התייעצות 4 שקלים לבורקס?! כך נראית קריסת השפיות הכלכלית שלנו

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא הבנתי,
מישהו חייב אותך לקנות?
בעל המאפיה לא יכול להרוויח?
כל אחד עושה את השיקולים שלו
אוקי אז שלא יסבירו שזה בגלל עליות מחירים וחוסר רווחיות.
רק הסברנו את המציאות נכוחה שאנשים ידעו את המצב לאשורו ויפסיקו להיות פרייארים ויתקוממו.

• הוסף לסימניות
זה בהחלט גם בגלל עליות מחירים
מי שקונה בורקס הוא פרייר?
הוא רעב....

• הוסף לסימניות
בנתיים הריבית התייקרה בשביל לעצור אינפלציה [עליית מחירים] אבל היות וזה נעשה ללא הסברה פשוטה לציבור שצריך להדק מעט חגורות המצב הוא שהכל ממשיכים לנסות לייקר כי קשה להם עם הריבית.
וזה עלול לגרום לסטגפלציה שהיא נוראית [ראו הוזהרתם]
צריכים לומר ברורות.
עד שהציבור לא יקצץ 5% בצריכה ויקנה ב 5% יותר זול [דהיינו יעדיף מתחרים שזולים אפילו במעט] הרי שהגלגל לא ייעצר.
קחו את הנתון של חוק ה 5% ותראו פלאות בתוך שנה.

מי יכול לארגן קמפיין כזה של העיתונות/מדיה חרדית.??
[ישנם ענפים רבים במשק שהציבור החרדי הוא המנוע העיקרי שלהם, וממילא הכח בידים של החרדים לבד]

• הוסף לסימניות
לא הבנתי,
מישהו חייב אותך לקנות?
בעל המאפיה לא יכול להרוויח?
כל אחד עושה את השיקולים שלו
ולכן כולם עושים כאן יחד את השיקול שלהם בקול לגבי כל מה שהתייקר וזה כמעט הכל.
זאת לא בושה לחסוך.
זה אפילו סוג של הגדלת הכנסה [בפרט בזמן של ריבית יקרה]

• הוסף לסימניות
מי שקונה בורקס הוא פרייר?
הוא רעב....
או שבא לו להתפנק, והמחיר הוציא לו את החשק...

אף אחד לא כתב שבעלי המאפיות הם רמאים או עושקים,

רק קריאת השכמה לציבור עד כמה הוא מוכן להתגמש בעד הפינוקים שלו,
זו מודעות צרכנית.

• הוסף לסימניות
בקטגוריית המאפים אני חושב שמאפיית 'שובע' יוצא לי הכי זול.
שובע?
אם פעם היה עולה לי פיציה 3.5 שח
היום זה עובר את ה 5 שח
וגם הם שמו שלט בכתב פיצי
ש"בצער רב, וכו' וכו' המחירים מתעדכנים...."

• הוסף לסימניות
שימו לב כיצד היה נראה המדד לפני ולאחרי מחאת הקוטג' שהחלה ב 2011.

2008
2009201020112012201320142015201620172018201920202021202220232024
שינוי באחוזים3.8%3.9%2.7%2.2%1.6%1.8%-0.2%-1.0%-0.2%0.4%0.8%0.6%-0.7%2.8%5.3%3.0%3.2%
כיצד החברות רעדו כאן במשך שנים להעלות מחירים.
[בנטרול מחירי הדיור קנייה ושכירות שזינקו כאן היה בעצם שחיקה מתמדת של מחירי המוצרים]

למרות שבארה"ב המדד כן עלה. [ולא היה שם זינוק בדיור אלא במוצרי הליבה]

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שובע?
אם פעם היה עולה לי פיציה 3.5 שח
היום זה עובר את ה 5 שח
וגם הם שמו שלט בכתב פיצי
ש"בצער רב, וכו' וכו' המחירים מתעדכנים...."
אין לי מושג על פיציה, או כמה עולה, אני רק יודע שאני משלם בקופה פחות מאשר כל מאפייה אחרת היום.

• הוסף לסימניות

מתוך המכלול ויקפדיה בענין מחאת הקוטג'​

תגובת החברות​

רשתות השיווק דיווחו כי נרשמה ירידה במכירות הקוטג' בעקבות המחאה ולכן הודיעו מספר רשתות שיווק על הוזלות ומבצעים במחירי גבינת הקוטג' וגבינה לבנה.[15]

לאחר ימים רבים של שתיקה מצד בעלי חברות החלב, שברה את השתיקה עפרה שטראוס, יו"ר שטראוס גרופ: "טעינו. יוקר המזון הוא מכה" וכי "ההבדל בין היי-טק למוצרי צריכה זה שאנחנו לא יכולים להתעלם ממה שקורה לאנשים".[16] למחרת, יו"ר חברת תנובה, זהבית כהן, הודיעה שתנובה לא תעלה את מחיר הקוטג' עד סוף השנה, אך גם לא תוריד את המחיר.[17] למרות זאת, חמישה ימים לאחר הצהרתה נכנעה תנובה לחרם והודיעה על הוזלת מחירי הקוטג' בכ-12.5% למחיר לצרכן של 5.90 ש"ח. עם זאת יוזמי המחאה טענו כי המחיר עדיין גבוה מדי וכי החרם ימשך עד שמחיר גביע קוטג' ירד ל-5 שקלים. זמן קצר לאחר מכן, הודיעו כל חברות החלב על הוזלת הקוטג'.[18] גם רשת מגה קמעונאות הודיעה כי תוזיל ב-10% את מוצרי היסוד וכן שופרסל הודיעה על הוזלת הקוטג' ל-5.9 שקלים.[19]

לנוכח מחאת הקוטג' הודיעו גם חברות נוספות שאינן מתחום מוצרי החלב - זוגלובק ואסם - כי ישעו את עליית המחירים שתכננו למוצריהן.[20]

לאחר שנסתיימו מבצעי חג ראש השנה של החברות, הודיעה תנובה על הורדות מחיר של כ-15% ומיד באותו היום הודיעו גם שטראוס וטרה על הורדות מחירים דומות אך מעשית עלו מחירי מוצרי החלב של כל החברות בהשוואה למחיריהם בערב החג.[21]

• הוסף לסימניות
אתמול אפיתי בבית עוגיות
היה לי ממש קשה
אני בעומס ואין לי כח אבל זה פשוט זול ואין מה לעשות
אם לא נהדק את החגורה ניכנס לחובות ולמינוסים והשם ירחם
הכל עלה בצורה קטסטרופלית והמשכורות נשארו אותו דבר

• הוסף לסימניות
אתם מדברים פה ש"אל תקנו" כאילו רק מחירי המאפים במאפיות עלו
אני דוקא בטראומה ממה שקורה עם מחירי החלב(!!!!!) הלחם והירקות ופירות, הם לא מפסיקים לעלות....
וזה מוצרי יסוד
אני שואלת את עצמי בתסכול לאן זה יגיע, לזה שכל משפחה שניה תרעב ללחם כפשוטו, המצב לא הגיוני...

• הוסף לסימניות
אני דוקא בטראומה ממה שקורה עם מחירי החלב(!!!!!) הלחם והירקות ופירות, הם לא מפסיקים לעלות....
וזה מוצרי יסוד
אני שואלת את עצמי בתסכול לאן זה יגיע, לזה שכל משפחה שניה תרעב ללחם כפשוטו, המצב לא הגיוני...
זה נכון, אבל.
במקומות שכן אפשר לבחור - אז לבחור.
לדוג': שמתם לב שחלב רמת הגולן יותר זול מטרה שיותר זולה מתנובה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
וזה מוצרי יסוד
לא שיש לי כסף מיותר אבל יש דברים שבהם אני לא חוסכת.
כשהילד רוצה בורקס במאפיה הוא לא מקבל בד"כ (אא"כ יש סיבה מיוחדת- יום הולדת, ר"ח, ציון טוב במבחן וכו')
אבל על מוצרי בסיס אני לא חוסכת.
אני דואגת שלא יהיה בזבוז/ פירות ירקבו וכו' וכמובן עושה העדפה בין פירות חדשים בעונה לכאלו יותר ותיקים שהמחיר שלהם כבר ירד קצת.

• הוסף לסימניות
חזרתי מלקחת את הילדים מהלימודים על הדרך עברנו ליד מאפייה, ביקשו בורקס נכנסתי למאפייה השכונתית ויצאתי מזועזע: 4 שקלים לבורקס אחד!
בורקס! בצק ממולא תפו"א , לא סטייק, לא דג סלמון. איך הגענו למצב שבו פינוק פשוט לילדים הופך להוצאה של עשרות שקלים ? מה יהיה כאן? זה יגמר?
מזעזע בהחלט
אני חייב לציין את מאפית מרציפן בירושלים שידועה ברמה הגבוהה שלה וגם במאפים הסופר טעימים והם בהשגחת הרב רובין ובית יוסף
הם לוקחים 48 נראה לי לקילו - ובהחלט יוצא כמות יפה בכמה שקלים

• הוסף לסימניות
חזרתי מלקחת את הילדים מהלימודים על הדרך עברנו ליד מאפייה, ביקשו בורקס נכנסתי למאפייה השכונתית ויצאתי מזועזע: 4 שקלים לבורקס אחד!
בורקס! בצק ממולא תפו"א , לא סטייק, לא דג סלמון. איך הגענו למצב שבו פינוק פשוט לילדים הופך להוצאה של עשרות שקלים ? מה יהיה כאן? זה יגמר?
למה 4 ש"ח?
בד"כ לצערי זה 4.80....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה