חגים ✿ רעיונות למאכלי פורים מיוחדים ✿

• הוסף לסימניות
אצלנו על השולחן כל פורים רצוף:
האליפטשעס!
ואחר כך אוזני המן מבצק עלים:
גזר, בטטה, קישוא, גמבה, כרוב לבן, בצל ועוד כיד הדמיון הטובה....
ואחר כך טיפהלה אבקת מרק. פלפל שחור. מלח ועוד כמה שטיות
קורצים עיגול מבצק עלים. ממלאים. סוגרים לאוזן המן. ביצה ושומשום לתנור ויאמי
מעולה לבחורי ישיבה רעבים
ארבעס (ברוררר) סלמון שלם מעושן. קויליטש. בלינצ'ס כבד. קוגל תפו"א (כנ"ל) עוד משו? לא זוכרת...
טוב עדיין לא הסעודה
אההה וכמובן מלא אוזני המן במלית: נוגט. ממרח שוקולד (השחר. יאמי בטירוף!) אוכמניות. חלבה. פוררו רושה וכ'וווווו
אם מעניין מתכונים ותמונות תעדכנו אותי...

• הוסף לסימניות
אני צריכה בדחיפות מתכון מדויק של הרוטב לבישול כרוב ממולא (פראקעס ירושלמי- פולני) כמויות מים- רסק- מלח- סוכר וכו'
תודה

• הוסף לסימניות
אוזן המן מלוח (בצק פריך) במילוי פירה/ ירקות/ חזה וכבדים
עם רוטב פטריות.
אוזן גדולה, כמובן, מכובדת, מנה ראשונה.
לפעמים סלמון שלם (כמה סלמונים. בד"כ הנשואים עושים את זה כמשלוח מנות. מסכמים מראש, וזה משלוח המנות)
אפשר מתכון והוראות הכנה?

אם לא מסובך לך אשמח ממש

• הוסף לסימניות
יש לך מתכון טוב לבצק?

@משפטנית פח

• הוסף לסימניות
אני צריכה בדחיפות מתכון מדויק של הרוטב לבישול כרוב ממולא (פראקעס ירושלמי- פולני) כמויות מים- רסק- מלח- סוכר וכו'
תודה
האמת שאני שמה לפי העין... בכל מקרה יצא טעים,
אצלנו זה הונגרי, אז שמים גם פפריקה מתוקה. כנראה אצלכם יש יותר סוכר וקצת פלפל שחור.
כמות מים בערך פי 1.5 מהרסק, כפית מלח אחת על קופסת רסק עגבניות של 260 נדמה לי, ו2 כפיות סוכר.
אפשר תמיד לטעום ולהוסיף קצת תיבול

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה