תשלום לחברה ללא קבלה - האם זה חוקי?

• הוסף לסימניות
רציתי להתייעץ עם מבינים:
כבר מס' פעמים ששילמנו את חשבונות הגז באמצעות כרטיס אשראי דרך האתר, בטלפון - דרך פקידה במרכזיה, ובפעם אחרת - דרך פקידה בסניף. בכל הפעמים הללו לא קיבלתי קבלה המאשרת את התשלום, זאת למרות שביקשתי אותה במפורש.
לגבי התשלום באתר - נאמר לי שהאישור באתר מהוה קבלה.
כששילמתי טלפונית דרך פקידה במרכזיה - ביקשתי שישלחו קבלה במייל. הבטיחו, ועד היום היא לא הגיעה.
בפעם האחרונה שילמתי שוב טלפונית, אך בשיחה עם פקידה בסניף, היא נתנה לי מס' אישור תשלום, אך קבלה לא התקבלה.
האם זה חוקי לגבות תשלומים (כבדים) ללא מתן קבלה?
אם יום יבוא ויתבעו ממני תשלום על x חודשים - כיצד אוכיח ששילמתי את כל החובות?
אשמח להחכים מבעלי הדעה!

• הוסף לסימניות
רציתי להתייעץ עם מבינים:
כבר מס' פעמים ששילמנו את חשבונות הגז באמצעות כרטיס אשראי דרך האתר, בטלפון - דרך פקידה במרכזיה, ובפעם אחרת - דרך פקידה בסניף. בכל הפעמים הללו לא קיבלתי קבלה המאשרת את התשלום, זאת למרות שביקשתי אותה במפורש.
לגבי התשלום באתר - נאמר לי שהאישור באתר מהוה קבלה.
כששילמתי טלפונית דרך פקידה במרכזיה - ביקשתי שישלחו קבלה במייל. הבטיחו, ועד היום היא לא הגיעה.
בפעם האחרונה שילמתי שוב טלפונית, אך בשיחה עם פקידה בסניף, היא נתנה לי מס' אישור תשלום, אך קבלה לא התקבלה.
האם זה חוקי לגבות תשלומים (כבדים) ללא מתן קבלה?
אם יום יבוא ויתבעו ממני תשלום על x חודשים - כיצד אוכיח ששילמתי את כל החובות?
אשמח להחכים מבעלי הדעה!
לרוב הם מכניסים אישור על התשלום בחשבונית הבאה. וזה מספיק.

אבל ברור שאת חייבת לוודא שיש לך אישור מסודר על התשלום.

• הוסף לסימניות
אם יש חשבונית א"צ קבלה וכן להפך
לאחרונה אני מקבלת את החשבונית לתשלום באמצעות המייל. אף פעם לא צויין בחשבונית ששילמתי בחודש שעבר. ביחד עם זה, גם אין לי קבלה או אסמכתא על התשלום.
לכן, אני שואלת אם זה חוקי, ולמי צריך לפנות כדי לתקן את המעוות, לאחר שהרשות מגורמים שונים בחברה לא הועילו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה