כללי fit text to frame באינדיזיין

• הוסף לסימניות
קיים?

(והסבר: אם יש לי תיבת טקסט בדף, והמלל גולש, האם יש פקודה שאומרת למלל להקטין את עצמו ולהתאים עצמו לתיבת הטקסט. כמו בקורל?)
לצערי עד עכשיו לא מצאתי אופציה כזו, ובינינו, בלי אופציה כזו אינדיזיין מחווירה לעומת יכולות קורל, בפרט שאינדיזיין זה עיבוד תמלילים מתקדם.........

• הוסף לסימניות
יש לך את הfiting לרוב כשאתה עומד על frame קליק ימני יראה לך את זה

• הוסף לסימניות
התכוונת לקונטרול אלט C

מCS3 הקלקה על פינת רטבוע הטקסט, תתאים את התיבה לטקסט.

• הוסף לסימניות
לא, אין אפשרות שהמלל יתקטן
רק להיפך כמו שאמר שלמה

• הוסף לסימניות
יש משהוא אחר חמוד.
באם בוחרים בתיבת הטקסט ומקטינים תוך כדי לחיצה על כונטרול או שיפט כונטרול.

• הוסף לסימניות
שלמה - אני רוצה בדיוק הפוך: את הטקסט שיקטן ויתאים לתיבה.
האם כמו שורד אמרה - אין את זה באינדיזיין?
אם כן, אז אינדיזיין, בשבילי, שווה לעציץ בלי פרחים, וכך גם יהיה שימושי בתוכנה ברוב עבודותי.

• הוסף לסימניות
מעורר את תשומת לב הקוראים הנכבדים.
קשה לי מאוד להאמין, שכל מהללי תוכנת אינדיזיין לדורותיה, ויתרו על יכולת כל כך בסיסית בתוכנה.

• הוסף לסימניות
לא לדבר כך על אינדיזיין. ולהשוות אותה לקורל זה גובל בשטות/פשע...
זה מאד מוזר להתפשר על גודל הטקסט, העיקר שיתאים לתיבה. שהוד מעלת התיבה תואיל לשנות את מידותיה ולהתאים עצמה לתוכן, ולא להיפך.

• הוסף לסימניות
מאוד מוזר או מאוד טיפשי, בעיתונים זה דבר פרקטי וחשוב מאין כמותו.
כי גודל הדף לא מואיל ברוב מעלתו להשתנות על מנת להגדיל את הוד מעלת קדושת התיבה.....

אם אין את היכולת הזו (דרך אגב, לדבר ה"טיפשי" הזה מצאתי סקירפטים באתר של אדובי אבל לגרסאות מוקדמות של התוכנה, לא לגירסה 4....) - זה מינוס ענק בתוכנה וביכולותיה.

מעניין שבאינדיזיין, כל מה שלא נמצא בתוכנה, והרבה לא נמצא בה, יבואו המומחים ויאמרו: זה טיפשי שיהיה, או כפי שהתבטא אחד מחשובי כותבי הספרים לתוכנה: "זה סותר את מערכת החשיבה של אדובי בעימוד...."......

• הוסף לסימניות
סתם לידע כללי כתב עיתון מקבל טור עם מספר מילים קבוע מראש כך שלא יהיו את הבעיות האלה שאתה מזכיר
ב. תראה לי עיתון אחד שמכבד את עצמו שדוחס מילים בגלל שאין מקום אני רוצה שמות

• הוסף לסימניות
אוהב ישראל, אלו קשיי הסתגלות.
אחרי שתסתגל, תראה שזה לא כל כך נורא.
תמיד כשמתרגלים לנוחות מסויימת של תוכנה, קשה להתרגל לתוכנה אחרת.

בהצלחה בכל אופן

• הוסף לסימניות
סטודיו -
אנחנו לא מחפשים עכשיו כבוד (עיתון שמכבד את עצמו), אלא פתרונות פרקטיים.
שלל תירוצים כבר נתנו לי מומחים מאיתנו.

האם יש למישהו פתרונות?

• הוסף לסימניות
ג'ינג'ית אלו לא קשיי נוחות, אלא דברים אלמנטריים בתוכנת עימוד ועיבוד תמלילים.
העובדה היא שגלשתי באתרי פורומים מחו"ל ושם גם התרעמו על חוסר היכולת הזו בתוכנה,
ואף נכתבו לפתרון הבעיה סקריפטים. לצערי לא הצלחתי למצוא סקריפט מתאים לגרסה 4 החדשה (ומי יודע - אולי צריך גם שיהיה מתאים לגירסת הME)

• הוסף לסימניות
אני לא מוצא דרך לעשות את זה בצורה אוטומטית. אבל זה לא כל כך בעיה: פשוט תבחר את כל תוכן התיבת טקסט, ותקטין את מידת הרוחב וגובה של הטקסט (לא את גודל הפונט), וגם תקטין את ה-leading עד שהכל ייכנס לתיבה.

• הוסף לסימניות
אריאל תודה. אבל בקצב העבודה שלי זה ממש לא פרקטי, אחרת אגמור את העיתונים שלי בשבוע עבודה ולא ביום וחצי כפי שהבטיחו לי פה רבים בשנים עברו. :)

• הוסף לסימניות
ד"א הנה סקריפטים לכך, אבל לגרסאות תוכנה מוקדמות יותר. אם זה יעזור למישהו - אשמח.

קבצים מצורפים

• FitTextToFrame.rar
    KB 1.7 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
והנה עוד סקריפט חמוד שמאריך לרוחב של תיבת הטקסט כל שורה נבחרת.
דברים שכמובן קיימים באופן בסיסי בקורל... אוי וייי....

קבצים מצורפים

• FitTextToFrameWidth.rar
    KB 1.5 · צפיות: 7
  • הוסף לסימניות
ככה:

קבצים מצורפים

• screencap.jpg
    KB 225.4 · צפיות: 5
  • הוסף לסימניות
אגב, ניסית לשים את הסקריפט בתיקיה של גירסא מוקדמת? CS4 תומך בסקיפטים ישנים, וזה עובד ב-99% מהמקרים.

• הוסף לסימניות
משום מה אין לי את התצוגה שלך. זה מה שאני רואה:

קבצים מצורפים

• Graphic1.jpg
    KB 134.9 · צפיות: 6

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה