- הוסף לסימניות
זה הבדלים בין האידיש ההונגרית לירושלמיתנכתב ע"י רוצה טוב;1779015:אם כבר אשכול על אידיש
איך צריך לומר אני צריך לפרוט כסף?
טאשן געלט או בייטן געלט?
ואיך אומרים ארנק?
טייסטער או בערזל?
אני מדבר על אידיש חסידית.
שתיהם נכונים
זה הבדלים בין האידיש ההונגרית לירושלמיתנכתב ע"י רוצה טוב;1779015:אם כבר אשכול על אידיש
טאשן געלט או בייטן געלט?
ואיך אומרים ארנק?
טייסטער או בערזל?
נכתב ע"י רוצה טוב;1778967:משפט ירושלמי אמיתי!
האק נישט אין צ'ייניק
(אל תבלבל ת'שכל)
נכתב ע"י רוצה טוב;1779015:אם כבר אשכול על אידיש
טאשן געלט או בייטן געלט?
ואיך אומרים ארנק?
טייסטער או בערזל?
נכתב ע"י מימי זו;1778075:שוועסטערקע= אחות הקטנה בגיל מהמדבר או המדובר.
ברודערקע= כנ"ל אך באח.
נכתב ע"י yochi000;1778982:איזה אשכול עסיסי![]()
נכתב ע"י אברימי;1779223:מ'בעהט פון אלע וואס שרייבן נח מיט זיבן גרייזן, זאלן זיך אפ האלטן פון צו שרייבן דא, וויל זי ווערן איין גרויסן געלעכטער.
נכתב ע"י רוצה טוב;1779204:סלט טחינה
וארבישע סלט
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים