- הוסף לסימניות
נכתב ע"י משה אסולין;524005:התנסיתי בצילום סרט ב-5D יש המון בעיות בצילום וידאו חתונה ב-SLR נתחיל מיציבות (אחרי חצי שעה והצלם עם פרקינסון) המצלמה לא בנויה לצילומים ארוכים הדרך היחידה להתמודד עם זה חצובה מכתוף או סטדי, שלרוב מגבילים בתנועה. השוטים עד 3-5 דק' (תלוי במצלמה) שוט מינימום באירוע. נסו לדמיין את הצלם מבקש מהחתן "ד'חוף ת'טבעת השוט נגמר לי", הסאונד - וד"ל, בעיית פוקוס, עומק שדה,
היתרון הגדול של מצלמות SLR הם הקלות להחליף עדשות. בתנאי אירוע להחליף עדשות זה מלוכלך (חבל על החיישן) שביר, מסורבל, אני מעריך שזה יכנס מתי שהוא עם שדרוגים שיקלו, עבודה בתנאים האלו זה נראה לי מיותר לחלוטין בפרט שאין היום לקוחות שמבדילים בין איכות הצילומים (קצת קשה להבדיל כשכל צלם משכנע אותך שהמצלמה שלו זה HD). בקיצור זה גימיק מדליק לגמרי, אממ.. וזהו.
אין שום בעיה בהגבלת השוט ל10-12 דקות.
אתה לא צריך לגמור שוט בדיוק בטבעת אלא להערך לזה 2-3 דקות קודם.
לפני כמה שנים היו צריכים להחליף פילם (ולהשבית מצלמה לכמה שניות) כל 36 תמונות....
החלפת עדשות נכונה לסטילס באותה מידה. לא שביר ולא מסורבל, אני מחליף עשרות פעמים בארוע .
היתרון הגדול הוא לא החלפת העדשות אלא גודל החיישן וכתוצאה מכך אפשרויות עומק שדה , רזולוציה ורגישות טובות יותר.
הבעיה העיקרית היא דוקא עומק השדה הרדוד מדי , וחוסר פוקוס עוקב יעיל מספיק, כמו גם אפשרויות חיבורי הסאונד (ולזה יש כבר פתרונות).
הנושאים החמים