• הוסף לסימניות
רציתי לדעת אם זה אפשרי להשתמש בתמונות מהפורום בשביל פרויקט סיום בעיצוב גרפי??
לא לשימוש חיצוני בכלל!!

• הוסף לסימניות
כדאי שתצייני באיזה תמונות ושל מי...

• הוסף לסימניות
לא, זה בלתי אפשרי.

אבל את יכולה לשלוח לניק שצילם את התמונה הספציפית שאת רוצה בקשה לאישור שימוש בהודעות הפרטיות.

• הוסף לסימניות
לתשומת לבכם:
ברוך ה' לא השתמשתי בתמונות מהפורום, אולם ידוע לי שיש כאלו שהשתמשו (לא חושבת שלצורך מסחרי). כשאמרתי למאן דהוא שעליו לשאול בפורום אם מאשרים לו - טען שאם העלו, ברור שניתן להשתמש בזה. :cool:
אני חושבת שכדאי לשים סימן מים על כל תמונה / עבודה שמעלים לכאן.

• הוסף לסימניות
אישית לדעתי אין צורך בהודעה; זה אמור להיות מובן מאליו.
אלא כפי שאני רואה זאת בפעם הראשונה כעת, כך יתכן מאד שאנשים שזה לא הכי ברור להם - לא יראו זאת כלל.
עצתי הגיעה למנוע עגמת נפש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1316040:
לא, זה בלתי אפשרי.

אבל את יכולה לשלוח לניק שצילם את התמונה הספציפית שאת רוצה בקשה לאישור שימוש בהודעות הפרטיות.

יש פה שרשורים של כאלה שצילמו וכתבו במפורש שזה לשימוש חופשי ואפילו לא צריך לציין שם המצלם.
רצוי להקליד בחלונית החיפוש:תמונות חינמיות-ויופיעו קישורים לכל השרשורים.
משם יש למיין.
יישר כח לחברי/ות הפורום שנותנים בחפץ לב.
איש לרעהו יעזורו...
זו מטרת הפורום.
בהחלט יש כאלה עם זכויות יוצרים-זכותם.
ו

• הוסף לסימניות
למרבה הצער ידוע לי על גרפיקאית(לא יודעת את השם והניק אבל ידוע לי שזה קרה) שהשתמשה לעיתון בתמונה שלצולמה ע"י אחת הצלמות פה עבור לקוחה אחרת ששילמה על התמונה, הצלמת העלתה את התמונה בתמימות כי חשבה שזה ברור לכולם שלא משתמשים, מצער לראות כמה אין מודעות לעניין הזה כאן. זה לא הרגשה נעימה לכתוב "כל הזכויות שמורות" על כל תמונה, וחתימה כמעט כולם שמים, וחבל שלא קוראים את חוקי הפורום וחוקי זכויות יוצרים בכלל.
בכ"א ולתשומת לב, גם מי שלא קרא את הכללים האלה או לא יודע את החוקים של זכויות יוצרים מחוייב להם ולכן בכל מקרה שבו עוברים על זה אפשר לתבוע וכו', ונקווה שלא יגיעו לאי נעימות כזו אבל תאורטית זה אפשרי.
אני מציעה שכל פעם שרואים תמונה שרוצים לפנות בצורה מסודרת, גם לי קרה שפנו אלי אישית וספציפית והסכמתי בשמחה להשתמש, אבל בלי פניה ספציפית אין כל התר, כל התמונות מוגנות לחלוטין בזכויות יוצרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושמוש;1316061:
יש פה שרשורים של כאלה שצילמו וכתבו במפורש שזה לשימוש חופשי ואפילו לא צריך לציין שם המצלם.
רצוי להקליד בחלונית החיפוש:תמונות חינמיות-ויופיעו קישורים לכל השרשורים.
משם יש למיין.
יישר כח לחברי/ות הפורום שנותנים בחפץ לב.
איש לרעהו יעזורו...
זו מטרת הפורום.
בהחלט יש כאלה עם זכויות יוצרים-זכותם.
ו

כדאי לשים לב להבדל המהותי, בדרך כלל שרשורים חינמיים כאלו מופיעים בפורום איש את רעהו ולא בפורום צילום מקצועי.
אכן מטרת פורום איש את רעהו- היא לעזור לאחרים,
אבל מטרת פורום צילום מקצועי שונה לחלוטין. מתפרסמות בו בדרך כלל תמונות של צלמים שמתפרנסים מהמקצוע הזה ואין כל התר להשתמש בתמונות שלהם ללא רשות (וקל וחומר שלא לצורך מסחרי).

• הוסף לסימניות
לא כל אדם מן השורה מודע לכל התאוריה סביב "זכויות יוצרים" "שימוש בתמונות"
לא כל אחד יודע להבדיל בין סוגי ה"אישורי שימוש"
לא כל אחד מחפש ובודק את השורות הקטנות באחד השרשורים...

במיוחד שהאינטרנט מלא באתרי תמונות למינהם ושם התמונות מסומנות וחסומות להורדה איכותית...

• הוסף לסימניות
כל אדם שעובד עם עיתון מודע לכללי זכויות יוצרים.
והצלמת מההודעה של השקעה יכולה לתבוע את אותו עיתון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1316159:
לא כל אדם מן השורה מודע לכל התאוריה סביב "זכויות יוצרים" "שימוש בתמונות"
לא כל אחד יודע להבדיל בין סוגי ה"אישורי שימוש"
לא כל אחד מחפש ובודק את השורות הקטנות באחד השרשורים...

במיוחד שהאינטרנט מלא באתרי תמונות למינהם ושם התמונות מסומנות וחסומות להורדה איכותית...

נכון, וכנ"ל לא כל אחד יודע שאסור לקחת פונט מסתם חבר בקורס, ועדיין אם יעלו עליו יתבעו אותו.
כל התמונות כאן עולות בצורה שאפשר לקבל עליהן חו"ד מקצועית ולהתרשם מהן בלי סימן מים ענק ואין בזה בכדי לגרוע מזכויות יוצרים עליהן. גרפיקאית צריכה לדעת את החוק בתחום המקצוע שלה, מה מותר ומה אסור כמו שאני צריכה לדעת שאסור לי להעלות תמונה של ילד בלי אישור ההורים שלו, אי אפשר להגיד"לא ידעתי" אחר מעשה....
אגב רוב התמונות הן ברזולוציה נמוכה מאוד ובכל זאת יש כאלה שמשתמשים, לדעתי זה הזוי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1316169:
כל אדם שעובד עם עיתון מודע לכללי זכויות יוצרים.
והצלמת מההודעה של השקעה יכולה לתבוע את אותו עיתון.

זה מישהי שריחמה על הגרפיקאית כי היא מתחילה ולא ידעה, אבל זה גרם לה הרבה אי נעימות, אני אישית אולי הייתי מבקשת פיצוי כספי.

• הוסף לסימניות
הדגשתי היא שאין בזה שום שימוש רק לשם פרויקט מבחן בעיצוב גרפי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י CHEN10;1316188:
הדגשתי היא שאין בזה שום שימוש רק לשם פרויקט מבחן בעיצוב גרפי.

אני לא אוהבת להיות דודה רעה אבל בוודאי שגם זה צריך אישור,
מה שכן תנסי לשאול, יש מצב שיאשרו לך וזהו למטרה הזו, הכי פשוט...

• הוסף לסימניות
CHEN10 ברור שלא מתכוונים אליך בטענות; את הרי שואלת!

• הוסף לסימניות
סיפור אמיתי שהיה לי בחיים.
היה לי תקר בגלגל האופניים. ניפחתי את הגלגל, עליתי הבית להביא קערה עם מים.
חוזר אל האופניים והמשאבה איננה....
מברר להיכן המשאה יכולה "ללכת", שאני פוגש את ילד עם המשאבה שאומר לי בתמימות שחשב שהמשאבה הפקר! כי אני השארתי בחוץ! את המשאבה.

בבקשה להתאפס!
זה לא היה מובן מאילו שצלם שהשקיע במיטב כספו, הצילום שייך לו?
הנה אחד מכללי הפורום:
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=373532&postcount=2

• הוסף לסימניות
אין אישור ללא אישור!!!
מנת משכל של האנשים הרבה יותר גבוה ממה שמנסים להציג כאן.
לא מאמינה שיש בן אדם שנכנס לתוך פורום מקצועי ולוקח תמונות בחינם מבלי לשאול, כי הוא חשב שאם העלו אז אפשר להשתמש.
אותו אחד, גם יצרוב דיסק כי במילא לא תכנן לקנות... וכן על זה הדרך.

• הוסף לסימניות
רציתי להעלות תמונה מתוקה..

הוצאתם לי ת'חשק!

לילה טוב

• הוסף לסימניות
שימו לב שלפי חוק זכויות יוצרים יש איזשהו סעיף (כך נדמה לי -- נא לא לסמוך על דברי) שמתיר להשתמש בחומר שיש בו זכויות יוצרים לצרכי מוסדות חינוך. השאלה אם זה כולל גם סטודנטים באותו מוסד עבור העבודה שלהם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה