התייעצות 4 שקלים לבורקס?! כך נראית קריסת השפיות הכלכלית שלנו

מצב
הנושא נעול.
באיזה גלקסיה יש בכזה מחיר? אני טס לקנות
צילום מסך 2025-05-26 022401.png

ממש לא נכון הוכחתי למעלה שהמחאה הרעידה את היבואנים
הרעידה או לא הרעידה, את המינוס בבנק של המוחים זה לא שינה.
אם אתה רוצה לגמור את החודש בצורה מאוזנת, אל תהיה כמוהם. לא צריך להיות אכפת לך איזה מוצר התייקר יחסית לשנה שעברה או למחיר שנראה לך שהוא "אמור" לעלות. ההשוואה הרלוונטית היחידה היא לארנק שלך.
כל שינוי שתצליח לגרום הוא רק קוסמטי כל עוד סך הצריכה נשאר גבוה.

קניתי במאפייה מוכרת בורקס גבינה, ב 4.70 ונדהמתי מהמחיר..
כשהייתי ילד היה עולה 1.80

ואותה רשת קונה את המאפים בערך ב 10 ש"ח לקילו.
אני מזמן קונה מאפים קפואים ב 16.5 לקילו
קונה ארגז של 7 ק"ג מחלק בבית לשקיות וכל שבוע אופה קילו.
בהרבה יותר טעים.
איפה?
זה מתאים לשמחה? (נניח קידוש בבית כנסת)

יש לאדם נורמלי ובריא צורך במתוקים פעם ב... ועדיין הוא לא צריך לקחת משכנתאות עבור רוגע מצוקמק

ימותו ברעב מחוסר יכולת לקנות בורקסים ורוגלך במאפייה?
אני מבינה שיוקר המחיה תופס אתכם רק במאפיה
אצלינו למשל הוא תופס בעליית המשכנתא, במחירי הצהרונים שעלו, בסל המזון הכי בסיסי, בדלק, בתחבורה הציבורית, ובמה לא.

זה קטע מעניין שכל הזמן שאנשים נאנחים פה על יוקר המחיה, שביננו, באמת הגיע לשיאים שקשה לשאת, מיד מיד באים כל מיני נחמדים ונחמדות להסביר שזה שוק חופשי והוא לא חייב לקנות דבר ואף אחד לא עושק אותו.

כנראה אותם נחמדים ונחמדות סוגרים יפה את החודש וביתרת חיסכון, ואולי זה מה שגורם להם לא לראות את הכאב והקושי והחוסר אונים של אחיהם שבאמת לא יודעים כיצד להתמודד עם המצב שרק הולך ומדרדר.
ולהגיד להם לא לקנות זה לעג לרש.

אפשר להיות קצת יותר אמפטיים ואכפתיים. זה לא עולה כסף.
כשאישה בגינה נאנחת לי על יוקר המחיה, אני שותקת, מסתכלת עליה בהבנה ובהזדהות, לא אומרת לה הגיגים כלכלים נכונים ככל שיהיו.

ואגב, בהרבה אשכולות אחרים יבואו נחמדים ונחמדות אחרים או אותם אלה, וימחו על ההתחשבנות כשאותו אחד לפני פורים ינסה לבדוק בכמה יעלו לו המעטפות לחג, ויגידו לו, נו על זה אתה מנסה לחסוך? לא, הוא מנסה לחסוך בהכל, רק שיש מידי הרבה דברים ש"מקובל" ושם פתאום נעלמות כל המילים כמו "אף אחד לא חייב אותך" כן כן, שם אתה חייב, לחלוטין.
אז למה את זה מבינים הנחמדים והנחמדות שהוא חייב, והם לא מבינים שרמת חיים תואמת סביבה במידה סבירה היא גם צורך אמיתי?

הם לא מבינים שרמת חיים תואמת סביבה במידה סבירה היא גם צורך אמיתי?
יכול להיות שכחברה, ולא כיחידים, לא תהיה לנו ברירה אלא לשנות אמות מידה לגבי רמת חיים מכפי שהורגלנו ב15-20 שנים האחרונות.

אגב לאור האשכול הזה ניסיתי לחשוב אם בשנה האחרונה פחות רואים פה אשכולות נוסח 'ריצוף 220X220 , מוקה גרנדה, בעד ונגד מנסיון בלבד'. חושבת שכן, ואם כן זה מראה שאנחנו זזים קצת ברצוננו או שלא.
מצד שני, אולי כבר כולם גמרו לשפץ :)

יכול להיות שכחברה, ולא כיחידים, לא תהיה לנו ברירה אלא לשנות אמות מידה לגבי רמת חיים מכפי שהורגלנו ב15-20 שנים האחרונות.

אגב לאור האשכול הזה ניסיתי לחשוב אם בשנה האחרונה פחות רואים פה אשכולות נוסח 'ריצוף 220X220 , מוקה גרנדה, בעד ונגד מנסיון בלבד'. חושבת שכן, ואם כן זה מראה שאנחנו זזים קצת ברצוננו או שלא.
אני ממש בעד.
זה באמת לא קל לשנות סטנדרטיים משמעותית כיחיד.

זה מתאים לשמחה? (נניח קידוש בבית כנסת)
למה לא
בדיוק מה שכל המאפיות מוכרות
זה גם עבודה מסוימת להכין כמויות לבית הכנסת שיש לך מקום בתנור לתבנית תבנית.
אבל קצת רצון ולראות אח"כ כמה חסכתם זה שווה כל שקל.

למה לא
בדיוק מה שכל המאפיות מוכרות
זה גם עבודה מסוימת להכין כמויות לבית הכנסת שיש לך מקום בתנור לתבנית תבנית.
אבל קצת רצון ולראות אח"כ כמה חסכתם זה שווה כל שקל.
תודה רבה על המידע
שמרתי לי את הפרטים.

אני ממש בעד.
זה באמת לא קל לשנות סטנדרטיים משמעותית כיחיד.
יש כל מיני סטנדרטים שקשה לשנות כשחיים בסביבה/ קהילה/ משפחה ברמה מסויימת. (א"א להגיד לילדה את הולכת עם בגדים X כשכל החברות או הבנות דודות הולכות אחרת- כמובן עד לצניעות...)
ולכן בעיניי דבר ראשון השינויים צריכים להגיע בצורה מרחבית דרך הקהילה/ מוסדות החינוך וכו'.

ואם כבר דיברנו על מוסדות החינוך- בתור אמא לכמה ילדים לפחות פעם בשבוע אני צריכה לשלוח בקבוק מיץ/ 5 פיתות/ חטיף גדול לחלק/ קופסת תירס וכו' לסיום/ מסיבה או כל דבר אחר. שלא לדבר על ר"ח שלכולם יש ארוחה משותפת.
אם נתחיל לרדת רמה בזה זה כבר חיסכון נחמד.
ואז בצהרים הוא חוזר עם פעקאלע מפוצץ בסוכריות וגיבובי חטיפים...

זה פשוט הזוי!
חיינו פה 20 שנה במדינה בצמיחה, ומסתבר שכשהכלכלה בצמיחה כולם מרגישים את זה...
וכעת - אנחנו במיתון! וכן, כולם מרגישים את זה...

הבעיה היא, ש20 שנה זו חתיכת זמן. רובנו בעצם גדלנו לצמיחה.
ולשנות אורח חיים שגדלנו עליו זה כל כך קשה!
הן כחברה והן כיחידים...

ולא שיש למישהו ברירה, אבל אני מסופק מה יותר קשה, לנהל בית בשנות צמיחה ולפתע לשנות - או לגדול לשפע ולהתחתן לתוך מיתון...
לא פשוט!

נערך לאחרונה ב:
יש עוד פרטים?
(מכירה קבועה? 7 קילו מאותו סוג?)
לא רואה את החיסכון האדיר בזה. אם יש אירוע-סבבה, אבל ליומיום?
לא נראה לי שאני מגיעה ל 4 קילו מאפים בשנה במאפיה. ממש לא יחסוך לקנות פתאום 7 קילו שייגמרו תוך חודש.

לא נראה לי שאני מגיעה ל 4 קילו מאפים בשנה במאפיה. ממש לא יחסוך לקנות פתאום 7 קילו שייגמרו תוך חודש.
כנראה שלך זה באמת פחות מתאים...
7 קילו שצריכים להיאפות, יגמרו פחות מהר מרכישה של 3 אריזות של רוגעלאך (של 400 גרם) אפויים במקפיא, לדעתי.

לא רואה את החיסכון האדיר בזה. אם יש אירוע-סבבה, אבל ליומיום?
אכן הכי חסכוני לא לצרוך מזון מוכן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה