טיול תנו רעיונות למסלולים ואטרקציות בצפון

נא למקד מה חשוב לכם בדיוק!
מסלולים גילבון זאכי נחל כזית נחל עמוד בניאס תחתון מחניון האקלפטוס זה הידועים.
מעינות:עין ליאור עין כובס ליד צפת ויש את הגוחדר גישה רק ברכב בריכת הקצינים שמפוצצות בימים כאילו.
מה עוד יש מעינות בכל פינה בצפון רק השנה אחרי שנה כזו חלק שחונים מאוד.
המלצה שלי בניאס תחתון וזאכי לא תתחרטו!(אין לי מושג לגבי פריצות ייתכן ויש)ניתן להתחיל את בניאס תחתון מחניון שקד ואז הוא ריק!(ששששש... לא לגלות שלא יבואו כולם)
שאלה לגבי הבניאס תחתון - אנחנו בד"כ עושים את זה מחניון אקליפטוס (בשדה נחמיה)
במקטע שם של הנחל יש חבל טרזן כזה לקפוץ למים, ליד המפל (מפלון)
מה זה חניון שקד? זה לפני הנקודה הזו עם החבל או אחרי?
תודה

במקטע שם של הנחל יש חבל טרזן כזה לקפוץ למים, ליד המפל (מפלון)
מה זה חניון שקד? זה לפני הנקודה הזו עם החבל או אחרי?
תודה
חניון שקד הוא צפונית לחניון אקליפטוס הכניסה משביל עפר קצת אחרי הכניסה לכפר סאלד, בחניון שקד יש יותר זולות ואפשר יותר להימנע מפריצות

חניון שקד הוא צפונית לחניון אקליפטוס הכניסה משביל עפר קצת אחרי הכניסה לכפר סאלד, בחניון שקד יש יותר זולות ואפשר יותר להימנע מפריצות
יש כביש מסודר עד לשם?, אני מתקשר לנהגי מונית וכולם אומרים שהם לא נכנסים עד לשם.

*בשל עומס החום אתרים סגורים:* 12.8

⚠️שמורת טבע נחל עיון: המסלול הארוך סגור
⚠️שמורת טבע נחל שניר – חצבאני: כל המסלולים סגורים למעט המסלול המעגלי הקצר לבריכת השכשוך
⚠️שמורת טבע יהודיה: מסלול יהודייה סגור, זוויתן עליון כניסה אחרונה עד השעה 9:00
⚠️גן לאומי ושמורת טבע ארבל: כל המסלולים סגורים למעט שביל התצפיות
⚠️שמורת טבע נחל חרמון - בניאס: המסלול הארוך סגור. במתחם המפל הירידה למפל בלבד ללא השביל התלוי
⚠️שמורת טבע עין אפק: כל המסלולים סגורים למעט שביל הביצה
⚠️שמורת נחל עמוד: כל המסלולים סגורים לטיול עד יום 16.8

בכל טיול להקפיד על כיסוי ראש ושתיה מרובה.
זה אומר שהכניסה מחניון שקד סגורה?

זה אומר שהכניסה מחניון שקד סגורה?
לכאורה לא, כשרט''ג כותבים המסלול הארוך בבניאס הם מתכוונים לשמורה שבתשלום שיש בה כמה מסלולים
ככה זה נראה לפי ההודעה שלהם שמדברת על המפל והשביל התלוי - כולם בתוך השמורה

לכאורה לא, כשרט''ג כותבים המסלול הארוך בבניאס הם מתכוונים לשמורה שבתשלום שיש בה כמה מסלולים
ככה זה נראה לפי ההודעה שלהם שמדברת על המפל והשביל התלוי - כולם בתוך השמורה
אבל מישהו רשם פה שהטנק הסורי היה סגור וזה חינמי...

אגב לכל השואלים על הבניאס במסלול של הטנק הסורי-
היינו שם ביום שני בערב
הגענו שעה לפני השקיעה, היה יחסית ריק, מקום מהמם!!
בס"ד לא היתה פריצות בכלל, רק משפחות חרדיות אבל כמובן לא לוקחת אחריות הלאה
אבל-
הדרך לרדת לנחל מאד מפחידה
שביל צר עם תהום מצד אחד
אני לא הייתי מוכנה לקחת לשם ילדים או מבוגרים
אבל כן היו למטה משפחות עם ילדים קטנים
שוב-חלק מהדרך ממש כמעט זחלתי כי פחדתי להחליק למטה....

אגב לכל השואלים על הבניאס במסלול של הטנק הסורי-
היינו שם ביום שני בערב
הגענו שעה לפני השקיעה, היה יחסית ריק, מקום מהמם!!
בס"ד לא היתה פריצות בכלל, רק משפחות חרדיות אבל כמובן לא לוקחת אחריות הלאה
אבל-
הדרך לרדת לנחל מאד מפחידה
שביל צר עם תהום מצד אחד
אני לא הייתי מוכנה לקחת לשם ילדים או מבוגרים
אבל כן היו למטה משפחות עם ילדים קטנים
שוב-חלק מהדרך ממש כמעט זחלתי כי פחדתי להחליק למטה....
ומה שכתבו מעלה שהוא סגור יכול הליות שהכוונה לשער שיש מכיוון מפל הבניאס או לחילופין שעמד נציג של שמורת הטבע בכניסה אבל לא נראה שהוא יכול למנוע בכח כניסה

ומה שכתבו מעלה שהוא סגור יכול הליות שהכוונה לשער שיש מכיוון מפל הבניאס או לחילופין שעמד נציג של שמורת הטבע בכניסה אבל לא נראה שהוא יכול למנוע בכח כניסה
יש שער בכניסה ליד הבית קברות, כנראה השער הזה היה סגור
רציתי לוודא שאת חניון שקד לא יסגרו גם או יחלקו קנסות וכד' כי אנחנו בדרך לשם עכשיו
תודה!

יש שער בכניסה ליד הבית קברות, כנראה השער הזה היה סגור
רציתי לוודא שאת חניון שקד לא יסגרו גם או יחלקו קנסות וכד' כי אנחנו בדרך לשם עכשיו
תודה!
ככל הזכור לי אין שם שער שאפשר לסגור

ככל הזכור לי אין שם שער שאפשר לסגור
אין שער, אבל הרבה פעמים יושבים פקחים בכניסה של שמורות חינמיות בימי ביה''ז כדי לוודא שאנשים לא נכנסים מאוחר מדי\בלי מספיק מים\או שלא מכירים את המסלול וכדו'

אין שער, אבל הרבה פעמים יושבים פקחים בכניסה של שמורות חינמיות בימי ביה''ז כדי לוודא שאנשים לא נכנסים מאוחר מדי\בלי מספיק מים\או שלא מכירים את המסלול וכדו'
יצאנו משם עכשיו, היה מקסים
לא היה הרבה אנשים בכלל
מים קפואים קרח
ממש נהננו

יש כניסה לבניאס משביל בכביש 918 קצת אחרי כפר סאלד [לבאים מדרום לצפון] פניה ימינה עם שלט "נבי יהודה" כאשר השביל צמוד לבניאס ויש כמה מקומות צמודים ממש לשביל ויש כמה נקודות שאפשר לחנות ולהכנס למים, המים שם לא עמוקים ובדר"כ די ריק. [אולי זה אחת הכניסות המוזכרות למעלה].

יש כניסה לבניאס משביל בכביש 918 קצת אחרי כפר סאלד [לבאים מדרום לצפון] פניה ימינה עם שלט "נבי יהודה" כאשר השביל צמוד לבניאס ויש כמה מקומות צמודים ממש לשביל ויש כמה נקודות שאפשר לחנות ולהכנס למים, המים שם לא עמוקים ובדר"כ די ריק. [אולי זה אחת הכניסות המוזכרות למעלה].

כשמגיעים מדרום לצפון בכביש הנ"ל הכניסה לחניון שקד הוא פניה שמאלה (לא ימינה) אחרי שעוברים את כפר סאלד (הבניאס זורם משמאל לכביש ולא מימינו) כמו שמופיע במפה שבקישור https://www.waze.com/he/live-map/directions/חניון-שקד?to=place.w.23331148.233573624.310934

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה