התייעצות תת בלוטת התריס

• הוסף לסימניות
היי חברות
לא יודעת לפי מה כל אחת כאן זורקת ערכים
אני לא רופאה, אבל אני וכמעט כל המשפחה שלי עם תת פעילות בבלוטת התריס,
ואני רוצה לציין שהטווח בעבר היה בין 0-3 ומשרד הבריאות העלו אותו ל 0-5,
אבל לנשים בכל תקופת הפוריות מאוד מומלץ שהמספר יהיה 2.5 ומטה. יש נשים שלא מצליחות להיכנס להריון עם מספר גבוה מ2.5.
לא כל האנדוקרונוליגים יסכימו לתת תרופה למי שהמספרים בצד הגבוה של הטווח,
אבל בהחלט יש כאלו שיסכימו, במיוחד כשמנסים להיכנס להריון ולא מצליחים (מניסיון שלי)
וזה באמת עוזר.
יש אנשים שסובלים מעלייה קיצונית במשקל בעקבות תת תפקוד- ממליצה להם להתעקש מול הרופא שייתן תרופה, אפילו במינון נמוך מאוד, זה יכול לעזור ממש

הרבה בריאות!

• הוסף לסימניות
הבנתי שכנראה מצביע על ההפך- יתר פעילות, איך זה יתכן?
זה לא הורמון שנוצר מבלוטת התריס, אלא הוא מגרה אותה לפעולה.
ולכן המדד הוא הפוך: ככל שההורמון גבוה, זה מלמד שהבלוטה לא מספיק פעילה, ונזקק יותר חומר לעורר אותה.
וככל שההורמון נמוך, זה מלמד שהבלוטה פעילה במיוחד, ולא נזקקת להרבה חומר שיעורר אותה.

• הוסף לסימניות
שאלה למבינות-
אני סובלת מתת פעילות ומטופלת באלטרוקסין. כרגע כמה חודשים לאחר לידה- מרגישה תסמינים של עצבנות עייפות ועליה לא הגיונית במשקל. תוצאות בדיקת הדם היא שה TSH נמוך אבל הT3 ו T4 בטווח הנורמה.
מה זה אומר? הבנתי שכנראה מצביע על ההפך- יתר פעילות, איך זה יתכן?
תלכי לרופא שלך אולי את צרכה להוריד מינון או להפסיק לגמרי כרגע

• הוסף לסימניות
שאלה למבינות-
אני סובלת מתת פעילות ומטופלת באלטרוקסין. כרגע כמה חודשים לאחר לידה- מרגישה תסמינים של עצבנות עייפות ועליה לא הגיונית במשקל. תוצאות בדיקת הדם היא שה TSH נמוך אבל הT3 ו T4 בטווח הנורמה.
מה זה אומר? הבנתי שכנראה מצביע על ההפך- יתר פעילות, איך זה יתכן?
היה לי בול ככה
ואנדוקרינולוג אבחן תירואידיטיס לאחר לידה (דלקת בבולטת התריס שמתפרצת בעקבות הלידה)
גלגלי על זה..
רק בריאות!

• הוסף לסימניות
אני בעברי טופלתי באלקטרוקסין, כי היה לי תת פעילות.
יש כדורי יוד שאפשר לקנות. גם באצות ים יש כמות גדולה של יוד, אפשר לקנות בחנויות טבע או בתי מרקחת..
ולא ידעתי שזה יכול לגרום להפלות, התחדש לי..

• הוסף לסימניות
אני בעברי טופלתי באלקטרוקסין, כי היה לי תת פעילות.
יש כדורי יוד שאפשר לקנות. גם באצות ים יש כמות גדולה של יוד, אפשר לקנות בחנויות טבע או בתי מרקחת..
ולא ידעתי שזה יכול לגרום להפלות, התחדש לי..
היוד באמת עוזר?
והאצות?
מנסיון?

• הוסף לסימניות
אני רוצה לתת קצת מנסיוני בנושא-
היה לי תת פעילות בלוטת התריס ולקחתי יוטירוקס חודשיים עד שזה התאזן ואז הרופאה אמרה לי להמשיך לקחת לכל החיים!!!
הידיעה שאני תלויה בתרופה כל חיי לא היתה מקובלת עלי, ומייד הלכתי לנתורופתית מקצועית.
היא עשתה לי תפריט ורשימה מדוייקת של ויטמינים ותוספי תזונה- והלא יאמן קרה!!!! תוך חודש בדיוק הבלוטה התאזנה לחלוטין!!!! הודו לה' כי טוב!!
אני כותבת את זה כדי שתדעו שאפשר גם אחרת
וכל אחד שיברר טוב מה נכון לו
ולא להקשיב לרופא בעיינים עצומות!
היוד באמת עוזר?
והאצות?
מנסיון?
עוזר!!
לקחתי בין היתר אצת kelp ממש הועיל!
הייתי ממליצה להתייעץ עם נתורופת כי יש להם הרבה דרך לעזור בצורה טבעית!

בהצלחה ורפו"ש!

• הוסף לסימניות
היה לי תת פעילות בלוטת התריס ולקחתי יוטירוקס חודשיים עד שזה התאזן ואז הרופאה אמרה לי להמשיך לקחת לכל החיים!!!
הידיעה שאני תלויה בתרופה כל חיי לא היתה מקובלת עלי, ומייד הלכתי לנתורופתית מקצועית.
היא עשתה לי תפריט ורשימה מדוייקת של ויטמינים ותוספי תזונה- והלא יאמן קרה!!!! תוך חודש בדיוק הבלוטה התאזנה לחלוטין!!!! הודו לה' כי טוב!!
היוד באמת עוזר?

עוזר!!

בהצלחה ורפו"ש!
מה היה הערך הכי גבוה אצלך ?

• הוסף לסימניות
היוד באמת עוזר?

עוזר!!

בהצלחה ורפו"ש!
אשמח לדעת אם היית צריכה לשנות גם תזונה או שרק הויטמנים והתוספים הספיקו?

• הוסף לסימניות
בדקו לך Anti-TPO? זה יכול להועיל גם במקרה שיוצא מעל הטווח?

בדקתי, ויצא לי תקין, אבל מהידע שיש לי- אם תת-הפעילות נובעת ממחלה אוטואימונית (למשל השימוטו, עם Anti-TPO גבוה) – שינוי תזונתי ותוספים מתאימים יכולים להקל על הדלקת, לתמוך בבלוטה ולעיתים לייצב את המצב או לעכב הידרדרות.

• הוסף לסימניות
10 זה משמעותי.
והסיפור שלך חריג מאד!
כמעט ואין מי שהצליח להגמל צטיפול תרופתי בערכים כאלו.
הרופאה אמרה לי שזה מיתוס שלא ברור מה מקורו.
ויש לה פציינטים שהפסיקו תרופה (בהדרגה, מן הסתם) אחרי הרבה זמן עם מעבר לאורח חיים בריא

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי.

רק ראיתי פה שכותבים האם המדד גבוה או נמוך וכו'..... - חבר'ה המדדים משתנים מקופה לקופה וממעבדה למעבדה.....

בכל מקרה, חשוב לדעת שבלוטת התריס היא מפתח להמון המון המון המון (אפשר להכפיל...) תפקודים בגוף שלנו (כן, גם למצבי רוח!), כך שזה ערך שכדאי לשים אליו לב, במיוחד בזמן הפוריות.

כדי לתת תמונה מלאה צריך גם לבדוק ערכים של T4 ו- T3. ואם יש חריגות- אפשר להתחיל עם רופא משפחה, אבל לדעת שהמידע של רופאי המשפחה בתחום האנדרוקרינולוגי הוא לא מאד רב. אז בכל מקרה חשוב לקבוע לאנדוקרינולוג.

רופאה שלימה ובשורות טובות!

• הוסף לסימניות
כתבו כאן על תוספת יוד,
אציין שבאמת יכול לעזור, אבל אסור לקחת יוד בהריון! לתשומת ליבכן!!!
אחד הרופאים אומר שהוראה של קופת חולים היא:
מטווח של 6-8 לשיקול הרופא האם לטפל, מעל 8- מטפלים
אישה בגיל הפוריות ובהריון -צריך שיהיה פחות מ-2.5
רק בריאות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה