תפילה בחינוך מיוחד

• הוסף לסימניות
אני מחנכת בכיתת חינוך מיוחד ל''ל. הנושא של התפילה בכיתה שלי מאוד מסובך. חלק מהבנות בכיתה שלי לא קוראות וגם אלו שקוראות מתקשות לעקוב בסידור. זו כיתה שעם חלקה אני כבר שנה שלישית (כיתה דו גילאית ג-ד) ועדיין אני מוצאת את עצמי מתפללת עם הבנות מילה במילה ואם אני עוצרת איזה שנייה הבנות פשוט עוצרות איתי כי הן לא יודעות להמשיך לבד או מתבלבלות ואומרות משהו אחר....
ואני שואלת את עצמי עד מתי...וגם בשלב זה אני כבר אמורה להוסיף לבנות קטעים בתפילה איך אעשה את זה אם אפילו בברכות השחר הן לא שולטות? ומה יהיה כאשר אגיע איתן לתפילת שמונה עשרה? אני אובדת עצות.
האם זה קורה גם אצלכן? יש למישהי אולי עצה מה ניתן לעשות?
עד היום הייתי מורה של א-ב והייתי בטוחה שככה זה והן עוד יגדלו וילמדו... עכשיו אני לא כל כך בטוחה כי אני רואה כיתות חנ''מ אחרות בביה''ס שכן יודעות את התפילה ועוקבות.
תודה מראש לעונות :)

• הוסף לסימניות
מי אמר שצריך להוסיף להן קטעים בתפילה?
ושמונה עשרה?
הם הן לא יכולות להתפלל לבד מספיק ברכות השחר וקריאת שמע.
לדעתי.

• הוסף לסימניות
ברור שבמצב הזה אני לא מוסיפה כלום
אבל אני רוצה לקדם אותן בנושא בגלל זה מחפשת רעיונות

• הוסף לסימניות
גם בקטעי שירה הן לא מצליחות לדעת על פה?
אולי הפתרון הוא להוסיף ניגון לקטעי התפילה וכך יזכרו?
כל התפילה בניגון והן ממש מתבלבלות בין קטעים
ניסיתי גם לסמן להן את הקטעים בסידור ולשים להן סימניות בכל קטע שאומרים
ולהסביר את הסדר ומה אומרים מתי והן לא אומרות כל כך הרבה בכיתות הרגילות אומרים הרבה יותר

• הוסף לסימניות
אנחנו עבדנו עם הבנות בשיעור קריאה על קטעים מהתפילה

• הוסף לסימניות
אולי להוריד קטעים ולחזק אחרים ממש במשך תקופה ואזו לאט לאט להוסיף עוד קטע ועד אחד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה