הופך את האישה לעובדת פחות רווחית בעיני מעסיקים מסויימים.
"בזיעת אפך תאכל לחם" -זו הקללה של האיש.
ב. נשים נשואות ואמהות לילדים משלמות על כך מחיר בשוק העבודה. שיעור השתתפותן של אמהות בכח העבודה יורד ככל שעולה מספר הילדים ועולה ככל שעולה גיל הילד הצעיר.
גברים אינם נפגעים מהיותם אבות.
הכנסתן הממוצעת של נשים נשואות בשנת 2007 לא עלתה עם הגיל. בניגוד לכך, הכנסתם הממוצעת של גברים נשואים עלתה עם הגיל יותר מאשר זו של הרווקים וברוב הגילאים גם של הגרושים. כלומר, לנישואין היתה השפעה שלילית על כושר ההשתכרות של נשים, והשפעה חיובית על כושר ההשתכרות של גברים.
"בצער תלדי בנים" -זו הקללה של האישה.
ג. נתון נוסף שאולי קשור לקודמים: רק 10% מבעלי תפקידי ניהול בתעשייה הן נשים, בעוד שהן מהוות כ-30% מכלל העובדים בתעשייה. אגב, גם אותן נשים, הן מנהלות בדרגים הנמוכים ובדרגי הביניים בלבד. האם זה בגלל שמעסיקים מסתייגים משיבוץ נשים בתפקידים ניהוליים, או שמא בגלל סיבות הקשורות בנשים עצמן, אני לא מתיימר לקבוע, אבל אלו הנתונים.
לדעתי יש לאפליה על רקע מגדרי, שורשים תרבותיים, -שובייניסטיים אם תרצו, אבל חלק מהגורמים למצב הן דווקא נסיבות טבעיות ואובייקטיביות שעומדות בלב העניין.
על שאשכול מחכים/מצחיק/מעצבן... שמעתי אבל שאפשר להריחנכתב ע"י גולדשטין;573291:איכס! מהאשכול הזה עולה ריח לא נעים!!!!!
וידוע הביטוי שהגבר הוא זה שלובש את המכנסים.נכתב ע"י ונתנו10;573297:דיון מרתק.
חלק מהתגובות נוגעים בנושאים לא כ"כ קשורים, אבל נוותר לכם בינתיים.
כמה נקודות:
לגבי תשלום בסיסי: בכל מקום עבודה רציני, סכום ההתחלתי זהה לגברים ולנשים.
- אצל לפחות 95% מהנשים הבית תמיד בעדיפות העליונה.
- אצל לא מעט גברים הקריירה יותר חשוב להם מדברים אחרים.
- הגבולות בין העבודה והבית ברורים מאוד לנשים - פחות לגברים.
- היות ובמגזר החרדי הנשים יותר נמצאות בשוק העבודה, הן נלחמות על אותה משבצת פנויה, ולכן הערך של סוג עבודה זו יורד (כמו כל דבר אחר בעולם - הכל לפי ההיצע והביקוש). לעומתן, הגבר מסתכל סביבו ורואה שאין הרבה כמוהו בתחום שלו, והערך העצמי שלו עולה.
- כשהערך העצמי עולה - הוא יפגין כשרונותיו החוצה, וינסה להוכיח לכולם כמה הוא שווה. מה שאין כן הנשים צנועות וכמעט ולא מתרברבות על כך.
- הגבר גם מכניס את האגו שלו בתוך העבודה, ולכן מרגיש יותר בנוח לריב עם הבוס על גובה המשכורת.
זה שהגבר תפס אומץ וביקש וגם קיבל יותר - זה זכותו המלאה.
אם האשה היתה עושה את אותו דבר, היו מעריכים אותה יותר ומוסיפים גם לה לא פחות.
גם אני ב"ה לא מעשן וכן גבר לרוב עשה רושם של עובד יותר מהר וכו'...נכתב ע"י אוהב0ישראל;573482:אין מה להגיד. תפסת את הנקודה.
גברים עובדים פחות. מעשנים יותר.
מגבר (ברוך שעשני) שלא ראה סיגריה מימיו, ושמה לעשות, צודקת בנקודה: עובד פחות - מספיק יותר.....
נכתב ע"י איצה מאייר;573567:ורק בדיחה קטנה:תמיד אמרו לי שכאשר לצה"ל נופל מטוס היה שם טייסת![]()
נכתב ע"י Shia;573283:עכשיו לגבי פער השכר בין גברים לנשים;
אז נכון שגם לגברים יש בית, אבל כמה נקודות:
א. בהרבה מקרים גבר נתפס בעיני מעסיק כעובד שאפשר להפיק ממנו יותר בהשוואה לאישה. אני לא מכיר הרבה נשים שהיו מוכנות/מסוגלות לעבוד 55 שעות בשבוע, אבל אני מכיר גברים שעובדים ככה. תפקידים שמעורבת בהם עבודה בתנאים קשים, פחות מתאימים לנשים והן תהיינה פחות יעילות, זה שיקול של המעסיק. ציינו כבר שנשים, מטבען, נוטות ללדת יותר מגברים (ולהיעדר יותר). כל זה הופך את האישה לעובדת פחות רווחית בעיני מעסיקים מסויימים.
ככה יום הנוהל בציבור שלנו כשמנכ"ל של המוסד /עסק אין אפילו תואר ba לניהול עסקיםנכתב ע"י ונתנו10;572846:שליטה מלאה בכל תוכנות אדובי CS5
אין אחת כזו בכל הארץ. ואם יש היא לא מחפשת עבודה![]()
נכתב ע"י alizae;573144:דווקא אין פסיכולוגית אחת שפיתחה תאוריה חדשה, לאומת פרוייד, מסלוב, אריקסון וכו'
נכתב ע"י cmyk;573930:עדיין לא הצלחתי לאתר את זה שברוב תבונתו הטה את נושא האשכול לנושא שהביא לפטפוטי סרק - -
נכתב ע"י איצה מאייר;573567:ורק בדיחה קטנה:תמיד אמרו לי שכאשר לצה"ל נופל מטוס היה שם טייסת![]()
נכתב ע"י naamah;573943:אבל נושא האשכול בעצמו מזמין פטפוטי סרק, כי בעצם אין כאן נושא לדיון.
נכתב ע"י cmyk;573966:אכן.
לנו נותר רק לתהות האם הפסיקו את משכורתם של מנהלי הפורומים - -
או ש...
נכתב ע"י אלי ויסברג;574161:לשנות את שם האשכול ל"שוויון הזדמנויות ופמיניזם בראי מודעת הדרושים".
אני חושב שצריך להעניק לגברים הזדמנויות עבודה בכלים במטבח, ברצפה בסלון, בטיטול באמבט, ואז בהדרגה נראה ירידה משמעותית בביקוש משרות העבודה על ידי גברים, ולהפך אצל הנשים.
[הנ"ל ציני כמובן]
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים