- הוסף לסימניות
אין בזה כזית.נכתב ע"י מוריה ח;1216290:לי ידוע שצריך לנקות את החמץ, ולצערי אני מוצאת חמץ במלא מקומות.
במסילות של החלונות מצאתי שקדי מרק,
פירור של פחות מכזית מתבטל ב'כל חמירא' שאת אומרת בערב פסח.
אין בזה כזית.נכתב ע"י מוריה ח;1216290:לי ידוע שצריך לנקות את החמץ, ולצערי אני מוצאת חמץ במלא מקומות.
ואני חושבת שצריך לצעוק את זה. וכמה שיותר בקול. ולו בשביל אותן נשים ששואפות לנקות כמו אמא וסבתא שלהן, שהתחילו פסח כבר מחנוכה, ובט"ו בשבט קרצפו משקופים. ומרגישות נקיפות מצפון שהן לא יוצלחיות שהבית שלהן - שומו שמים - מלא חמץ בכ"ט אדר. האמהות והסבתות שלנו עבדו עד 4 (אם בכלל יצאו לעבוד)? כמה חפצים היו אז בכל בית? כמה בגדים לכל אחד? לנקות את הררי החפצים ומכשירי החשמל שיש היום בכל בית, מצריך השקעה אדירה, שלא תמיד בבתים הברוכים שלנו מתאפשרת (ב"ה). אז לאותן נשים מתוסכלות צריך לצעוק לתוך האוזניים: "אבק זה לא חמץ" וכו'. וזה לא בדיעבד, זה לכתחילה! אתן לא חייבות! זה לא ויתור! זו ההלכה!נכתב ע"י מוריה ח;1216227:אני לא אוהבת את הצעקה הזאת בפומבי. יש דברים שמותרים, ואין איתם בעיה, אבל לא חייבים לצעוק אותם.
אימותנו וסבתותנו וסבתות סבתותנו ניקו לפסח בחורים ובסדקים. אין סיבה שאנחנו נפסיק מהמסורת היפה הזאת רק כי יש כמה חכמות שמלמדות אותנו מה הלכה ומה לא.
נכתב ע"י מוריה ח;1216290:אז אולי תחכימי אותי במה הרבנים אומרים.
לי ידוע שצריך לנקות את החמץ, ולצערי אני מוצאת חמץ במלא מקומות.
מתחת לארונות,
בארגזי המצעים,
מצאתי - ואני כמעט בטוחה שכולנו מוצאים חמץ בכל מיני חורים(חוץ מיחידות סגולה, שבאמת לא צריכות לנקות לפסח, כי כל השנה אצלן פסח)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים