כללי fit text to frame באינדיזיין

• הוסף לסימניות
החלפתי שולחן עבודה, ומצאתי.
מה שאתה מציע לי הוא הרע בריבויו.... דרך של טעיה וניחוש עד לקבלת התוצאה הרצויה.
יותר טוב מכלום אבל גרוע בהרבה מהאופציה שהיתה לי בקורל, ומהסקריפטים שצירפתי.

תודה רבה בכל זאת על הטרחה.

• הוסף לסימניות
חבל שלא ניסית את הטיפ, של הקטנת התיבה תוך די מקש כונטרול לחוץ.

הקטנה כללית של כל הטקסט הוא בבחירת הטקסט ומקש שיפט "

• הוסף לסימניות
דווקא יותר טוב מהסקריפט. ממשהצלחתי לראות, הסקריפט פשוט לוקח את המאפיינים של התיו הראשון בתיבה ומשנה הכל לפי זה. לעומת זאת, בשיטה שלי הכל ישתנה באופן פרופורציונלי.

• הוסף לסימניות
שלמה - הצעתך בכלל לא בכיוון
אני צריך fit text to frame
ולא - fit frame to text

אריאל - כיון שלא הצלחתי להחיל את הסקריפט הנ"ל בגירסה 4 שלי, אין לי מושג איך הוא עובד.
אבל את היכולת בקורל אני מכיר ופשוט מופתע ומאוכזב שאין אותה באינדיזיין.
(ד"א אני מדבר על הסקריפט הראשון שצירפתי, לא השני).

• הוסף לסימניות
הנה זה בקורל 8 (לפני 12 שנים.........)

לפני ואחרי.

קבצים מצורפים

• Graphic1.jpg
    KB 228 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
אוהב
איך אתה עובד באינדיזיין ? כמו בוורד ?
כשעובדים עם סטיילים וחיפוש והחלפה
לא שואלים מידי הרבה שאלות
בשניה אחת אתה מקטין ומגדיל את כל המלל אוטומטי

ואם היו עושים את השגיאה הטיפוגרפית של התאמת מלל לפי המסגרת
כבר מזמן היו הקוראים עוברים לעיתון אחר:)

• הוסף לסימניות
שלמה - עכשיו התחלתי להבין את הצעתך (לגבי הקטנת הטקסט) - קיצור דרך של דברי אריאל, ומקדם אותי במעט לקראת המטרה.

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
ורד - תודה על המחמאות. המשיכי הלאה.

• הוסף לסימניות
האמת שאני באמת לא מבין את חשיבותו של אופציה זאת שאתה מחפש באינדיזיין כפי שהחברים תמהים וכי מתאימים טקסט לגודל שיש? (כנראה שיש דברים שאוהדי קורל יודעים יותר טוב...)

נשאר לי רק לאחל לך הרגל קל באינדיזיין ושעוד מעט תצחוק מאשכול הזה...

נ.ב. לא ניסית בעבר את גירסת הניסיון ל30 יום של תוכנות של אדובי?

• הוסף לסימניות
שרגא,
"וכי מתאימים טקסט לגודל שיש?" -
העובדה שבאתר הרשמי של אדובי כנראה חשבו שכן, וצירפו סקריפטים למימוש היכולת הזו. סקריפט לגריסה 4 עדיין לא הגיע....

כשאתה מצומצם במקום בעיתון וצריך לדחוס כתבה מסויימת בגודל עמוד מסויים, אין לך ברירה אלא להקטין את הטקסט. אשמח לשמוע עוד רעיונות יצירתיים ומהירים לפתרון הבעיה.

ולא, לא ניסיתי את גירסאות הניסיון למיניהם. אני אישית לא חסיד של תוכנות אדובי, והתוכנה האחרונה שלהם עד לזמן זה (פוטושופ 3) חזתה את זיו פני לפני שנים רבות מספור, וגם אז לזמן מועט ביותר...
את אינדיזיין קיבלתי רק בשבוע שעבר. היא מצויינת לעימוד ספרים. (כבר הוצאתי ספר אחד איתה השבוע, והשני בתהליך). היא גרועה ביכולות שלה בעימוד עיתונים. בקיצור - לא מה שציפיתי בכלל.

• הוסף לסימניות
אוהב
אין ברצוני לפקפק על ידיעתך ונסיונך בקורל וכנראה שאם אתה אומר בכזה בטחון אתה יודע, אבל קצת מוזר לי כי עדיין לא פגשתי את העיתון שאתה מדבר עליו...

וסתם סקרנות לגבי עימוד הספרים כן יצאת מרוצה? או שהפכת כבר לשונא מושבע של אדובי

:)

מזל שלא נולדתי ולא הורגלתי בעידן הבלעדיות של קורל...

• הוסף לסימניות
אוהב ישראל
אני גם משתדלת לדבוק במידותיו...
לא התכונתי לזלזל
מה שרצי לומר זה שלכל תוכה יש את סגנון העבודה שמתאים לה
ואם השתדכת איתה רק לפני שבוע
אז קודם כל מזל טוב
ואני מוכרחה לומר לך שצריך להתפלל שהזיווג יעלה יפה:)
היא תוכנה לא קלה
ואם תקלוט את העקרונות שלה
תעמד עיתון בשעתיים
ולא ביומיים

• הוסף לסימניות
שרגא - אני יותר ממרוצה בענין של עימוד ספרים. סוג של ספר שעד היום הייתי מעמד בוורד במשך שבועיים עבודה, התקצר לעימוד של יום אחד. בהחלט שיפור אדיר וקלות ונוחות מירביים.

הנה דוגמא מהספר שיו"ל בימים אלה בע"ה.

קבצים מצורפים

• 01.jpg
    KB 216.4 · צפיות: 12
  • 02.jpg
    KB 218.1 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
מה שיוצא לנו מזה
שאתה מרוצה מאינדי' יחסית לוורד
ולא יחסית לקורל

הבנתי טוב? א"כ המצב לא טוב.

• הוסף לסימניות
אגב

מענין לענין
העימוד בספרים מאוד יפה
רק העיטורים למטה הפריעו לי הם קצת גסים לענ"ד

• הוסף לסימניות
גם לי. מה לעשות, חלק מהפשרות.... (לא עם התוכנה - עם הלקוח)

• הוסף לסימניות
אז הנה סקריפט שכתבתי במיוחד בשבילך :)

תבחר את תיבת הטקסט שיש בו גלישה (overset text) ותריץ את הסקריפט.

כל מי שמשתמש בו באופן מקצועי, אשמח לקבל 50 ש"ח עבורו.

הסקריפט מיועד ל-InDesign CS4 בלבד, ולא יעבוד בגרסאות ישנות יותר.

קבצים מצורפים

• FitTextToFrame.zip
    751 ביטים · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
אריאל, עוד לפני שאני מוריד את הסקריפט אני כבר מודה לך מקרב לב על הטרחה וההשקעה המרובים.

• הוסף לסימניות
אריאל כל הכבוד על היוזמה!
50 ש"ח כבר מגיעים לך!

אמנם, הסקריפט עובד יחסית לאט, אבל הוא עושה את העבודה אותה התכוונתי.

הערה אחת: את העבודה הוא עושה בחציה, דהיינו, לקחת תיבת טקסט שהטקסט גולש בה, ולצמצם את הטקסט לתיבה.
את המקרה ההפוך של למלא את תיבת הטקסט אם אינה מלאה (דהיינו: להגדיל את הכתב) הוא לא עושה.

בא לך עוד 50 ש"ח? :)

• הוסף לסימניות
בע"ה נראה מה אפשר לעשות...

שים לב: הסקריפט עובד באופן הבא: הוא מגדיל את התיבה (לא כולל תוכן התיבה) עד שכבר אין טקסט גולש, ואז מקטין אותה (כולל התוכן) למידות המקוריות. יש באג ב-InDesign שבשלב של ההקטנה לפעים נעלמת השורה האחרונה (אפשר לראות את זה כשמבצעים הקטנה+CTRL באופן ידני.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה