שוק ההון תשואת מדינות מכל רחבי העולם בשנת 2024

• הוסף לסימניות
אף אחד לא טען שהs&p מניב פחות מהעולמי.
טענו רק שלא רוצים לשים את כל הכסף על מדינה אחת.
אכן אבל אני יסביר את עצמי יותר טוב
בעצם הפיזור הזה בעיניי כמו שאני מבין את הרציונל של התומכים ( באהבה רבה, כשם שפרצופיהן...)
הוא כמין תעודת ביטוח ליום שארהב תאט את הצמיחה/תבוא מדינה אחרת ותקח פיקוד אני יהיה מסודר ועל זה הם מוכנים לשלם 'פרמיה' להרוויח פחות. ולכן:
1. אני בא להראות שהביטוח הזה עולה הרבה יותר כסף ממה שחושבים. זה לא ששאר העולם נותן לכם איזושהיא תשואה. הוא פשוט לא עושה כמעט כלום ( צריך לחשב שוב עם האחוזים החדשים ומבלבל מאד כל סוגי המדדים העולמיים האלה. . אבל בגדול מ 2015 זה מה שקורה). אז הביטוח הזה יקר מאד .
2. כמו שראינו השנה אירופה בשיא ביצועי חסר מזה 25 שנה !! כשנקבל 3 שנים רצוף שאירופה תכה את ארהב אני יחשב מסלול מחדש. אני לא מפחד לשנות דעה.
3. אני לא ראוה שום 'מעצמה' מתקרבת לארהב. כל מי שכנראה תעקוף אותה כל אחת בתורה בשנה המוצלחת שלה יהיו מדינות קטנות שיובילו שינוי טוב כזה או אחר כמו ארגנטינה השנה וישראל כנראה בתקופה הקרובה עם ההסכם עם סעודיה. לא רואה מדינה גדולה כמו ארהב שמביאה כזאת צמיחה בעזור הקרוב.
תראה בתחילת הרשימה אין לך אף מעצמה שהגיעה קרוב חוץ מסין שקרסה בשנים האחרונות וגם השנה עלתה בעיקר על "מילים" למי שעוקב על השוק הסיני ומבין מה אני מדבר. לא הייתי שם כספי על קרן הסיני.

הכי חושב להיצמד לתוכנית לא לשנות דעה כל יומיים כמובן.

• הוסף לסימניות
בעצם הפיזור הזה בעיניי כמו שאני מבין את הרציונל של התומכים ( באהבה רבה, כשם שפרצופיהן...)
הוא כמין תעודת ביטוח ליום שארהב תאט את הצמיחה/תבוא מדינה אחרת ותקח פיקוד אני יהיה מסודר ועל זה הם מוכנים לשלם 'פרמיה' להרוויח פחות. ולכן:
1. אני בא להראות שהביטוח הזה עולה הרבה יותר כסף ממה שחושבים. זה לא ששאר העולם נותן לכם איזושהיא תשואה. הוא פשוט לא עושה כמעט כלום ( צריך לחשב שוב עם האחוזים החדשים ומבלבל מאד כל סוגי המדדים העולמיים האלה. . אבל בגדול מ 2015 זה מה שקורה). אז הביטוח הזה יקר מאד .
2. כמו שראינו השנה אירופה בשיא ביצועי חסר מזה 25 שנה !! כשנקבל 3 שנים רצוף שאירופה תכה את ארהב אני יחשב מסלול מחדש. אני לא מפחד לשנות דעה.
3. אני לא ראוה שום 'מעצמה' מתקרבת לארהב. כל מי שכנראה תעקוף אותה כל אחת בתורה בשנה המוצלחת שלה יהיו מדינות קטנות שיובילו שינוי טוב כזה או אחר כמו ארגנטינה השנה וישראל כנראה בתקופה הקרובה עם ההסכם עם סעודיה. לא רואה מדינה גדולה כמו ארהב שמביאה כזאת צמיחה בעזור הקרוב.
תראה בתחילת הרשימה אין לך אף מעצמה שהגיעה קרוב חוץ מסין שקרסה בשנים האחרונות וגם השנה עלתה בעיקר על "מילים" למי שעוקב על השוק הסיני ומבין מה אני מדבר. לא הייתי שם כספי על קרן הסיני.

אתה כמובן צודק.
עד לתרחיש קיצון.

• הוסף לסימניות
מה הקשר?

כי שאתה עצמך כתבת, טענת ה'מפזרים' היא החשש יום אחד מהפסקת הובלת הבכורה העולמית ע"י ארה"ב.
ברור שמישהו ייקח את מקומה (ולו חלקית), ואירופה היא האופציה הראשונה.
אפשר לחלוק על החשש, אפשר לא להסכים איתו.
אבל 'להוכיח' מכך שכעת (כשארה"ב עדיין מובילה) אירופה מביאה ביצועי חסר - זה עירוב מין בשאינו מינו.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובות!

אני התכוונתי למה שראיתי בהודעה הזאת:

(לא הבנתי בדיוק את התשובות, אבל כנראה שהם מתרצות את הסתירה...)

• הוסף לסימניות

בנוגע לדיון על ארה"ב מול עולמי.

אם הבנתי נכון, אתה בעצם טוען שלא כדאי לפזר לכל העולם, אלא להתמקד באמריקה, בגלל כל הנ"ל.

השאלה היא, שכפי שהבנתי, החשש בS&P הוא לא רק בגלל נפילה של השוק בארה"ב, אלא בגלל טענה שהנייר הזה הוא בועה, והמחיר שלו הרבה יותר יקר מהשווי האמיתי, ויום אחד הוא יכול ליפול. או משהו ברעיון הזה.

הטענה הזאת לא קשורה לצמיחה בארה"ב.

(האם הטענה הזאת היא גם לגבי נאסד"ק ודומיו? לא יודע).

• הוסף לסימניות
בנוגע לדיון על ארה"ב מול עולמי.

אם הבנתי נכון, אתה בעצם טוען שלא כדאי לפזר לכל העולם, אלא להתמקד באמריקה, בגלל כל הנ"ל.

השאלה היא, שכפי שהבנתי, החשש בS&P הוא לא רק בגלל נפילה של השוק בארה"ב, אלא בגלל טענה שהנייר הזה הוא בועה, והמחיר שלו הרבה יותר יקר מהשווי האמיתי, ויום אחד הוא יכול ליפול. או משהו ברעיון הזה.

הטענה הזאת לא קשורה לצמיחה בארה"ב.

(האם הטענה הזאת היא גם לגבי נאסד"ק ודומיו? לא יודע).
שאלה מצוינת. וראיתי כמה שואלים את הכיוון הזה פחות או יותר. יש לי תשובה מצוינת בשבילך אבל בע"ה אחה"צ או בערב.

• הוסף לסימניות
👈 קרן סל ARGT שמייצגת את ארגנטינה השיגה את התשואה הגבוהה ביותר +63.5%.
אגב, מאמר חדש ויפהפה שהעלית בבלוג על איך אפשר לעקוב אחרי ארגנטינה.

הערות קלות שלי:
* הקרן האמריקאית היא לכא' מחלקת (מה משפיע לדיווח מס, למי שזה רלוונטי עבורו)
* גוגל טוען שיש קרן בלונדון, גם אקסל מכיר אותה. מנגד גוגל פיננס וIB לא מכירים אותה, משהו מוזר.

בתכל'ס, אין משהו זמין וזול למעקב אחרי ארגנטינה, וחבל מאוד.
(לי קרן אמריקאית תחייב אותי בדיווח מס כל שנה, וזה לא שווה לי.)

• הוסף לסימניות
אגב, מאמר חדש ויפהפה שהעלית בבלוג על איך אפשר לעקוב אחרי ארגנטינה.
תודה רבה (:
הערות קלות שלי:
* הקרן האמריקאית היא לכא' מחלקת (מה משפיע לדיווח מס, למי שזה רלוונטי עבורו)
תודה רבה על ההערות.
בכללי כל קרן אמריקאית היא מחלקת למיטב ידיעתי.
* גוגל טוען שיש קרן בלונדון, גם אקסל מכיר אותה. מנגד גוגל פיננס וIB לא מכירים אותה, משהו מוזר.
באמת תעלומה,
אבל בכל מקרה גם בלינק ששלחת רואים שהמסחר שם ממש ממש דליל והייתי נמנע ממנה.
בתכל'ס, אין משהו זמין וזול למעקב אחרי ארגנטינה, וחבל מאוד.
(לי קרן אמריקאית תחייב אותי בדיווח מס כל שנה, וזה לא שווה לי.)
שים לב שבהמון מקרים דווקא כדאי לדווח דוח שנתי אחת לשנה,
בין היתר בכדי לקבל החזרי מס וכדומה.

אפשר בשנים האחרונות לדווח דוח שנתי באמצעות דיגיטלית כמו "אלפי" ב 275 ש"ח ללא ליווי או 375 ש"ח עם ליווי בזום, אולי שווה לבדוק לעומק את הנושא.

* וכן זה כמובן קצת כאב ראש הדוח שנתי אין ספק,
אבל אולי משתלם כלכלית בין כה וכה בלי קשר ספציפית להשקעה במדד ארגנטינה.

• הוסף לסימניות

נקודה נוספת חשובה לא פחות: החברות האמריקאיות הגדולות הם חברות גלובליות שרשומות בארה"ב.
כך שהם לא ממש רק אמריקאיות (יש ודאי השלכות ישירות מחוקים ותקנות/שינויי ריבית/מטבע בארה"ב אך בסופו של דבר זה מוצרים שכל העולם משתמש בהם וצורך אותם, ככה שזה במידה מסויימת סוג של מדד עולמי.
אך נראה שהדיון על זה לא ייסתיים לעולם וכבר רבו (תרתי משמע) על כך האשכולות ודו"ק..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בכללי כל קרן אמריקאית היא מחלקת למיטב ידיעתי.
נכון, אבל שווה להדגיש זאת.
למשל בקרנות עוקבות ביט ואת'ריום, זה לא רלוונטי - הם לא מחלקות כי אין דיב.
שים לב שבהמון מקרים דווקא כדאי לדווח דוח שנתי אחת לשנה,
בין היתר בכדי לקבל החזרי מס וכדומה.
נכון.
ואני אכן מדווח.
אבל דיווח בסיסי, על ריביות (והשנה גם על מכירות בברוקר ישראלי).
דיווח על ברוקר זר הוא כאב ראש הרבה יותר גדול.
חישוב שערי מט"ח, הוצאת המסמכים מ IB בפורמט הנדרש.
בלי השוואה לקלות של דיווח רגיל.
ו(לטעמי האישי) זה לא שווה בשביל ספק תשואת ייתר על סכום מסויים.
אפשר בשנים האחרונות לדווח דוח שנתי באמצעות דיגיטלית כמו "אלפי" ב 275 ש"ח ללא ליווי או 375 ש"ח עם ליווי בזום, אולי שווה לבדוק לעומק את הנושא.
שמאיינים לך את האפשרות למכירה בשכבות.

• הוסף לסימניות
תשואת מדינות מכל רחבי העולם בשנת 2024:
תמונה יותר כוללת על תשואות של הנכסים בעולם מ 2011. המנצחים והמפסידים.

1736175651085.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה