למה? אם לקחתי חופש ובסוף לא הרגשתי טוב אני הופכת את היום למחלהחופש מבקשים באופן רשמי דרך המערכת.. ככה שאם אני לא מודיעה מראש שזה מחלה (או בונה על זה שיום לפני אודיע) אני צריכה לבקש חופשה. ולאחר מעשה להגיד ״בסוף הייתי חולה״ מרגיש קצת מוזר.
מאד עיפה ומאד רעבה זה לא מחלה (למרות שאני יודעת שיש כאלו שלוקחות חופשי..)יום אחרי צום זה הגיוני כי עכשיו את מרגישה לא טוב, ואין לך מה לעשות עם זה.
אבל בבוקר של צום בדרך כלל אם תחליטי לשתות עכשיו את תרגישי טוב, כל הסיבה שאת מרגישה לא טוב כי את מחליטה לא לשתות, כך שאת לא חולה עכשיו, אלא פשוט לא אוכלת.
אם עובדת מחליטה בוקר אחד שהיא לא אוכלת היום ארוחת בוקר, וכל עוד היא לא אוכלת היא רעבה, האם תקראי לזה מחלה?
ואגב... פעם אני ובעלי יצאנו לטיול כל הלילה, למחרת הייתי מאוד עייפה והייתי וחייבת לישון, האם יכולתי לנצל את זה כימי מחלה?
ואם כן, האם כל פעם שבא לי להישאר ערה לילה אני יכולה לנצל למחרת ימי מחלה?
למה לא, לשלוח הודעה בסלאק לג׳נסן הואנג או טים קוקלומר לבעל בית אני בצום איך אתה מתחשב.
נראה לי שהוא יתחשב.
יתן את ההצעה הכי טובה.
אף פעם לא ידעתי שעייפות מוגדרת קלינית כמחלה.ואגב... פעם אני ובעלי יצאנו לטיול כל הלילה, למחרת הייתי מאוד עייפה והייתי וחייבת לישון, האם יכולתי לנצל את זה כימי מחלה?
זה נכתב בציניות כדי להראות שגם בנושא הזה אין סיבה שזה יהיה בסדר.אף פעם לא ידעתי שעייפות מוגדרת קלינית כמחלה.
רופא הוציא לך על זה אישור?
לא נשמע סביר. אבל בסופו של דבר בתשעה באב חייבים לצום, זה לא בחירה שלי (או נחלה בכוונה)ואגב... פעם אני ובעלי יצאנו לטיול כל הלילה, למחרת הייתי מאוד עייפה והייתי וחייבת לישון, האם יכולתי לנצל את זה כימי מחלה?
ואם כן, האם כל פעם שבא לי להישאר ערה לילה אני יכולה לנצל למחרת ימי מחלה?
נכון. כזה מופקע? כמובן בהנחה שאכן לא ארגיש טוב. לא הייתי קוראת לזה שאני לא רוצה לבזבז ימי חופשה על תשעה באב אלא לא רוצה לבזבז ימי חופשה.פותחת האשכול לא רוצה לבזבז ימי חופשה על תשעה באב...
יש ימי בחירה לכל עובד בישראל. והמשמעות של יום בחירה זה שימוש ביום חופש צבור שלך ללא אפשרות של המעסיק לסרב.לכל השואלים, אין אצלנו ימי בחירה בעבודה, אלא סך מסוים של ימי חופש בשנה.
אף אחד לא רוצה לבזבז ימי חופשה. אבל מה לעשות שלכתחילה אסור לעבוד לפי ההלכה?נכון. כזה מופקע? כמובן בהנחה שאכן לא ארגיש טוב. לא הייתי קוראת לזה שאני לא רוצה לבזבז ימי חופשה על תשעה באב אלא לא רוצה לבזבז ימי חופשה.
לא מדובר על קיצוניות כזו.אולי גם חול המועד תקחי יום מחלה. כי לבשל שעות במטבח גורם לך חולשה?
באמת = אך ורק אם גם בעשרה בטבת לא היית עובדת עם אותה הרגשה..לא מדובר על קיצוניות כזו.
מדובר על מי שבאמת לא מרגיש טוב.
התשובה מתבססת על כך שלא משלמים על יום מחלה ראשון. אבל בהרבה מקומות בעיקר בהייטק מקובל שהמעסיק על חשבונו משלם ימי מחלה מהיום הראשון וזה כבר שאלה נוספת..מדינה לא מכירה ביום ט' באב כיום חופשי. הדבר גורם שעלי לבקש חופש מימי החופשה שלי עבור יום התענית. האם מותר לי "להוציא" אישור מחלה על יום זה? אחרי הכל אני לא הולך לטייל/לשחק וכד' אלא להיות בצום בצער וכו' ?
תשובה:
שלום רב,
למיטב ידיעתי לא משלמים דמי מחלה עבור היום הראשון, כך שאינך מרוויח כלום.
לגבי עצם השאלה, לא נראה לי שיש הבדל בין מחלה הבאה על אדם בעל כורחו ובין אם מרצונו, ולכן אם נבצר ממך מלבצע את העבודה בגלל החולשה, מותר להוציא אישור מחלה.
(מתוך אתר "דין")
התשובה מתבססת על כך שלא משלמים על יום מחלה ראשון. אבל בהרבה מקומות בעיקר בהייטק מקובל שהמעסיק על חשבונו משלם ימי מחלה מהיום הראשון וזה כבר שאלה נוספת..
לגבי עצם השאלה, לא נראה לי שיש הבדל בין מחלה הבאה על אדם בעל כורחו ובין אם מרצונו, ולכן אם נבצר ממך מלבצע את העבודה בגלל החולשה, מותר להוציא אישור מחלה.
בהרבה מקומות המושג של יום בחירה יצא מההגדרה שלו והוא מבטא יום חופש שהמעסיק נותן (בד"כ מוגבל לתאריכים מסוימים) בלי לקזז את זה מימי החופשה.יש ימי בחירה לכל עובד בישראל. והמשמעות של יום בחירה זה שימוש ביום חופש צבור שלך ללא אפשרות של המעסיק לסרב.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים