דרוש מידע תספורת שונה לילד חסידי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הגזמתם, זה נקרא נושא חסידי מובהק??
תספורת לילד בגיל קטן (לא ילד גדול ובוודאי לא בחור) זה לא נושא חסידי מובהק
בפרט שיש הרבה ילדים חסידיים קטנים ככה
מי אמר שילד חסידי חייב להיות עם קרחת
מילא בפוני הבנתי שיש בעיה כי זה בולט, מה הבעיה בתספורת מספר 2, מה הבעיה בפס
יש בעיה עם תספורת מס' 2?
העיקרון הוא יותר הפוני והפס.

• הוסף לסימניות
לפעמים זה די הלם לראות את הילד עם התלתלים השופעים בלי שיער.
לכן, אפשר להתחיל עם מספר 2-3 שמקובל בכל המקומות ואחר כך להמשיך כמקובל במשפחה/הסביבה הקרובה.
לגבי פס, יש מקומות שזה בסדר גמור.
פוני לא מקובל ודי מתייג את הילד ואת המשפחה.
אם אוהבים את הילד חשוב לתת את הדעת שכל מראה חריג ושונה מציק לו ולא מוסיף להשתלבותו במסגרת החינוך ובסביבה בכלל.
-
לגבי הדקדוק של מוסדות החינוך ישנו סיפור יפה שמתאים גם לכאן:
פעם בא אל הרב שטיינמן אדם בטענה שלא מקבלים את בנו לת"ת בגלל כיפה בלי סרט.
"מה אנשים עושים עסק כזה מחיצוניות" טען האיש, "אפשר לחשוב, עם סרט, בלי סרט".
ענה לו הרב שטיינמן "אם זה לא כזה משמעותי אז למה אתה רוצה את זה? למה אתה עושה מזה עסק?"

• הוסף לסימניות
לגבי הדקדוק של מוסדות החינוך ישנו סיפור יפה שמתאים גם לכאן:
פעם בא אל הרב שטיינמן אדם בטענה שלא מקבלים את בנו לת"ת בגלל כיפה בלי סרט.
"מה אנשים עושים עסק כזה מחיצוניות" טען האיש, "אפשר לחשוב, עם סרט, בלי סרט".
ענה לו הרב שטיינמן "אם זה לא כזה משמעותי אז למה אתה רוצה את זה? למה אתה עושה מזה עסק?"
בזמן החפץ חיים בחור התחיל להתלבש מודרני (לא יודעת במה זה התבטא אבל זה היה שונה מהמקובל)
הבחור התגונן שזה רק שינוי חיצוני
ענה לו החפץ חיים שאם שעון מפסיק ללכת כנראה שמשהו התקלקל בפנים

• הוסף לסימניות
מאד תלוי באיזה חיידר מדובר, יש חסידויות מכלל לא מספרים 0 ובכיתות הגן-מכינה מאד מקובל פוני עדין ופס (סלונים למשל).
את יכולה גם לא לעשות פוני אבל להשאיר מעט שיער מקדימה- למראה טבעי
1676473180179.png

• הוסף לסימניות
מאד תלוי באיזה חיידר מדובר, יש חסידויות מכלל לא מספרים 0 ובכיתות הגן-מכינה מאד מקובל פוני עדין ופס (סלונים למשל).
צפה בקובץ המצורף 1317092
הילד מתוק ממש
אבל ברוב החיידרים החסידיים זה לא מקובל.

• הוסף לסימניות
אבל להשאיר מעט שיער מקדימה- למראה טבעי
ברוב החידרים החסידיים, לכזה "מעט שיער מקדימה" יש שם. קוראים לזה "צ'ופ".
ומי שמגיע מרקע מעט חסידי יודע כמה ילד כזה עלול לסבול.

• הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 1317092
לסלונים יש חדר משלהם אז זה אחרת
מקובל בקהילה ומקובל בחדר ושלום על ישראל
אבל כשצריכים לשלוח למקום אחר אין ברירה חוץ מליישר קו עם הדרישות
ואנשים כתבו שזה לא עובר חלק
אל תהיה צודק, תהיה חכם

• הוסף לסימניות
ילדים בגיל הזה ובפרט בנים בד"כ לא ערים לשינויים קטנים.
חולקת, מכירה ילד שאבא שלו לקח אותו לספר בגיל 3, תספורת מודרנית לקהל יעד חסידי, עם פוני ופס, וכך הסתפר במשך שנה, כשאביו הבין שזה כבר לא לענין וחריגות בנו בנוף הכיתתי חשובה יותר עבר לספר אותו בבית, על 0
כשראיתי אותו בפעם הראשונה הוא אמר לי בעיניים בורקות: הפעם אבא שלי סיפר אותי! הוא יודע יותר מהספר כי הוא מצליח שלא ישאר שערות.....

• הוסף לסימניות
לסלונים יש חדר משלהם אז זה אחרת
מקובל בקהילה ומקובל בחדר ושלום על ישראל
אבל כשצריכים לשלוח למקום אחר אין ברירה חוץ מליישר קו עם הדרישות
ואנשים כתבו שזה לא עובר חלק
אל תהיה צודק, תהיה חכם
ברוב הקהילות זה לא מקובל גם בחיידרים שלהם.
חסידי סלונים (משני הפלגים) שאני מכיר רחוקים מהפוני מרחק שנות אור.

• הוסף לסימניות
יתכן שבשל העובדה שאני חסידת סלונים זה נראה לי מאד טבעי (גם פוני הרבה יותר משורטט ומודגש עובר יופי).
אני מכירה גם חיידרים ירושלמים/חסידיים, לאו דווקא מודרנים שזה בסדר גמור.
אבל האמת היא שכל אחד צריך להתאים את עצמו למקום שבו הוא חי, או לבחור לעצמו מוסדות/סביבה שמתאימה לו...
נזהרת לא לתייג אבל ממש פוגע לדעתי שיש כאן נייקים שמדרגים את מידת החסידות והחסדיות של האדם לפי התספרת שלו, בעיני זה פסול

• הוסף לסימניות
לנו יש בעיה הפוכה אנחנו ליטאים שמרנים והילדים לומדים בחיידר ליטאי וכדי שלא יהיו שונים השארנו פוני הילד חייב להראות כמו החברים זה א ב זה לא כמו מבוגרים ילד שנראה שונה גם אם לא אומר כלום זה מאד מפריע שמעתי מטפלת רגשית שאומרת שאחד מהבעיות של אנשים שמגיעים לטיפול רגשי כי לילד לא היה תחושת שייכות דבר ראשון בבריאןות הנפש אני גרה במקום עם חיידר אחד כך שאין מקום אחר לשלוח

• הוסף לסימניות
נזהרת לא לתייג אבל ממש פוגע לדעתי שיש כאן נייקים שמדרגים את מידת החסידות והחסדיות של האדם לפי התספרת שלו, בעיני זה פסול
לא הניקים מדרגים
הניקים כותבים איך זה נקרא ברחוב

• הוסף לסימניות
לנו יש בעיה הפוכה אנחנו ליטאים שמרנים והילדים לומדים בחיידר ליטאי וכדי שלא יהיו שונים השארנו פוני הילד חייב להראות כמו החברים זה א ב זה לא כמו מבוגרים ילד שנראה שונה גם אם לא אומר כלום זה מאד מפריע שמעתי מטפלת רגשית שאומרת שאחד מהבעיות של אנשים שמגיעים לטיפול רגשי כי לילד לא היה תחושת שייכות דבר ראשון בבריאןות הנפש אני גרה במקום עם חיידר אחד כך שאין מקום אחר לשלוח
לליטאים יש בעיה בפוני?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה